-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
...
Και να ήθελα να ακολουθήσω το παράδειγμα που δίνεις είναι πρακτικά αδύνατο λόγω της δομής της σχολής (πρώτα περνάς υποχρεωτικα- παλούκια μαθήματα και μετά τα συνήθως εύκολα επιλογής )
...Κάπως έτσι ήταν και σ' εμάς στο Πολυτεχνείο η δομή, αλλά δεν ήταν υποχρεωτικό να περάσεις το ένα μάθημα για να δώσεις το επόμενο. Όμως το ένα ήταν η φυσική συνέχεια του άλλου, οπότε σε βοηθούσε αφάνταστα να το περάσεις γιατί έπειτα τα επόμενα σου φαίνονταν ευκολότερα, ακόμα κι αν εκ των πραγμάτων δεν ήταν. Για παράδειγμα, Στατική I - VI, όπου την πρώτη την χρωστούσε όλη η σχολή.
Η γνώμη μου είναι να πιάσεις τα δύσκολα πρώτα και αν μπορείς να δίνεις και κάποια ευκολότερα μαζί για να μην πήζεις. Έτσι τουλάχιστον έκανα εγώ που χρωστούσα πάνω από 50. Βέβαια μου πήρε δυο επιπλέον χρόνια να τελειώσω μαζί με τη διπλωματική, αλλά να ξέρεις ότι είναι εφικτό. Θέμα ψυχολογίας είναι, να μην σε πάρει από κάτω αν χρωστάς πολλά μαθήματα.
...
Θα την κάνω την απόπειρα να τη τελειώσω τη σχολή κυρίως για να μην πάνε (εντελώς) χαμένα όλα αυτά τα χρόνια
...Αυτό το σκεπτικό που αναφέρεις ήταν το ντοπάρισμά μου για να τελειώσω πέρυσι το ΜΒΑ. Κάπου είχα απογοητευτεί με τη δουλειά και δεν είχα διάθεση να τελειώσω. Μου είχαν μείνει τα δυο μαθήματα κατεύθυνσης και η διπλωματική. Τα κατάφερα σε ένα χρόνο. Δώσε του να καταλάβει λοιπόν.
-
Πολυ ωραιο θεμα.Οσο αφορα σπουδες δεν μπορω να πω κατι αφου δεν εχω σπουδασει,οσον αφορα ομως αλλαγη επαγγελματος σιγουρα εχω καμποσα να γραψω.Συντομα .
-
Λοιπον...
Ξεκινησα απο πωλητης σε καταστημα καλλυντικων καθως εκει μεσα ειχα μεγαλωσει.Τα πραγματα ηρθαν ετσι που πριν 2 χρονια περιπου ανοιξα ενα δικο μου μαγαζι το οποιο ομως πηγε απατο. Τελος Νοεμβρη το εκλεισα και αρχισε η αναζητηση εργασιας.Το να πω σε ποσες επιχειρήσεις πηγα ζητωντας εργασια ειναι ατοπο καθως θα γραψω λαθος νουμερο.Σε οτι αντικειμενο μπορειτε να φανταστειτε ,δεν με πειραζε αφου ηταν θεμα επιβιωσης πλεον.Τελικα μετα απο 3-4 μηνες ξεκινησα ως οδηγος σε ντελιβερι.Ωραια δουλεια ,καθαρη και με καποια εξτρα χρηματα ως φιλοδωρηματα.Απολυτως κανενα παραπονο καθως τα μεροκαματα ανεβαιναν καθε εβδομαδα,το περιβαλλον ηταν πολυ καλο και επιτελους επιασα λεφτα στα χερια μου.Παραλληλα εψαχνα και για καποια δουλεια που θα ηταν η κυρια εργασια μου καθως δεν ηξερα τι μπορει να γινει.Εμαθα οτι καποιο βενζιναδικο ζηταγε υπαλληλο.Πηγα ,μιλησαμε,'θα σε ειδοποιησουμε' και εμεινε εκει .Πριν απο ενα μηνα με πηραν τηλεφωνο να παω δοκιμαστικα.Απο τοτε ειμαι εκει εχοντας παραλληλα σταματησει απο ντελιβερι καθως ειναι και οι δυο το απογευμα.Το μελλον;Μπορει να ειναι και πολυ καλυτερο καθως ειχα μια συζητηση ,στο πολυ φλου ,με το αφεντικο χθες που μπορει να αποδειχθεί αυτο που λεμε ' μια στο εκατομμυριο'.Οσο φοβομουν τις αλλαγες τοσο λιγο τις σκεφτομαι πλεον.
-
γιατι δεν πηγες να βγαλεις ναυτικο φυλλαδιο για ναυτακι? κρα κανουν τωρα ολοι εδω
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οσο φοβομουν τις αλλαγες τοσο λιγο τις σκεφτομαι πλεον.Και καλά κάνεις πλέον Βασίλη. Με τα πραγματα να αλλάζουν γύρω μας τουλάχιστον ας είμαστε προετοιμασμένοι. Φυσικά να ελπίζουμε και στο καλύτερο.
