-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
32 οταν ειναι κρυα. Οταν ειναι ζεστα (μετα απο οδηγηση ή αν τα χτυπαει ηλιος στο παρκαρισμα) ειναι 34-35. Εσενα σε ενδιαφερει οταν το βγαζεις κρυο απο κλειστο γκαραζ οι μετρησεις να λενε 32. Αν πχ λενε 28 πρεπει να συμπληρωσεις 4 PSI στο βενζιναδικο. Αν στο βενζιναδικο σου δειξει 31 τοτε βαζεις μεχρι το 35. Μετα πατας το κουμπι να ανοιξει η οθονη (πριν βαλεις εμπρος) και επιλεγεις Επαναφορα μετρησεων πιεσης ελαστικων. Μετα βαζεις εμπρος και ξεκινας.
Στέφανε σου έβγαλε error γιατί ΔΕΝ έκανες reset όταν άλλαξες την πίεση. Σε κάθε μεταβολή του αέρα στα ελαστικά, πρέπει να κάνεις reset το σύστημα. Το 36 είναι πολύ, να βάλεις όσο λένε οι προδιαγραφές της BMW.
Ευχαριστώ αμφότερους! Τα ξέρω τα παραπάνω με τα κρύα ή μη ελαστικά, γι αυτό και όταν είδα με μόλις 2-3 χλμ μετά την έκθεση 36 έσπευσα να βγάλω. Απλά με τα κολομανόμετρα εβγαλα πολύ και μετά δεν πρόλαβα να κανω reset. Την επόμενη αμέσως έβγαλε error. Πηγα έβαλα λίγο και μετά έκανα reset και επανήλθε. Και πάλι όμως δεν είχα πετύχει καλή ομοιομορφία ή απόλυτη ακρίβεια (της BMW μετράει και δέκατα του psiμ οπότε βλέπεις 31,6 π.χ)
Δεν έχω κατορθώσει ακόμα να δω αν οι αισθητήρες λειτουργούν όσο γεμίζεις αέρα. Στο QQ μου είχε δείξει ο Γεωργούλιας πως να γεμίζω αέρα και να διαβάζω από την οθόνη αμεσα τις ενδείξεις, αγνοώντας το μανόμετρο του βενζινάδικου.
Το έιχα κάνει 2-3 φορές και είχα πάντα τέλεια ρυθμισμένη πίεση! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Σε μια περίοδο που τα περισσότερα αυτοκίνητα τα ξεχωρίζεις πλέον μόνο από το σήμα, το Kuga ξεχωρίζει από μακριά!Δε νομίζω ότι στα SUV τουλάχιστον, δεν βρίσκεις αυτοκίνητα με δικό τους χαρακτήρα και ότι τα περισσότερα μοιάζουν μεταξύ τους.
Τι κοινό έχουν τα QQ, Duster, 3008, Tiquan, Χ1, GLA μεταξύ τους; Και που να είχαμε και κανένα Mazda SUV
Εντωμεταξύ χθες με προσπέρασε ένα Kuga πρώτης γενιάς με τον 2.5Τ (τον λυπήθηκα τον άνθρωπο!) και θυμήθηκα πόσο πολύ μου άρεσε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Μαζεμένες διαστάσεις και 'μυώδης' σχεδιασμός
-
Φανη καλοταξιδο! Ευχαριστα και ασφαλη χιλιομετρα να εχεις!
Απο αυτα που διαβαζω, για την τιμη της εκδοσης, με τον εξοπλισμο που διαθετει και τα ποιοτικα οδηγικα χαρακτηριστικα που αναφερεις, αντιλαμβανομαι οτι προκειται για το καλυτερο deal σε Crossover/Suv στα λεφτα του! -
Σε ευχαριστώ Γρηγόρη! Το ιδιο πιστευω και εγω και για αυτο το επέλεξα.
-
Για τους καινούργιους κατόχους του ford kuga θα μας ήταν μεγάλη βοήθεια αν μας στέλνατε τις καταναλώσεις του για να ξέρουμε και εμείς οι υποψήφιοι αγοραστές τι μας περιμένει , όπως επίσης και τις προσφορές που πέτυχαν κατα την αγορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου .Ξερω ότι κάποιοι εχουν κανει τέτοια κίνηση ενημέρωσης αλλα όσο περισσότεροι τόσο ποιο αξιόπιστο θα ειναι για εμάς το συμπεράσμα που θα βγάλουμε .καλοριζικο όπως και να χει σε όλους τους νέους κατόχους ...!!!
-
Είμαι κάτοχος του FORD KUGA 1.5 ecoboost 150hp, εδώ και 10 μέρες. Συμφωνώ 100% με τον Φάνη. Έχω γράψει έως τώρα 1600 χλμ. και μέση κατανάλωση 8,5 lt/100km. Τα χλμ τα έχω γράψει Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Θεσσαλονίκη και μέσα στις πόλεις. Μέγιστη ταχύτητα 120χλμ/ώρα (δεν το έχω στρώσει ακόμα, και δε θέλω να το ανοίξω παραπάνω). Όταν κατέβαινα Αθήνα με μέγιστη ταχύτητα 110χλμ/ώρα είχα μέση κατανάλωση 7,6 lt/100km.
