-
Dimsabas, οδηγώ αυτοκίνητο, παπί και ποδήλατο.
Υπάρχουν δρόμοι που φοβάμαι να βγω και με το παπί (Κηφισός πχ).
Δεν τους κράζω από την πλευρά του αν είναι νόμιμοι κλπ., αλλά από το πόσο οι ίδιοι εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.
Με περιμένουν δύο παιδιά σπίτι και δεν μου αρκεί να γράψουν στην ταφόπλακα (χτύπα ξύλο), «ήταν νόμιμος».
Ούτε μέρα δεν πατάω παραλιακή και ας είμαι με κράνος, καθρέφτη και διπλά φώτα μπρος πίσω.
Χωρίς φώτα, βράδυ, είναι σαν να πας με αφρικανη στην βαθης χωρίς προφύλαξη.
Τα 30 σε αυτό τον δρόμο είναι λίγα για να είσαι ασφαλής.
Παλιά, με 50αρι παπί, ήμουν εμπόδιο και κινδυνευα να με πάρουν σβάρνα. Κοιτούσα μόνο καθρέφτες.Δεν μπορείς να εμπιστευτείς την ζωή σου στον κάθε άσχετο, παρανοϊκό, αργοπορημένο, ομιλωντα στο κινητό να κάνει 100 - 30 με το σαπακι χωρίς τακάκια και κινέζικα λάστιχα.
-
Δεν τσιμπαω
-
Προχθές βράδυ, δύο νεαροί με ποδήλατα χωρίς φώτα και με μαύρα ρούχα, φωτισμός οδού ελλιπής, πήρα χαμπάρι ότι κάτι υπήρχε από τα ανακλαστικά στα πετάλια (!). Ευτυχώς ήταν στη γειτονιά και οι ταχύτητες ήταν μικρές, αν και ο δρόμος έχει μερικές φορές κίνηση.
Παλιά, με 50αρι παπί, ήμουν εμπόδιο και κινδυνευα να με πάρουν σβάρνα. Κοιτούσα μόνο καθρέφτες.Δεν μπορείς να εμπιστευτείς την ζωή σου στον κάθε άσχετο, παρανοϊκό, αργοπορημένο, ομιλωντα στο κινητό να κάνει 100 - 30 με το σαπακι χωρίς τακάκια και κινέζικα λάστιχα.
+1
-
Δεν ξέρω βέβαια αν την εξυπνάδα την έκανε ο συγκεκριμένος ή κάποιος προηγούμενος.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Ε όχι βέβαια. Τι οριακά; Γύρισα από την δουλειά και δεν μπορούσα να μπω, οπότε αναγκάστηκα εγώ να ψάχνω γύρω γύρω για να παρκάρω (έχουμε πρόβλημα εκεί που μένω) για να κάνει ο κύριος την δουλειά του και να μην ψάχνει αυτός.Άστα να πάνε είναι η κατάσταση. Υπάρχουν δύο κατηγορίες αναίσθητων οδηγών. Η μία είναι όσοι μένουν στη γειτονιά - περιοχή και η άλλη είναι οι περαστικοί. Ξέρω κάποιους με πάρκινγκ που δεν βάζουν το αυτοκίνητο μέσα σε αυτό για να μην τους κλείσουν. Το βάζουν μπροστά από αυτό....Η αυτοδικία είναι κάτι που οι περισσότεροι το έχουμε σκεφθεί γενικότερα για το θέμα του παρκαρίσματος. Προσωπικά δεν μπορώ να το κάνω γιατί είμαι της άποψης πως ότι κάνει κάποιος το βρίσκει κάποια στιγμή μπροστά του.
Dimsabas, οδηγώ αυτοκίνητο, παπί και ποδήλατο.
Υπάρχουν δρόμοι που φοβάμαι να βγω και με το παπί (Κηφισός πχ).
Δεν τους κράζω από την πλευρά του αν είναι νόμιμοι κλπ., αλλά από το πόσο οι ίδιοι εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.
Με περιμένουν δύο παιδιά σπίτι και δεν μου αρκεί να γράψουν στην ταφόπλακα (χτύπα ξύλο), «ήταν νόμιμος».
Ούτε μέρα δεν πατάω παραλιακή και ας είμαι με κράνος, καθρέφτη και διπλά φώτα μπρος πίσω.
Χωρίς φώτα, βράδυ, είναι σαν να πας με αφρικανη στην βαθης χωρίς προφύλαξη.
Την ίδια αίσθηση έχει και φίλος μου, για τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης. Δεν μετακινείται με την πάπια του ειδικά την ημέρα εκεί.
