-
@regresso said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Έχει πάει κάποιος Σκροπονέρια Ανθηδώνος να μου πει την άποψη του για το μέρος;
δεν ειναι καλα για διακοπες....
αν εχεις εξοχικο ειναι οκ και κοντα και τα παντα ολα
μεχρι εκει ομως
για μπανιο πρεπει να πας στο χαμο στις αλυκες με τα μπιτσομπαρα, ειναι η μοναδικο πολυ καλη παραλια αλλα ειναι τιγκα στο κοζμο -
@piliourits said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Κορωνησία
ειναι ομορφα στον βιοτοπο αμα πας νωρις πρωι και τιγκα στο κουνουποσπρει.
ο αμβακικος για τα γουστα μου δεν λεει για μπανιο. -
@piliourits said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Επίσης Κορωνησία και γύρω περιοχές, αξίζουν επίσκεψη;
Επίσκεψη για να δείς ένα από τους σπουδαιότερους υγροβιότοπους της χώρας ναι! Ως καλοκαιρινός προορισμός ( μπάνια κ.λπ. ) δεν ενδείκνυνται. Έχει νομίζω καραβάκια που κάνουν το γύρω του Αμβρακικού , σε πάνε και σε νησάκια πανέμορφα , αλλά για μπάνιο , πιο πολύ ως λύση ανάγκης η περιοχή.
Αλλά δυνατές ψαροταβέρνες , ιδίως αν σου προτείνουν κάποιες συγκεκριμένες. Ιδανική εποχή επίσκεψης ο χειμώνας ( έρχονται πάρα πολλά μεταναστευτικά πτηνά ) και η άνοιξη. Ιδανική διαδρομή στον πυρήνα του Πάρκου το Βίγλα - Μοναστήρι Ροδιάς - Στρογγυλή , χωματόδρομος ιδανικός για SUV , πολύ όμορφο τοπίο. Επίσης όλη η κορωνησία πλέον έχει μονοπάτι που κάνεις το κύκλο της , όμορφη εμπειρία!
-
@gatoz said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
μεχρι εκει ομως
για μπανιο πρεπει να πας στο χαμο στις αλυκες με τα μπιτσομπαρα, ειναι η μοναδικο πολυ καλη παραλια αλλα ειναι τιγκα στο κοζμοΓια αγορά σκέφτομαι , αλλά κολλάω στο γεγονός ότι από Αλυκές και Δροσιά είσαι γύρω στα 15-20 λεπτά. Η θάλασσα όντως μέτρια και το βασικότερο δεν έχει μαγαζί ούτε για δείγμα. Ούτε μία ταβέρνα,μίνι μάρκετ τίποτα. Μόνο μία καφετέρια με ξαπλώστρες στην παραλία έχει. Στα θετικά ότι τα οικόπεδα είναι πολύ φθηνά. Στα αρνητικά ότι άμα μεγαλώσουν τα παιδιά και θέλουν μετά τα ποτά στη Χαλκίδα και στις Αλυκές σπίτι , έχει πολύ γκρεμίλα ο δρόμος.
ΥΓ Ωραίο μέρος στις Αλυκές αλλά μέσα στη μπίχλα, έχει απίστευτα πολύ κόσμο.
-
Πάρε εξοχικό με γνώμονα τα παιδιά. Αυτά χαίρονται στην ουσία το εξοχικό και αργότερα τα εγγόνια.
Άρα ότι εξυπηρετεί τις διακοπές των παιδιών είναι το σωστό εξοχικό -
μεχρι εκει ομως
για μπανιο πρεπει να πας στο χαμο στις αλυκες με τα μπιτσομπαρα, ειναι η μοναδικο πολυ καλη παραλια αλλα ειναι τιγκα στο κοζμοΓια αγορά σκέφτομαι , αλλά κολλάω στο γεγονός ότι από Αλυκές και Δροσιά είσαι γύρω στα 15-20 λεπτά. Η θάλασσα όντως μέτρια και το βασικότερο δεν έχει μαγαζί ούτε για δείγμα. Ούτε μία ταβέρνα,μίνι μάρκετ τίποτα. Μόνο μία καφετέρια με ξαπλώστρες στην παραλία έχει. Στα θετικά ότι τα οικόπεδα είναι πολύ φθηνά. Στα αρνητικά ότι άμα μεγαλώσουν τα παιδιά και θέλουν μετά τα ποτά στη Χαλκίδα και στις Αλυκές σπίτι , έχει πολύ γκρεμίλα ο δρόμος.
