-
Έτσι νομίζω και γω.
-
Έχουν τολμήσει κι' άλλοι.
Λίγοι πάντως ήταν οι οδηγοί που τόλμησαν να τα αγοράσουν. -
Σε αυτή την φάση μόνο η Renault με το Laguna τολμάει και δεν πάει κι άσχημα σε πωλήσεις τουλάχιστον στην Γαλλία
-
Φανταζομαι μιλατε για ενεργητικη τετραδιευθυνση (σαν την νεα Laguna), γιατι παθητικη εχουν παρα πολλα αυτοκινητα...
-
Ναι. Και η 156 έχει παθητική τετραδιεύθυνση (η 147 δυστυχώς όχι).
-
Αυτό ήταν κατασκευαστικό λάθος...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Σε αυτή την φάση μόνο η Renault με το Laguna τολμάει και δεν πάει κι άσχημα σε πωλήσεις τουλάχιστον στην Γαλλίαέχει ενεργητική 4τραδιεύθυνση το laguna??
με ηλεκτρονικά ελ ηλ/ρα να φανταστώ...
Κάποιο σκαρήφιμα με την αρχή λειτουργίας του υπάρχει?? -
-
http://www.youtube.com/watch?v=9mY428cQS0w&feature=related
Και αυτο ειναι κατατοπιστικο αν και πολυ offtopic... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Σε αυτή την φάση μόνο η Renault με το Laguna τολμάει και δεν πάει κι άσχημα σε πωλήσεις τουλάχιστον στην Γαλλία
έχει ενεργητική 4τραδιεύθυνση το laguna??
με ηλεκτρονικά ελ ηλ/ρα να φανταστώ...
Κάποιο σκαρήφιμα με την αρχή λειτουργίας του υπάρχει?? -
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Ναι. Και η 156 έχει παθητική τετραδιεύθυνση (η 147 δυστυχώς όχι).ουτε το ενα ουτε το αλλο εχουν παθητικη τετραδιευθυνση γιατι και τα δυο τις ιδιες αναρτησεις εχουν.
-
Η 156 έχει σίγουρα ανάρτηση με ελαφρά χαρακτηριστικά παθητικής τετραδιεύθυνσης και εφόσον δεν άλλαξε κάτι στην 147 έχει και αυτή.
-
τοτε θα πρεπει να εχει και η δελτα η δικη μου οπως και η λαντσια μπετα μιας και εχουν ιδιες αναρτησεις.
χλωμο το κοβω. -
Μιας και λέμε για τετραδιευθύνσεις πάντως, το R&T που δοκίμασε την 750 με την ενεργητική τετραδιεύθυνση δεν έμεινε πολκύ ευχαριστημένο καθώς στο σλάλομ έκανε το αυτοκίνητο πιο υποστροφικό (δεν το άφηνε να περιστραφεί γύρω από τον άξονα του) αναγκάζοντας τους δοκιμαστές να δώσουν περισσότερο τιμόνι.
Η παθητική τετραδιεύθυνση όμως που έχει το Xedos 6 του πατρός μου, μου αρέσει πολυ! Αν και πρέπει να την συνηθίσεις πρώτα αλλιώς νομίζεις ότι χάνεις τον κώλο σου και ετοιμάζεσαι για ανάποδα ενω το αυτοκίνητο διορθώνει μόνο του και βγαίνει ισιωμένο από την στροφή...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μιας και λέμε για τετραδιευθύνσεις πάντως, το R&T που δοκίμασε την 750 με την ενεργητική τετραδιεύθυνση δεν έμεινε πολκύ ευχαριστημένο καθώς στο σλάλομ έκανε το αυτοκίνητο πιο υποστροφικό (δεν το άφηνε να περιστραφεί γύρω από τον άξονα του) αναγκάζοντας τους δοκιμαστές να δώσουν περισσότερο τιμόνι.Η παθητική τετραδιεύθυνση όμως που έχει το Xedos 6 του πατρός μου, μου αρέσει πολυ! Αν και πρέπει να την συνηθίσεις πρώτα αλλιώς νομίζεις ότι χάνεις τον κώλο σου και ετοιμάζεσαι για ανάποδα ενω το αυτοκίνητο διορθώνει μόνο του και βγαίνει ισιωμένο από την στροφή...
