-
Με τα δεδομένα που ανέφερες θα πρότεινα το Fiat Panda 1,3 diesel. Είναι μικρό αλλά ευρύχωρο, έχει 5 πόρτες, πολύ καλή ορατότητα, ευέλικτο, καλή οδική συμπεριφορά εκτός πόλης. Ο diesel κινητήρας είναι πολύ καλός και αξιόπιστος, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και πολύ οικονομικός (έχω προσωπική πείρα), ενώ δίνει και επαρκείς επιδόσεις σε κάθε περίπτωση (φορτωμένο, κλιματισμός).
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
στην αδερφη σου, στην μητερα σου, στην γυναικα σου, στην κορη σου θα αγοραζες πικαντο;;
ναι, με μεγαλη χαρα κιολας
γαμω τα αμαξακια ειναι το πικαντο και πανω απο ολα ΤΙΜΙΟ
το 500αρι μιας και αναφερθηκε ειναι πολυ αβολο
πιο αμαξι δεν ειανι τιμιο και ΓΙΑΤΙ?
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
- ποσα χρονια ειναι στην αγορα ειπαμε;;; φτανουμε την δεκαετια σιγα σιγα;;;
- το crash test το ειδε κανεις;
Κανα μήνα περιπου.
Όχι. Δεν έχει γίνει ακομα. -
στην αδερφη σου, στην μητερα σου, στην γυναικα σου, στην κορη σου θα αγοραζες πικαντο;;
ναι, με μεγαλη χαρα κιολας
γαμω τα αμαξακια ειναι το πικαντο και πανω απο ολα ΤΙΜΙΟ
το 500αρι μιας και αναφερθηκε ειναι πολυ αβολο
πιο αμαξι δεν ειανι τιμιο και ΓΙΑΤΙ?
Καταπληκτική ορολογία περιοδικών αυτοκινήτου. Υποθέτω πως σημαίνει(γιατί κανείς δεν έχει μπει ποτέ στον κόπο να το εξηγήσει) πως το αυτοκίνητο είναι συνεπές ως προς τις υποσχέσεις που δίνει. Υπο αυτήν την έννοια, τα περισσότερα αυτοκίνητα δεν είναι τίμια...
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Κανα μήνα περιπου.
Όχι. Δεν έχει γίνει ακομα.xmmmm
ηρθε καινουργιο μοντελο
-
Αφού το αυτοκίνητο είναι για γυναικά, εγώ θα πρότεινω κάτι που να εξυπηρετεί τον σκοπό του και όχι κουβαδάκια τίμια και δεν ξέρω τι. Πάμε παρακάτω.
-
Θα αντιπρότεινα τότε ένα ΜΧ-5, ήταν και είναι γκομενοπαγίδα που περνάει η μπογιά της σε όλα τα κοινά , αλλά θέλει 5θέσιο. Κάτι σε Σιρόκο τότε? Βγαίνει και με πετρέλαια.
-
Επειδή το έχει η γυναίκα μου εδώ και σχεδόν τρία χρόνια (30.000 χλμ), θα πρότεινα το huyndai i10 το 1.200cc. Γρήγορο, ποιοτικό, οικονομικό (γύρω στα 6 λίτρα), χώροι για τέσσερα άτομα (μικρό όμως πορτ μπαγκαζ) και πολύ σταθερό στα ταξίδια (το οδήγησα σε μονοκόμματο ταξίδι για 500 χιλιόμετρα με ταχύτητα 120-140 άνετα με δύο άτομα και πράγματα). Και κυρίως αξιόπιστο (μηδέν προβλήματα προς το παρόν).
-
Μια χαρά αμαξάκι είναι το νέο picanto.Και εγώ αυτό προτείνω.Το καλύτερο της κατηγορίας πλέον νομίζω.Δες την έκδοση 1.2 spice plus έχει φουλ εξοπλισμό και καλή τιμή(+ καλές επιδόσεις,λίγους ρύπους,7 χρόνια εγγύηση).Και το i10 καλό,αλλά όχι τόσο μοντέρνο και έχει χειρότερη θέση οδήγησης και υποδεεέστερο εξοπλισμό.Δες και τα ka titanium 1.2 και twingo 1.2 dynamic.Γενικά μην δώσεις πάνω από 12000€ για μίνι.
