-
To κεφαλάκι (και τα αυτάκια σου) ήσυχα να εχεις και αρκεί!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
To κεφαλάκι (και τα αυτάκια σου) ήσυχα να εχεις και αρκεί!Στέφανέ μου, το τι αρκεί στον καθένα διαφέρει!
Γι' αυτό όπως έχουμε πει υπάρχουν διαφορετικά αυτοκίνητα που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες.
Για παράδειγμα εγώ από τη στιγμή που πήγα σε 2λιτρο, θα μπορούσα να σκεφτώ και το RAV, αλλά διαβάζοντας κριτικές για τα χαρακτηριστικά των κινητήρων και την οδηγική του συμπεριφορά, που με ενδιέφεραν πολύ και τα δύο, έκανα μεταβολή...παρά το γεγονός ότι μου αρέσει το σουλούπι του αυτοκινήτου και η εταιρία μου εμπνέει αξιοπιστία - όση σιγουριά μπορείς να έχεις σήμερα για οποιοδήποτε αυτοκίνητο... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Στέφανέ μου, το τι αρκεί στον καθένα διαφέρει!
Προφανώς!
Η θεση που εξέφρασα αφορά έμενα προσωπικά... -
Αυτή η gaussιανη κανονικοποίηση που έχει κάνει η Toyota τα τελευταία 10+ χρόνια είναι ο λόγος που είναι Νο1 σε πωλήσεις παγκοσμίως. Για τον μέσο οδηγό-χρήστη γ@μ@νε, όταν ο άλλος θέλει κάτι παραπάνω σε κάποιον τομέα τότε γ@μιεται ο Δίας( Realzeus δεν πάει για σένα).
-
H Toyota εχει φτασει σε αυτό το σημειο γιατι για αρκετα χρονια τα αυτοκίνητα της ηταν σουπερ αξιοπιστα. Επισης ειχε επιτυχια με τα υβριδικα που από ότι φαινεται αυτή η τεχνολογια κερδιζει αυτην την στιγμη.
Όμως σε πολλα πραγματα εχει μεινει πισω, όπως στους κινητήρες. Η ταση της αγορας για βενζινη είναι μικρα τούρμπο συνολα και δεν προσφερει αυτό.
Η Τογιοτα πουλαει ακομα λογω της καλης φημης που εχει όχι γιατι τα αυτοκίνητα της είναι ανταγωνιστικα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
H Toyota εχει φτασει σε αυτό το σημειο γιατι για αρκετα χρονια τα αυτοκίνητα της ηταν σουπερ αξιοπιστα. Επισης ειχε επιτυχια με τα υβριδικα που από ότι φαινεται αυτή η τεχνολογια κερδιζει αυτην την στιγμη.Όμως σε πολλα πραγματα εχει μεινει πισω, όπως στους κινητήρες. Η ταση της αγορας για βενζινη είναι μικρα τούρμπο συνολα και δεν προσφερει αυτό.
Η Τογιοτα πουλαει ακομα λογω της καλης φημης που εχει όχι γιατι τα αυτοκίνητα της είναι ανταγωνιστικα.
Ποσα χρονια εκανε μεχρι να βγαλει τον 1.2 τουρμπο; Γενικα μεχρι να βγαλει κινητηρα μικρο με τουρμπο οταν η VW εβαλε τον Tsi αν δεν κανω λαθος; Καμια 10ετια; Στα υβριδικα την πλευριζει η Hyndai και στα πετρελαια απο οσο ξερω εβγαζε εναν στα 1.4 και τωρα στο Avensis βαζει και εναν στα 1.6lt. Απο τα λιγα που ξερω, οσο τα ξερω.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Αλέξανδρε έχει πέσει κανένα RAV4 στα χέρια σου;
Αν ναι, θέλεις να μας πεις εντυπώσεις;Βασίλη ένα δεύτερης γενιάς που είχα οδηγήσει ήταν πολύ καλό. Προσομοίαζε σε επιβατικό εντός δρόμου, χωρίς φυσικά να φτάνει σε τέτοιο επίπεδο. Εκτός δρόμου δεν είναι Land Rover φυσικά, αλλά το έλεγε η ψυχούλα του. Το κακό είναι ότι η τρίτη και η τέταρτη γενιά έβαλε πολύ νερό στο κρασί της...
