-
Παίρνοντας πάσα και εγώ , θα κάνατε ένα τέτοιο ταξίδι με την οικογένεια ?
Εκτός από το Split και την Βενετία όλες οι υπόλοιπες στάσεις/διανυκτερεύσεις μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με τα κέφια και τις χιλιομετρικές αποστάσεις .
Σκοπός είναι η επίσκεψη στα βαφτιστήρια στην Χαϊδελβέργη αλλά να μην κάτσουμε εκεί 15 μέρες και κόψουμε φλέβες , να κάνουμε και κάνα μπανάκι !Και με διαφορετική επιστροφή βέβαια
-
Χμ...αν αντέχει η γυναίκα και τα παιδιά. Έχετε κάνει έστω και το μισό αυτής της απόστασης;
-
Και εγώ προσωπικά δε γνωρίζω τις αντοχές της οικογένειας σου στα χιλιόμετρα....
Επίσης για ένα λόγο που δε ξέρω δεν έχεις βάλει ούτε στο πήγαινε ούτε στο ελα την πιο γρήγορη διαδρομή που είναι από Σερβία.
Η διαδρομή από δαλματικές ακτές καλοκαίρι, είναι σχετικά δύσκολη, πολύ κίνηση. Να γράψω και κάτι το οποίο είναι τελείως προσωπική άποψη, στο εξωτερικό συνηδειτα δεν ψάχνω να κάνω μπάνιο σε παραλίες, μας έχει θέσει τον πήχη η Ελλάδα τόσο ψηλά στο θέμα,που όποτε έκανα μπάνιο έξω, δε μου έκανε καμία αίσθηση. Οπότε δεν ενθουσιάστηκα με τις δαλματικές ακτές.
Εγώ θα πήγαινα από Ιταλία ,αν και από πέρυσι τα ακτοπλοϊκά πήγαν στο Θεό, θα ανέβαινα σιγά σιγά προς τα πάνω μέσα από επαρχιακές οδούς, θα έκανα διανυκτέρευση σε Ασίζη - Περούτζια, μετά Μπολόνια ή Τοσκάνη, μετά Γερμανία. Επιστροφή από αυστριακές Άλπεις, πέντε μέρες είναι αρκετές εκεί, Λιουμπλιάνα, οπωσδήποτε, Σπλιτ, Σαράγεβο, Βελιγράδι, Ελλάδα. Αυτό το έκανα, βγαίνει εύκολα....
-
γιεμ, σερβια βαλε, σερβια....
μην βλεπεις αμερικανικες ταινιες που οι σερβοι ειναι οι κακοι, ειναι οι μονοι που μας βλεπουν με καλο ματι και το νοβισαντ ειναι υπερχοη πολη. -
@yem said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Παίρνοντας πάσα και εγώ , θα κάνατε ένα τέτοιο ταξίδι με την οικογένεια ?
Εκτός από το Split και την Βενετία όλες οι υπόλοιπες στάσεις/διανυκτερεύσεις μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με τα κέφια και τις χιλιομετρικές αποστάσεις .
Σκοπός είναι η επίσκεψη στα βαφτιστήρια στην Χαϊδελβέργη αλλά να μην κάτσουμε εκεί 15 μέρες και κόψουμε φλέβες , να κάνουμε και κάνα μπανάκι !Και με διαφορετική επιστροφή βέβαια
Αν έχεις τάσεις μαζοχισμού να κανείς την διαδρομή μέσω Αλβανίας….αν όχι, μόνο Σερβία…πας αέρα,παντού είναι αυτοκινητόδρομος και το μόνο -ας πούμε- προβληματικό κομμάτι είναι από το Βελιγράδι μέχρι την Κροατία που ο δρόμος έχει λακούβες. Σκοπιά,Σερβία,Κροατία έχει μόνο διόδια και η Σλοβενία βινιέτα που βγαίνει σε 1 λεπτό μόλις περάσεις τα σύνορα. Μετά Λιουμπλιάνα,Καραβάνγκελ,Σάλτσπουργκ και μπήκες Γερμανία.