-
toyota yaris facelift 1.3ακόμη καλύτερα, Yaris 1.4 D-4D.
Αν ΔΕΝ ήταν προϋπόθεση το ταξίδι στην Εγνατία, θα πρότεινα Panda 1.3 multijet. Το είχα κάνα 6μηνο στην Ιταλία, δεν καίει ΤΙΠΟΤΑ και είναι πολύ ευχάριστο στη συμβίωση (εύκολο σε όλα του, δυνατό A/C, αδιανόητη ποιότητα κύλισης για την κατηγορία), αλλά είναι 5τάχυτο και θα κάψει στο ταξίδι, αν θέλεις να πας 130-140.
ΥΓ1: Panda και Yaris πάνε για αλλαγή μοντέλου. Αυτό σημαίνει ότι θα παίξουν καλές προσφορές άμεσα. Επιπλέον, και τα 2 στέκονται θαυμάσια παρά την ηλικία τους. Το δε Toyota, θα κρατήσει και την αξία του ως μεταχειρισμένο (είπαμε, σε εκνευριστικό βαθμό).
ΥΓ2: κανένα, μα κανένα υγραέριο δεν θα φτάσει ποτέ την ευκολία οδήγησης (ρεπρίζ με οποιαδήποτε σχέση) και την οικονομία σε καύσιμο ενός σύγχρονου ντίζελ.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
toyota yaris facelift 1.3
ακόμη καλύτερα, Yaris 1.4 D-4D.
Αν ΔΕΝ ήταν προϋπόθεση το ταξίδι στην Εγνατία, θα πρότεινα Panda 1.3 multijet. Το είχα κάνα 6μηνο στην Ιταλία, δεν καίει ΤΙΠΟΤΑ και είναι πολύ ευχάριστο στη συμβίωση (εύκολο σε όλα του, δυνατό A/C, αδιανόητη ποιότητα κύλισης για την κατηγορία), αλλά είναι 5τάχυτο και θα κάψει στο ταξίδι, αν θέλεις να πας 130-140.
Για τους ίδιους λόγους κι εγώ πρότεινα το Πάντα λίγο παραπάνω. Από τη συμβίωσή σου, πόσο έκαιγε το Πάντα με 130-140; γιατί το G.Punto μου (1,3 75HP, 5τάχυτο) με 130- 135 (3000 σ.α.λ.) είναι 5,1-5,3 λιτ/100χλμ, κατανάλωση για την οποία δε θα έλεγα 'καίει'...
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
toyota yaris facelift 1.3
ακόμη καλύτερα, Yaris 1.4 D-4D.
Για τους ίδιους λόγους κι εγώ πρότεινα το Πάντα λίγο παραπάνω. Από τη συμβίωσή σου, πόσο έκαιγε το Πάντα με 130-140; γιατί το G.Punto μου (1,3 75HP, 5τάχυτο) με 130- 135 (3000 σ.α.λ.) είναι 5,1-5,3 λιτ/100χλμ, κατανάλωση για την οποία δε θα έλεγα 'καίει'...
Και το Panda κάπου τόσο μου έκαιγε, όποτε έβγαινα autostrada (ταξίδι με 140 σταθερά, πιο πάνω δεν έχει νόημα και έχει και κάμερες παντού).
Και βέβαια το θεωρούσα ότι 'καίει' σε σχέση με την πόλη, όπου ήμουν σταθερά στο 3,9-4,1 πραγματική μέση κατανάλωση. Όσο το 250άρι σκούτερ μου
Το καταευχαριστήθηκα το αμαξάκι όσο έμεινα εκεί, πάντως -
και γω τις άποψης ότι δεν αξίζουν πολύ τα μίνι είμαι , με λίγα λ7 ακόμα πας μια κατηγορία επάνω , swift , fabia , ibiza , mazda2 , και με λίγα ακόμα και εφόσον πρόκειται για κυρία βλέπεις ΜΙΤΟ , ds3 και Α1 15κ με απόσυρση και θα σε λατρεύει .
