-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Φαντάζομαι ότι αν υπήρχε ελάχιστο όριο, θα έπρεπε να αναφέρεται με πινακίδα, αντίστοιχα με τη λογική που αναφέρονται τα μέγιστα όρια.Δεν ξέρω όμως αν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τα οχήματα που μπορούν να κυκλοφορήσουν σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Μπορεί π.χ. να πάρω ένα τρακτέρ ή μια μπουλντόζα και να μπω στην ΕΟ?
Οι ελάχιστες ταχύτητες συνήθως υπάρχουν ως υπερκείμενες πινακίδες και διαχωρίζονται ανά λωρίδα, γι'αυτό και συναντώνται μόνο σε Ε.Ο. Και επίσης συνήθως μαζί πάνε και με τις αντίστοιχες μέγιστες επιτρεπόμενες ανά λωρίδα.
Το ποια οχήματα επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε Ε.Ο., και ειδικότερα στους TEN-T δρόμους, προκύπτει κυρίως από την κοινοτική νομοθεσία (που καθορίζει και τους ΤΕΝ-Τ δρόμους), αλλά λίγα εξαιρούνται (π.χ. ερπυστριοφόρα, κάποια αγροτικά οχήματα που δεν πιάνουν τις ελάχιστες προδιαγραφές π.χ. ταχύτητας κλπ). Α και υπάρχουν οδηγίες για τα είδη φορτίων και αν μπορούν να διαβούν τις σήρραγες.
-
Καλά όλα αυτά αλλά μπαίνω κατευθείαν στο ψητό.
Ξεκινώ απο Αθήνα, παιρνάω απο διόδια Αφιδνών και μπαστακώνομαι με 60 στην μεσαία(δεν λέω αριστερή γιατί υποτίθεται πως έτσι κι αλλιώς 'απαγορεύεται').
Είμαι παράνομος ή όχι; Που έχει -αν έχει- σχετική πινακίδα με ελάχιστα όρια; -
Ακριβώς αυτό απάντησα στο προηγούμενο post
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Οι ελάχιστες ταχύτητες συνήθως υπάρχουν ως υπερκείμενες πινακίδες και διαχωρίζονται ανά λωρίδα, γι'αυτό και συναντώνται μόνο σε Ε.Ο. Και επίσης συνήθως μαζί πάνε και με τις αντίστοιχες μέγιστες επιτρεπόμενες ανά λωρίδα.. -
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Φαντάζομαι ότι αν υπήρχε ελάχιστο όριο, θα έπρεπε να αναφέρεται με πινακίδα, αντίστοιχα με τη λογική που αναφέρονται τα μέγιστα όρια.Δεν ξέρω όμως αν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τα οχήματα που μπορούν να κυκλοφορήσουν σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Μπορεί π.χ. να πάρω ένα τρακτέρ ή μια μπουλντόζα και να μπω στην ΕΟ?
Τουλάχιστον για αυτοκινητόδρομους, ο ΚΟΚ απαγορεύει ρητά πεζούς, ποδήλατα, μοτοποδήλατα, γεωργικά μηχανήματα και ζωηλατά οχήματα, χωρίς να απαιτείται αντίστοιχη σήμανση. Επίσης υπάρχουν ειδικές πινακίδες του ΚΟΚ για καθορισμό ελάχιστης ταχύτητας που ορίζεται ανά λωρίδα. Αν δεν υπάρχει πινακίδα δεν υπάρχει και ελάχιστο όριο ταχύτητας. Η πινακίδα ελάχιστης ταχύτητας είναι στρογγυλή με μπλε φόντο και άσπρα νούμερα. Όλα αυτά μέσα στον ΚΟΚ είναι. Για δρόμο ταχείας κυκλοφορίας/επαρχιακό αν δεν υπάρχει απαγορευτική πινακίδα όλα πλην ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων επιτρέπονται αλλά διορθώστε με αν κάνω λάθος για τον ταχείας κυκλοφορίας.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Ξεκινώ απο Αθήνα, παιρνάω απο διόδια Αφιδνών και μπαστακώνομαι με 60 στην μεσαία(δεν λέω αριστερή γιατί υποτίθεται πως έτσι κι αλλιώς 'απαγορεύεται').