Μένω στα της κατανάλωσης, όλα τα άλλα τα έχει πει ο Φάνης..! -
Ο χρήστης agios έγραψε:
...Έχω γράψει έως τώρα 1600 χλμ.....δεν το έχω στρώσει ακόμα...Δηλαδή πότε θα το έχεις στρώσει ?
Με 110χαω ακόμα και το CX7 ή το RX7 μου έγραφαν μονοψήφια νούμερα, το θέμα είναι αν πιεστεί λίγο τι καίει....?
-
Ναι οκ, απλά στο manual στις χρήσιμες συμβουλές λέει προσοχή στα πρώτα 1500 χλμ
(δηλαδή :
Φρένα και συμπλέκτης
Εάν είναι δυνατό, αποφύγετε την πολύ συχνή χρήση των φρένων και του συμπλέκτη κατά τα πρώτα 150 km οδήγησης στην πόλη και κατά τα πρώτα 1.500 km οδήγησης σε αυτοκινητόδρομους.
Κινητήρας
Μην οδηγείτε πολύ γρήγορα κατά τα πρώτα 1.500 km. Να οδηγείτε αλλάζοντας συχνά την ταχύτητα κίνησης του οχήματος και να ανεβάζετε νωρίς ταχύτητες. Μην καταπονείτε τον κινητήρα.),
και επειδή είμαι λίγο στόκος...
Αν και από την FORD μου είπαν ότι δε θέλει καθόλου στρώσιμο! -
Ειναι εύκολο να μας πείτε ποσά χλμ σας βγάζει ένα ρεζερβουάρ μέχρι να ξαναγεμίσετε ?
-
The Ace πες μου με πόσο θέλεις να πηγαίνω για να σου πω κατανάλωση ή πες μου μέχρι πόσο να πηγαίνω!
αλλά αυτο που θα σου πω δε θα λέγετε μέση κατανάλωση! -
Σημερα παρέλαβα κι εγω το 1.5 diesel st line και συνυπογράφω ότι έχουν πει ήδη οι προηγούμενοι κάτοχοι.
Απο τα πρώτα 110 χλμ που πρόλαβα να κάνω σημερα εντός Αθήνας και Αττική οδό με Μαραθωνος εχω μέση κατανάλωση 5,9 με ταχύτητες μέχρι 110km/h στην Αττική οδό-ΟΚ ειναι πολυ νωρίς και δεν μπορει να βγει κάποιο συμπέρασμα απλα το αναφέρω γιατί περίμενα πανω απο 6,5 απο όσα είχα διαβάσει περί βάρους αυτοκινήτου και οριακού κινητήρα.
Ο κινητήρας μια χαρά ειναι για μένα και για τους περισσότερους πιστεύω αγοραστές του αυτοκινήτου με οικογένεια με παιδιά που οδηγούν πιο αμυντικά παρά επιθετικά.
Κάποιες λεπτομέρειες απο την ολιγόωρη συμβίωση σημερα:- Τα καθίσματα ειναι παρά πολυ καλά και άνετα με καλή πλευρική στήριξη και πολυ καλή ποιότητα αλκαντάρα στα σημεία επαφής που το καλοκαίρι δεν θα καίγομαι και τον χειμώνα δεν θα παγώνω αν ηταν πλήρως δερμάτινα.
- Τα φώτα xenon κάνουν την νύχτα μέρα!!Πολυ ξεκούραστα στην Μαραθωνος σε εντελώς σκοτεινά σημεία,υπέροχη η κατευθυντικότητα της δέσμης με την γωνία του τιμονιού!!
- Επειδη εχω τρέλα με τον ήχο και ως ερασιτέχνης κιθαρίστας το ηχοσύστημα ειναι αξιοπρεπέστατο -αρκεί να δώσετε σχεδόν προς το τέρμα τις ρυθμίσεις του equalizer και κυρίως των μπασων (Οκ παίζει ρόλο και τι είδους μουσική ακούει ο καθένας πχ για εμένα που ακούω hard rock/metal σε 1 cd που εχω στάνταρ σαν καλιμπράρισμα του ήχου είχα πολυ καλό αποτέλεσμα)
4)Πανοραμική θέση οδήγησης με τέλεια ορατότητα -κανένα πρόβλημα απο τα φυμε τζάμια πίσω έβλεπα νύχτα μια χαρά
5)Εξαιρετικό τιμόνι για την απόσταση του αυτοκινήτου και τέλεια ανάρτηση (σε s στην Μαραθωνος με 85/90km/h δεν υπήρχε η πλαδαρή αίσθηση που ειχα πχ με Qashqai) - Λεπτομέρεια αλλα στην έκδοση stline μπορει να εχει xenon αλλα τα πίσω φώτα δεν ειναι led!!!