ΥΓ Ωραίο μέρος στις Αλυκές αλλά μέσα στη μπίχλα, έχει απίστευτα πολύ κόσμο.
φιλε εχω ενα σπιτακι ερετρια.
μικροαστος ειμαι, μικροαστικες καταστασεις με εξυπηρετουν....
θεωρω οτι ειδικα τελευταια ειναι απο τις καλυτερες περιοχες για εξοχικο.
σε σχεση με τα απεναντι ωρωπο, χαλκουτσι, δηλεσι, αγιους αποστολους που τα βρισκω απειρως καταθλιπτικα, ειναι αλλη κατηγορια πλεον.
πολυ καλα μαγαζια, πολυ καλοστημενη παραλια με ευκολη προσβαση σε αμαρυνθο-χαλκιδα. βρισκεις τα παντα και φθηνα, κοντα σε ορεινα, στενη-σεττα στο 20-30 λεπτο, αλλα και ορμητηριο για αιγαιο.
προσβαση πανευκολη.
εξοχικα βρισκεις ετοιμα απειρα αλλα με αρκετο χωρο το καθενα και καποια με θεα σε αποσταση 1-5 χιλιομετρα απο την πολη.
υποθετω σε χαμηλες τιμες.
το σπιτι το κληρονομησα και το εφτιαξα γιατι το γουσταρε ο πατερας μου.
δεν πηγαινα καθολου, μεχρι που πριν λιγα χρονια ξεκινησα.
ε, μεχρι και διακοπες θα παω φετος εκει και ας φευγω για αιγαιο και διρφη....
τα παιδια μου, μεγαλα πλεον, το εχουν κανει στεκι και πεταγονται και καθημερινες. αν και δεν θελω να ξερω τι κανουν εκει. αχαχαχαρες
δειγματα μικροαστισμου ταλαιπωρημενου μικροεπιχειρηματια
https://www.spitogatos.gr/aggelia/1110658750
https://www.spitogatos.gr/aggelia/116261080
https://www.spitogatos.gr/aggelia/1112760008και μια πασοκικη, του συχωρεμενου του Βαλυρακη
https://www.spitogatos.gr/aggelia/1112114081 -
Άστο, μη μάθεις. Έχω γυρίσει αρκετα εξοχικά στα νιάτα μου, ήμουν και γλυκούλης και όχι γκρινιάρης όπως τώρα.
-
Για αγορά σκέφτομαι...
Νομίζω την καλύτερη περιοχή θα την βρείς ψάχνοντας και τον χειμώνα , να σου προσφέρει Φαρμακείο/ταβέρνα/σουβλάκι/ mini market /καφέ , να θες να πας χειμώνα βρε αδερφέ στο άσχετο και να μην γυρνάς Αθήνα για τσιγάρα , να σε πιάσει το οτιδήποτε και να υπάρχει κάποιος άνθρωπος να σου προσφέρει πρώτες βοήθειες !
Νομίζω είναι καλή εποχή για αγορά εξοχικής κατοικίας , θα έψαχνα κάτι να του κάνω εγώ ανακαίνιση να το φέρω 100% στα γούστα μου , κάτι μικρό και απλό , ένα δωμάτιο κουζινοσαλονάκι και 2 υπνοδωμάτια απλά και εύκολα να μαζεύεται και να καθαρίζεται . -
φιλε εχω ενα σπιτακι ερετρια.
μικροαστος ειμαι, μικροαστικες καταστασεις με εξυπηρετουν....Χαμήλωσε λίγο την ένταση, βρε γατούλη.