-
Δεν ξέρω για τις αντοχές της οικογένειας , ακόμα τα παιδιά δεν έχουν δοκιμαστεί και για αυτό κωλώνω λίγο.
Με την γυναίκα μέχρι Χαλκιδική έχουμε πάει με επιστροφή με στάση Βεργίνα και Αργαλαστή Πηλίου και μετά Αθήνα .
Το δρομολόγιο το έβγαλα έτσι και όχι το πιο γρήγορο με την προοπτική του να κάνουμε κανένα μπάνιο , ίσως έτσι να "μαλακώσουν" τα παιδιά και φάνε τα χιλιόμετρα με λιγότερη γκρίνια , επίσης θέλω να κάνω και ο ίδιος το συγκριτικό με τις παραλίες στις Δαλματικές ακτές οι οποίες αν έχουν πιο κρύες θάλασσες από το Αιγαίο δεν θα με ξαναδούνε
Σερβία orthodox brothers εννοείται θα έβαζα Dubrovnik , είπαμε πέρα απο Βενετία και split όλα τα άλλα αλλάζουν !
Η σκέψη απλή , το καράβι θέλει δύο μέρες και κάνα 800ε? πήγαινε έλα για Ιταλία , αντί να φάω 2 μέρες στο καράβι γιατί να μην δούμε και 2-3 χώρες , καλό δρομολόγιο ανάλογα και με την τιμή των ακτοπλοϊκών είναι η επιστροφή από Ιταλία μέχρι Bari -Ηγουμενίτσα !
Νομίζω η ξενοφοβία μας έχει αποτρέψει από το να εξερευνήσουμε τα όμορφα Βαλκάνια . -
Δεν ξέρω για τις αντοχές της οικογένειας , ακόμα τα παιδιά δεν έχουν δοκιμαστεί και για αυτό κωλώνω λίγο.
Με την γυναίκα μέχρι Χαλκιδική έχουμε πάει με επιστροφή με στάση Βεργίνα και Αργαλαστή Πηλίου και μετά Αθήνα .
Το δρομολόγιο το έβγαλα έτσι και όχι το πιο γρήγορο με την προοπτική του να κάνουμε κανένα μπάνιο , ίσως έτσι να "μαλακώσουν" τα παιδιά και φάνε τα χιλιόμετρα με λιγότερη γκρίνια , επίσης θέλω να κάνω και ο ίδιος το συγκριτικό με τις παραλίες στις Δαλματικές ακτές οι οποίες αν έχουν πιο κρύες θάλασσες από το Αιγαίο δεν θα με ξαναδούνε
Σερβία orthodox brothers εννοείται θα έβαζα Dubrovnik , είπαμε πέρα απο Βενετία και split όλα τα άλλα αλλάζουν !
Η σκέψη απλή , το καράβι θέλει δύο μέρες και κάνα 800ε? πήγαινε έλα για Ιταλία , αντί να φάω 2 μέρες στο καράβι γιατί να μην δούμε και 2-3 χώρες , καλό δρομολόγιο ανάλογα και με την τιμή των ακτοπλοϊκών είναι η επιστροφή από Ιταλία μέχρι Bari -Ηγουμενίτσα !
Νομίζω η ξενοφοβία μας έχει αποτρέψει από το να εξερευνήσουμε τα όμορφα Βαλκάνια .Θα σου πω τι έκανα εγώ….αναχώρηση απόγευμα, διανυκτέρευση στο Λέσκοβατς για να έχουμε μπει Σερβία. Χτυπήσαμε και τα ανάλογα cevapi και ένα καρατζότζερβα και πέσαμε για ύπνο. Μετά διανυκτέρευση στο Ζάγκρεμπ και το επόμενο μεσημέρι αργά είμασταν Μόναχο. Αυτά από Θεσσαλονίκη βέβαια. Ήμασταν και τυχεροί βέβαια γιατί στα σύνορα δεν περιμέναμε πουθενά πάνω από 5 λεπτά…όλοι κατέβαιναν και εμείς ανεβαίναμε….για να βγεις Dubrovnik ανεβαίνοντας από Σερβία θα φτάσεις αίμα…απλά το ξεχνάς.
