-
Πως να υπάρξει, αφού όλοι πουλάνε με γυρισμένα χιλιόμετρα...
Και εγώ από smabill δεν έχω ακούσει τα καλύτερα (αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία).
-
Λογικά πως να υπάρξει... αφου πλέον όλοι είμαστε σχεδόν πεπεισμένοι πως όλοι οι μαντράδες είναι επίφοβοι.
Επειδή όλο τον Δεκέμβριο το 2017 βρεθηκα σε αναζήτηση μεταχειρισμένου και έψαξα σε όλη την Αττική παραθέτω τα εξής.
-
Μάντρα στις Αχαρνές , μεταχειρισμένο Ford Focus. Δεν το έδινε βόλτα δοκιμής παρά μονο μπροστά πισώ σε ενα προάυλιο χωρο που είχε εκεί μέσα. Μολις το έβαλε μπροστά, το μοτέρ έβγαζε ενα ασυνίθιστο ελαφρύ καπνό ο οποίος είπαν πως είναι λόγω καθαρίσματος της μηχανής. Σε ερωτήσεις ιστορικού του αυτοκινήτου, λάμβανα συγκεχυμένες απαντήσεις και σε ερωτήσεις αν είναι πρώτο χερι , δεν γνώριζαν να μου πούν.
-
Μάντρα στη Λένορμαν, μεταχειρισμένο ford focus. Eλεγε ατρακάριστο. Εμφανης διαφορά σε πάχος αρμών στην δεξια εμπρος πλευρά. Αλλαγμένο δεξι ιμιτασιον εμπρος φανάρι, αλλαγμένο παρμπρίζ, κ μικρη διαφορά στο χρωμα στο ιδιο φτερο απο το αλλο αμαξι. Μου έδειξε βιβλιο σερβις πως ταχα μου εχει ολα τα σερβις στην ώρα του. Το φωτογραφισα κ το επεξεργαστηκα στο σπιτι μου με ησυχια. Η διευθυνση του συνργειου ηταν 1 χλμ μακρια απο τον μαντρά κ τουλάχιστον 3 ημερομηνιες σερβις έπεφταν ημέρα Κυριακή. Αυτός το εδινε βόλτα αλλά απορριφθηκε.
-
Οpel Astra Caravan απο ιδιώτη ο οποίος όμως το αγόρασε απο μαντρά σαν ολοκαίνουργιο απο ίδιωτη κ καθαρό με 90.000 χλμ.
Λογω της φθοράς στους διακόπτες του κατάλαβα πως κατι δεν πάει καλα. Εδωσα αριθμό πλαισίου σε γνωστό στην όπελ κ μου είπε ''μακριά''. Το αυτοκινητο ήταν εισαγωγής απο Ολλανδία νοικάρικο με οχι πολλά γυρισμένα χιλιόμετρα (γυρω στα 25.000) με όλα τα service σε αντιπροσωπεια. Μου είπε απέφυγε το διότι το έχουν οδηγήσει εκαντοντάδες χέρια. Σαν μοτέρ ενδεχομενως να ηταν οκ, αλλά ελάχιστοι σέβονται τα νοικάρικα.
τηλεφωνησα επίσης σε αρκετούς μαντράδες, οι οποίοι με υφος καρδιναλίων σε ερωτήσεις τυπου ''εχει βιβλίο σερβις'' σου απαντούσαν αγενώς ''εγω ρε φίλε πουλαώ αμάξια 40 χρονια κ δεν ειχα θεμα ποτέ, τι βιβλια μου τσαμπουνάς τωρα;''
Επίσης είδα δεκάδες αμάξια απο ιδιώτες που κάνουν ''ατυπα'' την δουλεια των μαντράδων κ εχουν επισης υφος πολλων καρδιναλίων , πατώντας στο σκεπτικό πως ολοι οι μαντράδες είναι απατεωνες αρα εγω που ειμαι ιδιωτης είμαι καθαρός.
με βάση λοιπόν αυτα κ μετά απο πάρα πολύ δρομολόγιο κ ψαξιμο ευτυχώς βρέθηκε ενα αμαξάκι απο ιδιώτη προσιτο κ καλό με όλα του χαρτιά απο την αρχή μέχρι τη στιγμή που το πηρα (Ολα τα χαρτια ΚΤΕΟ, αποδειξεις σερβις σε αντιπροσωπειες , βιβλία!!!) κ τουλάχιστον νιώθω κάπως δικαιωμένος για ολη την ταλαιπωρία που περασα κοιτώντας δεκάδες αμάξια.
