-
Πλαίσιο, ανάρτηση, τουρμπάτα μοτέρ είναι επουσιώδεις διαφοροποιήσεις.
-
Την περασμένη παρασκευή πήρα τηλέφωνο σε αντιπροσωπεία της Θεσ/νικης για να ρωτήσω την τιμή του νεου 2.0 biturbo diesel (190 ΗP),για να πάρω την απάντηση...οτι το insignia με το συγκεκριμένο κινητήρα...ΔΕΝ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ
Μα είναι δυνατόν ρε φούστη μου να εισάγουν το 2.8 βενζίνη σε cosmo και OPC (55.000 ευρουλάκια),και να μην εισάγουν τον δίλιτρο diesel;
Μετά σου λεει κρίση,μείωση πωλήσεων και κουραφέξαλα...
Τα συγχαρητήριά μου στον Έλληνα εισαγωγέα! -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Την περασμένη παρασκευή πήρα τηλέφωνο σε αντιπροσωπεία της Θεσ/νικης για να ρωτήσω την τιμή του νεου 2.0 biturbo diesel (190 ΗP),για να πάρω την απάντηση...οτι το insignia με το συγκεκριμένο κινητήρα...ΔΕΝ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ
Μα είναι δυνατόν ρε φούστη μου να εισάγουν το 2.8 βενζίνη σε cosmo και OPC (55.000 ευρουλάκια),και να μην εισάγουν τον δίλιτρο diesel;
Μετά σου λεει κρίση,μείωση πωλήσεων και κουραφέξαλα...
Τα συγχαρητήριά μου στον Έλληνα εισαγωγέα!Αν οι προσδοκόμενες πωλήσεις είναι πολύ χαμηλές φυσικά και δεν θα το εισάγουν...
-
Ενω τα opc θα τα βλέπουμε κατά εκατοντάδες στους δρόμους..
Και στην Ιταλία 1.6 βενζίνη δεν πρόκειται να πάρει κανείς αλλά το εισάγουν -
Τα OPC κυκλοφορούν Αθήνα και Θεσσαλονίκη άρα θεωρητικά έχουν μεγαλύτερο κοινό.
Αλλά ξέρω γιατί σκας... θέλεις να κάνεις το ίδιο με το Q5...
-
Βρισκόμαστε σε περίοδο ισχνών αγελάδων. Οι περικοπές δίνουν και παίρνουν, μην ψάχνετε για πολύ λογική, απλά περικοπές και όπου βγει...
-
το 2.0 βιτουρμπο είναι φοβερή επιλογή ... Ιδίως τώρα .... Ιδίως για την ελλάδα λόγω των ακριβών καυσίμων . Και λόγω κυβικών (έως 2.000) επομένως είναι ηλίθιο να μη το φέρνουν .... Τέλος .
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
το 2.0 βιτουρμπο είναι φοβερή επιλογή ... Ιδίως τώρα .... Ιδίως για την ελλάδα λόγω των ακριβών καυσίμων . Και λόγω κυβικών (έως 2.000) επομένως είναι ηλίθιο να μη το φέρνουν .... Τέλος .Συμφωνώ απόλυτα!!! Ειδικά αφού 'πήρα χαμπάρι' την ύπαρξή του τις τελευταίες μέρες....
Καλά, δεν μπορεί να γίνει παραγγελία;;; Έστω, με αναμονή...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ πάντως καημό το είχα να βρω μια κοπέλα που να μην μου πρήζει τα @@ όταν βλέπω καμιά στροφούλα και γυάλιζει το μάτι μου. Τώρα που την βρήκα,Τώρα τι σχέση έχει αυτό με το ινσίγκνια δεν ξέρω, πάμε στο άλλο το 'ψαγμένο' το θέμα.
εμενα η πρωην μου ετρεχε και εβλεπε εννιαιο με ραλλακια τριπολη απο 10χρονων οταν εγω ακομα διαβαζα μονο 4τ....
εσκαγε μυτη με τη Μ5 μετατροπη του μπαμπα και μου φωναζε προσεχε γιατι εχει τιτανιου ζαντες ειδικη παραγγελια απο γερμανια
αρες μαρες κουκουναρεςαυτη η ζωη εχει πολλα παραλογα
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
το 2.0 βιτουρμπο είναι φοβερή επιλογή ... Ιδίως τώρα .... Ιδίως για την ελλάδα λόγω των ακριβών καυσίμων . Και λόγω κυβικών (έως 2.000) επομένως είναι ηλίθιο να μη το φέρνουν .... Τέλος .
Συμφωνώ απόλυτα!!! Ειδικά αφού 'πήρα χαμπάρι' την ύπαρξή του τις τελευταίες μέρες....
Καλά, δεν μπορεί να γίνει παραγγελία;;; Έστω, με αναμονή...
Οχι φίλε μου..δεν μπορεί να γίνει καθόλου παραγγελία γιατί τα ξεφτέρια της opel ελλάδας αποφάσισαν να μην το εισάγουν καθόλου!
Στείλε και κανα mail διαμαρτυρίας όπως έκανα και εγω,ποτέ δεν ξέρεις.. -
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Σωστά, εξάλλου το πάτωμα του Corsa είναι Punto.
Για ρίξε μια ματιά στα αυτοκινητιστικα ημερολόγια κ δες ποιός έβγαλε αυτή την πλατφόρμα πρώτος και ποιός την έδωσε σε ποιόν;;;
Η Φίατ το μόνο που έδωσε ήταν το τιμόνι...
Κ το αποκορύφωμα; Το σχεδιασμό τον έκανε 'δώρο' ο Τζουτζάρο πακέτο με το σχεδιασμό της Μπρέρα...που κ αυτη σε πάτωμα της GM στηρίζεται...Ετσι όπως τα λες ακριβώς είναι φίλε μου για corsa-punto(του CORSA είναι το πάτωμα).Θυμάσαι πριν τη παραλίγο συνεργασία FIAT-GM, τα PUNTO-BRAVO να είχαν ημιάκαμπτο πίσω???Μερικές φορές δε τη καταλαβαίνω τη FIAT!!!!
-
Ο χρήστης Thanos71 έγραψε:
Σωστά, εξάλλου το πάτωμα του Corsa είναι Punto.
Για ρίξε μια ματιά στα αυτοκινητιστικα ημερολόγια κ δες ποιός έβγαλε αυτή την πλατφόρμα πρώτος και ποιός την έδωσε σε ποιόν;;;
Η Φίατ το μόνο που έδωσε ήταν το τιμόνι...
Κ το αποκορύφωμα; Το σχεδιασμό τον έκανε 'δώρο' ο Τζουτζάρο πακέτο με το σχεδιασμό της Μπρέρα...που κ αυτη σε πάτωμα της GM στηρίζεται...Ετσι όπως τα λες ακριβώς είναι φίλε μου για corsa-punto(του CORSA είναι το πάτωμα).Θυμάσαι πριν τη παραλίγο συνεργασία FIAT-GM, τα PUNTO-BRAVO να είχαν ημιάκαμπτο πίσω???Μερικές φορές δε τη καταλαβαίνω τη FIAT!!!!
Συγνώμη που θα σας χαλάσω τη φαντασίωση αλλά η πλατφόρμα Small ανήκει στην Fiat SpA και τη δανείζεται η Opel. Μάλιστα η εξέλιξη της έχει γίνει(και γίνεται) στο Τορίνο.
Της ανήκει και τη χρησιμοποιεί όπως και όπου θέλει, για παράδειγμα πάνω σε αυτήν βασίζονται τα mini-van Fiorino-Bipper-Nemo της συνεργασίας Fiat-PSA.
H Opel εκτός από το Small δανείζεται και κινητήρες diesel από την Fiat(ο 1.3 CDTi είναι ο 1.3 multijet της FPT).
Oι αναρτήσεις σε μια πλατφόρμα αλλάζουν. Για παράδειγμα δες το νέο Doblo, το οποίο και αυτό βασίζεται σε μια εξέλιξη του Small. Φέρει πίσω μια ανεξάρτητη ανάρτηση, ενώ ήδη είναι γνωστό ότι η υπό εξέλιξη 4η γενιά του Grande Punto θα φέρει μια παραλλαγή της ανεξαρτητης ανάρτησης του Doblo....Είπατε τίποτα?
