-
-
Σήμερα έκανα ένα ταξίδι μέχρι Έβρο και επιστροφή με την διαδρομή κυρίως σε Ε.Ο με μια παράκαμψη από Πόρτο Λάγος. Η κίνηση που συνάντησα φυσικά δεν είχε καμία σχέση με αυτή του φθινοπώρου, χειμώνα, άνοιξης. Το πρόβλημα όμως δεν ήταν η κίνηση αλλά τα ζώα που σταματούσαν στις ΛΕΑ για κάθε λογής άκυρο λόγο. Παρέα 2-3 αυτοκινήτων που σταματούσαν για ξεκούραση, κατούρημα ή οτιδήποτε άλλο και 5-6 άτομα έξω από τα αυτοκίνητα πάνω όμως στη ΛΕΑ. Επιπλέον υπήρχαν οδηγοί που χάναν την έξοδο και πήγαιναν με όπισθεν Τα χω ξαναδεί βέβαια αλλά όχι τόσο μαζικά. Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι δεν υπήρχαν οχήματα επέμβασης της Εγνατίας Οδού κάτι που γενικά δεν ισχύει. Δε θυμάμαι να βλέπω ακινητοποιημένο αυτοκίνητο στη ΛΕΑ και να μην είναι πίσω του όχημα επέμβασης, με φάρους και φωτιζόμενα βέλη, σήμερα απλά ανύπαρκτα. Μέσα σε όλα αυτά αποφάσισαν τέτοια περίοδο να φτιάξουν τα διόδια στην Ασπροβάλτα και να αφήνουν διαθέσιμο ένα ρεύμα ανά κατεύθυνση με σλάλομ .
-
Είτε το βάλω εδώ, είτε στο 'Τροχαία Ατυχήματα' νομίζω είναι το ίδιο καθώς και στις δύο περιπτώσεις έχει γίνει η επισήμανση πως η εκάστοτε κυβερνητική ηθελημένη αδιαφορία λόγω πολιτικού κόστους, οδηγεί σε αυτά τα φαινόμενα. Είτε να παρκάρουν όπου θέλουν κάποιοι, είτε να οδηγούν όπως θέλουν.
Έχει γίνει αναφορά πως το κράτος δλδ η κυβέρνηση δεν κάνει τπτ, λόγω του πολιτικού κόστους.
Σήμερα διάβασα το εξής:'Αποκάλυψη: Προεκλογικό δωράκι στα ανασφάλιστα οχήματα
Σε απόλυτη προεκλογική εγρήγορση βρίσκεται η κυβέρνηση ΣυριζΑΝΕΛ, κάτι που αποδεικνύεται από αποφάσεις του κρατικού μηχανισμού, οι οποίες πολλές φορές περνούν στα… ψιλά.ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ενώ οι διασταυρώσεις έφεραν τα πρώτα πρόστιμα, η δεύτερη φάση δείχνει να παγώνει από την Κυβέρνηση ενόψει εκλογών.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο νόμος αναφέρει ρητά ότι εφόσον ο κάτοχος του ανασφάλιστου οχήματος δεν ανταποκριθεί σε προειδοποιήσεις και πρόστιμα και επιμένει να μην το ασφαλίζει, μετά από δύο μήνες χάριτος από την τελευταία διασταύρωση, τα στοιχεία του μεταβιβάζονται από την ΑΑΔΕ στο αστυνομικό τμήμα που ανήκει, οπού και τα όργανα επισκέπτονται το σπίτι του με εντολή την αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και τις πινακίδες του.Για να σταματήσει λοιπόν η εν μέσω προεκλογικής περιόδου… αναστάτωση των περίπου 500.000 κατόχων (και των οικογενειών τους) των ανασφάλιστων αυτοκινήτων -που επιμένουν να μην τα ασφαλίζουν και μετά τις προειδοποιήσεις- η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με εγκύκλιο της, αντικαθιστά τη δίμηνη διορία σε εξάμηνη, δίνοντας ουσιαστικά περιθώριο… ανάσας των κατόχων ανασφάλιστων οχημάτων για μισό χρόνο. Χαρακτηριστικά η ΠΟΛ αναφέρει: «β. Στο πρώτο εδάφιο του άρθρο 6 της Απόφασης Αν. Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1033/2016, αντικαθίσταται η λέξη «διμήνου», με τη λέξη «εξαμήνου».»