Σίγουρα μέσα στην λαμογιά κ στην απατεωνία όλο και κάποια καλη περίπτωση θα ξεπέφτει κ στους μαντράδες δίοτι δεν ειναι όλα ολα σκαρτα. Ας μην τα αφορίζουμε όλα. Αλλα φοβαμαι πως και η προσωπική εμπειρία αλλά οι ιστορίες φίλων και γνωστων μας κάνει να απομακρυνομαστε απο αυτούς.
-
-
1 στα 10 ειναι καλο στους μαντραδες - μπορει να δινω και μεγαλο ποσοστο.
Τι νομιζετε οτι γινονται τα τρακαρισμενα που παιρνουν οι ασφαλιστικες οταν βγαινουν ολικη / ασυμφορα για επισκευη;
Την τελευταια φορα που πουλησα αμαξι ο αγοραστης μου παραπονεθηκε οτι ειμαι ακριβος και πρεπει να το κατεβασω γιατι βρισκει ιδιο σε μαντρες πολυ φτηνοτερο (ζητουσα 12 - μου ειπε οτι εβρισκε 'ιδιο' με 9 στις μαντρες).
Αφου τσεκαρε μερικα με μαστορα με πηρε τηλ και ζητησε να κλεισουμε το δικο μου αμεσα χωρις παζαρια -
Κύριοι,τα πράγματα είναι πολύ απλά. Δεν έχουμε έλλειμα χρημάτων τόσο,όσο λογικής. Επειδή κινούμαι στην αγορά ακινήτων τα τελευταία χρόνια βλέπω αντίστοιχες καταστάσεις. Λίγοι μπορούν να διακρίνουν την πραγματική ευκαιρία από την 'ευκαιρία'. Ο Έλληνας χωρίζεται σε δυο κατηγορίες: σε αυτόν που θέλει πολύ παραμύθι και σε αυτόν που θέλει απλά την αλήθεια και την ντομπροσύνη. Εγώ ακολουθώ πάντα την δεύτερη λογικη και προκαλεί πάντα εντύπωση. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και στο αυτοκίνητο. Ο νεοέλληνας έμπορος χαίρεται μόνο όταν κλέβει τον πελάτη του. Όχι όλοι φυσικά,αλλά τα κακά παραδείγματα ειναι πολλά. Πριν από δυο χρόνια πούλησα ένα Φόκους που είχε καποια πάνελ βαμμένα λόγω γρατζουνιών,με πλήρες βιβλίο σέρβις και τα ανάλογα παραστατικά. Ο πρώτος που το είδε,το πήρε αφού φυσικά του εξήγησα με λεπτομέρειες τα πάντα. Και οι δυο κερδισμένοι δεν ήμασταν?
-
Υπαρχει μια τριτοκοσμικη λογικη οτι περνιεσαι για εξυπνος αν καταφερεις να κοροιδεψεις στον αλλο, να του πουλησεις φυκια για μεταξωτες κορδελες, να του πλασαρεις επιτυχως το σαραβαλο για ευκαιρια κλπ.
Αντι να νιωθουν ντροπη με τετοιες ξεφτυλισμενες απατεωνιστικες συμπεριφορες, το παιρνουν πανω τους
Δε το χουν μονο οι μαντραδες, ειναι γενικως η νοοτροπια των ιθαγενων εδω.
-
Αυτό που λέει ο matador για τους εμπόρους καμουφλαρισμένους σε ιδιώτες έχει γίνει μόδα σχεδόν. Εγώ το έζησα και οταν έδινα το παλαιό μου και στο ψάξιμο μετά.
Δυστυχώς στη χώρα που ζούμε έχουν ιεραρχηθεί ως ανώτεροι οι έλεγχοι για αποδείξεις, αν οι πλανώδιοι έχουν άδεια και αν έχεις ενημερώσει το ικα όταν έβαζες πλακάκια στη πυλωτή σου. Η οδική ασφάλεια δεν απασχολεί κανέναν. Όλοι -σχεδόν- οι κλάδοι έχουν ένα θεσμικό ή ακόμα και εσωτερικό έλεγχο. Η εισαγωγεία-εμπορία αυτοκινήτων οχι.
Και αν ποτε ξεκινήσουνε κατι τέτοιο οι μισοί θα άρχιζαν τα τηλέφωνα για να μάθουν την ημ.νια του ελέγχου, οι αλλοι μισοί θα απευθυνόντουσαν σε επαγγελματίες επαναστάστες-διαδηλωτές κτλ.