-
@kkostask said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Νομίζω η ξενοφοβία μας έχει αποτρέψει από το να εξερευνήσουμε τα όμορφα Βαλκάνια .Θα σου πω τι έκανα εγώ….αναχώρηση απόγευμα, διανυκτέρευση στο Λέσκοβατς για να έχουμε μπει Σερβία. Χτυπήσαμε και τα ανάλογα cevapi και ένα καρατζότζερβα και πέσαμε για ύπνο. Μετά διανυκτέρευση στο Ζάγκρεμπ και το επόμενο μεσημέρι αργά είμασταν Μόναχο. Αυτά από Θεσσαλονίκη βέβαια. Ήμασταν και τυχεροί βέβαια γιατί στα σύνορα δεν περιμέναμε πουθενά πάνω από 5 λεπτά…όλοι κατέβαιναν και εμείς ανεβαίναμε….για να βγεις Dubrovnik ανεβαίνοντας από Σερβία θα φτάσεις αίμα…απλά το ξεχνάς.
Έλα ρε γμτ , τόσο τραγικά είναι τα πράγματα στα σύνορα ?
-
Γιε του, αν τα βάλετε όλα κάτω, θα δείτε ότι σε συμφέρει και από χρόνο και από χρήμα να πάτε αεροπορικά Στουτγάρδη ή Φρανκφούρτη ή ακόμη και Στρασβούργο (όπου βρείτε φθηνότερα) και να νοικιάσετε αυτοκίνητο εκεί. Και θα γλιτώσεις και τη γκρίνια των παιδιών που είναι αμάθητα από μεγάλα ταξίδια.
-
Μόνο ο Daddy με κατάλαβε , σκοπός είναι το road trip και όχι μόνο ο προορισμός .
Να πάμε να δούμε 5 χώρες και να γεμίσουμε εμπειρίες ή να γεμίσουμε έμετο τα πίσω καθίσματα και γκρίνια από τα μπροστά δεξιά
Εννοείται αν ήθελα να πάω στα παιδιά πιο φτηνό - ξεκούραστο και βολικό θα έβγαινε το αεροπορικό κατευθείαν στο Μπάτεν και τράκα αμάξι του κουμπάρου , oύτε βαλίτσες θα χρειαστούμε ούτε τίποτα μόνο τις cabin size -
Μόνο ο Daddy με κατάλαβε , σκοπός είναι το road trip και όχι μόνο ο προορισμός .
Να πάμε να δούμε 5 χώρες και να γεμίσουμε εμπειρίες ή να γεμίσουμε έμετο τα πίσω καθίσματα και γκρίνια από τα μπροστά δεξιά
Εννοείται αν ήθελα να πάω στα παιδιά πιο φτηνό - ξεκούραστο και βολικό θα έβγαινε το αεροπορικό , oύτε βαλίτσες θα χρειαστούμε ούτε τίποτα μόνο τις cabin sizeΚι εγώ σε κατάλαβα, αλλά επειδή έχω και μια αρκετά μεγάλη εμπειρία με οδικά ταξίδια στην Ευρώπη, σου πρότεινα την καλύτερη λύση.
Αντί να ταλαιπωρηθείτε στο δρόμο, θα πάτε κατευθείαν εκεί που θα είναι η βάση σας (Χαϊδελβέργη) και από εκεί, με νοικιασμένο αμάξι θα πάτε σε όσα μέρη θέλετε σε κάμποσες χώρες τριγύρω. Παραδείγματος χάριν, μια εβδομαδιαία κυκλική διαδρομή Χαϊδελβέργη - Στουτγάρδη - Ζυρίχη - Βασιλεία - Κολμάρ - Στρασβούργο - Μπάντεν Μπάντεν - Χαϊδελβέργη.