-
Έχει χιλιοειπωθεί στο παρόν νήμα, αλλά θα επανέλθω : τι θα γίνει με τα δίκυκλα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα ; Χθες, κυρία (με κράνος, όλα κι όλα) κινούνταν αμέριμνη στο αντίθετο ρεύμα επειδή το δικό της είχε κίνηση, και ευτυχώς μας έκανε τη χάρη να πάει λίγο προς την πλευρά της όταν διασταυρωθήκαμε... Δεν μιλάμε απλά να κινείσαι κοντά στη γραμμή αλλά στο αντίθετο ρεύμα, μιλάμε εντελώς στη μέση...
-
Γελαω, χθες τυπος βγηκε στο αντιθετο ρευμα για προσπεραση λεωφορειου που ειχε σταματησει σε σταση και επεσε φατσα με περιπολικο που ερχοταν απο την αλλη. Ο τυπος απλα φρεναρε και εκανε λιγο πισω για να περασει το περιπολικο, το περιπολικο περασε και εφυγε χωρις να ασχοληθει, ο τυπος ξαναβγηκε αντιθετο ρευμα κανονικα (με το περιπολικο να μπορει να τον δει στον καθρεφτη του πισω ανετα) και εκανε την παρανομη προσπεραση του ανετος.
Κανεις δεν ασχολειται με τιποτα
Ποια μηχανακια που πανε αναποδα μου λετε, εδω κανεις ο,τι θες.
-
Αν το περιπολικό ήταν της αμέσου δράσεως, δεν ασχολείται με παραβάσεις του ΚΟΚ, είναι για άλλα θέματα, όπως τουλάχιστον μου έχουν πει αστυνομικοί. Οι μόνοι που γράφουν παραβάσεις ΚΟΚ είναι τα γνωστά μπλόκα, και όσους στέλνουν για να γράψουν στάθμευση. Δυστυχώς. Αλλά με τη νοοτροπία που έχουμε θέλουμε ο καθένας 3 αστυνομικούς να μας ελέγχουν...
Βολεύει βέβαια, βγάζει και το κράτος το κατιτις του, γι΄αυτό π.χ. αντι να βάλουν κάμερες σε όλες τις σήραγγες προτιμούν να στήνονται απ' έξω για να γράψουν (στα Τέμπη, για όσους περνάνε...). -
@kapami: Παρόλ ' αυτά αν υπάρχει σταματημένο όχημα που κλείνει τη λωρίδα κυκλοφορίας καθώς και επαρκής ορατότητα, ο ΚΟΚ επιτρέπει να βγεις στο αντίθετο ρεύμα.
-
Χαλκιδικιωτικο αστέρι στο cosmos 4 θέσεις πάρκινγκ
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Έχει χιλιοειπωθεί στο παρόν νήμα, αλλά θα επανέλθω : τι θα γίνει με τα δίκυκλα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα ; Χθες, κυρία (με κράνος, όλα κι όλα) κινούνταν αμέριμνη στο αντίθετο ρεύμα επειδή το δικό της είχε κίνηση, και ευτυχώς μας έκανε τη χάρη να πάει λίγο προς την πλευρά της όταν διασταυρωθήκαμε... Δεν μιλάμε απλά να κινείσαι κοντά στη γραμμή αλλά στο αντίθετο ρεύμα, μιλάμε εντελώς στη μέση...Έχουμε περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο,στο να το θεωρούνε και φυσιολογικό και να ζητάνε και τα ρέστα.
Χθες σε μονόδρομο ερχόταν μηχανάκι κατά πάνω μου κ επειδή αναγκάστηκε να σταματησει για λίγο για να περάσω μου φώναξε 'κανε λίγο δεξιά ρε φίλε' -
Στα μηχανακια η κατασταση απλα δεν παιζεται. Δεν υπαρχει σχεδον κανενα μηχανακι που να κινηται με νομιμο τροπο. Υπερβολικα σπανιες εξαιρεσεις μονο.
Η διελευση κοκκινου σηματοδοτη και κυριως η κινηση σε αντιθετο ρευμα ειναι ο φυσικος τροπος μετακινησης τους.
Δεν θελω να το παιξω νομοταγης και σωστος πολιτης κτλ, αλλα οταν ακολουθεις εναν συγκεκριμενο κανονα και βλεπεις πως τον ακολουθουν και οι αλλοι και το συστημα κινηται ομοιομορφα χωρις προβλημα, μου δημιουργηται το αισθημα της ευχαριστησης, μια εσωτερικη πληρωτητα ενα πραγμα. Πως ειναι οταν μπαινεις σε ενα σπιτι που ολα ειναι τακτοποιημενα ή οταν λυνεις ενα δυσκολο παζλ, κατι τετοιο.
Στα μηχανακια εξαφανιζεται αυτη η αισθηση καθως ορμουν σαν κατσαριδες προς ολες τις κατευθυνσεις
Ναι ειμαι απο τους σπαστικους τυπους που τηρουν σε πολυ μεγαλο βαθμο και σχεδον παντα την ωρα κοινης ησυχιας.