Είναι θέμα συνολικά νοοτροπίας όπως είπε και ο kapami. Οχι μόνο των μαντράδων. Και φυσικά δεν είναι όλοι της απατεώνιας. Υπάρχουν και έμποροι που λειτουργούν απλά με την έννοια του κέρδους
-
Μάθαμε και το νέο τίτλο επαγγέλματος.
'Μεσίτες προώθησης αυτοκινήτων'...Ένα γραφείο 10 τετραγωνικά, ένας υπολογιστής με ίντερνετ με αντικείμενο εργασίας τις 'αγγελίες' κυρίως στο car.gr...
Παρουσιάζονται σαν ιδιώτες αλλά τελικά είναι 'ενδιάμεσοι' άλλων. Ποιων; Τρέχα γύρευε...Δεν το πίστευα μέχρι που είδα έναν στην τηλεόραση που τα είχε βάλει με τους 'απατεώνες' μεσίτες.
-
Ειχα μεινει πολυ ευχαριστημενος απο την Stock Center,για το ενα και μοναδικο μεταχειρισμενο που εχω αγορασει....
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
'Μεσίτες προώθησης αυτοκινήτων'...Ένα γραφείο 10 τετραγωνικά, ένας υπολογιστής με ίντερνετ με αντικείμενο εργασίας τις 'αγγελίες' κυρίως στο car.gr...
Παρουσιάζονται σαν ιδιώτες αλλά τελικά είναι 'ενδιάμεσοι' άλλων. Ποιων; Τρέχα γύρευε...Δεν το πίστευα μέχρι που είδα έναν στην τηλεόραση που τα είχε βάλει με τους 'απατεώνες' μεσίτες.
Και όλα τα έσοδα μαύρα, πιθανόν χωρίς καν έναρξη εργασιών.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Ειχα μεινει πολυ ευχαριστημενος απο την Stock Center,για το ενα και μοναδικο μεταχειρισμενο που εχω αγορασει....Από τους λίγους (εάν όχι ο μοναδικός) έντιμους εμπόρους που πραγματικά ελέγχουν τα αυτοκίνητα που πουλάνε. Φυσικά είναι αρκετά πιο ακριβοί από τους υπόλοιπους εμπόρους.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ειχα μεινει πολυ ευχαριστημενος απο την Stock Center,για το ενα και μοναδικο μεταχειρισμενο που εχω αγορασει....
Από τους λίγους (εάν όχι ο μοναδικός) έντιμους εμπόρους που πραγματικά ελέγχουν τα αυτοκίνητα που πουλάνε. Φυσικά είναι αρκετά πιο ακριβοί από τους υπόλοιπους εμπόρους.
Επειδή έχω εμπειρία από πρώτο χέρι (όταν τους πήγα τη C5 για ανταλλαγή), πραγματικά το ελέγχουν το αυτοκίνητο, θέλουν περίπου ένα γεμάτο 2ωρο για να το δουν και ελέγξουν -περίπου- εξονυχιστικά. Άρα αυτά που έχουν είναι όντως ελεγμένα, και ότι λένε ισχύει (ατρακάριστο σημαίνει ατρακάριστο, τα χιλιόμετρα είναι πραγματικά κλπ).
-
Αυτή έχει ένα κατάστημα ή όχι?
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Επειδή έχω εμπειρία από πρώτο χέρι (όταν τους πήγα τη C5 για ανταλλαγή), πραγματικά το ελέγχουν το αυτοκίνητο, θέλουν περίπου ένα γεμάτο 2ωρο για να το δουν και ελέγξουν -περίπου- εξονυχιστικά. Άρα αυτά που έχουν είναι όντως ελεγμένα, και ότι λένε ισχύει (ατρακάριστο σημαίνει ατρακάριστο, τα χιλιόμετρα είναι πραγματικά κλπ).Όντως Αντώνη. Και εμένα την 116i την είχαν περίπου 1 ώρα για έλεγχο και βρήκαν τα 2 προβλήματα που ήξερα ότι έχει. Ελέγξανε τα πάντα!
Επίσης και το Mini είχαν ελέγξει και μου είχαν πει ότι λόγω παλαιότητας και φθορών δεν μπορούσαν να το αγοράσουν γιατί δεν μπορούσαν να το πουλήσουν με τις εγγυήσεις που δίνουν.
Μου έδωσαν και τις 2 φορές την εντύπωση ότι τα αυτοκίνητα που πουλάνε είναι τίμια.
Αυτή έχει ένα κατάστημα ή όχι?
