-
Το δέχομαι αυτό που λες, όμως εγώ, αν κ ιταλόφιλος, φέτος που θα αλλάξω αυτοκίνητο έβγαλα τη Giulietta από την εξίσωση. Ότι πάρω θα το κρατήσω καμιά 15ετία οπότε δύσκολα θα πάρω αμάξι ήδη 8 χρόνων. Αν είχε φέρει αντικαταστάτη στα 7-8 χρόνια όπως κάνουν όλοι, θα ήταν λογικά η 1η μου επιλογή. Τώρα θα κινηθώ προς το καινούργιο focus εκτός και αν είναι απογοητευτικό. Και κάπως έτσι χάνουν πελάτες οι φίλοι μας οι Ιταλοί.
-
Δεν διαφωνώ πως έχεις τα δίκια σου. Απλά δεν διαγράφω μονοκοντυλιά την απόφασή μου στο παρελθον να πάρω την 146 στο τέλος του 2000 την οποία λάτρεψα ως αυτοκίνητο και ας αντικαταστάθηκε λίγο μετά από την 147. Το ήξερα και τότε σε δραχμές είχα σπρώξει 7.000.000 Η άλλη σκέψη ήταν το focus.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Δεν διαφωνώ πως έχεις τα δίκια σου. Απλά δεν διαγράφω μονοκοντυλιά την απόφασή μου στο παρελθον να πάρω την 146 στο τέλος του 2000 την οποία λάτρεψα ως αυτοκίνητο και ας αντικαταστάθηκε λίγο μετά από την 147. Το ήξερα και τότε σε δραχμές είχα σπρώξει 7.000.000 Η άλλη σκέψη ήταν το focus.Ακόμα το χαζεύω εκείνο το focus. Την 146 όχι κ τόσο...
-
Δικιο εχεις. Το εχει ο κουνιαδος μου σε ανθρακι χρωμα και σε αριστη κατασταση παρα τα χρονια του. Αποδειχθηκε διαμαντι. Φιλος εχει το sti της ιδιας περιοδου. Ερωτευμενος με δαυτο.
-
Με βαση την τετράγωνη λογική εχετε δικιο σε οτι λέτε. Ειναι απαράδεκτο η εταιρεία να μην εξελίσσει τα μοντέλα της οπως κανει ο ανταγωνισμός, αφήνοντας τους εμπορικά στο έλεος τους απο ενα σημείο κ πέρα. Ομως πέρα απο την ψυχρη λογική , η αγορά κ κατοχή μιας Αλφα εχει κ μεγάλο συναισθηματικό βάρος. Ειναι η σχεδιαςη της οταν την κοιτάς μεσα κ έξω , η αιςθηςη που σου δινει οταν την οδηγείς γρήγορα.Το ξερω οτι ακούγεται πολυ κοινότοπο κ ρομαντικό αυτο, ομως ειναι απο τα βασικά στοιχεία που η εταιρεία αυτη εχει τοσο φανατικό κοινό κ που τελικα σε κανει να παραβλέπεις τις αδυναμίες της σε σχεση με ανταγωνιστικά μοντέλα. Βλέπεις την 156 μετα απο 20 χρονια κ η σχεδιαςη της δεν υπαρχει. Μπαινεις μεςα να την οδηγηςεις κ το τιμόνι της, ο ήχος του μοτέρ δεν υπάρχουν.Δεν ειναι τυχαίο πως οι περισσότεροι κάτοχοι πανε απο Α πάλι σε Α. Εστω και ανα δεκαετία