όταν ο άλλος θέλει κάτι παραπάνω σε κάποιον τομέα τότε γ@μιεται ο Δίας( Realzeus δεν πάει για σένα).
Γιατί όχι; Το σεξ είναι μια από τις χαρές της ζωής...
Όμως σε πολλα πραγματα εχει μεινει πισω, όπως στους κινητήρες. Η ταση της αγορας για βενζινη είναι μικρα τούρμπο συνολα και δεν προσφερει αυτό.
Τον 1.2 τούρμπο δεν τον άκουσες μάλλον. Η Toyota εν πολλοίς βασίζεται στο όνομα που είχε κτίσει, αλλά η μεγάλη της επιτυχία είναι στην Ασία και την Αμερική, όχι στην Ευρώπη. Εκεί έχει άλλες γκάμες. Επίσης όπως είπε και ο nickthetrib, απευθύνεται στον αγοραστή που βλέπει το αυτοκίνητο σαν μια ακόμα συσκευή. Για αυτό άλλωστε και το αστείο μεταξύ των αυτοκινητόφιλων είναι ότι τα Toyota είναι ψυγεία με ρόδες...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για αυτό άλλωστε και το αστείο μεταξύ των αυτοκινητόφιλων είναι ότι τα Toyota είναι ψυγεία με ρόδες...Γελάτε εσείς, αλλά όταν τρέχετε στα συνεργεία και τα σκάτε... οι τογιοτακηδες γελάμε!
-
Ποιοί είμαστε εμείς που τρέχουμε στα συνεργεία; Σε πληροφορώ επίσης ότι υπάρχουν ποιοτικότερα και πιο αξιόπιστα ιαπωνικά αυτοκίνητα από τα Toyota. Τυγχάνει να έχω ένα τέτοιο με 308.000 χλμ και με τον μαμά συμπλέκτη ακόμα. Original Made in Japan, όχι μούφες από Τουρκία π.χ. σαν τα Τουότα... Α επίσης και πάει στην ευθεία και στρίβει! Δεν είναι όλα τα ιαπωνικά ίδια και δεν είναι όλα άχρωμα και άοσμα!!!
ΥΓ: Αν η Toyota σοβαρευτεί και βγάλει και άλλα αυτοκίνητα σαν το GT86 (και ας είναι Subaru αυτό ουσιαστικά), θα αρχίσει να απολαμβάνει ξανά τον σεβασμό που αξίζει στην ιστορία της.
-
Κάτι γαλλικά, ιταλικά κλπ...
Μία χαρά στρίβει και πηγαίνει το τογιοτα.... Δεν ξέρω αν θα ικανοποιήσει τον επίδοξο σουμαχερ που παίρνει σβάρνα τους δρόμους...
Για όποιον θέλει να πάει ασφαλής από το α στο β σημείο είναι άριστα.
Η τογιοτα έχει ξεχωρίσει επειδή όπου και αν παράγει έχει διαδικασίες και παράγει παγκόσμια αυτοκίνητα.... Όχι σαν άλλες ακόμα και γιαπωνέζικες που παίζει ρόλο που παράγονται.
Τις διαδικασίες τις βλέπεις σε κάθε εκφανση της εταιρίας. Δες προδιαγραφές συνεργείων δες ότι θες.... Είναι επιστήμη από μόνη της.... -
Μία χαρά στρίβει και πηγαίνει το τογιοτα....Η χρυσή μετριότητα. Πολύ κατώτερο άλλων κατασκευαστών. Οδήγησε για παράδειγμα ένα Mondeo ή ένα 6 και μετά ένα Avensis και θα δεις την τεράστια διαφορά. Εκτός αν δεν έχεις ιδέα από αυτοκίνητα και όλα μοιάζουν το ίδιο πίσω από το τιμόνι...
Δεν ξέρω αν θα ικανοποιήσει τον επίδοξο σουμαχερ που παίρνει σβάρνα τους δρόμους...