Έχει πολλά καταστήματα (Αργυρούπολη, Μαρούσι, Ν. Ερυθραία, Γέρακα, Κρήτη), όχι ένα. Είναι μέλος του Ομίλου Βελμάρ και υπεύθυνοι για τα μεταχειρισμένα που δίνουν ανταλλαγή οι πελάτες, μεταξύ άλλων. Επίσης έχουν και site. Απλά, να σημειώσω ότι έχουν και κάποια leasing (το λένε όμως) και νοικιάρικα, γιατί μέλος του Ομίλου είναι και η Hertz.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Φυσικά είναι αρκετά πιο ακριβοί από τους υπόλοιπους εμπόρους.Αυτός είναι ο λόγος που οι μαντραδες ριχνουνε τα χιλιόμετρα και πουλάνε παπάδες περί ατρακαριστων. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος λόγω ιδιωτών.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Εννοείται. Ούτε καν το γραφείο χρειάζεται...
-
Γειά σας παιδιά.
Αν και παρακολουθώ καιρό το forum, είναι η πρώτη φορά που γράφω, καθώς, σύντομα θα μετακομίσω στην Αθήνα και θα χρειαστώ ένα δεύτερο, μικρό αυτοκίνητο για τη γυναίκα μου. Έχω καταλήξει σε diesel opel corsa ή toyota yaris 3ετίας-4ετίας και θα ήθελα τη γνώμη σας για αξιόπιστο έμπορο στις περιοχές Νίκαια-Κορυδαλλό-Κερατσίνι. Στις συγκεκριμένες περιοχές δραστηριοποιούνται πολλοί έμποροι αλλά ο μόνος που γνωρίζω είναι ο Ζαρουκιάν, από τον οποίο αγόρασε ο γαμπρός μου δύο αυτοκίνητα το τελευταίο 2μηνο και έμεινε ευχαριστημένος.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα στραφώ και εγώ προς Stock Center μεριά ή Leaseplan.
Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι τα καλά μεταχειρισμένα φεύγουν αμέσως και φαντάζομαι ότι αυτοί που λέτε 'Μεσίτες προώθησης αυτοκινήτων' είναι αυτοί που βγάζουν το ίδιο αυτοκίνητο, σε διαφορετική τοποθεσία, με διαφορετικό όνομα και το ίδιο τηλέφωνο, σωστά? -
'Μεσίτες προώθησης αυτοκινήτων' είναι αυτοί που δηλώνουν σε αγγελίες ότι είναι ιδιώτες και όταν τους παίρνεις τηλέφωνο ή όταν πας να δεις το αυτοκίνητο σου λένε ότι η άδεια είναι σε όνομα άλλου και ότι αυτοί απλά 'εξυπηρετούν' τον 'γνωστό τους', 'φίλο/φίλη', 'έμπορα/μάντρα' κλπ...
Κάποιοι μάλιστα σου λένε ότι έχουν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο έξω από εμπορία ή σε μάντρα για να πουληθεί ποιο εύκολα. Και πας εκεί, στην αρχή μιλάς με τον 'μεσίτη' και σιγά-σιγά σε σπρώχνει στον μαντρά για τα διαδικαστικά...
Αυτά τα έχω ζήσει προσωπικά...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εννοείται. Ούτε καν το γραφείο χρειάζεται...
Πολλοί εξ' αυτών είναι μαντράδες που δεν άντεξαν την κρίση και έκλεισαν εκθέσεις.
Επίσης, παράλληλα με τη μεσιτεία κάνουν και διεκπαιρεώσεις (ΚΤΕΟ κτλ. ) -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Πολλοί εξ' αυτών είναι μαντράδες που δεν άντεξαν την κρίση και έκλεισαν εκθέσεις.
Επίσης, παράλληλα με τη μεσιτεία κάνουν και διεκπαιρεώσεις (ΚΤΕΟ κτλ. )Αυτό. Έχω προσωπική γνώση λόγω δικού μου κολλητού, που είχε μαγαζί, αναγκάστηκε να το κλείσει, και τώρα δουλεύει μόνο μέσω τηλεφώνου και με έδρα στο σπίτι του. Εκεί που πριν ήθελε τουλάχιστον 4-5 πωλήσεις το μήνα για να βγουν τα πάγια και ανελαστικά, τώρα με τις ίδιες (μετα)πωλήσεις, βγαίνει κανονικός 'μισθός'.
-
+οτι αφου σου πουλησουν την σαπιλα τους μετα δεν μπορεις και να τους βρεις!
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έμποροι μεταχειρισμένων