Ακούγεται βαρύγδουπο αλλα θα τολμούσα να πω οτι πρόκειται για αυτοκινητιστική στάση ζωής. -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Με βαση την τετράγωνη λογική εχετε δικιο σε οτι λέτε. Ειναι απαράδεκτο η εταιρεία να μην εξελίσσει τα μοντέλα της οπως κανει ο ανταγωνισμός, αφήνοντας τους εμπορικά στο έλεος τους απο ενα σημείο κ πέρα. Ομως πέρα απο την ψυχρη λογική , η αγορά κ κατοχή μιας Αλφα εχει κ μεγάλο συναισθηματικό βάρος. Ειναι η σχεδιαςη της οταν την κοιτάς μεσα κ έξω , η αιςθηςη που σου δινει οταν την οδηγείς γρήγορα.Το ξερω οτι ακούγεται πολυ κοινότοπο κ ρομαντικό αυτο, ομως ειναι απο τα βασικά στοιχεία που η εταιρεία αυτη εχει τοσο φανατικό κοινό κ που τελικα σε κανει να παραβλέπεις τις αδυναμίες της σε σχεση με ανταγωνιστικά μοντέλα. Βλέπεις την 156 μετα απο 20 χρονια κ η σχεδιαςη της δεν υπαρχει. Μπαινεις μεςα να την οδηγηςεις κ το τιμόνι της, ο ήχος του μοτέρ δεν υπάρχουν.Δεν ειναι τυχαίο πως οι περισσότεροι κάτοχοι πανε απο Α πάλι σε Α. Εστω και ανα δεκαετία
Ακούγεται βαρύγδουπο αλλα θα τολμούσα να πω οτι πρόκειται για αυτοκινητιστική στάση ζωής.+1000. Μέχρι πρόσφατα στο γραφείο μου καλά γυαλισμένο ακουμπισμένο σε ένα μαρμαράκι είχα τον μεταβλητό της που είχα αλλάξει πριν 6 χρόνια. Τουλάχιστον έστω και λίγο έχω την αίσθηση πως μπορώ να καταλάβω τι εννοείς.
-
Συμφωνώ σε όλα αυτά που λες. Αν αφήσω λίγο ελεύθερο τον εαυτό μου, θα πάει να παραγγείλει τη G αμέσως...είμαι σίγουρος!
-
Μην ακούς κανέναν τρελό ρομαντικό ή όποιον άλλο. Είπαμε Focus, focus λοιπόν. Μια χαρά αμαξι είναι. Παρόμοιας φιλοσοφίας. Όχι τπτ άλλο... μη (κάποια φίρμα μου έρχεται τώρα στο μυαλό αλλά θα δεχθώ κανονιοβολισμούς )
-
Έχω φίλο που δεν είχε καμία επαφή με αυτοκίνηση , μόνο μεταφορά από το A στο Β σημείο και μόλις τελείωσε τη σχολή βρήκε μια 147 μτχ σε πολύ καλή κατάσταση.
Είχα να τον δω καιρό σχεδόν 6 μήνες , και όταν ξαναβρεθήκαμε ήρθε και με πήρε με την 147.
Είδα έναν άλλον άνθρωπο!
Άλλαζε ταχύτητες στις 5500 στροφές , και έστριβε βολίδα , μόλις του άνοιξα κουβέντα για το αυτοκίνητο έπαθα πλάκα !
Το είχε ερωτευτεί!Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Βαλτός είσαι σήμερα; Αιντε μην πάω να βρω καμιά Τζουλιέτα και την κάνω την κουτσουκέλα...Νταστερ σχώρα με...
-
[emoji16] Ασε ...
Πριν ένα μήνα έβλεπα Mito και Giulietta QV! Έμπαινα έβγαινα, πήγαινα γύρω γύρω...
Μετα για μισή ώρα χάζευα το 500Χ έχοντας τα στην πλάτη μου για να επανέλθω στον 'πρότερο έντιμο βίο' μου! [emoji23] -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... s-bmw-320d
Εξαιρετικο αρθρο πραγματικα.
Μιχάλης Γεωργιάδης. Εγγύηση!