-
Σε road trip, εγώ αυτό που κάνω είναι συνδυασμό μιας διανυκτέρευσης και μετά διανυκτέρευση 2 βραδιά και ξανά ένα και ούτω καθεξής. Αυτό έχει ένα καλό ότι ξεκουράζεσαι και λίγο, αν δεν κουράζεσαι εσύ θα κουραστούν τα παιδιά.
Επίσης η Ιταλία για ανέβα είναι καλή επιλογή γιατί έχει πάρα πολλές ωραίες πόλεις για να εφαρμόσεις το παραπάνω σχέδιο. Εγώ μάλιστα αποφεύγω αυτοκινητόδρομο για να δω περισσότερα, αλλά αυτό είναι δική μου λοξα. Η επιστροφή από Βαλκάνια και ο συνδυασμός διανυκτερευσεων σε πρωτεύουσες είναι πολύ ωραία,όλες είναι όμορφες ιδίως Λιουμπλιάνα και Βελιγράδι, άσε που θα σε βάζει σταδιακά στην ελληνική πραγματικότητα, αφού όσο κατεβαίνεις τόσο πιο οικεία θα σου μοιάζουν όλα.
-
@civil357 said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Σε road trip, εγώ αυτό που κάνω είναι συνδυασμό μιας διανυκτέρευσης και μετά διανυκτέρευση 2 βραδιά και ξανά ένα και ούτω καθεξής. Αυτό έχει ένα καλό ότι ξεκουράζεσαι και λίγο, αν δεν κουράζεσαι εσύ θα κουραστούν τα παιδιά.
Επίσης η Ιταλία για ανέβα είναι καλή επιλογή γιατί έχει πάρα πολλές ωραίες πόλεις για να εφαρμόσεις το παραπάνω σχέδιο. Εγώ μάλιστα αποφεύγω αυτοκινητόδρομο για να δω περισσότερα, αλλά αυτό είναι δική μου λοξα. Η επιστροφή από Βαλκάνια και ο συνδυασμός διανυκτερευσεων σε πρωτεύουσες είναι πολύ ωραία,όλες είναι όμορφες ιδίως Λιουμπλιάνα και Βελιγράδι, άσε που θα σε βάζει σταδιακά στην ελληνική πραγματικότητα, αφού όσο κατεβαίνεις τόσο πιο οικεία θα σου μοιάζουν όλα.
Έχεις δίκιο και για αυτά που γράφεις για την λατρεμένη Ιταλία και για τον αριθμό των διανυκτερεύσεων. Οι πολλές συνεχόμενες καθημερινές αλλαγές ξενοδοχείων κουράζουν. Για ένα τετραήμερο αστραπή, μια χαρά είναι (π.χ. έχω κάνει Στρασβούργο, Χαϊδελβέργη και Στουτγάρδη από μια διανυκτέρευση). Για παραπάνω, αν η περιοχή έχει πολλά ενδιαφέροντα τριγύρω, προτιμώ ένα ξενοδοχείο και μονοήμερες. Π.χ. στην Τοσκάνη έχω βρει εδώ και 15 χρόνια ένα πολύ ωραίο ξενοδοχείο έξω από τη Σιένα, όπου μπορείς να μείνεις μια εβδομάδα και κάθε μέρα να πηγαίνεις σε άλλη πόλη (Σιένα, Φλωρεντία, Σαν Τσιμινιανο, Λούκα, Πίζα, Βολτερρα, Αρέτσο, δρόμους κρασιού).
-
Γιεμ μη τους ακους.
Κανε ενα ταξιδο αξεχαστο.
Οπου να ναι και να μιλανε αλλη γλωσσα. Εμπειρια ειναι. -
@gatoz said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Γιεμ μη τους ακους.
