Jan 22, 2009, 4:56 PM

Λοιπόν...
Σήμερα οδήγησα το Insignia 1.8.
Nα πω καταρχάς πως είμαι κάτοχος Vectra GTS 2004 , για όσους το έχουν οδηγήσει.
Για μένα το αυτοκίνητο ήταν , σε σχέση με αυτό που έχω - απογοήτευση.Ναι , είναι πολύ ομορφο και με τρομερό εσωτερικό , εξωτερικά μου αρέσει παρα πολύ , και ήμουν μέχρι σήμερα ψημένος για να το πάρω. Αφού είχα καταλήξει σε εξοπλισμό και είχα βγάλει και τελική τιμή το 2.0 Τurbo 25.100 + 3.170 Extra σύνολο 28.270 (τιμή πολύτεκνου), μετά το τεστ ντραιβ , δεν ξέρω αν αξίζει να τα δώσω , πόσο μάλλον κάποιος που θα δώσει την κανονική τιμή των σχεδόν 35.000 Ευρώ με τα ίδια έξτρα.
Και εξηγούμαι :
Kαταρχήν με τον κινητήρα 1.8 είναι σκέτη απογοήτευση. Αν κρίνω δε από ενα Vectra με τον ιδιο κινητήρα που είχα οδηγήσει και μου φάνηκε επαρκέστατο , δεν φταίει ο κινητήρας αλλά το βάρος του Insignia. Το δικό μου που δεν διεκδικεί δάφνες γρηγοράδας, με τον παλιό κινητήρα των 122 ιππων , είναι πιο σπιρτόζικο , πράγμα που δεν περίμενα με τίποτα. Ο ήχος του δε, είναι εντονος και η λειτουργία του λίγο τραχιά. Το vectra που είχα οδηγήσει με τον ιδιο κινητήρα , κι αυτό αυτοκίνητο test drive ,άρα κι αυτό άστρωτο , ήταν τελείως διαφορετικό. Τι να πώ..Αν πάντως κάποιος το παραγγείλει ας κάνει πρώτα ενα test drive , ενω αν κάποιος σκέφτεται να πάρει το 1.6 να ρίξει καμμιά σφαλιάρα στον εαυτό του να συνέλθει. Βέβαια αν κάποιος προέρχεται από χαμηλότερη κατηγορία , πχ Astra , πιθανόν να τον ικανοποιήσει.
Μετά λοιπόν το πρώτο σοκ ,'εντάξει' , λέω , 'δεν με πειράζει και τόσο εγώ το δίλιτρο θα παραγγείλω...'
Ελα όμως που στο δρόμο είναι απλά ενα πιο σφιχτό Vectra , με επιπτώσεις μάλιστα στο πάτημα στο δρόμο όπου στο βωμό της πιο σφιχτής ανάρτησης έχει χαθεί η άνεση του δικού μου.Και σε όποιον πεί πως δεν μπορείς να πετύχεις σφιχτή ανάρτηση , καλό κράτημα και ανεση και ποιότητα κύλισης , του προτείνω να παει και να οδηγήσει την καινούρια C180 Avantgarde. Oταν την οδήγησα από τα πρώτα μέτρα εντυπωσιάστηκα. Αν και έχω οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που από ανάρτηση αισθάνθηκα ότι έχει να μου πεί κάτι παραπάνω.
Κατά τα άλλα το Insignia ηταν σαν να οδηγούσα το vectra , δεν μου έκανε κάτι κλικ, από τα πρώτα 100-200 μέτρα το είχα συνηθίσει και δεν μου έκανε πια εντύπωση.
Και τώρα φτού κι από την αρχή....