-
Σε έμπορο με 'κλειστά μάτια' δεν μπορείς να πας (ειδικά εαν είναι εισαγωγής το αυτοκίνητο). Έχω δει πολλά και για αυτό αποφάσισα να φέρω μόνος μου από Γερμανία (το πουλάω τώρα). Μια ένδειξη για τα χιλιόμετρα είναι η τιμή πώλησης στο εξωτερικό σε σχέση με εδώ. Εαν ένα Γιάρις με 66.000χλμ στην Γερμανία πωλείται π.χ. €7.000, εδώ δεν μπορεί να έχει κάτω από €10.000, γιατί ο έμπορος πρέπει να βγάλει και κέρδος (τυχαία τα νούμερα).
-
Kαλημερα!
Ψάχνω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο diesel, για λόγους οικονομίας επειδή κάνω πολλά χιλιόμετρα εκτός πόλης. Και επειδή δεν έχω ιδέα ούτε από μεταχειρισμένα ούτε από diesel, θα ήθελα τη βοήθειά σας...
- Τι μοντέλο; Σίγουρα μικρό. Οικογένεια δεν έχω άρα ούτε απαιτήσεις σε χώρους, οπότε ούτε μου χρειάζεται ούτε θέλω να κουβαλάω έναν άχρηστο όγκο. Από αυτά που έχω διαβάσει, έχω περιορίσει την αναζήτηση σε 4 μοντέλα - corsa, yaris, fiesta, i20 (το 1400). Αρχικά, συμφωνείτε με την επιλογή; Είναι κάποιο από αυτά που δεν αξίζει;
- Πώς θα βρω ένα καλό αυτοκίνητο; Μιλάω για αυτοκίνητο 5-6 ετών, euro6. Έχοντας διαβάσει όλα τα ποστ εδώ με τις ιστορίες φρίκης για τους εμπόρους μεταχειρισμένων, ξεκίνησα να ψάχνω στο car.gr για αυτοκίνητο από ιδιώτη. Αλλά στη Θεσσαλονίκη που είμαι πωλούνται ελάχιστα με τα κριτήρια που έχω βάλει (4 αυτή τη στιγμή) και οι ιδιώτες δεν είναι πάντα ιδιώτες ή το έχουν αγοράσει κι αυτοί μεταχειρισμένο από Γερμανία. Επίσης, συχνά πουλάνε ακριβότερα από τους εμπόρους.
Βάζοντας μέσα και τους εμπόρους είναι σαφώς περισσότερα, αλλά εκεί για μένα είναι το χάος, χωρια που δεν έχω 'δικό μου' συνεργείο. Από τους εμπόρους που προτείνατε σαν αξιόπιστους:
Ο Παπαδημητρίου έχει ένα Yaris του '16 με 66.000 χλμ και 10.900 ευρώ.
Ο Κατάκης ένα Corsa του '16 με 114.000 και 8.850 ευρώ.
Ο Σίνης (αντιπρόσωπος) ένα Corsa '17 με 63.000 χλμ και 9.650 ευρώ.
Πολλά λεφτά (ο Παπαδημητρίου ξεφεύγει πολύ) αλλά τουλάχιστον μπορώ να πάω σε αυτούς 'με κλειστά μάτια', τουλάχιστον όσον αφορά τα χιλιόμετρα; Ξέρετε κάποιον άλλον στη Θεσσαλονίκη που να είναι εμπιστοσύνης;
Κάποια άλλη συμβουλή γιατί (όπως είναι φανερό!) έχω πελαγώσει;
Παντως απο ιδία εμπειρία, ο Παπαδημητρίου είναι πολύ καλός , ( όταν του είχα πουλήσει αυτοκίνητο δικό μου αγρατζουνιστο μου έδωσε το ποσό που ζήτησα χωρίς παζάρια ακριβώς επειδή ήταν πεντακάθαρο. Αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο και στην τιμή που το πουλάει). Αντίστοιχα όμως φίλος , μύστης των μεταχειρισμένων, μου είπε πολύ καλά λόγια και για τον Κατάκη. Άρα μείνε σ´αυτους, εκτός αν σου κάτσει καμμία καλή περίπτωση από ιδιώτη. Καλα σχόλια άκουσα και για το Autoalpha, πίσω περίπου από το JUMBO της Πυλαιας. Αυτά και 'may the force be with you'
-
Φάνη και Ταξιδιάρη, ευχαριστώ!
Οκ, θα ξεκινήσω από αυτούς και βλέπουμε...
Δηλαδή, ακόμα και μεταχειρισμένο που το πουλάει ο επίσημος αντιπρόσωπος της Opel λέτε να το πάω για έλεγχο σε συνεργείο;
-
Δηλαδή, ακόμα και μεταχειρισμένο που το πουλάει ο επίσημος αντιπρόσωπος της Opel λέτε να το πάω για έλεγχο σε συνεργείο;
Eαν είναι Ελληνικό, λογικά θα είναι ΟΚ, θα το εμπιστευόμουν αρκετά.
-
Υπόψιν ο Παπαδημητρίου έγραφε κι εδώ παλαιότερα(τώρα γράφει αλλού) και χαίρει εμπιστοσύνης, εξ ου ίσως και το ότι δεν είναι φθηνός.