Χθες σε μια συζήτηση με τον πατέρα μου γενικά περί επαγγελματικής αποκατάστασης, που και αυτός έχει να θυμάται (εννίοτε να 'πληρώνει') τα τελευταία μου 18 χρόνια εργασιακής εμπειρίας, μου είπε ότι δεν περίμενε να έχει γιο έναν τέτοιο ... τυχοδιώκτη! Φόβο τους προκαλούσα!!!
Και τα καλά και τα κακά ... μια κλωτσιά και πήγαινα για αλλού! Το τι έψαχνα ή ψάχνω μάλλον είναι άλλο θέμα που ίσως χρήζει ... ψυχανάλυσης (που δεν έχω σκοπό να κάνω)! -
Κι εγώ έχω αλλάξει 6 εταιρείες τα τελευταία χρόνια. Και ακόμα ψάχνομαι για το αντικείμενο.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
γιατι δεν πηγες να βγαλεις ναυτικο φυλλαδιο για ναυτακι? κρα κανουν τωρα ολοι εδωΣτα 38 μου μαλλον για σαπιοκαραβο θα ημουν. .Το σκεφτηκα και αυτο αλλα με τοση απουσια πως να κρατησεις οικογενεια;Ισως σαν τελευταιο και απεγνωσμενο βημα να το εκανα.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Κι εγώ έχω αλλάξει 6 εταιρείες τα τελευταία χρόνια. Και ακόμα ψάχνομαι για το αντικείμενο.Και γω 2 σε 2 χρονια και ακομα ψαχνομαι..
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Οσο φοβομουν τις αλλαγες τοσο λιγο τις σκεφτομαι πλεον.
Και καλά κάνεις πλέον Βασίλη. Με τα πραγματα να αλλάζουν γύρω μας τουλάχιστον ας είμαστε προετοιμασμένοι. Φυσικά να ελπίζουμε και στο καλύτερο.
Χθες σε μια συζήτηση με τον πατέρα μου γενικά περί επαγγελματικής αποκατάστασης, που και αυτός έχει να θυμάται (εννίοτε να 'πληρώνει') τα τελευταία μου 18 χρόνια εργασιακής εμπειρίας, μου είπε ότι δεν περίμενε να έχει γιο έναν τέτοιο ... τυχοδιώκτη! Φόβο τους προκαλούσα!!!
Και τα καλά και τα κακά ... μια κλωτσιά και πήγαινα για αλλού! Το τι έψαχνα ή ψάχνω μάλλον είναι άλλο θέμα που ίσως χρήζει ... ψυχανάλυσης (που δεν έχω σκοπό να κάνω)!Πολλες φορες σε αναγκαζει η ιδια η ζωη να τολμας καποιες αλλαγες.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Κι εγώ έχω αλλάξει 6 εταιρείες τα τελευταία χρόνια. Και ακόμα ψάχνομαι για το αντικείμενο.
Και γω 2 σε 2 χρονια και ακομα ψαχνομαι..
Έκανα μια συζήτηση με τον προιστάμενό μου την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με το αντικείμενο. Ζήτησα να ασχοληθώ με κάτι που σχετίζεται περισσότερο με το presales. Η απόφαση είναι δύσκολη. Από τη μια μου αρέσει να γράφω κώδικα, αλλά οι συνθήκες στο τμήμα είναι απαράδεκτες. Από την άλλη, ενδιαφέρον το presales, αλλά στην εταιρεία που είμαι τώρα μάλλον και σε αυτό το αντικείμενο θα απογοητευτώ γρήγορα.
-
Γιατί σπουδασες πολιτικός αφού σου αρέσει ο κώδικας ;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Γιατί σπουδασες πολιτικός αφού σου αρέσει ο κώδικας ;Όπως είχα γράψει και στην πρώτη σελίδα του θέματος, μου αρέσουν και τα δυο. Αλλά δεν είχα την τύχη να δουλέψω αξιοπρεπώς σαν πολιτικός μηχανικός. Διακαής μου πόθος είναι να βρω μια δουλειά στο μέλλον που να τα συνδύαζει και τα δυο.
-
Στο εύχομαι ...
Είναι φανταστική η ΔΟΥΛΕΙΑ του πολιτικού μηχανικού -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Στο εύχομαι ...
Είναι φανταστική η ΔΟΥΛΕΙΑ του πολιτικού μηχανικούΕυχαριστώ, αν και δεν το βλέπω. Μόνο αν έκανα κάτι δικό μου. Γιατί για όσο καιρό δούλεψα, ήμουν και μηχανικός αλλά και το παιδί για όλες τις δουλειές. Ίσως τελικά και να έκανα λάθος επιλογή σχολής χωρίς να έχω διερευνήσει σωστά την αγορά εργασίας. Από το δικό μας έτος πήγαν καλά όσοι είχαν έτοιμο γραφείο από συγγενικά πρόσωπα. Πλήρης απαξίωση.
-
Εδω και 22 χρονια δουλευω στην οικογενειακη επιχειρηση που εφτιαξε ο πατερας το 1965.