Δεν χρειάζεται να ειρωνεύεσαι ό,τι δεν κατανοείς ή γνωρίζεις.
Η τογιοτα έχει ξεχωρίσει επειδή όπου και αν παράγει έχει διαδικασίες και παράγει παγκόσμια αυτοκίνητα....
Και άχρωμα και άοσμα δυστυχώς
Τις διαδικασίες τις βλέπεις σε κάθε εκφανση της εταιρίας. Δες προδιαγραφές συνεργείων δες ότι θες.... Είναι επιστήμη από μόνη της....
Είναι επιστήμη, δεν υπάρχει αμφιβολία. Όμως όταν ακόμα και ο Akio Toyoda, ο εγγονός του ιδρυτή και νυν Πρόεδρος της Εταιρείας, λέει ότι πρέπει να ξαναβρούν τον οδηγικό χαρακτήρα τους, ε κάτι δεν πάει και τόσο καλά με την εφαρμογή της εν λόγω επιστήμης. Δε νομίζεις;
-
Κάτι γαλλικά, ιταλικά κλπ...
Μία χαρά στρίβει και πηγαίνει το τογιοτα.... Δεν ξέρω αν θα ικανοποιήσει τον επίδοξο σουμαχερ που παίρνει σβάρνα τους δρόμους...
Για όποιον θέλει να πάει ασφαλής από το α στο β σημείο είναι άριστα.
Η τογιοτα έχει ξεχωρίσει επειδή όπου και αν παράγει έχει διαδικασίες και παράγει παγκόσμια αυτοκίνητα.... Όχι σαν άλλες ακόμα και γιαπωνέζικες που παίζει ρόλο που παράγονται.
Τις διαδικασίες τις βλέπεις σε κάθε εκφανση της εταιρίας. Δες προδιαγραφές συνεργείων δες ότι θες.... Είναι επιστήμη από μόνη της....Ξεκόλα και ρίξε και καμμιά ματιά παραδίπλα, υπάρχουν κατασκευαστές με καλύτερα προϊόντα σε κάθε κατηγορία που κινείται και η αγαπημένη σου Toyota.
-
Οι οδηγικες διάφορες είναι για μένα κυρίως από segment σε άλλο segment. Αν και το Yaris ας πούμε είναι πολύ κοντά οδηγικα με μεγαλύτερο του (βλ νέο qq).... και το ίδιο ξεκούραστο.
Κυρίως με ενδιαφέρει το αμάξι να μην κάνει θόρυβο να είναι οικονομικό και να μην χαλάει. Στις στροφές θα πάω πάντα χαμηλά, στην ευθεία με max 130... Δεν με νοιάζει να παίρνω στροφές με 120 ούτε να πάω με 180.....
Δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα... -
Κατοχος Γιαρις ντηζελ μου ειπε ότι είναι θορυβωδες και κουραστικο στο ταξιδι παροτι είναι πολύ οικονομικο.
Τελικα το παντρεύτηκες το Κασκαι;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Κατοχος Γιαρις ντηζελ μου ειπε ότι είναι θορυβωδες και κουραστικο στο ταξιδι παροτι είναι πολύ οικονομικο.Τελικα το παντρεύτηκες το Κασκαι;
Σε σχέση με το qq δεν θα έλεγα... Έχω κάνει μακρινά ταξίδια και με τα δύο και το qq απλά είναι παραδόξως λίγο πιο οικονομικό..
Με το qq δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ.
Αναμένω από εβδομάδα καλή προσφορά από leasing για aygo να κάνω τη δουλειά μου καθημερινά τώρα που κάνει και κρύο και άστο το qq να σκονιζεται.... -
Για αυτό άλλωστε και το αστείο μεταξύ των αυτοκινητόφιλων είναι ότι τα Toyota είναι ψυγεία με ρόδες...
Γελάτε εσείς, αλλά όταν τρέχετε στα συνεργεία και τα σκάτε... οι τογιοτακηδες γελάμε!