Μας πήρε τα αυτιά η "Φτωχολογιά". Πάλι! -
Οι Αλυκές Δροσιάς είναι μόνο για καφέ._
Regresso, εάν προσανατολίζεσαι σε αγορά εξοχικού σώνει και ντε προς Χαλκίδα, κοίταξε στο Λευκαντί. Παραλία που δεν την πιάνει το κύμα, είσαι ανάμεσα σε Χαλκίδα και Ερέτρια, αρκετα ταβερνοκαφε και μαρκετ. Βεβαια καλύτερα να νοικιάσεις με σεζόν, κάτι θα βρεις φαντάζομαι. Τα αυτοκίνητα δεν παρκάρουν στη θάλασσα αλλά σε κάθετα στενά, μεγάλα πεζοδρόμια για περπάτημα κατά μήκος της παραλίας.
(Και άμα γλυκαθεις, συμβατικό βαρκακι για μπάνιο στο Εγγλεζονησι -και όχι στις αλυκες- ή στο δεύτερο νησί ανοικτά της Ερέτριας. Εναλλακτικά σκας απέναντι Ωρωπό δίχως να έχεις οδηγήσει μέσα στην ταλαιπωρία των δρόμων της περιοχής)
-
@johanndelta said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Οι Αλυκές Δροσιάς είναι μόνο για καφέ._
Regresso, εάν προσανατολίζεσαι σε αγορά εξοχικού σώνει και ντε προς Χαλκίδα, κοίταξε στο Λευκαντί. Παραλία που δεν την πιάνει το κύμα, είσαι ανάμεσα σε Χαλκίδα και Ερέτρια, αρκετα ταβερνοκαφε και μαρκετ. Βεβαια καλύτερα να νοικιάσεις με σεζόν, κάτι θα βρεις φαντάζομαι. Τα αυτοκίνητα δεν παρκάρουν στη θάλασσα αλλά σε κάθετα στενά, μεγάλα πεζοδρόμια για περπάτημα κατά μήκος της παραλίας.
(Και άμα γλυκαθεις, συμβατικό βαρκακι για μπάνιο στο Εγγλεζονησι -και όχι στις αλυκες- ή στο δεύτερο νησί ανοικτά της Ερέτριας)
θα διαφωνησω ιανις.... με το λευκαντι.
καποτες ηταν μαματο.
πλεον ειναι σαν παλια ξυλοπορτα που σαπισε ο καπλαμας.
το εγγλεζονησι, πραγματι ειναι μια σοφη λυσις.
οπως και η Αγια Τριαδα, το ιδιωτικο, δευτερο, νησι της Ερετριας που λεγεις.
αν κατι πρεπει να παρατηρησει στο λιγο νοτια ευβοια τμημα, ειναι οτι η ερετρια και οι αρβανιτες επηραν τα σωβρακα απο τους αποδελοιπους και αλλαξανε κατηγορια. μακαρι να ακολουθησει βασιλικο-λευκαντι-λινοβροχι-μπουρτζι και το παραλιακο μετωπο μεχρι κατω στο φαναρι της λαμψακου -
Μα γι' αυτό μπορεί να βρει καμία ευκαιρία. Εδώ τα Σκορπονερια που μας λέει το μόνο καλό που έχουν είναι η ειδική Πλατανακι-Λουκισια...
Αγαπάω Ερέτρια, μέχρι να φύγω και να παντρευτώ δούλεψε αρκετουτσικο Sunrise με τη σύζυγο...
-
To Εγγλεζονήσι (το έχω φάει με το κουτάλι) είναι απέναντι από τις Αλυκές, τι σχέση ο Λευκαντίς?
-
Άμα πάρει βάρκα...τι, έτσι θα την βγάλει; (Εύβοια με θάλασσα μπροστά=βάρκα. Την άλλη μέρα που θα πάω μόνιμα την έχω παρει, όχι θα κάθομαι να μου τα μπαλονιαζουν!)
-
@johanndelta said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Άμα πάρει βάρκα...τι, έτσι θα την βγάλει; (Εύβοια με θάλασσα μπροστά=βάρκα. Την άλλη μέρα που θα πάω μόνιμα την έχω παρει, όχι θα κάθομαι να μου τα μπαλονιαζουν!)