-
Είπατε τίποτα? [/quote]
απλά να συμπληρώσω ,
H πλατφόρμα Gamma της GM απότελεί την βάση της πλατφόρμας Small που πραγματικά εξελίχθηκε στο Τορίνο από μηχανικούς της Fiat και Opel κατά την περίοδο της ''συνεργασίας'' αλλά η βάση της πλατφόρμας Small είναι η πλατφόρμα Gamma της GM , η τελευταία έκδοση της πλατφόρμας Gamma GM4400 εκδόθηκε το 2001 με την εισαγωγή του Opel Corsa C στην αγορά, για να μην κουράζω η πλατφόρμα Gamma GM4400 αποτελεί εξέλιξη της πλατφόρμας GM4200 που εισήγχθεί το 1983 για το Opel Corsa A και Vauxhall NovaΔιστυχώς ακόμη τα σημερινά OPEL CORSA και FIAT GRANDE PUNTO κυκλοφορούν με μια εκδοχή πλατφόρμας του μακρινού 1983
απλά ξέχασα να συμπληρώσω πως ο 1.3 diesel αποτελεί εις το ακέραιο προϊόν του ομίλου Fiat, τον οποίο κινητήρα δανείζεται η Opel
-
Ο χρήστης Giorellis έγραψε:
Είπατε τίποτα?απλά να συμπληρώσω ,
H πλατφόρμα Gamma της GM απότελεί την βάση της πλατφόρμας Small που πραγματικά εξελίχθηκε στο Τορίνο από μηχανικούς της Fiat και Opel κατά την περίοδο της ''συνεργασίας'' αλλά η βάση της πλατφόρμας Small είναι η πλατφόρμα Gamma της GM , η τελευταία έκδοση της πλατφόρμας Gamma GM4400 εκδόθηκε το 2001 με την εισαγωγή του Opel Corsa C στην αγορά, για να μην κουράζω η πλατφόρμα Gamma GM4400 αποτελεί εξέλιξη της πλατφόρμας GM4200 που εισήγχθεί το 1983 για το Opel Corsa A και Vauxhall NovaΔιστυχώς ακόμη τα σημερινά OPEL CORSA και FIAT GRANDE PUNTO κυκλοφορούν με μια εκδοχή πλατφόρμας του μακρινού 1983
απλά ξέχασα να συμπληρώσω πως ο 1.3 diesel αποτελεί εις το ακέραιο προϊόν του ομίλου Fiat, τον οποίο κινητήρα δανείζεται η Opel
H παρθενογέννεση στην αυτοκινητοβιομηχανία έχει πεθάνει προ πολλού...
Και επίσης το wikipedia, ξέρω ότι από εκεί πήρες και μου μετέφρασες το κείμενο, δεν είναι το ευαγγέλιο της γνώσης....
To small platform ανήκει στη Fiat, και όπως σου είπα το χρησιμοποιεί όπου αυτή θέλει.
Για παράδειγμα πέρσι στην φημολογούμενη συνεργασία της με την BMW ήθελε η δεύτερη το πάτωμα small για να βασίσει την 3η γενιά του Mini. Δεν πήγε στην Opel η BMW, αλλά στη Fiat γιατί σε αυτήν ανήκει.
Όπως το ίδιο έγινε και με την Mercedes όπου μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με την BMW, χώθηκε η Mercedes μήπως καρπωθεί το small platform που πάλι ήταν στις διαπραγματεύσεις, αλλά η Mercedes το ήθελε για ένα κομμάτι ψωμί....Πάλι δεν πήγε στην Opel η Mercedes αλλά στη Fiat γιατί η Opel δεν έχει καμία αρμοδιότητα....Το ίδιο συμβαίνει και με τη Ford που δανείζεται το πάτωμα Mini για το 'δικό' της ΚΑ....που μάλιστα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Fiat, στο Tychy της Πολωνίας.....
Είναι μεγαλύτερη η Fiat από όσο θέλουμε να νομίζουμε -
To αστείο με το ελλειπή κάποιες φορές wikipedia, είναι ότι αν δεις το Fiat Fiorino
δες
http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Fiorinoθα διαβάσεις ότι η τριάδα των mini van Fiat-PSA
βασίζονται όπως γράφειThe new Fiorino is developed between Fiat, PSA Peugeot Citroën and Tofaş and it is based on the Fiat Grande Punto platform
Η Opel που χάθηκε?
-
Προς θεού δε προσπαθώ να μικρύνω την Fiat πραγματικά είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες αλλά οκ δέχομαι ότι η Fiat κατέχει πλέον ύπο περιουσία της την παραλλαγή της πλατφόρμας και ίσως να την δανείζει και πιο φθηνά από τους αμερικάνους της Opel
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
To αστείο με το ελλειπή κάποιες φορές wikipedia, είναι ότι αν δεις το Fiat Fiorino
δες
http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Fiorinoθα διαβάσεις ότι η τριάδα των mini van Fiat-PSA
βασίζονται όπως γράφειThe new Fiorino is developed between Fiat, PSA Peugeot Citroën and Tofaş and it is based on the Fiat Grande Punto platform
Η Opel που χάθηκε?
τι να πω ίσως αποτελεί άλλη μετεξέλιξη... ...
-
Ο χρήστης Giorellis έγραψε:
τι να πω ίσως αποτελεί άλλη μετεξέλιξη...Νο, its seems that italians had made to them an offer that they couldn't refuse......
Πάντως μην εκπλήσσεσαι. Στο κόσμο της παγκοσμιοποίησης υπάρχουν οι συνεργασίες και το κόψε ράψε.
Και η Alfa Romeo πριν από λίγα χρόνια κατασκεύασε αμάξια καταπληκτικά που βασίζονταν σε ένα Fiat Tipo, και είχαν πίσω μια ανάρτηση που ήταν απόγονος της Lancia Beta.