Υπαρχουν κι αυτοι που ευχαριστιουνται πραγματικα οδηγηση, τα βλεπουν και γελανε τα 'κοινα' τογιοτα και δε τα σκανε και σε συνεργεια...
Ναι σου λεω υπαρχουν! -
Βασικά, όταν αξιολογούμε ένα μοντέλο ή μια εταιρία πιστεύω ότι θα πρέπει να μην κοιτάζουμε κοντόφθαλμα μόνο τις δικές μας απαιτήσεις, αλλά να προσπαθούμε να δούμε και τη συνολική εικόνα, δηλαδή όλες τις διαστάσεις ενός αυτοκινήτου. Αν εγώ είμαι ένας μέσος οδηγός χωρίς ιδιαίτερες οδηγικές ικανότητες, άρα μπορεί π.χ. τις απαιτήσεις μου να τις καλύπτει και ένα yugo...αυτό δεν σημαίνει ότι το yugo αποτελεί καλύτερη επιλογή από την testarossa επειδή την ferrari μπορούν να την οδηγήσουν - αξιοποιήσουν ορισμένοι μόνο οδηγοί...
Εγώ ως κάτοχος toyota για 7 χρόνια έχω να πω τα καλύτερα για την αξιοπιστία του αυτοκινήτου, αλλά οδηγικά έστριβε τουλάχιστον περίεργα εάν πίεζες... δεν μπορώ να πω ότι ο κινητήρας εντυπωσίαζε ή και η ποιότητα της καμπίνας ήταν κάτι ιδιαίτερο. Η ηχομόνωση ήταν κάτω του μετρίου.
Το αμάξι σε μεγάλα ταξίδια κούραζε, ενώ έπρεπε να πιέσεις στα όριά του τον κινητήρα για να κάνεις λίγο πιο απαιτητικές προσπεράσεις. Και όταν γράφω λίγο πιο απαιτητικές προσπεράσεις δεν εννοώ προσπεράσεις επικίνδυνες, αλλά μια σχετικά γρήγορη προσπέραση σε ένα φορτηγό ή μια νταλίκα σε δρόμο 'εθνικό' σαν αυτόν που έχουμε π.χ. Γιάννενα - Αντίρριο ή όπως ήταν ο δρόμος μετά την Κόρινθο πριν βάλουν όλα αυτά τα όμορφα περιοριστικά...χωρίς να πιάνεται η καρδιά σου...ή να κινδυνεύεις. Τώρα αν είσαι από τους οδηγούς που εάν βρεις νταλίκα κάθεσαι από πίσω μέχρι να πάει για κατούρημα ο οδηγός της τότε προφανώς σου αρκεί και γαϊδούρι...Αν πάλι δεν σε πειράζει το αμάξι να γέρνει πολύ στις στροφές και να φοβάσαι να στρίψεις...τότε ισχύει το ίδιο.
Τα ίδια και χειρότερα έχω να παρατηρήσω για τα avensis.
Επίσης, δεν αξιολογούμε ένα αμάξι μόνο στην Εγνατία ή την Αττική οδό. Εκεί όλα μπορούν να πάνε μια χαρά. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι περισσότεροι δρόμοι μοιάζουν με τους προηγούμενους που ανέφερα παραπάνω και όχι με την Εγνατία...
Επίσης, για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι όλα τα toyota ίδια. Υπάρχουν μοντέλα και μοντέλα. Αν κάποιος πάντως θέλει το κάτι παραπάνω στην οδήγηση σπάνια το βρίσκει σε ένα μοντέλο της toyota. Νομίζω ότι η Mazda, η Subaru και η Honda - για να μείνω μόνο σε γιαπωνέζικα - έχουν να επιδείξουν πιο ολοκληρωμένες προτάσεις σε αρκετές κατηγορίες από την Toyota -
Μια χαρα τα λες..
-
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
Σαν οδηγος για λίγο και συνοδηγός για πολλά χλμ νομίζω ότι οδηγικά ίσως είναι το χειρότερο της κατηγορίας.