-
-
Μεγαλυτερη κατηγορια σημαινει μεγαλυτερη καταναλωση και αυτο δεν το θελουμε. Εχουμε αλλο μεγαλυτερο αυτοκινητο για να καψει...Εκτος αν υπαρχει σε μεγαλυτερη κατηγορια μοντελο το οποιο να καιει το ιδιο με καποιο μινι...?
Αναφερθηκε οτι καινε τα μικρα οταν πανε πανω απο 130-140 π.χ. Εγνατια. Αρα θελουμε ενα που να εχει 6 ταχυτητες. Υπαρχει? Νομιζω ετσι θα επιτυγχανεται μεγαλη οικονομια καυσιμου. -
Ο χρήστης Kostas Pappas έγραψε:
Αναφερθηκε οτι καινε τα μικρα οταν πανε πανω απο 130-140 π.χ. Εγνατια. Αρα θελουμε ενα που να εχει 6 ταχυτητες. Υπαρχει? Νομιζω ετσι θα επιτυγχανεται μεγαλη οικονομια καυσιμου.Ανέφερα εγώ ότι το Πάντα ντίζελ καίει στο ταξίδι περισσότερο, συγκριτικά με την κατανάλωσή του στην πόλη, η οποία είναι ελάχιστη βεβαίως στο σύνολο.
-
δίκιο έχεις...
πως θα στριβεις στην κατεχάκη ρε κακομοίρη με 160+ με το κια?- το συγκεκριμενο ρημαδι δεν στριβει με 160, δεν ξερω αν τα πιάνει κιολας, βασικα ουτε εστω και λιγο μελετημενη αναρτηση εχει για να στριψει εστω με τα μισα. 4 ελατηρια και 4 αμορτισερ πεταμενα στις 4 γωνιες και παμε....
- γιατι κολλάτε σε μια ΒΛΑΚΕΙΑ μονο και μονο επειδη η αρχικη του τιμη ειναι χαμηλη;;; γιατι το θεωρείτε value for money ενω στην ουσια σου πιανουν τον κωλο;;;
Εδώ και ένα μήνα έχει βγει καινούριο Πικάντο.
-
Ο χρήστης Kostas Pappas έγραψε:
- Diesel ή βενζινη?
- Ποια μικρα προτεινετε?
- Χρηση κυριως εντος πολης (περιφερεια), αλλά και κανα 'ταξιδακι' το πολυ 200 χλμ επι Εγνατιας οδου...
- Ενδιαφερει κυριως η ελαχιστη καταναλωση. Δεν ενδιαφερουν οι επιδοσεις. Ειπαμε για γυναικα!
Αφού ενδιαφέρει κυρίως η ελάχιστη κατανάλωση, diesel. Seat ibiza 1200 tdi comfort ecomotive 75 άλογα, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. 3,4 λίτρα πετρέλαιο για 100 χλμ... το πιο οικονομικό σε κατανάλωση απ'όλα τα μικρά (εκτός smart)...
-
Ο χρήστης nikolas74 έγραψε:
Αφού ενδιαφέρει κυρίως η ελάχιστη κατανάλωση, diesel. Seat ibiza 1200 tdi comfort ecomotive 75 άλογα, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. 3,4 λίτρα πετρέλαιο για 100 χλμ... το πιο οικονομικό σε κατανάλωση απ'όλα τα μικρά (εκτός smart)...ΣΟΣ: αυτό το μοτέρ είναι ΑΡΚΕΤΑ 'πνιγμένο' για να καίει τόσο λίγο. Παρατηρημένο και στο Polo BlueMotion αυτό. Το αποτέλεσμα είναι να ΜΗΝ ανεβάζει στροφές εύκολα αν πατήσεις γκάζι κάτω από τις 2.000 σ.α.λ., ακόμη και με 2η σχέση στο σασμάν. Το βρήκα τουλάχιστον εκνευριστικό
Τουλάχιστον το μοτέρ του Panda (υποβοηθούμενο από κλιμάκωση και χαμηλό βάρος βέβαια) τραβάει γερά από ρελαντί ως το όριο περιστροφής.
-
Νέο Picanto, πλέον το καλύτερο στη κατηγορία Α.
Μικρο αυτοκινητο για γυναικα!