-
Αυτό που κάνω τώρα αν μπορούσα δε θα το άλλαζα ποτέ.
Δυστυχώς αναγκάζομαι...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ψέμματα νταξ, για εισοδηματίας θα το άλλαζαΤο απόλυτο 'επάγγελμα'
-
Το καλύτερο επάγγελμα είναι του βουλευτή.
-
Ενδιαφέρον το θέμα και με αγγίζει γιατί πολλά μου μπαίνουν στο νου τον τελευταίο καιρό... Από μικρή αλλαγή μέχρι όχι ρήξη αλλά σημαντικό πισωγύρισμα και επαναπροσδιορισμό μέσω επανεκπαίδευσης συνδυαζόμενο με εξωτερικό και αβέβαιη πλέον επιστροφή... Το πράγμα γίνεται πιο πολύπλοκο γιατί δεν είμαι πλέον μόνος αλλά η σύζυγος είναι πολύ υποστηρικτική, ανοιχτή και θετική για όλα αυτά... Θα δείξει...
Πάντως υπάρχουν σπουδές που σου επιτρέπουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία σε επαγγελματική κατεύθυνση από ότι άλλες. Τη νομική πχ τη θεωρώ πολύ καλή περίπτωση, κολλάνε παντού. Οι οικονομικές σπουδές επίσης έχουν αρκετά πεδία αποκατάστασης.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
ψέμματα νταξ, για εισοδηματίας θα το άλλαζα
Το απόλυτο 'επάγγελμα'
Μπούλσιτ. Εγώ θα θελα να είμαι ΓΟΝΟΣ (=ματσωμένος, αυτοδημιούργητος, επιχειρηματίας κλπ)
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
ψέμματα νταξ, για εισοδηματίας θα το άλλαζα
Το απόλυτο 'επάγγελμα'
Μπούλσιτ. Εγώ θα θελα να είμαι ΓΟΝΟΣ (=ματσωμένος, αυτοδημιούργητος, επιχειρηματίας κλπ)
Ψεύτη. Εσύ καιρό τώρα ήθελες να ήσουν γενοπίτης
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Θα βοηθούσε αν μας έλεγες ποιο είναι το όνειρό σου. Αν θυμάμαι καλά, διάβασα ότι είσαι στο μαθηματικό, σωστά;Θα σου αναφέρω λίγα περιστατικά που μού έρχονται στα γρήγορα από μαθηματικούς που δεν ασχολήθηκαν καθαρά με τις συγκεκριμένες σπουδές:
- Συμφοιτητής/φίλος με πτυχίο μαθηματικού δουλεύει ως αναλυτής σε ασφαλιστική εταιρεία
- Συμφοιτητής με πτυχίο μαθηματικού, έκανε μεταπτυχιακό στην πληροφορική και τώρα κάνει διδακτορικό πάλι στην πληροφορική
- Συμμαθητής με πτυχίο μαθηματικού εργάζεται ως σύμβουλος IT στο κομμάτι Treasury - Risk Management
- Καθηγητής τώρα μου στην ΑΣΟΕΕ (MBA) με πρώτο πτυχίο στα μαθηματικά, το γύρισε επίσης στην πληροφορική (MSc & PhD)
Όπως βλέπεις, δεν είναι δύσκολο από τα μαθηματικά να μεταπηδήσεις σε κοντινά αντικείμενα. Αν πάλι το όνειρό σου είναι - π.χ. - η δικηγορία, το πράγμα αλλάζει
Σιγά τους μπούρδες τους μαθηματικούς ως επιστήμονες και τους ανώμαλους καθηγητές τους...
_
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Το καλύτερο επάγγελμα είναι του βουλευτή.Μαλακίες Πάνο... Την απόλυτη απάντηση την έδωσα εγώ στη μάνα μου όταν ζούσαμε Αγγλία. Με ρώτησε (στα ελληνικά) τι θα γίνω όταν μεγαλώσω και απήντησα στα αγγλικά: 'The King'. 7 χρονών σκατό...
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Το καλύτερο επάγγελμα είναι του βουλευτή.Αυτο ειναι λειτουργημα!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μαλακίες Πάνο... Την απόλυτη απάντηση την έδωσα εγώ στη μάνα μου όταν ζούσαμε Αγγλία. Με ρώτησε (στα ελληνικά) τι θα γίνω όταν μεγαλώσω και απήντησα στα αγγλικά: 'The King'. 7 χρονών σκατό...