Και τα τεστ του εξωτερικού το επιβεβαιώνουν.
http://www.caradvice.com.au/406686/hyun ... on-review/Διάβασα το test αλλά δεν είδα πουθενά να αναφέρεται κάποιο συγκεκριμένο οδηγικό μειονέκτημα που να υποστηρίζει το συμπέρασμα ότι να είναι το χειρότερο οδηγικά! Ίσως μου ξέφυγε, μπορείς να βάλεις 2-3 αποσπάσματα που να το δείχνουν αυτό?
Βασικά η πιο σαφής κριτική που είδα είναι ότι ο συγγραφέας προτιμάει τον turbo 1.6 του Tuscon από τον ατμοσφαιρικό 2.5l των Rav και X-trail.its powertrain is more useable and well-rounded than that in the RAV4.
Βασίλη ένα δεύτερης γενιάς που είχα οδηγήσει ήταν πολύ καλό. Προσομοίαζε σε επιβατικό εντός δρόμου, χωρίς φυσικά να φτάνει σε τέτοιο επίπεδο. Εκτός δρόμου δεν είναι Land Rover φυσικά, αλλά το έλεγε η ψυχούλα του. Το κακό είναι ότι η τρίτη και η τέταρτη γενιά έβαλε πολύ νερό στο κρασί της...
3ης και 4ης έχεις οδηγήσει και τα γράφεις?
Το μόνο SUV που οδήγησα και ήταν ευχάριστο ήταν ένα παλιό turbo Forester, αλλά ήταν απλά ένα σχετικά ψηλό station wagon.Και άχρωμα και άοσμα δυστυχώς
Αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι τι περιμένει καθένας από ένα αυτοκίνητο για να μην είναι άχρωμο οδηγικά?
Για να είναι σπορ πρέπει να ελαφρώνει εύκολα το πίσω μέρος στην επιβράδυνση? Δεν ξέρω Πραγματικέ Δία πόσοι μπορούν να τα βγάλουν πέρα σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο αν χρειαστεί να φρενάρουν στη στροφή. Μάλλον θα σκοτωθούν.
Καλό π.χ. το Fiesta αλλά έχω δει μπροστά μου να στριφογυρίζει 2-3 κύκλους μια κοπέλα που βιάστηκε να προλάβει το φανάρι και φρέναρε στη μέση. Τα ίδια με ένα παλιό Ιμπιζα που μετά 2-3 γύρες ήρθε με το πίσω προφυλακτήρα στο απέναντι ρεύμα και μας χάλασε 2 αυτοκίνητα. Ένα παλιό BMW το βρήκε στη γωνία μπροστά και πήγε για πέταμα γιατί είχε πάρει σασσί! -
Βασιλη εσύ πας στο εντελώς αλλο άκρο και βγάζεις έμμεσα τα τογιοτα άχρηστα ή μόνο για οδηγούς που θα βολεύονταν με γαιδουρι....
Για το μέσο οδηγό όλα τα αυτοκίνητα πλέον είναι επαρκή. Από εκεί και περα ο καθένας κάνει τις επιλογές του....
Η τογιοτα έχει αυτοκίνητα όλα άνω του μέσου όρου, με μεγάλη εγγύηση, εκπληκτικό δίκτυο, αξιόπιστα, σχετικά οικονομικά, καλή ποιότητα κατασκευής (μακράν καλύτερη και από άλλα κανονικά ή ντεμεκ γιαπωνέζικα - έχω μέτρο σύγκρισης πλεον), ότι δηλαδή θέλει ο καθένας.
Φωτιά στην άσφαλτο δεν θα βάλουν και ίσως γύρουν περισσότερο από κάποια αλλά δεν οδηγούμε όλοι έτσι.
Εσύ αδικεις μια ολόκληρη φιλόσοφια και μια εταιρία συγκρίνοντας το κορολακι του 2003 με την x1...
Αξιοπρεπεστατο το κορολλα και ας μην ήταν φοκους.... (το οποίο έβλεπα επίσης όταν πήρα την κορολλα)....
Εδώ μεσα μπορεί να μην αρέσουν τα τογιοτα γιατί δεν είναι ενδιαφέροντα οδηγικα αλλά οι πωλήσεις αλλά δείχνουν.
Toyota RAV4 (2014)