Είμαι παράνομος ή όχι; Που έχει -αν έχει- σχετική πινακίδα με ελάχιστα όρια;Παράνομος όχι αλλά θα είσαι ένας από αυτούς που βρίζουμε που πηγαίνουν στη μεσαία με 60 και αδιαφορούν για όλους τους άλλους. Αν θες να πας με 60, πήγαινε στη δεξιά λωρίδα να σε βρίζουν οι φορτηγατζήδες.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Είμαι παράνομος ή όχι; Που έχει -αν έχει- σχετική πινακίδα με ελάχιστα όρια;Ο χρήστης edmond έγραψε:
Είμαι παράνομος ή όχι; Που έχει -αν έχει- σχετική πινακίδα με ελάχιστα όρια;Παράνομος όχι αλλά θα είσαι ένας από αυτούς που βρίζουμε που πηγαίνουν στη μεσαία με 60 και αδιαφορούν για όλους τους άλλους. Αν θες να πας με 60, πήγαινε στη δεξιά λωρίδα να σε βρίζουν οι φορτηγατζήδες.
Φυσικα και ειναι παρανομος γιατι ειναι υποχρεωμενος να κινειται στη δεξιοτερη αδειανη λωριδα, το οποιο ειναι παντελως ασχετο με τη ταχυτητα του και τη σχεση της με το οριο. Και δεν 'απαγορευεται στην - τελευταια - αριστερη', απαγορευεται να καθεσαι σε αριστεροτερη αν η δεξιοτερη ειναι αδεια.
Βασικα πραγματα του κοκ αυτα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Είμαι παράνομος ή όχι; Που έχει -αν έχει- σχετική πινακίδα με ελάχιστα όρια;Καλά όλα αυτά αλλά μπαίνω κατευθείαν στο ψητό.
Φυσικα και ειναι παρανομος γιατι ειναι υποχρεωμενος να κινειται στη δεξιοτερη αδειανη λωριδα, το οποιο ειναι παντελως ασχετο με τη ταχυτητα του και τη σχεση της με το οριο. Και δεν 'απαγορευεται στην - τελευταια - αριστερη', απαγορευεται να καθεσαι σε αριστεροτερη αν η δεξιοτερη ειναι αδεια.
Βασικα πραγματα του κοκ αυτα.
Δεν είναι παράνομος όσο αφορά τη ταχύτητα, για τη ταχύτητα δε συζητάμε; Εννοείται ότι αν η δεξιά είναι άδεια έχει υποχρέωση να βρίσκεται εκεί αν δε κάνει προσπέραση. Όπως και στη δεξιά, αν πάει με 60 και δεν υπάρχει ταμπέλα ελάχιστης ταχύτητας πάλι δεν είναι παράνομος απλά θα καραφλιάζει όλους τους οδηγούς από πίσω και θα εισπράττει ένα κάρο ευχές.
-
Ναι, για τη ταχυτητα δεν τιθεται θεμα. Για το οτι δεν πρεπει να καθεται εκει ειναι το θεμα. Για να το καταλαβουμε ολοι:
Σε εναν αδειο αυτοκινητοδρομο, και με 250 να πηγαινεις, ετσι οπως ειναι γραμμενος ο νομος υποχρεουσαι να εισαι στη δεξια.
-
-
Κάποιοι βλέπουν αυτή την εικόνα και χαίρονται.
Εγώ βλέπω αυτή την εικόνα και μου 'ρχεται στο μυαλό αυτή η σημαία προσγειωμένη στο παρμπρίζ αυτοκινήτου τετραμελούς οικογένειας το οποίο έπειτα χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στο διαχωριστικό, ξεκληρίζοντάς την.200+ χιλιόμετρα διάνυσε στην εθνική, ΕΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ δεν τον είδε;
-
Χώρα μπανανία...