-
Δεν υπαρχει περιπτωση να εκπολιτιστει η ελλαδα στο θεμα της οδικης κυκλοφοριας εκτος αν βγει κυβερνηση που θα ριξει 500 περιπολικα στην αθηνα και αλλα τοσα στην υπολοιπη χωρα και καμια 1000αρα ειδικα σε κατι επαρχιακα μερη που θεωρουν οτι ο νομος ειναι για να τον ακολουθουν τπτ αδερφες να κοβουν κωλους 24χ7χ365 + καμερες σε καθε φαναρι να φωτογραφιζουν οποιον περναει κοκκινο για καμια 30ετια μεχρι η επομενη γενια να γεννηθει υπο αυτο το καθεστως και να το χουν σαν δεδομενο οτι πρεπει να οδηγουν σωστα.
Οπως ολοι ξερετε αυτο ειναι περα απο τη σφαιρα επιστημονικης φαντασιας οποτε οι δρομοι θα παραμεινουν σε καθεστω εμφυλιου μεχρι αοριστου. Ειμαστε τοσο σκ@τ@ που ουτε η αυτονομη οδηγηση δε μπορει να λειτουργησει εδω οποτε ουτε αυτο ειναι βιωσιμη ελπιδα, γτπκ.
και οντοπικ:
Προχθες ευγεενης οδηγος Range Rover Evoque στην Αλιμου περναγε χυμα ολα τα κοκκινα φαναρια με τσαμπουκα, προκειμενου να φτασει σε μαγαζι της παραλιακης οπως ειδα παρακατω -
Και με Yaris 4 θέσεις... βέβαια κάτι τέτοια λουλούδια είναι μάλλον συχνά. Το ερώτημα είναι, ειδικά στο Cosmos που δεν είναι δωρεάν, γιατί δεν μπήκανε στον κόπο να του τα ψάλλουν, αφού έχουν κάμερες και προσωπικό.
Δεν ξέρω αν ταιριάζει στο παρόν νήμα, αλλά είδα τις προάλλες το ακόλουθο :
https://www.google.gr/maps/@40.5888982, ... 312!8i6656
Ράμπα εισόδου σε οικοδομή, μέσα στο δρόμο, και μάλιστα στο Πανόραμα, όχι σε κανένα χωριό... πως δε σκοτώθηκε ακόμη κανένας... -
Tα συγχαρητήριά μου στο ξανθό ζωάδι που είχε τη φαεινή ιδέα να με περάσει από δεξιά σε δρόμο μονής κατεύθυνσης απλά για να βρίσκεται μπροστά μου για τα υπόλοιπα 20χλμ καθώς ήταν ούτως η άλλως αδύνατον να προσπεράσει την υπόλοιπη κίνηση.
Ευτυχώς που είχα μισάνοικτο το παράθυρο και την άκουσα... -
Και γω περνάω πολλές φορές φορτηγά, ενίοτε κι επιτακτικά, όταν ξέρω ότι δε θα μπορώ να προσπεράσω στη συνέχεια. Ώστε να μην αναπνέω τα καυσαέριά τους.
-
Υποθέτω τα ...συγχαρητήρια τα κερδίζει λόγω της προσπέρασης απο δεξιά και όχι λόγω της προσπέρασης, γενικώς.
Το θέμα είναι οτι αν συνέβαινε κάτι κατά τη διάρκεια της προσπέρασης, άντε να αποδείξεις ποιός προσπερνούσε ποιόν... -
Απλώς προσπαθώ να δώσω μια πιθανή αιτία στο εσπευσμένο του θέματος.
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Υποθέτω τα ...συγχαρητήρια τα κερδίζει λόγω της προσπέρασης απο δεξιά και όχι λόγω της προσπέρασης, γενικώς.
Το θέμα είναι οτι αν συνέβαινε κάτι κατά τη διάρκεια της προσπέρασης, άντε να αποδείξεις ποιός προσπερνούσε ποιόν...Έτσι, και να ήταν δύο λωρίδες κατεύθυνσης να το δεχτώ αλλά στο λίγο άνοιγμα που υπήρχε απλά πέρασε γιατί είχε πιο πολύ φόρα (μας έπιασε το φανάρι ενώ αυτή το βρήκε πράσινο) αλλά θα μπορούσε απλά να αφήσει το γκάζι, από κατοικημένη περιοχή με όριο 50 βγαίναμε...
@dimsabas
Με ΙΧ ήμουν αλλά και πάλι δε στέκει αυτό που λες. Στον δρόμο που παρέθεσα θα περνούσες από δεξιά φορτηγό απλά για να μην εισπνέεις το καυσαέριο; -
Δεν ξέρω τις συνθήκες εκεί. Απλώς περιγράφω ότι πολλές φορές εκβιάζω να προσπεράσω οπωσδήποτε (καλά, όχι να σκοτώθουμε κιόλας) γιατί δεν αντέχω το καυσαέριο.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]