Είναι αρκετή απόσταση πάντως. Εμείς την ρίχναμε από Αλυκές για Εγγλεζονήσι. Όταν είχε καιρό και την ρίχναμε Λευκαντί, πηγαίναμε από εκείνη την πλευρά για μπάνιο.
-
Σίγουρα. Πάντως εγώ δεν κάνω μπάνιο γύρω από τη Χαλκίδα χρόνια τώρα, δεν αξίζει τον κόπο. Χθες πήγαμε από Αθηνα Αγ. Μήνα, δεν είχε να παρκάρουμε, μετά Αλυκές είχε αέρα και δεν άρεσε στην
κοντεσασύζυγο, μετά δώσε σταματα/ξεκινά ως το Λευκαντί. Βάρκα λέμε...τα έχω υπολογίσει! -
Ωραίο πράγμα τα σκάφη. Νομίζω ο Φάνης ξέρει από αυτά. Ένα μικρό καλό φουσκωτό να έχεις και κάθε σαββατοκύριακο γίνεται ωραίες διακοπές. Όχι σαν εμάς που λιώνουμε στις παραλίες ο ένας πάνω στον άλλο.
-
@lap said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Ωραίο πράγμα τα σκάφη. Νομίζω ο Φάνης ξέρει από αυτά. Ένα μικρό καλό φουσκωτό να έχεις και κάθε σαββατοκύριακο γίνεται ωραίες διακοπές. Όχι σαν εμάς που λιώνουμε στις παραλίες ο ένας πάνω στον άλλο.
ξερει μονο για μεγαλοαστικα πλεουμενα...
εγω εχω ονειρο ενα εβριπος 7.5 καμπινατο με ντηζελ φουσκωτο, καπου στα 100 μτχ του 2018+, και το θεωρει τεντερ ο μοντ της μπουρζουαζιας. αμα δεν ειχα τα μεταπτυχιακα του μεγαλου και την ειδικοτητα της μικρης θα το χτυπαγα και ας ξεγιουριζα. -
Ε ρε Αποκοτος που σας χρειάζεται...
(Όχι τίποτα, θα νομίζουν οι φίλοι μας ότι έχουμε την Ακρίτα για πρωινό!)
Ε ρε τι μου θυμισατε πάντως, καλοκαίρι προ κρίσης πάντα, ερχόταν πολύ συχνά φίλοι από Αθήνα και έπαιρνα το SportKA το οποίο ήταν ο,τι έπρεπε από κάθε άποψη για μπάνιο σε Πήλι/Χιλιαδού. Είχε κύμα; ΝΑ! Σημασία είχε το ταξίδι, όχι ο προορισμός!
-
Όταν λες εκατό, εννοείς αυτό που κατάλαβα, σωστά;
Α καλά...
Τα βλέπω και εγώ αν κάνω καμιά βόλτα σε μαρίνες. Είχε ένα φίλος, ο μπαμπάς του το είχε δηλαδή, καλό παλικάρι και καλή οικογένεια. Με πήγε και βόλτα. Ήταν έτσι μεγλαο με καμπίνα. Μαρκα δεν ξέρω. Όμως είχε πολύ αεροδυναμικό σχεδιασμό και πίσω νομίζω είχε πλατφόρμα. Πανάκριβο υποθέτω. Όμως ήταν πάρα πολύ δυνατό. Με έβαλε να το οδηγήσω λίγο στα βαθιά για να πάρω την αίσθηση.
Άλλη αίσθηση δύναμης, μετά μιλάμε για αυτοκίνητα.. Τρρρρ τρρρρ τρρρρ έκανε πάνω στο νερό. Έβαζε και τις μουσικαρες του να βαρανε τα subs και έκανε και κάτι στροφές που σου έφευγε το στομάχι απο τα πλευρικά τζι.
Μετα την βόλτα πήγα πήρα το αυτοκιντακι μου που τότ ήταν 25ετων σαραβαλο. ΧαχαΝαι είναι αντρικό σπορ και είναι γαμάτο. Πραγματικά αν είχα λεφτά πολύ πιθανών να ασχολιομουν.
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)