-
Στα Μάλγαρα έχει πάντα τροχαία. Δεν φαντάζομαι να έκανε υποστολή σημαίας... Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί και να τον άφησαν να περάσει χωρίς να πληρώσει.
Για τους μπατσους: και να τον είδαν, μάλλον χάζι έκαναν. Πού θες να βρουν τη φαιά ουσία να σκεφτούν τους κινδύνους. Είναι κατάσταση εκτός των προβλεπόμενων... μπορεί ακόμη να το σκέφτονταν.
-
Τον τελευταίο καιρό,πολύ κακία και κόμπλεξ στους δρόμους. Προσπέραση σε διπλής κατεύθυνσης δρόμο,χωρίς διάζωμα και ο μπροστά μου να πηγαίνει αριστερά για να....με εμποδίσει να προσπεράσω.!!!!!
Αυτό τώρα τι είναι; μίσος; κακία;
Μερικοί οδηγούν διχως αύριο και μέσα στις πόλεις.
Θα δηλώσω κατι:επαθα ζημιά εγω,δε θα με πειράξει γιατί θα γλυτώσω απο την πρώην και τα γαμοδικαστηρια της.Έπαθε ζημιά το παιδί,και ζησω εγώ,θα τον καψω ζωντανό. Ψοφησα εγώ και έχασα το παιδί,θα τον κάψει καποιος άλλος ζωντανό.result the same.
Αυτοί που τρέχουν μεσα.στις πόλεις να γνωρίζουν οτι μερικοί δεν έχουν να.χάσουν τίποτα,αν γίνει το κακο.
Ηρακλής.
-
Μένω στο 3ο όροφο και ετυχε απο κάτψ απο το σπίτι μου να έχει παρκάρει ο πατέρας μου το δικο του αυτοκινητο.
Ο δρόμος είναι ελαφρώς κατηφορικός.
Πίσω από το αμάξι του πατέρα μου έχει αφήσει ενας γείτονας το μηχανάκι του. ωΑποτελεσμα ανάμεσα στο αυτοκίνητο κ το μηχανάκι να χωράει πολύ πολυ οριακά ένα πολύ αμάξι τύπου C1 ή διαφρετικά πρέπει να είσαι πολύ πολύ 'καλλιτέχνης' για να βάλεις άλλο.
Τυχαίνει και έρχεται μια κοπέλα με ενα διαλυμένο opel corsa κ ξεκινάει διαδικασία παρκαρίσματος. Επειδη ήμουν 100% σίγουρος πως θα κάνει γκάφα έκατσα να βλέπω στο μπαλκονι.
Παράλληλα έρχεται απο πίσω της αυτοκινητο κ αγχώνεται επιπλέον.
Πάνω στον πανικο της μπαίνει βιαστικά κ χτυπάει το μηχανάκι , το οποιο 'παλαντζάρει' αρκετα αλλα δεν πεφτει.
Ο άνθρωπος στο πίσω αυτικίνητο της ψιλοκανει νόημα πως να πάει αλλα τη συμβουλευει πως για να μπει θα δυσκολευτει πάρα πάρα πολύ. (Εν τω μεταξυ σε απόσταση 25 μέτρων είχε δυο υπερθεσαρες που άνετε κολυμπουσε νεκροφόρα)
Αυτή εκεί ... νταβατζιλίκι να το βάλει σε αυτή τη θέση.
Μη σας τα πολυλογώ ακουμπάει πολύ ελαφρά το αμάξι του πατέρα μου δύο φορές της φωνάζω αλλα δεν ακούει κ τελικα πεφτει κ μια τρίτη φορά δυνατά πάνω του.
Πάνω στα νευρα μου βρίσκω ενα σκόρδο στο μπαλκόνι κ της το πετάω στο καπώ. (για παρμπριζ πήγαινα)
Ακολουθει ο εξης διάλογος σε έντονο ύφος αλλά όχι επιθετικά.- Για όνομα το Θεου βλέπετε δεν χωράτε, έχετε χτυπήσει μπροστά πισω τους πάντες και επιμένετε.