-
Ακούγεται βαρύγδουπο αλλα θα τολμούσα να πω οτι πρόκειται για αυτοκινητιστική στάση ζωής.+1 και +100 στα bold
Μεγαλωμένος σε Giulia Super του 72' και ως πρώην κάτοχος 147 και Giulietta,επιβεβαιώνω.Κι εγώ ελπίζω να ξαναγυρίσω στην AR,όπως κι ο πατέρας μου που μετά από 20 χρόνια,πήγε πάλι σε μια 156 το 2002 (εγώ βέβαια,ελπίζω σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα )Η Α αλλαζει μοντέλα ανα δεκαετία στην καλυτερη . Τουλαχιςτον η G ακομα κ στα γεράματα της παραμένει σημείο αναφοράς στο σημαντικότερο τομέα ενος αυτοκινήτου δηλ. στο πως συμπεριφέρεται στο δρόμο. Φυσικα αυτο δε δικαιολογεί σε τπτ τους Ιταλούς για την ολιγωρία τους, ειναι ενδεικτικό ομως της δουλειάς που κανουν σε αυτο τον τομέα πριν βγάλουν ενα αυτοκινητο.
+1
Το δέχομαι αυτό που λες, όμως εγώ, αν κ ιταλόφιλος, φέτος που θα αλλάξω αυτοκίνητο έβγαλα τη Giulietta από την εξίσωση. Ότι πάρω θα το κρατήσω καμιά 15ετία οπότε δύσκολα θα πάρω αμάξι ήδη 8 χρόνων. Αν είχε φέρει αντικαταστάτη στα 7-8 χρόνια όπως κάνουν όλοι, θα ήταν λογικά η 1η μου επιλογή. Τώρα θα κινηθώ προς το καινούργιο focus εκτός και αν είναι απογοητευτικό. Και κάπως έτσι χάνουν πελάτες οι φίλοι μας οι Ιταλοί.
Το Focus (είχαμε το ST του 2007 στην οικογένεια) είναι ότι πιο κοντά σε Alfa.Ακόμη και το Fiesta που έχω μου θυμίζει σε κάποια σημεία 147.Γενικώς,η Ford είναι πολύ κοντά σε Alfa ως αίσθηση οδήγησης.
Υ.Γ. Και η BMW το ίδιο -ίσως κι ακόμη πιο κοντά-,απλά επειδή την έχω οδηγήσει μόνο σε test drive,δεν εκφέρω ολοληρωμένη άποψη.Ως 4η επιλογή εξομοίωσης με AR, Seat,Peugeot και Renault,αλλά ίσως μόνο σε ορισμένα μοντέλα τους (π.χ. Leon,308 -λιγότερο-,Megane).Aπό Japan, Mazda και Honda.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Βαλτός είσαι σήμερα; Αιντε μην πάω να βρω καμιά Τζουλιέτα και την κάνω την κουτσουκέλα...Νταστερ σχώρα με...Προσφέρομαι να σε παω μια γρήγορη βόλτα από τα μέρη σου που έχει και αρκετό στροφιλίκι για να σε κάνω να 'ξανα-αμαρτήσεις' . Μετά βέβαια αποποιούμαι κάθε ευθύνης εαν γυρίσεις και πεις στη γυναίκα σου ότι το Ντάστερ μπαίνει αγγελία
Σπύρο και panormus καλά τα λέτε, αλλά απότι βλέπω όλοι σας αλλαξοπιστήσατε τελικά.
Μετανοείτε άπιστοι γιατί το φίδι των Visconti θα σας εκδικηθεί
-
Βαλτός είσαι σήμερα; Αιντε μην πάω να βρω καμιά Τζουλιέτα και την κάνω την κουτσουκέλα...Νταστερ σχώρα με...
Προσφέρομαι να σε παω μια γρήγορη βόλτα από τα μέρη σου που έχει και αρκετό στροφιλίκι για να σε κάνω να 'ξανα-αμαρτήσεις' . Μετά βέβαια αποποιούμαι κάθε ευθύνης εαν γυρίσεις και πεις στη γυναίκα σου ότι το Ντάστερ μπαίνει αγγελία
Σπύρο και panormus καλά τα λέτε, αλλά απότι βλέπω όλοι σας αλλαξοπιστήσατε τελικά.