-
Νομίζω ότι σπούδασα αυτό που ήθελα (μηχανικός Η/Υ αλλά υποπτεύομαι σε ανταγωνιστική σχολή με τον mjacob) και ευχαριστιέμαι πάρα πολύ τη δουλειά μου (αν και εδώ και αρκετά χρόνια δεν ασχολούμαι πια τόσο hands-on αλλά περισσότερο επιτελικά). Οπότε, προκειμένου να μην αναγκαστώ να την αλλάξω και με δεδομένο ότι στην Ελλάδα δεν εύρισκα πια κάτι αντίστοιχο των τεράστιων προσόντων μου προτίμησα να μεταναστεύσω εκτός Ελλάδας. Οχι και τόσο απλό όσο το φαντάζονται μερικοί αλλά στην παρούσα φάση μάλλον ό,τι σωστότερο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(μηχανικός Η/Υ αλλά υποπτεύομαι σε ανταγωνιστική σχολή με τον mjacob)με μπρίζες και πολύμπριζα, και από σπόντα με αυτά που συνδέονται πάνω σε αυτά ε;
-
το 'πιασες
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
....- Συμφοιτητής/φίλος με πτυχίο μαθηματικού δουλεύει ως αναλυτής σε ασφαλιστική εταιρεία
- Συμφοιτητής με πτυχίο μαθηματικού, έκανε μεταπτυχιακό στην πληροφορική και τώρα κάνει διδακτορικό πάλι στην πληροφορική
- Συμμαθητής με πτυχίο μαθηματικού εργάζεται ως σύμβουλος IT στο κομμάτι Treasury - Risk Management
- Καθηγητής τώρα μου στην ΑΣΟΕΕ (MBA) με πρώτο πτυχίο στα μαθηματικά, το γύρισε επίσης στην πληροφορική (MSc & PhD)
Όπως βλέπεις, δεν είναι δύσκολο από τα μαθηματικά να μεταπηδήσεις σε κοντινά αντικείμενα. Αν πάλι το όνειρό σου είναι - π.χ. - η δικηγορία, το πράγμα αλλάζει
Φίλος καθηγητής Μαθηματικών (μαθηματική ανάλυση) έγινε ΚΑΙ κριτής σε καλλιστεία γάτων κ βάζει ΤΡΕΛΕΣ ασκήσεις / εργασίες στους φοιτητές του, που συμπεριλαμβάνουν ... γάτες.
-
κι εγώ γνωρίζω μαθηματικούς που χουν γίνει πληροφορικάριοι. Μάλιστα φτιάχνουν κ ωραίες εφαρμογές
προσωπικά αγάπησα πληροφορική, την σπούδασα και την δουλεύω και ακόμα την αγαπάω, αλλά αγαπάω κι άλλες μαζί (too much love will kill m ) -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μαλακίες Πάνο... Την απόλυτη απάντηση την έδωσα εγώ στη μάνα μου όταν ζούσαμε Αγγλία. Με ρώτησε (στα ελληνικά) τι θα γίνω όταν μεγαλώσω και απήντησα στα αγγλικά: 'The King'. 7 χρονών σκατό...
Παρόλα αυτά πιστεύω ότι και η δική μου πρόταση είναι αξιόλογη αφού μπαίνεις στη Βουλή φτωχός και βγαίνεις πλούσιος.
-
αληθεια πως περνεις μια αποφαση να φυγεις απο την ελλαδα χωρις να εχεις αλλη επιλογη?
-
Σταματώντας να ποστάρεις στα forums νυχθημερόν και βάζοντας λίγο το νιονιό σου να δουλέψει σε κατάσταση ηρεμίας.
-
εισαι αστειος αλλα δεν το παλευεις..
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σταματώντας να ποστάρεις στα forums νυχθημερόν και βάζοντας λίγο το νιονιό σου να δουλέψει σε κατάσταση ηρεμίας.Πόσο μα πόσο σωστός...
Γιατί η Ελλάδα παρέχει μια κάποια άλλη επιλογή, πέραν του να σε διώξει;
Κάποτε λέγαμε τι τυχεροί που είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι με τις ξάπλες τους. Έπειτα γίναμε νεο-γιάπικη αγορά και λέγαμε τι ωραίοι τύποι οι επιχειρηματί-αι με τις λίζινγκ μερσεντέ τους κτλ. Τώρα είμαστε όλοι για φούντο.
Όποιος δεν έχει ένα σοβαρό οικονομικό υπόβαθρο, είτε βγάζοντας λιγότερα σε σύγκριση με άλλες χώρες, είτε επειδή φορολογείται περισσότερο, είτε επειδή η αγορά ψόφησε, στην Ελλάδα χαραμίζεται.
ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ;