-
Κι εσείς με έχετε κερδίσει Στέφανε και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει.
-
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -210-ps-q4
Στάλθηκε από το C6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-alfa-romeo-stelvio-22-diesel-210-ps-q4Στάλθηκε από το C6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν έβγαζε και ένα λίγο μικρότερο suv (στην κατηγορία Χ1) και εφόσον και οι τιμές θα είναι σαφώς χαμηλότερες από τη stelvio θα έκανε εμπορική κίνηση ματ...!
-
Ο ΣΧ μου εκμυστηρεύτηκε ότι την αδίκησε με αυτόν τον χαρακτηρισμό. Νομίζω μάλιστα ότι έγραψε και επανόρθωση.
Σε κατ ιδίαν συζητήσεις μπορείς να πείς οτι θες, είναι διαφορετικό όμως να γράφονται δημόσια, η οποιαδήποτε επανόρθωση συνήθως δεν είναι ικανή να επανορθώσει την ζημιά.
Αρκετά χρόνια πίσω είχα διαβάσει το τεστ στους 4τροχούς για το Fiat punto gt ¨βαρελότο¨ήταν ο τίτλος, πήγα και το αγόρασα χωρίς κάν να μπώ να το οδηγήσω, λίγα χρόνια μετά το 106 rallye 8v ¨άνεμοι σφοδροί ¨ο τίτλος δεν πήρα το συγκεκριμένο πήρα όμως το 16ν ¨το θέμα έχει λήξει¨τίτλος, ακολούθησαν Mazda mx 5 2.0, και κάποια άλλα, δυστυχώς όμως είχε αρχίσει στον ειδικό τύπο να μοιράζουν ράβδους χρυσού σαν δώρο, να ανακαλύπτουν τσιπαρισμένα Fiat Marea, Fiat Bravo με προβληματικά φρένα, να κερδίζει αυτοκίνητο συγκεκριμένου ομίλου σε συγκριτικό στο οποίο όμως ΔΕΝ συμμετείχε στην δοκιμή, ή ακόμη και όταν είχαμε να κάνουμε μεταξύ ισάξιων αυτοκινήτων ο δημοσιογράφος να ανακαλύπτει την χρονοκάψουλα, στην οποία έμπαινε μέσα και έτσι μπορούσε να αφήσει υπόνοιες για την ¨απτή¨ποιότητα κατασκευής, την αντοχή στο χρόνο και έτσι να κάνει την ζυγαριά να γείρει υπέρ του ενός αυτοκινήτου.
Σε κάθε περίπτωση μιας και πράγματα γράφονται δημόσια καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί ( δέχομαι οτι η 159 μπορεί να μην ήταν όπως την περίμενε, οτι η ιστορία της Alfa μπορεί να έχει τα σκαμπανεβάσματά της αλλά ¨κασόνι¨ σε καμμία περίπτωση ειδικά όταν τότε είχε τοποθετηθεί ο Tbi που την έκανε ταχύτατη, γιατί σχεδιαστικά ήταν ήδη άπιαστη απο τον ανταγωνισμό, αν την δείς ακόμη και σήμερα δίπλα σε ένα πχ vectra θα καταλάβεις την διαφορά), και εννοείται δεν θα πρέπει να υποβαθμίζονται δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου προς ώφελος του μεγέθους της ποτηροθήκης. -
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
και εννοείται δεν θα πρέπει να υποβαθμίζονται δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου προς ώφελος του μεγέθους της ποτηροθήκης.Χτυπησες την ευαισθητη χορδη μου τωρα γιατι εδω μεσα αλλα και κατ ιδιαν υπαρχει λαος που ασχολειται με παπαριες αντι με τ αυτοκινητο ως αυτοκινητο
-
Νονέ κάνεις λάθος!!!! η alfa μου μπορεί να παρείχε άριστη οδική συμπεριφορά αλλά δεν είχε καθόλου ποτηροθήκες, ούτε καν ρηχές. Δυστυχώς αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που την αποχωρίστηκα και που δεν θα έπαιρνα ξανά Α .
Στα μείον της επίσης πως δεν είχε κρυφό φωτισμό στο σκιάδιο τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού Δεν είναι λίγες οι στιγμές που σε μεγάλο ταξίδι έπρεπε να σταματήσω σε πάρκινγκ να καπνίσω και να πιω τον καφέ μου. -
Πωπω προβληματα...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Νονέ κάνεις λάθος!!!! η alfa μου μπορεί να παρείχε άριστη οδική συμπεριφορά αλλά δεν είχε καθόλου ποτηροθήκες, ούτε καν ρηχές. Δυστυχώς αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που την αποχωρίστηκα και που δεν θα έπαιρνα ξανά Α .
Στα μείον της επίσης πως δεν είχε κρυφό φωτισμό στο σκιάδιο τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού Δεν είναι λίγες οι στιγμές που σε μεγάλο ταξίδι έπρεπε να σταματήσω σε πάρκινγκ να καπνίσω και να πιω τον καφέ μου.Ενώ αν είχες πάρει το banzai glx με τον επαναστατικό δικύλινδρο με το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού θα κάναν παρέλαση απο μπροστά σου φλυτζάνια με καφέ και θα σε ειδοποιούσε πότε να σταματήσεις. Λέγεται οτι μετά τις αναβαθμίσεις που δέχθηκε πλέον και παίρνοντας σήμα απο δορυφόρο το εν λόγω σύστημα θα ανεβάζει και άλλες πολύτιμες πληροφορίες πχ αν βρίσκεσαι στην Λαμία θα παρελαύνουν απο μπροστά σου σούβλες με σπληνάντερο και κοκορέτσι, στην Καλαμάτα με γουρουνοπούλα κοκ.
-
-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Στα μείον της επίσης πως δεν είχε κρυφό φωτισμό στο σκιάδιο τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού Δεν είναι λίγες οι στιγμές που σε μεγάλο ταξίδι έπρεπε να σταματήσω σε πάρκινγκ να καπνίσω και να πιω τον καφέ μου.Ενώ αν είχες πάρει το banzai glx με τον επαναστατικό δικύλινδρο με το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού θα κάναν παρέλαση απο μπροστά σου φλυτζάνια με καφέ και θα σε ειδοποιούσε πότε να σταματήσεις. Λέγεται οτι μετά τις αναβαθμίσεις που δέχθηκε πλέον και παίρνοντας σήμα απο δορυφόρο το εν λόγω σύστημα θα ανεβάζει και άλλες πολύτιμες πληροφορίες πχ αν βρίσκεσαι στην Λαμία θα παρελαύνουν απο μπροστά σου σούβλες με σπληνάντερο και κοκορέτσι, στην Καλαμάτα με γουρουνοπούλα κοκ.
Κλαίω!!!!
-
Θεός, απλά Θεός.
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Κύριοι (και κυρίες), σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, είμαστε στο 2017, οπότε δεν νοείται πλέον σαν βασικός εξοπλισμός το καμτσίκι και το χαλινάρι για το άλογο, ούτε σαν extra η δέστρα για το σανό πίσω στη καρότσα. Παρομοίως δεν αρκεί το 'σας δίνουμε 4 ρόδες και 1 τιμόνι, με δώρο τον αναπτήρα'. Όλα αυτά τα στοιχεία (εξοπλισμός, ανέσεις, δυνατότητες κλπ) είναι πλέον εκ των ων ουκ άνευ σήμερα. Ως εκ τούτου, καλό και άγιο το feeling και το driver's car και η αίσθηση και όλα αυτά (που εγώ τα θεωρώ απαραίτητα, εξ'ου και οι προβληματισμοί μου για το εκάστοτε αυτοκίνητό μου), αλλά δεν αγοράζουμε 1 κυβικό αλουμίνιο, 100 κιλά ατσάλι και 2 τετραγωνικά μέτρα ύφασμα, αγοράζουμε (ή θέλουμε να αγοράζουμε) το 'πλήρες πακέτο'.
-
Θα μπορουσε να σου απαντησει καποιος κακεντρεχης ( ) οτι δεν αγοραζουμε ποτηροθηκες και εξοπλισμο με δωρο '1 κυβικό αλουμίνιο, 100 κιλά ατσάλι και 2 τετραγωνικά μέτρα ύφασμα'
Εν ολιγοις και θα μαλλιασει η γλωσσα μου, το αμαξι ειναι μηχανολογικο δημιουργημα και πρωτιστως πρεπει να προσφερει τα μεγιστα σε στριψιμο,φρεναρισμα,αισθηση και ασφαλεια και μετα ειναι γκατζετακια, παπαρακια, πλαστικουλια και θηκες. -
Άμα είναι να χωράει ο καφές άνετα, αλλά να μη μπορείς να στρίψεις, άστο καλύτερα.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
...πρεπει να προσφερει τα μεγιστα σε στριψιμο,φρεναρισμα,αισθηση και ασφαλεια και μετα ειναι γκατζετακια, παπαρακια, πλαστικουλια και θηκες.Καταρχήν το πρώτο δεν αναιρεί το δεύτερο και τούμπαλιν. Κατά δεύτερον, συγκρίνεις συνεχείς μεταβλητές που μπορούν να πάρουν άπειρες τιμές, με dummy μεταβλητές που μπορούν να πάρουν τιμή 0 ή 1 (έχουν/δεν έχουν το τάδε gadget), σύγκριση εξ'ορισμού λανθασμένη (ή μάλλον άστοχη/άτοπη). Τρίτον, δεν υπάρχουν min/max όπως το εννοείς στο 'στρίψιμο, φρενάρισμα, ασφάλεια', αφού δεν υπάρχει σημείο μηδέν, σημείο αναφοράς, ούτε καν σταθερό πλαίσιο/κλίμακα τιμών. Και τέταρτον, έστω και αγνοώντας όλα τα προηγούμενα -για να σου κάνω το χατήρι- το αυτοκίνητο δεν είναι τυροτρίφτης, ώστε να πεις 'α, τρίβει τυρί ? άρα επιτελεί την αποστολή του', όλα τα χαρακτηριστικά του συμβάλλουν στην συνολική εικόνα και τελική 'βαθμολογία' του. Ανάλογα με το ποιες είναι οι προτεραιότητες του κάθε ενός από εμάς, δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο τάδε ή στο δείνα χαρακτηριστικό (από επιδόσεις μέχρι ποτηροθήκες), και αναλόγως επιλέγει.
Κάτι που για σένα έχει ψυχή και το διαλέγεις για τους α/β/γ δικούς σου λόγους, για τον άλλο είναι το αντίστοιχο του ψυγείου του, απλώς έχει ρόδες, και άρα το διαλέγει με τους δικούς του δ/ε/ζ λόγους, εντελώς διαφορετικούς από τους δικούς σου.
Μην με βάζετε να εξηγώ βασικές αρχές της αγοράς, κάτι υπάρχει γιατί κάποιος το θέλει και το αγοράζει, και τα κριτήρια τους ενός δεν είναι σωστότερα ή πιο λάθος από τα κριτήρια του διπλανού του...
-
Συμφωνώ με όλους!!
Μια όψη του νομίσματος είναι ότι στην ανάβαση της ριτσώνας (π.χ.) δεν έχει καμία ουσία η ποτηροθήκη, γιατί δεν προλαβαίνεις ούτε να κοιτάξεις τον καφέ! Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι όταν περνάς 3-4 ώρες την ημέρα στο αυτοκίνητο με μέση ωριαία ταχύτητα τα 8 χ.α.ω, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το πόσο καλοστημένο είναι το αυτοκίνητο, αλλά έχει τεράστια σημασία η εργονομία και το να μπορείς να έχει τον καφέ σου ή το νερό σου σε μέρος ευκολοπρόσιτο χωρίς να κινδυνεύεις να χυθεί πάνω σου. ΟΛΑ τελικά έχουν σχέση με την χρήση που κάνει ο καθένας μας στο αυτοκίνητό του.