Τα 15 απο αυτα ειναι στο ονομα μου.
Παλευω να το κρατησω ανοικτο, γιατι λυπαμαι τα χρονια που εχω αφιερωσει και τον πατερα μου που θα μαραζωσει, αν το κλεισω.
Αλλα και να το κανω, με τι θα ασχοληθω ? Σπουδες δεν υπαρχουν, δουλειες το ιδιο και σε τελικη αναλυση το να δουλευεις 4ωρος με 250€ δεν λυνει κανενα προβλημα. -
Κάποτε ναί ,σήμερα όχι.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Εδω και 22 χρονια δουλευω στην οικογενειακη επιχειρηση που εφτιαξε ο πατερας το 1965.
Τα 15 απο αυτα ειναι στο ονομα μου.
Παλευω να το κρατησω ανοικτο, γιατι λυπαμαι τα χρονια που εχω αφιερωσει και τον πατερα μου που θα μαραζωσει, αν το κλεισω.
Αλλα και να το κανω, με τι θα ασχοληθω ? Σπουδες δεν υπαρχουν, δουλειες το ιδιο και σε τελικη αναλυση το να δουλευεις 4ωρος με 250€ δεν λυνει κανενα προβλημα.Αυτό δυστυχώς λέγεται (για μένα) ομηρία φίλε Νίκο...Και δυστυχώς όσοι έχουν κάνει μια επένδυση, βιώνουν ακριβώς την ίδια κατάσταση. Μια επιχείρηση δεν είναι παιξε γέλασε να την πουλάς, να ανοίγεις άλλη κτλ...Μένεις λοιπόν σε αυτή και ελπίζεις οτι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα...
Έτσι όμως όπως βλέπω τα πραγματα, στην Ελλάδα μόνο ο φραπές και το σουβλάκι θα επιβιώσουν...
Χθες ήρθε ένας νέος πελάτης στο γραφείο για άδεια. Δε ρώτησε τίποτα απολύτως, ούτε μου είπε πού είναι το οικόπεδο, τι σπίτι θέλει, πώς το θέλει, ούτε ζήτησε να δει παλιές δουλειές μου, τίποτα απολύτως. Μπήκε και μου πε 'θέλω να μου βγάλεις μια άδεια 110 τετραγωνικά. Πόσο θα κοστίσει;' Κλασική περίπτωση 'γυρολόγου', ο οποίος συγκεντρώνει προσφορές, αδιαφορώντας για την ποιότητα. Έτσι θα γίνουμε όλοι - κανένα ενδιαφέρον για την ποιότητα, μόνο να γίνει δουλειά όσο το δυνατόν φθηνότερα...
-
Θυμιο εχεις απολυτο δικιο.
η επιχειρηση δεν πουλαει απλως, πρεπει να το φτιαξει το προιον που θα παρει ο πελατης. Δεν ειναι εμπορικο, που κατω απο καποιες προυποθεσεις αλλαζεις ειδος.
Οταν αγαπας αυτο που κανεις και το κανεις καλα, ειναι παρα πολυ δυσκολο να αλλαξεις επαγγελμα. -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
...Χθες ήρθε ένας νέος πελάτης στο γραφείο για άδεια. Δε ρώτησε τίποτα απολύτως, ούτε μου είπε πού είναι το οικόπεδο, τι σπίτι θέλει, πώς το θέλει, ούτε ζήτησε να δει παλιές δουλειές μου, τίποτα απολύτως. Μπήκε και μου πε 'θέλω να μου βγάλεις μια άδεια 110 τετραγωνικά. Πόσο θα κοστίσει;' Κλασική περίπτωση 'γυρολόγου', ο οποίος συγκεντρώνει προσφορές, αδιαφορώντας για την ποιότητα. Έτσι θα γίνουμε όλοι - κανένα ενδιαφέρον για την ποιότητα, μόνο να γίνει δουλειά όσο το δυνατόν φθηνότερα...ΑΚΡΙΒΩΣ αυτός ήταν ο λόγος που δεν ασχολήθηκα επαγγελματικά με το αντικείμενο των σπουδών μου, δεν έγινα δλδ πολιτικός μηχανικός. Μια τέτοια ίδια φάση, στο γραφείο πολιτικού μηχανικού όπου έκανα χαμαλοδουλειές μπας κ μάθω τπτ πρακτικό, το ... 1984.
Δεν έχω ποτέ μετανιώσει για κάτι που έκανα, άλλωστε δεν υπάρχει λόγος, αλλά τώρα ξέρω ότι θα μπορούσα να το είχα παλέψει με 1002 τρόπους. Θα μπορούσα να είχα γίνει κατασκευαστής, να είχα δικά μου συνεργεία κ να έκανα από ανακαινίσεις μέχρι μονώσεις.
Γενικά όριο είναι μόνον ο ουρανός και ... Θύμιο, συνεργαζόμαστε ν' ανοίξουμε μια επιχείρηση στο Κιάτο, αδελφέ? -
Επικροτώ την πρόταση συνεργασίας
ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ;