-
-
-
-
H Toyota ας προσεξει λιγο τα φωτα της ... που όλο εξογκώματα είναι!
Τρεις γενιές RAV4 η μια καλύτερη απο την άλλη ήταν. ΕΛπίζω θετικά και στην 4η! -
Δε αας θυμιζει το τζιπ της mitsubishi??
-
To mk3 με το δεύτερο f/l είναι ωραίο αυτοκίνητο στην εμφάνιση. Αν δεν ήταν δίλιτρο θα πουλούσε τρελά και δεν θα υποσκελιζόταν τόσο εύκολα από το tiguan. Τα υπόλοιπα ΜΚ3 δεν μου άρεσαν.
Προσωπικά βέβαια θεωρούσα ότι τα ΜΚ3 είναι/ήταν χειρότερα αυτοκίνητα στην οδήγηση από το ΜΚ2 f/l το οποίο αγόρασα σκόπιμα λίγο πριν αλλάξει το μοντέλο. Το χαμένο κεντρικό διαφορικό έκανε τη διαφορά, ενώ και στη φιλοσοφία της κατασκευής υπήρχε ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στις δύο γενιές RAV4. Δεν σας κρύβω ότι οδηγικά το ΜΚ3 μου θύμισε πολύ περισσότερο το Golf IV που είχα μέχρι τότε παρά το ΜΚ2. Από την αίσθηση των χειριστηρίων (τιμόνι, πεντάλ συμπλέκτη, κιβώτιο ταχυτήτων) μέχρι και την 'απόδοση' του πλαισίου στην γρήγορη οδήγηση. Το ΜΚ3 δεν ήταν ποτέ σπορ και ποτέ Gti και ας έγραφαν τα περιοδικά ότι ήθελαν. Αυτά έτσι για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει σχετική σπόντα από κάποιο περιοδικό όπως τότε με το 'κασόνι' για όσους θυμούνται.Από εκεί και μετά έχω να πω ότι αυτό το καινούριο όντως θυμίζει mitsubishi όπως σωστά επισήμανε και ο 'rx8_drifter' και πραγματικά απορώ προς τι η βιασύνη της Toyota. Τα χρόνια ναι μεν έχουν περάσει αλλά το ΜΚ3 2ο f/l είναι σύγχρονο αυτοκίνητο, δεν έχει κάτι να ζηλέψει από τον ανταγωνισμό και δε νομίζω πως η Toyota αποφάσισε ξαφνικά να δώσει σπορ χαρακτήρα ξανά στο RAV4. Εκτός και αν τώρα με το GT86 (πως το λένε) άλλαξε τρόπο σκέψης.
-
Το ΜΚ3 η Τοyota το έκανε πιο ασφάλτινο για ποιο ευρύ κοινό! Γι' αυτο και προσφορά του -και στην Ευρωπη- και σε 2κίνητη εκδοση. Ξεφυγε πολύ όμως απο την αρχική σύλληψη και ιδέα της εταιρίας στην καθιέρωση του ΜΚ1.
Το ΜΚ2 θα συμφωνίσω πάντως ότι ήταν καλύτερο σε πολλά. Υπάρχει στην οικογενεια και μετα απο 160.000 χλμ πέρα απο την αξιοπιστία του εντυπωσιαζει με τις δυνατοτητες του. -
Τα 'γούστα' που έβγαζε και την αίσθηση του αρχικού τρίθυρου Μk1 δεν τα είχε καμιά από τις επόμενες γενιές.
Κρίμα που το Rav4 εξελίχθηκε σε ενα ακόμη υπερυψωμένο μοντέλο που σπάνια πατά χωμα , πρακτική που μάλλον θα ακολουθηθεί και στη νεα γενιά του.. -
Και που θα βρει ο μέσος Ευρωπαίος το χώμα που θα απαιτούσε τρία διαφορικά;
Το πολύ πολύ λίγο λάσπη σε έναν καλοπατημένο χωματόδρομο και μόνον στα τελευταία 100 μέτρα.
Όποιος θέλει κάτι σοβαρό δεν θα αγοράσει SUV.
Κατά τα άλλα ναι ο rx8_drifter σωστά παρατήρησε ότι μοιάζει με το Outlander πριν το FL και τη μάσκα του Darth Veider..
-
To MK2 ήταν κατά τη γνώμη μου το πιο αθλητικό. Όταν το είδα για πρώτη φορά, μού φάνηκε το ομορφότερο SUV και ακόμα δεν έχω βρει κάποιο εξίσου όμορφο. Πάρα πολύ μου άρεσε και το ΜΚ1, αλλά μόνο το 3θυρο. Μάλιστα το βρίσκω ακόμη πολύ φρέσκο!
Στο θέμα των διαφορικών, μη έχοντας οδηγήσει την 1η γενιά, μπορώ να πω οτι το ΜΚ3 με το ΜΚ2 απλά έχουν τεράστια διαφορά! ΤΟ ΜΚ3 θυμίζει μπροστοκίνητο αυτοκίνητο (κάτι σαν Auris σε μεγέθυνση Χ 1,5 ), ενώ το ΜΚ2 είναι πολύ πιο ζωηρό και ζωντανό. Το ΜΚ2 το οδηγώ πάρα πολύ (έχει ο αδελφός μου ένα πετρελαιοκίνητο) και μπορώ να πω οτι το μόνο που θα διόρθωνα θα ήταν η άνεση της ανάρτησης και τα σκληρά καθίσματα, ειδικά για τους πίσω επιβάτες. Το ΜΚ3 υπερτερεί σε αυτά, όπως επίσης στην κατανάλωση (γι αυτό και εξαφανίστηκαν τα διαφορικά), αν και το πετρελαιοκίνητο είχε σταθερά κατανάλωση κάτω απ τα 8λτ/100 χλμ (αν και πλέον έχει τοποθετηθεί νέο ηχοσύστημα 2 DIN και έχει εξαφανιστεί η πληροφορία της κατανάλωσης).
Συμφωνώ με τον Κωνσταντίνο: είναι κρίμα που κι αυτό εξελίχθηκε σε ένα ακόμη υπερυψωμένο αστικό αυτοκίνητο. Αλλά εδώ που τα λέμε, όταν έχει το σήμα με τις 3 ελλείψεις στη μάσκα, δεν περιμένουμε καμία παρέκκλιση απ το μέσο όρο της κατηγορίας...
-
Μην ειστε και τοσο σιγουροι οτι το ΜΚ1 ηταν καλλιτερο εκτος δρομου απο τα επομενα.Σκεφτειτε οτι ειχε τρια ελευθερα διαφορικα ,εκ των οποιων μονο το κεντρικο μπορουσε να μπλοκαρει χειροκινητα.Τα επομενα μοντελα ειχαν ηλεκτρονικο ελεγχο παντου οποτε δε κολλαγαν και τοσο ευκολα οσο νομιζουμε.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Μην ειστε και τοσο σιγουροι οτι το ΜΚ1 ηταν καλλιτερο εκτος δρομου απο τα επομενα.Σκεφτειτε οτι ειχε τρια ελευθερα διαφορικα ,εκ των οποιων μονο το κεντρικο μπορουσε να μπλοκαρει χειροκινητα.Τα επομενα μοντελα ειχαν ηλεκτρονικο ελεγχο παντου οποτε δε κολλαγαν και τοσο ευκολα οσο νομιζουμε.Για το ΜΚ1 δεν έχω άποψη. Το ΜΚ2 είναι καλό εκτός δρόμου, καλύτερο απ το ΜΚ3. Γενικά όσες φορές (2-3) έχει κολλήσει, είναι από δική μου (ως οδηγού) έλλειψη γνώσης και εμπειρίας. Παρόλα αυτά η έκδοση f/l είχε σε όλες τις εκδόσεις (πλην της βασικής) και μη απενεργοποιούμενο ESP, το οποίο δημιουργούσε σημαντικό πρόβλημα εκτός δρόμου, αφού δεν δεν μπορούσε στην πράξη να συνεργαστεί με τα διαφορικά. Ειδικά σε ανάβαση πλαγιάς με μειωμένη πρόσφυση (λάσπη, χιόνι κτλ), το βλακώδες ESP καθιστούσε το αυτοκίνητο σχεδόν άχρηστο.
-
-
Κάτι μου λέει οτι το ξεσκίσαν το ΡΑΒάκι...
-
Αυτοι στην Τοyota κατι πρεπει να πινουν για να ασχυμαινουν ετσι τα αμαξια τους . Μακραν το καλυτερο Ραβ ηταν το μκ2 .
-
http://www.caranddriver.com/photo-galle ... dered-news
-
η toyota εχει ξεχασει τι σημαινει να σχεδιαζεις ωραιο αυτοκινητο μου φαινεται... χρονια τωρα!
-
Tο έγραψα και στο νέο AURIS ... η νέα γραμμή είναι : wanna be κάτι σαν LEXUS αλλά ...
Αυτό το 'κάτι σαν' είναι : Παίρνουμε 5-6 σημεία τα αντιγράφουμε κουτουρού και ....ΝΤΑ ΝΤΑ ... ιδού το περίπτερο AURISΚάτι όμως μου λέει ότι το RAV με μία 2 ματιά θα είναι αποδεκτό και στο ζωντανό ίσως ... ίσως και καλό .
-
Τα φανάρια του είναι απο το νέο Camry και το όλο design φέρνει προς Αμερική μεριά (λογικό).
Σύντομα θα παίξει full ηλεκτρικό , κατα πάσα πιθανότητα υβριδικό ενώ my guess είναι οτι
τους diesel της BMW θα τους δούμε στην Ευρώπη. -
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
http://www.caranddriver.com/photo-gallery/2013-toyota-rav4-rendered-news
Toyota RAV4 (2014)