Μετανοείτε άπιστοι γιατί το φίδι των Visconti θα σας εκδικηθεί
Πάντως σε μια υποθετική κουβέντα για δεύτερο αμάξι με τη γυναίκα, το πρώτο που σκεφτηκα ήταν το mito κ το δεύτερο το fiesta!! Τυχαίο;;
-
Δε νομίζω, Βασίλη
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Γενικώς,η Ford είναι πολύ κοντά σε Alfa ως αίσθηση οδήγησης.Υ.Γ. Και η BMW το ίδιο -
Το ξέρω φίλε μου και για αυτό κινούμαι προς τα εκεί (άσε που επιπλέον μου αρέσει και αυτό που χαρακτηρίζεται ως 'φορντίλα' ). Η BMW φυσικά και μου αρέσει σαν οδήγηση (ίσως και περισσότερο από το φορντ) αλλά για να πάρω αντίστοιχη έκδοση με την st-line 182 ps που σκέφτομαι, πρέπει να ξηλωθώ αρκετά και ο Άσσος δε νομίζω ότι τα αξίζει (τα τόσα παραπάνω εννοώ).
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Ακούγεται βαρύγδουπο αλλα θα τολμούσα να πω οτι πρόκειται για αυτοκινητιστική στάση ζωής.+1 και +100 στα bold
Μεγαλωμένος σε Giulia Super του 72' και ως πρώην κάτοχος 147 και Giulietta,επιβεβαιώνω.Κι εγώ ελπίζω να ξαναγυρίσω στην AR,όπως κι ο πατέρας μου που μετά από 20 χρόνια,πήγε πάλι σε μια 156 το 2002 (εγώ βέβαια,ελπίζω σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα )Η Α αλλαζει μοντέλα ανα δεκαετία στην καλυτερη . Τουλαχιςτον η G ακομα κ στα γεράματα της παραμένει σημείο αναφοράς στο σημαντικότερο τομέα ενος αυτοκινήτου δηλ. στο πως συμπεριφέρεται στο δρόμο. Φυσικα αυτο δε δικαιολογεί σε τπτ τους Ιταλούς για την ολιγωρία τους, ειναι ενδεικτικό ομως της δουλειάς που κανουν σε αυτο τον τομέα πριν βγάλουν ενα αυτοκινητο.
+1
Το Focus (είχαμε το ST του 2007 στην οικογένεια) είναι ότι πιο κοντά σε Alfa.Ακόμη και το Fiesta που έχω μου θυμίζει σε κάποια σημεία 147.Γενικώς,η Ford είναι πολύ κοντά σε Alfa ως αίσθηση οδήγησης.
Υ.Γ. Και η BMW το ίδιο -ίσως κι ακόμη πιο κοντά-,απλά επειδή την έχω οδηγήσει μόνο σε test drive,δεν εκφέρω ολοληρωμένη άποψη.Ως 4η επιλογή εξομοίωσης με AR, Seat,Peugeot και Renault,αλλά ίσως μόνο σε ορισμένα μοντέλα τους (π.χ. Leon,308 -λιγότερο-,Megane).Aπό Japan, Mazda και Honda.
Τα λες πολύ σωστά!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... s-bmw-320d
Εξαιρετικο αρθρο πραγματικα.
Μιχάλης Γεωργιάδης. Εγγύηση!
Επειδη τον εχω παρακολουθησει και στα in car και τις αποστολες ιστορικα, ο ανθρωπος δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο Chris Harris κτλπ...
Yes, he is back for good!!!
Με το καλο η μπεμπα και ενα αμαξι που πραγματικα γουσταρεις!
-
Ακούγεται βαρύγδουπο αλλα θα τολμούσα να πω οτι πρόκειται για αυτοκινητιστική στάση ζωής.Ετσι ακριβως.
Μεγαλο + κατα τη γνωμη μου να μην αλλαζεις μοντελο συχνα. Εχει συγκεκριμενο κοινο η φιρμα. Δε νομιζω να υπαρχει αλφιστι που να μη ξενερρωνε αν εβγαζε νεο μοντελο με μικρες αλλαγες ανα 3ετια.
ΑLFA ROMEO FORUM