Σωστό...θέλει εξεικίωση γιατί στην αρχή σε τρομάζει και εκεί που πάς να δώσεις περισσότερο τιμόνι, βρίσκεσαι να σημαδεύεις την νησίδα ή το πεζοδρόμιο (ανάλογα αν στρίβεις δεξιά ή αριστερά)
Επίσης να προσθέσω ότι παθητική τετραδιεύθυνση είχαν και το Citroen Zx και το Punto serie 1...Το πρώτο το είχα οδηγήσει για έναν μήνα (και ήταν πιό έντονη η παρουσία της, το άλλο το είχα... -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Μιας και λέμε για τετραδιευθύνσεις πάντως, το R&T που δοκίμασε την 750 με την ενεργητική τετραδιεύθυνση δεν έμεινε πολκύ ευχαριστημένο καθώς στο σλάλομ έκανε το αυτοκίνητο πιο υποστροφικό (δεν το άφηνε να περιστραφεί γύρω από τον άξονα του) αναγκάζοντας τους δοκιμαστές να δώσουν περισσότερο τιμόνι.
Η παθητική τετραδιεύθυνση όμως που έχει το Xedos 6 του πατρός μου, μου αρέσει πολυ! Αν και πρέπει να την συνηθίσεις πρώτα αλλιώς νομίζεις ότι χάνεις τον κώλο σου και ετοιμάζεσαι για ανάποδα ενω το αυτοκίνητο διορθώνει μόνο του και βγαίνει ισιωμένο από την στροφή...
Σωστό...θέλει εξεικίωση γιατί στην αρχή σε τρομάζει και εκεί που πάς να δώσεις περισσότερο τιμόνι, βρίσκεσαι να σημαδεύεις την νησίδα ή το πεζοδρόμιο (ανάλογα αν στρίβεις δεξιά ή αριστερά)
Επίσης να προσθέσω ότι παθητική τετραδιεύθυνση είχαν και το Citroen Zx και το Punto serie 1...Το πρώτο το είχα οδηγήσει για έναν μήνα (και ήταν πιό έντονη η παρουσία της, το άλλο το είχα...Να δείς πώς σε τρόμαζε το Mazda 626 με την 'ενεργητική' τετραδιεύθυνση!!!
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Επίσης να προσθέσω ότι παθητική τετραδιεύθυνση είχαν και το Citroen Zx και το Punto serie 1...Το πρώτο το είχα οδηγήσει για έναν μήνα (και ήταν πιό έντονη η παρουσία της, το άλλο το είχα...κ
αλφα 145-146
οπελ αστρα
λανσια δελτα
φιατι μπραβο
φιατ στιλο
και αλλα που δεν θυμαμαι. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η 156 έχει σίγουρα ανάρτηση με ελαφρά χαρακτηριστικά παθητικής τετραδιεύθυνσης και εφόσον δεν άλλαξε κάτι στην 147 έχει και αυτή.Δυστυχώς αυτό το χαρακτηριστικό δεν διατηρήθηκε στην 147 και είναι πραγματικό κρίμα, αλλά ήθελε η AR να έχει η 147 πιο φιλικό/ουδέτερο στρίψιμο από την 156 γιατί το target group ήταν νεότεροι/λιγότερο έμπειροι οδηγοί. Γενικότερα γίνεται στην ίδια ανάρτηση να διαφέρουν οι ελαστικοί σύνδεσμοι και αντίστοιχα να προσδίδεις χαρακτηριστικά παθητικής τετραδιεύθυνσης (δηλαδή χωρίς μηχανισμό, αλλά από τις δυνάμεις που ασκούνται κατά το στρίψιμο). Πάντως οι μερακλήδες τα έχουν καταφέρει και έχουν μαστορέψει 147 με αναρτήσεις 156...
-
εγω στο τευχος των 4τροχων για την 156 δεν το εχω διαβασει πουθενα.
τωρα πως το βγαλατε εσεις δεν ξερω. -
Δεν είναι οι 4Τ το άλφα και το ωμέγα της αυτοκινητιστικής και μηχανολογικής γνώσης...
ΑLFA ROMEO FORUM