-
Τέτοια έχω δει να με πλησιάζουν μόνο σε μποτιλιάρισμα! Ακόμα και το παλιό Yugo έριχνε στα καινούργια τότε ΖΧ.
-
Αν εισαι πανω απο 20 να πα να κοιταχτεις
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μια zx και μια xantia.
Και κριτικαρεις έτσι τα τογιοτα και δη τα καινούργια;
Να λέει πλέον ο Βασίλης με την x1 OK να το δεχτώ αλλά με αμάξια 15ετιας τουλάχιστον; -
Γιατι μονο αυτα εχω οδηγησει για λιγο ή πολυ? δε καταλαβα...
Μπορω να σου γραψω ολα τα toyota τα οποια εχω πιασει στα χερια για σεβαστες διαδρομες,πληρεις παραστασεις. Για κατι που δε ξερω δε μιλαω αλλα για κατι που γνωριζω δε θα γραφεις τετοια επιχειρηματα εντυπωσεων... -
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Μια zx και μια xantia.
Να λέει πλέον ο Βασίλης με την x1 OK να το δεχτώ αλλά με αμάξια 15ετιας τουλάχιστον;Εγώ είμαι αντικειμενικά μέτριος οδηγός κ οι γνώσεις μου ιδίως σε τεχνικά ζητήματα περιορισμένες. Προσπαθώ να μάθω από άλλους εδώ μέσα που εχουν πραγματική πείρα. Δεν θα εξέφραζα καν γνώμη εαν δεν ειχα έρθει σε επαφή με toyota κ ford για τα οποία κ έγραψα. Οι εμπειρίες μου προέρχονται από συγκεκριμένες μάρκες ενώ έχω πλήρη άγνοια για άλλες. Αλλά οταν γράφω προσπαθώ να μεταφέρω την γνώμη μου κ την αλήθεια οσο πιο αντικειμενικά μπορώ. Νομίζω ότι ήδη στο νήμα έχουν γράψει πραγματικά έμπειροι οδηγοί των οποίων τη γνώμη εγώ τουλάχιστον έχω ήδη καταγράψει κ λαβει σοβαρά υπόψη
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μπορω να σου γραψω ολα τα toyota τα οποια εχω πιασει στα χερια για σεβαστες διαδρομες,πληρεις παραστασεις. Για κατι που δε ξερω δε μιλαω αλλα για κατι που γνωριζω δε θα γραφεις τετοια επιχειρηματα εντυπωσεων...Βρε δεν αμφιβάλω αν έχεις οδηγήσει αλλά και πόσα.... Απλά πιστεύω ότι αν δεν αγοράσεις και ζήσεις ένα αμάξι έχεις μόνο επιφάνειακη σχέση μαζί τους. Όπως έχω πει το αμάξι δεν είναι μόνο η διαδρομή αλλά και η χρήση και η κατοχή. Επίσης αλλιώς ειναι ένα καινούργιο και αλλιώς ένα μτχ ή με πολλά χιλιόμετρα. Είναι ένα προϊόν και κρίνεται συνολικά....
Και εμένα μου άρεσε όπως έστριβε και πήγαινε το 205 το 1997 που μου πήρε μτχ ο πατέρας μου, αλλά σύντομα το πληρώσαμε διπλό. Ευτυχώς που το διέλυσε ο αδελφός μου και πήρα το starlet.... -
Πάντως και για να σταματήσουν οι ανοησιες αντιπαράθεσεις θα ήθελα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον στην υποκειμενικοτητα των απόψεων ολων μιας μια διαφέρουν οι ανάγκες και προτεραιότητες μας. Αντικείμενικα δεν υπάρχει καλύτερο αμάξι.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Μια zx και μια xantia.
Να λέει πλέον ο Βασίλης με την x1 OK να το δεχτώ αλλά με αμάξια 15ετιας τουλάχιστον;Εγώ είμαι αντικειμενικά μέτριος οδηγός κ οι γνώσεις μου ιδίως σε τεχνικά ζητήματα περιορισμένες. Προσπαθώ να μάθω από άλλους εδώ μέσα που εχουν πραγματική πείρα. Δεν θα εξέφραζα καν γνώμη εαν δεν ειχα έρθει σε επαφή με toyota κ ford για τα οποία κ έγραψα. Οι εμπειρίες μου προέρχονται από συγκεκριμένες μάρκες ενώ έχω πλήρη άγνοια για άλλες. Αλλά οταν γράφω προσπαθώ να μεταφέρω την γνώμη μου κ την αλήθεια οσο πιο αντικειμενικά μπορώ. Νομίζω ότι ήδη στο νήμα έχουν γράψει πραγματικά έμπειροι οδηγοί των οποίων τη γνώμη εγώ τουλάχιστον έχω ήδη καταγράψει κ λαβει σοβαρά υπόψη
Και εγώ Βασίλη μεταφέρω εμπειρίες από αυτοκίνητα που ειχα/έχω ή έστω υπάρχουν στην οικογένεια οπότε και τα έχω οδηγήσει αλλά και ξέρω ζημιές και βλάβες. Το να γράψω κάτι για ένα τεστ ντραιβ ή ένα νοικιάρικο ή δανεικο δεν είναι εμπειρία αλλά απλή εντύπωση. Στην υπόλοιπη οικογένεια έχουν παίξει και αρκετά Ford (ο Θειος μου είναι φορντακιας αντίστοιχος με εμένα και τα τογιοτα) και έχω άποψη. Προφανώς η εταιρεία έχει προοδευσει σημαντικά σε ότι παράγει.
-
Οι οδηγικες διάφορες είναι για μένα κυρίως από segment σε άλλο segment. Αν και το Yaris ας πούμε είναι πολύ κοντά οδηγικα με μεγαλύτερο του (βλ νέο qq).... και το ίδιο ξεκούραστο.Να δω τι άλλο θα ακούσουμε....
-
Μπορω να σου γραψω ολα τα toyota τα οποια εχω πιασει στα χερια για σεβαστες διαδρομες,πληρεις παραστασεις. Για κατι που δε ξερω δε μιλαω αλλα για κατι που γνωριζω δε θα γραφεις τετοια επιχειρηματα εντυπωσεων...Βρε δεν αμφιβάλω αν έχεις οδηγήσει αλλά και πόσα.... Απλά πιστεύω ότι αν δεν αγοράσεις και ζήσεις ένα αμάξι έχεις μόνο επιφάνειακη σχέση μαζί τους. Όπως έχω πει το αμάξι δεν είναι μόνο η διαδρομή αλλά και η χρήση και η κατοχή. Επίσης αλλιώς ειναι ένα καινούργιο και αλλιώς ένα μτχ ή με πολλά χιλιόμετρα. Είναι ένα προϊόν και κρίνεται συνολικά....
Και εμένα μου άρεσε όπως έστριβε και πήγαινε το 205 το 1997 που μου πήρε μτχ ο πατέρας μου, αλλά σύντομα το πληρώσαμε διπλό. Ευτυχώς που το διέλυσε ο αδελφός μου και πήρα το starlet....Δλδ πρεπει να το αγορασω,λουστω κατι για να εχω αποψη? Τη κουβεντα επισης θα την κρατας στη βαση που τεθηκε και οχι για να βγαλεις δικα σου συμπερασματα ασχετα και με τη βαση της κουβεντας.
Και εν πασει περιπτωσει πως ειναι δυνατον να εμπιστευτω την οποια αποψη σου για οδηγικα και γενικοτερα αυτοκινητιστικα οτι θετεις απεναντι στο yaris το QQ.. αν ειναι δυνατον...!
-
Δεν μπορούμε να συνεννοηθουμε. Δεν τρέχει και κάτι. Τα βλέπουμε διαφορετικά. Σέβομαι ωστόσο την άποψή σου και προσπαθώ να κερδίσω και εγώ από την κουβέντα.....
Το άλλο θέμα που έθεσες το αναφέρω επειδή την ίδια δουλειά κάνεις και με το ένα και με το άλλο παρότι έχουν μια κατηγορία διαφορά. Για να πάνε μια οικογένεια ένα τριήμερο κάπου εντός της χώρας επαρκεστατο και σχεδόν το ίδιο άνετο είναι το Yaris. Δεν χρειάζεται να δώσεις επιπλέον 10 χιλιάδες ευρώ για το αντίστοιχο Best seller της αμέσως μεγαλύτερης κατηγορίας.
Αν θες βέβαια να πας καλοκαιρινές διακοπές με περισσότερα μπαγκάζια το μεγαλύτερο qq θα σου είναι πιο χρήσιμο.
Από την άλλη για καθημερινή χρήση προφανώς το σούπερ μίνι είναι παντού καλύτερο.
Τις συγκρίσεις αυτές τις κάνω επειδή τυχαίνει και έχω και τα δύο Best sellers....
Διαφορες θα έβλεπα αν η διαφορά κατηγορίας ήταν ακόμα μεγαλύτερη. (supermini vs segment d π.χ) αλλά μεταξύ supermini και segment c και κατεχοντας και τα δύο Best seller οφείλω να πω ότι πλην χώρων αποσκευών δεν υπάρχουν σημαντικές διάφορες στο ταξίδι....
Προσοχή δεν βάζω καν στην εικόνα πόσο καλύτερη μάρκα και κατασκευή είναι η τογιοτα από την νισσαν πάρα μόνο την οδηγική απόδοση και συμπεριφορά..... -
Δεν μπορούμε να συνεννοηθουμε. Δεν τρέχει και κάτι. Τα βλέπουμε διαφορετικά. Σέβομαι ωστόσο την άποψή σου και προσπαθώ να κερδίσω και εγώ από την κουβέντα.....οκ
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Βασίλη ένα δεύτερης γενιάς που είχα οδηγήσει ήταν πολύ καλό. Προσομοίαζε σε επιβατικό εντός δρόμου, χωρίς φυσικά να φτάνει σε τέτοιο επίπεδο. Εκτός δρόμου δεν είναι Land Rover φυσικά, αλλά το έλεγε η ψυχούλα του. Το κακό είναι ότι η τρίτη και η τέταρτη γενιά έβαλε πολύ νερό στο κρασί της...
3ης και 4ης έχεις οδηγήσει και τα γράφεις?
Το μόνο SUV που οδήγησα και ήταν ευχάριστο ήταν ένα παλιό turbo Forester, αλλά ήταν απλά ένα σχετικά ψηλό station wagon.Και άχρωμα και άοσμα δυστυχώς
Αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι τι περιμένει καθένας από ένα αυτοκίνητο για να μην είναι άχρωμο οδηγικά?
Για να είναι σπορ πρέπει να ελαφρώνει εύκολα το πίσω μέρος στην επιβράδυνση? Δεν ξέρω Πραγματικέ Δία πόσοι μπορούν να τα βγάλουν πέρα σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο αν χρειαστεί να φρενάρουν στη στροφή. Μάλλον θα σκοτωθούν.
Καλό π.χ. το Fiesta αλλά έχω δει μπροστά μου να στριφογυρίζει 2-3 κύκλους μια κοπέλα που βιάστηκε να προλάβει το φανάρι και φρέναρε στη μέση. Τα ίδια με ένα παλιό Ιμπιζα που μετά 2-3 γύρες ήρθε με το πίσω προφυλακτήρα στο απέναντι ρεύμα και μας χάλασε 2 αυτοκίνητα. Ένα παλιό BMW το βρήκε στη γωνία μπροστά και πήγε για πέταμα γιατί είχε πάρει σασσί!Όχι δεν οδήγησα το 3ο και το 4ο, αλλά δεν νομίζω να μου έλεγαν ψέματα οι φίλοι, δοκιμαστές του Drive όταν συζητούσαμε για τα διάφορα SUV συνοδεία ρετσίνας με αφορμή το Trophy που πραγματοποιούν κάθε χρόνο.
Η άγνοια είναι το πρόβλημα, όχι τα αυτοκίνητα. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ένα άλλο αυτοκίνητο χωρίς ESP (και δεν ξέρουμε καν την κατάσταση των ελαστικών) θα συμπεριφέρονταν διαφορετικά σε εντελώς λανθασμένου χειρισμούς; Δεν φταίει το πιστόλι αν αυτοπυροβοληθείς, εσύ φταις!
-
Η τογιοτα έχει αυτοκίνητα όλα άνω του μέσου όρου, με μεγάλη εγγύηση, εκπληκτικό δίκτυο, αξιόπιστα, σχετικά οικονομικά, καλή ποιότητα κατασκευής (μακράν καλύτερη και από άλλα κανονικά ή ντεμεκ γιαπωνέζικα - έχω μέτρο σύγκρισης πλεον)Δεν έχεις μπει σε Mazda μου φαίνεται...
-
Αν και η αναφορά μου δεν πήγαινε στη mazda αλλά κυρίως σε κάτι γαλλικά καμουφλαρισμενα με τα σήματα χρωκοπημενων εταιρειών, οχι mazda δεν έχω εικόνα... Ωστόσο αυτή η ιστορία με την αντιπροσωπία και την υποστήριξη κλπ θα με είχαν ξενερώσει όσο δεν πάει και αν ποτέ είχα σκεφτεί να δω κάτι θα με είχαν αποθαρυνει εξαρχής. Το δικό μου target group θέλει υποστήριξη.....
-
Υποτίθεται ότι αγοράζεις suv στην Ελλάδα για να περνάς άνετα από τις λακκούβες....το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα Suzuki που κοπανάνε πολύ άσχημα...
bigger problems are the harsh ride quality when crossing potholes and ridges, which send a jolt through the car, and while the ‘regenerati ......
http://www.whatcar.com/car-news/toyota/ ... ew/1367255 -
Το δικό μου target group θέλει υποστήριξη.....Επειδη είμαι σίγουρος ότι δεν είχες εμπειρία Mazda aftersales, κράτα μικρό καλάθι ... Υπάρχουν πολλοί 'κακοί' εκεί έξω![emoji38]
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το δικό μου target group θέλει υποστήριξη.....
Επειδη είμαι σίγουρος ότι δεν είχες εμπειρία Mazda aftersales, κράτα μικρό καλάθι ... Υπάρχουν πολλοί 'κακοί' εκεί έξω![emoji38]
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μα προφανώς Κώστα μια εταιρεία που πτώχευει και αφήνει τόσο κόσμο ξεκρεμαστο είναι επόμενο να έχει άθλιο Support.... Γι αυτό Toyota και παλι Toyota που είναι και θυγατρική της ευρωπαϊκής και όχι ο κάθε παπαρας Έλληνας επιχειρήματιας (αυτό έχει καταντήσει σαν το Αλβανός τουρίστας btw)
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Άρα δεν συγκρίνω το corolla με το Χ1, αλλά το corolla/auris με το focus, ...
Έχω οδηγήσει 1.400άρια Corolla και Focus της εποχής γύρω στο 2005 και δεν είδα καμία διαφορά. Το Focus το είχα 3 μέρες νοικιάσει, το Corolla το παίρνω μερικές φορές από συγγενή. Αναρωτιέμαι που έβλεπαν τις 'φοβερές' διαφορές που έγραφαν τα αγγλικά αυτοκινητιστικά sites και αναπαρήγαγαν όλοι οι 'ψαγμένοι'. Και τα δύο εξίσου βολικά και αδιάφορα ήταν!
Δεν μπορεί να είναι ενδιαφέρον ένα βαρύ (1.300 κιλά) αυτοκίνητο με 90 ίππους!Αν οδήγησες Focus 1, είχε 75 μουλάρια. Το 2 είχε 80, αλλά ήταν βαρύτερο και εξίσου τάφος. Άλλο όμως αυτό και άλλο ο τρόπους που έστριβε και η αίσθηση των χειριστηρίων που δεν είχε καμία σχέση με την Corolla. Όταν έπαιρνε φόρα και έμπαινε στις στροφές με ελαφριά υπερστροφική διάθεση (ειδικά το 2) σου χάριζε χαμόγελα που ελάχιστα άλλα μικρομεσαία μπορούσαν και σίγουρα κανένα Toyota.
Toyota RAV4 (2014)