Οπου να ναι και να μιλανε αλλη γλωσσα. Εμπειρια ειναι.Γιε του, μην τον ακούς τον πατέρα σου. Θα σου βγει η πίστη στις διαδρομές που έχεις σχεδιάσει, με τα παιδιά. Κάνε αυτά που σου λέμε εμείς και όχι ο μικροαστός τσέο, που έξω από τα βουνά της Ελλάδας δεν ξέρει την τύφλα του.
-
@harisma23 said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Γιεμ μη τους ακους.
Οπου να ναι και να μιλανε αλλη γλωσσα. Εμπειρια ειναι.Γιε του, μην τον ακούς τον πατέρα σου. Θα σου βγει η πίστη στις διαδρομές που έχεις σχεδιάσει, με τα παιδιά. Κάνε αυτά που σου λέμε εμείς και όχι ο μικροαστός τσέο, που έξω από τα βουνά της Ελλάδας δεν ξέρει την τύφλα του.
Πάντα γλυκομιλητος
-
Γιεμ μη τους ακους.
Πάντα γλυκομιλητος
Αγαπάω γατούλη.
Αλλά τα γράφω και τσεκουράτα μπας και σώσω τον γιο σου από ένα μεγάλο και δαπανηρό λάθος.
-
Έχω εκπαιδεύσει σύζυγο και έχουμε μια βαλίτσα μικρή της μιας διανυκτέρευσης και μια για περισσότερες στο αυτοκίνητο.
Και εγώ με το δικό μου πάω πάντως γιατί τα ποσά για αεροπορικά και ενοικίαση σε διακοπές άνω των δωδέκα ημερών που πάω δε μου βγαίνει. Ξέρω βέβαια ότι υπάρχει μια ακτίνα που θα αναγκαστώ να πάω με αεροπλάνο, πχ από νότια Γαλλία και νότια Γερμανία και μετά δυσκολεύει η πρόσβαση.
Αυτό που λέει ο γάτος έχει δίκιο και χάλια να είναι το μέρος το εξωτερικό είναι εμπειρία.....άσε που αν προσέξεις τις διεθνές βρισιές μας ,. μπορείς να σχολιάζεις ασταμάτητα όλους γύρω σου....
-
Εγώ πάντως τη μια φορά που βγήκα έξω οδικώς (Λαμία-Φιλιππουπολη) δεν πέρασα καλά. Τα είχα μελετήσει όλα (2015 ήταν, Μάρτιος) εκτός από ένα: Γυναίκα+Πεθερά. Αν τις άκουγα θα είχαμε αποκλειστεί στα χιόνια δύο φορές. Βγήκα από την εθνική στην Ντουπνιτσα και μπήκα ξανά σε αυτοκινητόδρομο ~30χλμ από τον προορισμό μας "ο άσχετος" και δεν συνέχισα να ανέβουμε τη Ρίλα και να αποκλειστουμε όπως είδαμε στην τηλεόραση όταν φτάσαμε (αλλά μυαλό δεν έβαλαν). Ομοίως δεν έκατσα Σοφια στον γυρισμό να ξαναποκλειστουμε και έφυγα με τον χιονιά να μας κυνηγάει. Δεν ήταν όμως αυτό το θέμα. Τις μέρες που κάτσαμε εκεί στραβωσαμε δύο φορές ζάντες και μείναμε από λάστιχο (πεθερέ you had only one job ). Ένα τέτοιο να σου κάτσει τη 🤬 με την γυναικεία γκρίνια. Δεν παίζεις με αυτά...
-
Αλλά τα γράφω και τσεκουράτα μπας και σώσω τον γιο σου από ένα μεγάλο και δαπανηρό λάθος.
Για αυτό τα συζητάμε για να ακούμε και να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες άλλων που το έχουν κάνει !
Δαπανηρό δεν ξέρω αν είναι , οδυνηρό θα είναι σίγουρα αν στραβώσει κάτι ή αν φάμε κάνα 6ωρο ουρά σε κάνα τελωνείο
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)