Αναμένουμε να δούμε πως η Υφυπουργός και η Κυβέρνηση, θα κάνουν τους υπόλοιπους 5.500.000 κατόχων ασφαλισμένων αυτοκινήτων να νιώσουν την ανάλογη ασφάλεια που νιώθουν σήμερα αυτοί που δεν τα ασφαλίσουν, ξέροντας τον Γολγοθά που θα διανύσουν στην κακιά στιγμή που θα εμπλακούν σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα…'
https://www.newsauto.gr/blogs/takis-trakousellis/proeklogiko-doraki-sta-anasfalista-ochimata/ -
Φίλε Πάνο,θα συμφωνήσω μαζί σου γενικά για τη ΛΕΑ αλλά πες μου στην Εγνατία από Θεσσαλονίκη μέχρι Αλεξανδρούπολη που έχει να σταματήσεις έστω για λίγο....
Για τα ανασφάλιστα και τα δωράκια της κυβέρνησης ένα θα πω....στην χώρα ετούτη αν είσαι νομοταγής και εντάξει στις υποχρεώσεις σου είσαι και μεγάλος μακάκας.... -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Φίλε Πάνο,θα συμφωνήσω μαζί σου γενικά για τη ΛΕΑ αλλά πες μου στην Εγνατία από Θεσσαλονίκη μέχρι Αλεξανδρούπολη που έχει να σταματήσεις έστω για λίγο....
.Aρχικά υπάρχουν τα 2 μεγάλα ΣΕΑ (Κερδύλια, Μουσθένη). Έπειτα υπάρχουν 4 διόδια ενώ στο ενδιάμεσο υπάρχουν λίγα ακόμα παρκινγκ. Στη συγκεκριμένη διαδρομή υπάρχουν ανά 30-40 λεπτά περίπου χώροι οργανωμένοι με τουαλέτες και άνετο παρκινγκ όπου μια χαρά μπορεί να κάνει κάποιος υπομονή για να τα φτάσει.
-
Έπρεπε να το θέσω πιο σωστά...το 2006-2008 που ανεβοκατέβαινα μέχρι Σουφλί και καποια κομμάτια ήταν ακόμα υπό κατασκευή,δεν υπήρχε πραγματικά πουθενά να σταματήσεις παρά μόνο σε 2-3 σημεία και αυτά στα παλαιά κομμάτια. Σκέψου να οδηγείς 4 ώρες με γαστρεντερίτιδα όπως εγώ....
-
Καμία σχέση με το πως είναι τώρα. Εκεί που δεν έχει πολλούς χώρους στάθμευσης είναι η ΕΟ από Βέροια μέχρι Γρεβενά. Ας μη μιλήσω για το ότι δεν υπάρχουν ούτε βενζινάδικα.
-
Σε πολλές Ε.Ο., και στην Εγνατία τουλάχιστον από Θεσσαλονίκη έως Αμφίπολη δεν υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης και βενζινάδικα. Πρέπει να βγείς εκτός σε κάποιο κόμβο. Με παιδιά είναι πολύ πίκρα...
Πως θα χαρακτηρίζατε άνθρωπο ετών περίπου 50 που περιμένει να ανάψει το πράσινο για τα αυτοκίνητα και μετά αποφασίζει να περάσει, και μάλιστα μπροστά από ΚΤΕΛ ; -
Ήταν ένα φορτηγό ανάποδα στο δρόμο παρκαρισμένο μετά από διάβαση, ευτυχώς πήγαινα με 20χλμ και τσουπ μια κυρία κοντά στα 55 μου πετάγεται μπροστά μου. 'Φρέναρε', κοκάλωσε η γυναίκα, το ίδιο και εγώ και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Όταν το φορτηγό (μιλώ για μεσαίο σε μέγεθος, όχι αυτά τα μεγάλα που παίρνουν ρυμούλκα) είναι κανονικά παρκαρισμένο, υπάρχουν φορές που από το τζάμι του οδηγού μπορείς να δεις μέσα από αυτό, το μπαρπριζ και αν μπροστά του έχει κανέναν επίδοξο καμικάζι. Τεσπα, φάνηκε η γυναίκα που τρόμαξε, της έκανα νόημα να περάσει τις διαβάσεις (μην πάει να τις ξαναπεράσει με τον ίδιο τρόπο και βρεθεί σε κανένα νοσοκομείο) και τέλος καλό, όλα καλά...Οι μεγάλοι σε ηλικία το έχουν να πετάγονται από το πουθενά....