- Δικο σας είναι το αυτόκινητό;
- Ναι δικό μου είναι, έχει 50 χώρους άνετους δίπλα κ παλεύετε εδω.
- Ναι λεει σας είπα συγγνώμη δεν το ηθελα
Δεν ηταν επιθετική αλλα με νευρίασε τοσό πολύ που για να μη μπω κ άλλα μπηκα μέσα κ κατέβηκα κάτω να δω αν έκανε ζημιά. Αυτή τελικα πάρκαρε απέναντι. Στο δικό της αμαξι ειχε μια κοκκινίλα απο το αμάξι του πατέρα μου.
Του πατέρα μου είχε γρατσουνίες , αλλα έτσι κ αλλιως ειναι παλιο αμάξι κ έχει τέτοια τριγύρω, ενδεχομένως να μην το καταλάβαινε κ ο ίδιος αν δεν το εβλεπε κάποιος.Μετάνιωσα να σας πω την αλήθεια που της πεταξα το σκόρδο, έπρεπε απλα να κάνω ότι προβλεπεται. Δηλαδή να τη μιλησω ή να δηλωση κτλ.
Δεν δώσαμε συνέχεια στο θεμα.
Με ενοχλεί πάρα πολύ όμως που βλεπω οδηγούς που δεν σέβονται τα πεζοδρόμια, τις διαβάσεις, τις ράμπες, τους πεζους, τα άλλα αυτοκίνητα....
Δηλαδή με ποια λογική γυρνάει ο άλλος κ σου λεει , ελα μωρε παλιο αμάξι έχεις , πως κανεις έτσι; ή σιγά μια γρατοσυνια είναι.Εγω ρε φίλε πχ , έχω πέντε γρατσουνιες στο αμάξι μου κ δεν θέλω εκτη.
Δεν σέβεται κάνεις τίποτα.
Ειχα κ εγώ παρόμοιο ατυχημα με το δικλο μου αυτόκίνητι πριν 9 μηνες περίπου κ τελικα φτάσαμε στο δικαστήριο για να δικαιωθώ.
αλλα μονο κ μονο για το γαμώτο το κυνηγησα. -
κανείς μα κανείς δεν σέβεται τίποτα πια!!!
Απίστευτη απάθεια και σταρχιδισμός!
Πατά το Κιμ να ησυχάσουμε!Α και με την ευκαιρία!
Β. Σοφίας στο ύψος του Υπουργείου Εσωτερικών σήμερα το πρώι γύρω στις 10.
3 γυναίκες (μάλλον ΔΥ από το ύφος, σώμα, ντύσιμο και φακέλους/χαρτιά στα χέρια) θέλουν να διασχίσουν καθετα το δρόμο να πάνε στο Υπουργείο. Η μεγαλύτερη εξ αυτών κάνει και σήμα με τα χέρια σαν τροχονόμος στα διερχόμενα να ρίξουν ταχύτητα και σταματήσουν για να περάσουν.
Περνάνε τις 2 πρώτες λωρίδες και στην τρίτη δίπλα στο πεζοδρόμιο μια πιτσιρίκα με fiat 500 πέφτει πάνω στη μια απο τις 3.... Σοκαρίστικό! Προλαβα να δω το θύμα πεσμένο και να προσπαθεί να σηκωθεί. Μάλλον πρόλαβε να το ακινητοποιήσει σχεδόν και δεν την έφαγε με ταχύτητα αλλά όπως και να έχει ήταν ΣΟΚ.
Η πλάκα είναι βέβαια ότι ο οδηγός θα ταλαιπωρηθεί και νομικά επειδή κάποιες αποφάσισαν να περάσουν τσαμπουκά κάθετα το δρόμο!