-
Αντωνη,
Πηγαινωντας τη κουβεντα ενα βημα παραπερα με αφορμη τη τελευταια σου παραγραφο.Δε με απασχολει πως λειτουργει η αγορα. Και μη προσπαθεις να εξηγεις τα παντα μεσα απο το αντικειμενο σου. Στη τελικη το αντικειμενο εδω ειναι πιο κοντα στο κλαδο μου
Η αγορα λοιπον πρεπει και να απευθυνθει π.χ. σε ηλιθιους, εξυπνους, ανικανους, ασχετους με το καθε αντικειμενο, σχετικους, κακους και καλους χειριστες των προιοντων που διαθετει, ευκαιριακους αγοραστες κτλπ κτλπ κτλπ. Ολοι πρεπει να καλυφθουν και αν πουλαγα θα επρεπε να πουλησω σε ολους. Εγω ομως δε πουλαω Απο προσωπικη επισης στατιστικη και μετα απο κουβεντες και συζητησεις επι συζητησεων σε προσωπικο επιπεδο και γνωριζοντας τους συνομιλητες μου, ανθρωποι που απαξιουν ή βαζουν σε χειροτερη μοιρα και ολα τα ουσιωδη χαρακτηριστικα ενος αυτοκινητου ειναι και παντελως ασχετοι σε γνωσεις και ικανοτητες πανω σε αυτο και δυστυχως για καποιους ειναι κατι που μου εχουν επιβεβαιωσει ως αποψη συντριπτικα αλλοι. Ενας τετοιος ειναι ο κολλητος μου π.χ. ιδιαιτερα εξυπνος αλλα αθλιος οδηγος που δε θελετε να ξερετε τι αυτοκινητα τ αρεσουν Εκτος αν θεωρεις (αλλη περιπτωση) υγιη συμπεριφορα την αγορα που εκανε ατομο της οικογενειας αγοραζωντας το '93 ενα αμαξι με συντριπτικα χειροτερα φρενα, κρατημα, αναδραση απο τα χειριστηρια του ολα, μπροστινο συστημα, ποιοτητα κυλισης, ανεση αναρτησης μεχρι και την σχετικα αδιαφορη για εμενα ποιοτητα εσωτερικου, λογω της ποτηροθηκης κατα δευτερον και του μεγεθους του glovebox πρωτιστως. Και ειναι 100% αληθινο περιστατικο. Σε αυτες δε τις περιπτωσεις εγω προσωπικα θεωρω οτι ο εκαστοτε αγοραστης συνηθως προσπαθει να βρει λογο απορριψης για να κανει του κεφαλιου του. Σα να σου πω εγω οτι δεν αγοραζω hyundai σημερα, ενω ακομα και να χουν να ζηλεψουν κατι ειναι μηδαμινο πια, επειδη ειναι hyundai οποτε και θα κανω το παν για να βρω λογο απορριψης.Προσωπικα ομως ολο αυτο το νταβαντουρι της αγορας μου ειναι παντελως ΑΔΙΑΦΟΡΟ γιατι εγω απλα αγοραζω-διαλεγω και δε πουλαω. Τυπικο παραδειγμα πανω σ αυτο θεωρω την αποψη οτι 'για να πουλαει καλο ειναι, θα το παρω κι εγω'. Ισως και να ισχυει αλλα απαραιτητο δεν ειναι. Συνηθιζω να λεω οτι και ολες οι μυγες.... Επισης απαξιω να μπω σε καποιο μαρκετινιστικο τρυπακι του να επιλεξω μεσα απο τη σκοπια του πωλητη ή των υπολοιπων καταναλωτων, οπως και δε με αφορα η οικονομικη 'επιστημη' και πολυ στοχευμενα χρησιμοποιω εισαγωγικα γυρω της.
-
Ίσως λόγω πρόσφατου ΜΒΑ συν PMP το τραβάω ασυναίσθητα πιο πολύ προς το οικονομικό/μανατζερίστικο
Αλλά Μηχανικός είμαι, οπότε και εγώ είμαι κάπως σχετικός με το αντικείμενο
Δεν έχω καμία αντίρρηση για τα κριτήρια που προβάλλεις ως κυρίαρχα, από όσο με ξέρετε -έστω διαδικτυακά- και εγώ αυτά βάζω ως προτεραιότητες. Από την άλλη όμως, τα κριτήρια αυτά είναι δικά σου/μου, και ουδόλως απασχολούν τους ιδιοκτήτες που αγοράζουν με διαφορετικά -δικά τους- κριτήρια. Τα δικά σου είναι σωστά για σένα και εντελώς λάθος γι'αυτούς, και τα δικά τους κριτήρια είναι σωστά γι'αυτούς και εντελώς λάθος (ή αστεία, ηλίθια κλπ) για σένα. Εσύ προφανώς θα επιλέξεις βάσει των δικών σου κριτηρίων και όχι των αλλωνών. Το αυτό θα πράξουν όμως και αυτοί, βάσει των δικών τους κριτηρίων.