-
-
Σκεφτείτε τώρα ότι η Automarin φέρνει τα αυτοκίνητα ακτελώνιστα, ονομάζει την έκθεσή της 'τελωνειακό χώρο' και λογικά κάνει αυτό που περιγράφεται παραπάνω. Όνειρο!
-
Άστο Dim, μην το ψάχνεις....εαν ποτέ βρεθούμε από κοντά θα σου πω ιστορίες να φρίξεις, ούτε από ταινία...αχαχα!
-
Η Automarin που αναφέρει ως 'τελωνειακούς χώρους' τις εκθέσεις/μάντρες της;
Είναι γεγονός αυτό;
Σίγουρα πάντως εισάγει πολύ πράμα, όπως και πολλοί άλλοι.
-
-
Πουλήθηκε σαν αγρατζούνιστο και άβαφτο . Ανάρπαστο έγινε λέμε
-
Το δικό σου είναι αυτό; Το πούλησες;;;
-
...κοίτα καλλίτερα τα φανάρια ...κάποιος που πήγε από κοντά μου είπε πως είναι συναρμολογούμενο από κομμάτια διαφορετικών εκδόσεων . Αν έδωσαν τόσο μεγάλη προσοχή στα φανάρια που φαίνονται φαντάσου τι έγινε στην επισκευή του τρακαρίσματος στα σημεία που δεν φαίνονται ...και ήταν μεγάλο το κτύπημα εχει αλλαγμένο και τιμόνι .
Το δικό μου δεν το πουλάω γιατί μου δίνουν τιμή χαμηλότερη του Κουλάρα και στο τέλος αγοράζουν του Κουλάρα
-
Το ότι έχει αλλαχτεί ένα φανάρι δε σημαίνει πως είναι και τρακαρισμένο. Πάντως προχειροδουλειά τα διαφορετικά φανάρια.
Πλάκα έχουν ορισμένοι που αγοράζουν μεταχειρισμένα φανάρια ως ανταλλακτικά και είναι, κυρίως τα πίσω, το ένα απο το prefacelift με πορτοκαλί φλας και το άλλο από το facelift με φιμέ.
-
...κοίτα καλλίτερα τα φανάρια ...κάποιος που πήγε από κοντά μου είπε πως είναι συναρμολογούμενο από κομμάτια διαφορετικών εκδόσεων . Αν έδωσαν τόσο μεγάλη προσοχή στα φανάρια που φαίνονται φαντάσου τι έγινε στην επισκευή του τρακαρίσματος στα σημεία που δεν φαίνονται ...και ήταν μεγάλο το κτύπημα εχει αλλαγμένο και τιμόνι .
Το δικό μου δεν το πουλάω γιατί μου δίνουν τιμή χαμηλότερη του Κουλάρα και στο τέλος αγοράζουν του Κουλάρα
ουπς!! σόρυ!! Δεν πρόσεξα πολύ τις φωτογραφίες, γιατί έμεινα στην γενική εικόνα του Yaris που το θεωρώ όμορφο αυτοκίνητο.
Κατά την άποψή μου καλά κάνεις και δεν πουλάς το δικό σου.
-
Θέλω τη βοήθεια σας σε μαντρα στην Αθήνα.Ψαχνω αξιόπιστο έμπορο η μάντρα για αγορά οικογενειακου αυτοκινήτου.Το κύριο μου μέλημα είναι το αμάξι να είναι χωρίς γυρισμένα χιλιόμετρα και με χαρτια.Καθε απάντηση επιθυμητή
Καλό κουράγιο και καλή τύχη. Προτίμησε ιδιώτη. Αλλιώς Stock Center ή Spotawheel.
-
Gmar80 wrote
Θέλω τη βοήθεια σας σε μαντρα στην Αθήνα.Ψαχνω αξιόπιστο έμπορο η μάντρα για αγορά οικογενειακου αυτοκινήτου.Το κύριο μου μέλημα είναι το αμάξι να είναι χωρίς γυρισμένα χιλιόμετρα και με χαρτια.Καθε απάντηση επιθυμητή
Καλό κουράγιο και καλή τύχη. Προτίμησε ιδιώτη. Αλλιώς Stock Center ή Spotawheel.
Σε ευχαριστώ πολύ.Automarin?
-
Καλησπέρα και από μένα
Θέλω τη βοήθεια σας σε μαντρα στην Αθήνα.Ψαχνω αξιόπιστο έμπορο η μάντρα για αγορά οικογενειακου αυτοκινήτου.Το κύριο μου μέλημα είναι το αμάξι να είναι χωρίς γυρισμένα χιλιόμετρα και με χαρτια.Καθε απάντηση επιθυμητή.Ακομα και στη Θεσσαλονίκη ας είναι αρκεί να είναι αξιόπιστος.Διαβασα καλά σχόλια πχ για τον παπαδημητριου
-
Εεε...χμμμ....περισσότερα δεν θα πω δημόσια.
-
Gmar80 wrote:
Εεε...χμμμ....περισσότερα δεν θα πω δημόσια.
Ναι καταλαβαίνω.Πλεον προκειμένου να βρω καλό έμπορο ας είναι και εκτός Αθηνών
Έμποροι μεταχειρισμένων