Ελλειψη παιδείας παντού! -
-
Σάββατο 20/5 ερχόμενος απο Διόνυσο επι της λεωφόρου Διονύσου λίγο πρίν φτάσω στην διαστάυρωση που πάει για Αγ. Στέφανο δεξιά και προς Ερυθραία αριστερά έχω βγάλει φλας αριστερά και περιμένω πίσω απο άλλο αυτοκίνητο να στρίψω αριστερά στην Ρόδων μέσα στην Εκάλη για αποφύγω την κίνηση. Και ενω περιμένουμε 3-4 αυτοκίνητα να στρίψουμε, πετάγεται ο 5ος στη σειρά και στρίβει με ταχύτητα πατώντας κόρνα και αναγκάζει το αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα να φρενάρει απότομα. Είμαστε μακ**κες εμείς που περιμέναμε να αδειάσει το ρεύμα? Είχε και τα εγγόνια του μέσα και είναι ο λόγος που δεν τον πλάκωσα στα βρισίδια.
Αυτή την μαγκιά στη σειρά την βλέπω και σε πολλά φανάρια που πάνε και χώνονται απο όπου βρούν για να φύγουν πρώτοι. -
Ο χρήστης vchris έγραψε:
Σάββατο 20/5 ερχόμενος απο Διόνυσο επι της λεωφόρου Διονύσου λίγο πρίν φτάσω στην διαστάυρωση που πάει για Αγ. Στέφανο δεξιά και προς Ερυθραία αριστερά έχω βγάλει φλας αριστερά και περιμένω πίσω απο άλλο αυτοκίνητο να στρίψω αριστερά στην Ρόδων μέσα στην Εκάλη για αποφύγω την κίνηση. Και ενω περιμένουμε 3-4 αυτοκίνητα να στρίψουμε, πετάγεται ο 5ος στη σειρά και στρίβει με ταχύτητα πατώντας κόρνα και αναγκάζει το αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα να φρενάρει απότομα. Είμαστε μακ**κες εμείς που περιμέναμε να αδειάσει το ρεύμα? Είχε και τα εγγόνια του μέσα και είναι ο λόγος που δεν τον πλάκωσα στα βρισίδια.
Αυτή την μαγκιά στη σειρά την βλέπω και σε πολλά φανάρια που πάνε και χώνονται απο όπου βρούν για να φύγουν πρώτοι.Επειδή ακριβώς είχε παιδιά μέσα και καμιά ψιλή να του έριχνες θα είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
-
Ο χρήστης vchris έγραψε:
Αυτή την μαγκιά στη σειρά την βλέπω και σε πολλά φανάρια που πάνε και χώνονται απο όπου βρούν για να φύγουν πρώτοι.Πολλές φορές έχω τύχει να είμαι ο απέναντι σε παρόμοια κατάσταση. Φυσικά δεν φρενάρω και ερχόμαστε απέναντι, οπότε αυτός ευρισκόμενος στο αντίθετο ρεύμα, αναγκάζεται είτε με το καλό είτε με το άγριο να κάνει πίσω η να ξαναμπεί στο ρεύμα του.
Επίσης πολλές φορές που είμαι μπροστινός και περιμένω για αριστερά και κάποιος πίσω μου κόβει δρόμο μη τηρώντας τις γραμμές στροφής αριστερά (που λένε ότι πρέπει να φτάσουμε στο ύψος που να έχουμε ορατότητα προς τα εκεί που στρίβουμε και μετά να στρίψουμε), τρώει ένα κλείσιμο αργά όμως και απολαυστικά. -
Από τις δύο σχολές, «άσε τους, ό,τι και να τους πεις δεν παίρνουν από γράμματα» και «αν τους αφήνουμε όλοι θα μας γαμήσουν στο τέλος, οπότε κάνουμε ό,τι μπορούμε να μην τους περάσει», είμαι της δεύτερης αλλά δυστυχώς είμαστε η μειοψηφία και αποτέλεσμα - από ότι φαίνεται - μηδέν...
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]