Η BMW έχει εδώ και δύο δεκαετίες το πάτωμα της E36 για τις σειρές 3 και απλά σε κάθε γενιά το τραβάει να μεγαλώσει....
Στο Vag τα ίδια γίνονται....και ούτω καθεξής.... -
Η BMW έχει εδώ και δύο δεκαετίες το πάτωμα της E36 για τις σειρές 3 και απλά σε κάθε γενιά το τραβάει να μεγαλώσει.......χωρις κανεις να κανει θεμα για αρχαιολογια...
-
Συγνώμη που θα σας χαλάσω τη φαντασίωση αλλά η πλατφόρμα Small ανήκει στην Fiat SpA και τη δανείζεται η Opel. Μάλιστα η εξέλιξη της έχει γίνει(και γίνεται) στο Τορίνο.
Της ανήκει και τη χρησιμοποιεί όπως και όπου θέλει, για παράδειγμα πάνω σε αυτήν βασίζονται τα mini-van Fiorino-Bipper-Nemo της συνεργασίας Fiat-PSA.
H Opel εκτός από το Small δανείζεται και κινητήρες diesel από την Fiat(ο 1.3 CDTi είναι ο 1.3 multijet της FPT).
Oι αναρτήσεις σε μια πλατφόρμα αλλάζουν. Για παράδειγμα δες το νέο Doblo, το οποίο και αυτό βασίζεται σε μια εξέλιξη του Small. Φέρει πίσω μια ανεξάρτητη ανάρτηση, ενώ ήδη είναι γνωστό ότι η υπό εξέλιξη 4η γενιά του Grande Punto θα φέρει μια παραλλαγή της ανεξαρτητης ανάρτησης του Doblo....Είπατε τίποτα?
Beppe η πλατφόρμα SCCS (alias small) εξελίχθηκε από τους τεχνικούς των FiatPT και GMPT στο Τοrino,αλλά αποτελεί συνιδιοκτήσια των Fiat-GM.
Πιο συγκεκριμένα (γιατί γράφτηκαν και κάποιες άλλες ανακρίβειες),αμέσως μετά το διαζύγιο Fiat-GM τέθηκε σε ισχύ μια συμφωνία μεταξύ των δύο ομίλων βάσει της οποίας:-η GM θα κατείχε το 50% των εγκαταστάσεων του Bielsko Biala στην Πολωνία (τo υπόλοιπο 50% η Fiat),στο οποίο κατασκευάζεται ο πετρελαιοκινητήρας 1,3 λίτρων, στον οποίο η GM έχει επίσης πνευματική συνιδιοκτησία σε ποσοστό 50% με τη Fiat.Ήδη η GM ενώ βρισκόταν πέρυσι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.....πούλησε το 50% που κατείχε στις εγκατάστάσεις του εργοστασίου στη Fiat.
-η GM έχει συνιδιοκτησία στην τεχνολογία του κινητήρα της Fiat των 1.9λίτρων JTD diesel καθώς και στην τεχνολογία common-rail και συνεχίζει να προμηθεύεται για τα μοντέλα της αυτούς τους κινητήρες από το εργοστάσιο της Fiat Auto στην Pratola Serra.Παρόλο που έχει σε αυτούς τους κινητήρες πνευματικά δικαιώματα,η GM έχει συμφωνήσει ότι δεν θα μπορεί να κατασκευάζει κινητήρες JTD εκτός Ευρώπης.Με βάση αυτό της το δικαίωμα η GM εξέλιξε τον δικό της δίλιτρο κινητήρα diesel, ο οποίος βασίζεται στον 1,9...όντας μια εξέλιξή του.
-Η GM εξακολουθούσε να έχει δικαίωμα υποστήριξης στην εξέλιξη της τεχνολογίας diesel από την Fiat Auto,την Fiat Research Center και την Elasis Research Center ως το 2009 (γι'αυτό και δεν δικαιούται την αναβάθμιση multijet 2).-Η Fiat Auto έχει πνευματική ιδιοκτησία στα μηχανικά κιβώτια M20-32 .
-Η Fiat Auto διατηρεί το δικαίωμα να αγοράζει κινητήρες βενζίνης από την GM προκειμένου να τους χρησιμοποιεί στην Κίνα.Επιπρόσθετα, Fiat και GM μπορούν ελεύθερα να χρησιμοποιούν τις δύο κοινές τους πλατφόρμες,ακόμα και συνάπτοντας jv με τρίτους ενδιαφερόμενους.Oι δύο κοινές πλατφόρμες είναι:
-Η Premium platform (159 family).
-Η Small Car Component System (SCCS) platform (Punto family/Corsa).
H Fiat έχει τα παραπάνω δικαιώματα ελεύθερης χρήσης στην πλατφόρμα Epsilon της GM, τηn οποία χρησιμοποίησε στο Fiat Croma.
Opel Insignia