- Πρέπει να ψάξω το MyKey γιατί δεν ξέρω πως έγινε αλλα το 1 κλειδί ειναι σεταρισμενο για μέγιστη ταχύτητα 140km/h και αυτο ειναι επικίνδυνο -ειναι το πρώτο που θα δω αύριο -μου βγάζει μυνημα ότι εχω 1 administrative key και ένα απλό key....
Αισθητήρας ελαστικών δεν υπάρχει με ένδειξη ανα ελαστικό αλλα σαν alarm γενικό αν σου εμφανιστεί πρέπει να το ψάξεις ποιο ελαστικό ειναι...
9)οι πιο παλιοί κάτοχοι μπορούν να διευκρινισουν αν η πλοήγηση δεν εχει ελληνικά σαν ήχο να σου λέει πχ στρίψε αριστερά κλπ;;;;δεν το έψαξα πολυ αλλα μια πρώτη απόπειρα στα γρήγορα μου μιλούσε αγγλικά ενώ είχα βάλει την διεύθυνση στα ελληνικά!!
-
Διευκρίνηση, τα πίσω φώτα στο st line είναι μερικως led. Ελληνική καθοδήγηση δεν νομιζω οτι έχει, ουτε και φωνητική αναζήτηση διεύθυνσης στα αγγλικά για ελληνικούς προορισμούς. Έχει όμως ελληνική αναζήτηση απο το πληκτρολόγιο. Μετα υπάρχει και το android auto - google maps. Κατανάλωση το diesel st line σε επαρχια/εθνική στα 5.8-6.0 για μένα
-
Πλοήγηση επιβεβαιώνω, δεν έχει Ελληνική καθοδήγηση. Μόνο εισαγωγή της διεύθυνσης στα Ελληνικά.
Καλοτάξιδο Sera και να το ευχαριστηθείς όσο δεν πάει!!!
ΥΓ: Ακούμε και παρόμοια μουσική...και ναι ο ήχος είναι πολύ καλός για στάνταρ ηχοσύστημα.
-
Γενικώς η Ford (μας) έχει γραμμένους εδώ στην Ελλάδα
Να μου πεις, το ίδιο ισχύει και για την Citroen, εκεί να δείτε ωραία πράγματα, που πρέπει να γράφω τα μισητά (σε μένα) greeklish
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πλοήγηση επιβεβαιώνω, δεν έχει Ελληνική καθοδήγηση. Μόνο εισαγωγή της διεύθυνσης στα Ελληνικά.Καλοτάξιδο Sera και να το ευχαριστηθείς όσο δεν πάει!!!
ΥΓ: Ακούμε και παρόμοια μουσική...και ναι ο ήχος είναι πολύ καλός για στάνταρ ηχοσύστημα.
Eυχαριστώ πολύ Φάνη!! Όλο και σε κάποια συναυλία θα έχουμε βρεθεί αν πηγαίνεις συχνά, χαχαχα!!
Κρίμα για την πλοήγηση - ελπίζω σε κάποιο Update στο μέλλον να βάλουν και Ελληνική καθοδήγηση! -
1.5Τ awd auto βενζίνη στα >12l/100 μικτη
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
1.5Τ awd auto βενζίνη στα >12l/100 μικτηSent from my iPhone using Tapatalk
Αυτό φοβήθηκα και εγώ και δεν προχώρησε η σκέψη μου. Θέλοντας αυτόματο έπρεπε να πάω μονόδρομο σε αυτή την έκδοση με 31500 ευρώ και κατανάλωση και τέλη ψηλά.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αυτό φοβήθηκα και εγώ και δεν προχώρησε η σκέψη μου. Θέλοντας αυτόματο έπρεπε να πάω μονόδρομο σε αυτή την έκδοση με 31500 ευρώ και κατανάλωση και τέλη ψηλά.
Nαι αλλά τρελό γκάζι (πλάκα κάνω)
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Nαι αλλά τρελό γκάζι (πλάκα κάνω)
Όντως, καλή φάση θα ήταν αλλά σε οικογενειακό αμάξι για ταξίδια με οικογένεια σπάνια θα το πάταγα τόσο.
Πρακτικά με τις καταναλώσεις και τις τιμες αυτές σε οδηγούν στο πετρέλαιο που δεν ήθελα άλλο.
Πετρέλαιο θα έπαιρνα τώρα μόνο αν έπαιρνα αμάξι με leasing, ώστε να φορτωθεί άλλος το μουντζούρη (κυριολεκτικά και μεταφορικά) μετά -
Τελική τιμή diesel 1.5 business και St line κλειδί έχει κανείς; Το αμάξι τραβάει; Από ρεπριζ πως πάει;
Ford Kuga