Η 'αγορά' δεν έχει σχέση με το marketing, δημιουργία (πραγματικών ή ψεύτικων) αναγκών, προώθηση πωλήσεων κλπ. Αυτή είναι συνηθισμένη λάθος εντύπωση, που μπλέκει τα πράγματα χωρίς λόγο. Η 'αγορά' είναι ο πωλητής που πουλάει κάτι, και ο αγοραστής που θέλει να αγοράσει κάτι. Γι'αυτό είπα πιο πριν, κάτι θα πουληθεί αν κάποιος το κατασκευάσει και κάποιος θελήσει να το αγοράσει, τόσο απλό. Από εκεί και πέρα μπαίνουμε στα segments, στα market niches, στη διαφοροποίηση προϊόντων, στο product/price discrimination κλπ, αλλά η απλή αλήθεια είναι αυτό που είπα πιο πριν.
-
Ναι κι ομως δημιουργια ψευτικης αναγκης ειναι να εχεις αμαξι με μαλακα πλαστικα οπως και δεν ειναι δημιουργια ψευτικης αναγκης να εχεις αμαξι με οσο το δυνατον καλυτερα φρενα και κρατημα. Εκτος και αν η αυξηση των πιθανοτητων επιβιωσης ειναι φτιαχτη αναγκη...
Αυτο το 'μου/σου' λοιπον ειναι λιγο 'φτιαχτο' για να μην ασχολειται καποιος με τα σημαντικα, οποτε και θεωρω οτι δεν χωρα και πολυ προσωπικη εκτιμηση τελικα στο τι ειναι και θα επρεπε να ειναι ορθο κριτηριο αγορας. Δε χωρα και πολυ υποκειμενικοτητα τελικα σ αυτο που συζηταμε. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
...με οσο το δυνατον καλυτερα φρενα και κρατημα. Εκτος και αν η αυξηση των πιθανοτητων επιβιωσης ειναι φτιαχτη αναγκη...Μα εξ'ορισμού του -λάθους- συλλογισμού σου κάνεις 'υποκειμενική' σύγκριση, αφού το 'καλύτερο/χειρότερο' είναι ποιοτικό χαρακτηριστικό, και δεν μπορεί να αποδοθεί/μετρηθεί σε βαθμονομημένη κλίμακα. Προσοχή, όχι η απόλυτη απόσταση φρεναρίσματος, που μετριέται σε μέτρα, αλλά αυτό το 'καλύτερη/χειρότερη' και η 'αύξηση πιθανοτήτων' που λες.
Για να στο δώσω με αριθμητικό παράδειγμα: έχεις δύο αυτοκίνητα, που στην ίδια μέτρηση φρεναρίσματος (ας πούμε 100-0χαω) έχουν 38,5 και 38,6 μέτρα ακινητοποίησης, και το ένα διαθέτει infotainment και το άλλο όχι. Εσύ, που θέλεις την 'μέγιστη ασφάλεια', θα επιλέξεις το Α, επειδή έχει την -σχετικά με το Β- μικρότερη ('καλύτερη') απόσταση ακινητοποίησης. Εγώ, που η διαφορά των 10εκ δεν μου λέει τίποτα στην πράξη (π.χ. γιατί δεν πάω ποτέ με 100χαω, ή γιατί το χρησιμοποιώ μόνο μέσα στη πόλη, ή γιατί πάω τόσο αργά γενικώς που δεν φρενάρω ποτέ παρά μόνο σε φανάρια, ή χίλιους άλλους λόγους), επιλέγω το Β γιατί έχει το infotainment, που θεωρώ απολύτως απαραίτητο ('καλύτερο' π.χ. στην κίνηση μέσα στη πόλη που προανέφερα). Ούτε το δικό σου κριτήριο είναι καλό/κακό, ούτε το δικό μου. Εσύ επιλέγεις βάσει αυτού που εσύ θεωρείς 'καλύτερο', και εγώ βάσει του δικού μου κριτηρίου.
ΑLFA ROMEO FORUM