-
-
Και αυτός που έβγαλε τη φωτό πρέπει να είναι ΖΩΟ με κεφαλαία.Αν και τα ζώα είναι πιο λογικά πολλές φορές...
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Και αυτός που έβγαλε τη φωτό πρέπει να είναι ΖΩΟ με κεφαλαία.Αν και τα ζώα είναι πιο λογικά πολλές φορές...Δεν τον ξέρω και δεν ξέρω αν είναι και από κανένα πυροσβεστικό ή ασθενοφόρο, οπότε σίγουρα δεν μπορώ να τον κρίνω από το πληκτρολόγιο...
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Και αυτός που έβγαλε τη φωτό πρέπει να είναι ΖΩΟ με κεφαλαία.Αν και τα ζώα είναι πιο λογικά πολλές φορές...
Δεν τον ξέρω και δεν ξέρω αν είναι και από κανένα πυροσβεστικό ή ασθενοφόρο, οπότε σίγουρα δεν μπορώ να τον κρίνω από το πληκτρολόγιο...
Εγώ κρίνω από την εικόνα.Αν ήταν από πυροσβεστικό ή ασθενοφορο με σειρήνα σε λειτουργία,οι άλλοι στο δρόμο θα κοίταζαν προς το μέρος του.Άρα μάλλον οδηγός,και μάλλον φορτηγού λόγω ύψους λήψης.Και είναι στη ΛΕΑ.
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Δεν τον ξέρω και δεν ξέρω αν είναι και από κανένα πυροσβεστικό ή ασθενοφόρο, οπότε σίγουρα δεν μπορώ να τον κρίνω από το πληκτρολόγιο...
Εγώ κρίνω από την εικόνα.Αν ήταν από πυροσβεστικό ή ασθενοφορο με σειρήνα σε λειτουργία,οι άλλοι στο δρόμο θα κοίταζαν προς το μέρος του.Άρα μάλλον οδηγός,και μάλλον φορτηγού λόγω ύψους λήψης.Και είναι στη ΛΕΑ.
Δεν έχεις άδικο, οφείλω να ομολογήσω, οπότε (το πιθανότερο) ας τον συμπεριλάβουμε και αυτόν/η.
-
-
Ο τύπος με το κίτρινο Leon θεώρησε καλό να περάσει τα σταματημένα αυτοκίνητα με 80 + και φουλ επιτάχυνση μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα ενώ το φανάρι ήταν κόκκινο.
Τα άλλα ζωα στο υπηρεσιακό λεωφορειάκι χασκογελούσαν προδίδοντας τον , έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι!
Απόγευμα καθημερινής (όταν σχολάνε) στο δρόμο απο το Κιλκίς προς την Θεσσαλονίκη. -
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Για ποιον πάει το ζώο;;;
Για το ζώο στη στάση, για το ζώο που έχει καβαλήσει πεζοδρόμιο (το αουντι εννοώ, γιατί πέρασα και εγώ πριν καμιά ώρα) ή και για τα 2 ;;;Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Και για τους δυο!
-
Ταξιδι Σαλονίκη-Πειραιας-Συρος.Φευγουμε βραδακι,δρομος Πλαταμώνας Τεμπη κλειστά λογο εργων.Φθανουμε παλια διόδια Τεμπων.Ζωαδι με καγκουριστικο Peugeot περναει ολους και χωνετε μπροστα.Μαγκας...Σταματημα ΣΕΑ Αλμυρού και έρχεται το ιδιο ζωαδι και παρκάρει στις θέσεις ΑΜΕΑ.Κατεβαινει νεαρός κλαρινογαμπρος μπρατσαρας γενικα ο γαμαω.Πεταει κατω χαρτακια διοδίων με στυλακι.Διπλα Police δεν δινει 10αρα....Φθανουμε Αθήνα Ιερα οδο με Θηβων αναβει πρασινο φαναρι για αριστερα και ταριφας ερχεται σφαίρα με κοκκινο απο απεναντι και στο τσαφ δεν εγινε Μπαμ...Η χωρα που νιώθεις χαρουμενος μονο που ζεις απο θαυμα....
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]