-
Infide1 εύχομαι ολόψυχα να το χαρείς και... χωρίς τα τρία τελευταία... μηδενικά!!! Χαχα!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Infide1 εύχομαι ολόψυχα να το χαρείς και... χωρίς τα τρία τελευταία... μηδενικά!!! Χαχα!Fixed.
-
Όπως εχω ήδη γράψει και στο θέμα του Peugeot 3008 ειμαι ανάμεσα στο Kuga 1.5 diesel auto st-line και του 3008 active grip EAT 120hp
Πέρασα σημερα απο μια Ford και μου έκανε τρομερή εντύπωση ο πωλητής που δεν ήθελε να μου δώσει και πολλές πληροφορίες και σαν να ήθελε να κερδίσει χρονο και να ξαναπάω σε 5-10 μέρες να τα ξαναπούμε!!
Τωρα διάβασα κάπου ότι ενδέχεται να αλλάξουν τα τέλη ταξινόμησης πάλι προς όφελος του αγοραστή...Λέτε να ειναι ενήμεροι στο κύκλωμα των αντιπροσωπειών και δεν θέλουν να κάνουν παραγγελίες μεχρι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις;; -
Μηπως ηταν αδιαβαστος ο πωλητης και ηθελε χρονο να διαβασει για το αμαξι?
-
2ήμερα ΣΚ στο χωριό έξω από την Τρίπολη (~1000μ υψόμετρο). +500km στο κοντέρ, μέση κατανάλωση 5,9 αυτή τη φορά.
Κατεβήκαμε και μέχρι τον Μυστρά και θαυμάσαμε τη θέα από το κάστρο.
Στην επιστροφή είπαμε να διαλέξουμε χωριό για βόλτα/καφέ, και ο κλήρος έπεσε στην Καστάνιτσα. Προορισμός στο GPS του Kuga και πάμε.Η οδήγηση σε στενό επαρχιακό δρόμο ήταν μεγάλη έκπληξη. Το αυτοκίνητο όντως παίρνει μικρές κλήσεις και σε προδιαθέτει για πιο 'sport' οδήγηση. ο θόρυβος από το β' 'ποιότητας' οδόστρωμα σε χαμηλά επίπεδα. Ξαφνικά ο δρόμος από β διαλογής μετατρέπεται σε εργοτάξιο. Λάσπη και λακκούβες, όχι τίποτα τρελό, ένα κανονικό αυτοκίνητο δεν θα είχε θέμα αλλά ένα πιο σπορ... Δε νομίζω να πέρναγε. Ευτυχώς τα έργα ήταν για λίγα μέτρα.
Η θερμοκρασία στους +2 βαθμούς και περνάμε μέσα από χωριό. Ευτυχώς τέτοια εποχή είναι νέκρα, το αμάξι ίσα ίσα χώραγε ανάμεσα από τα σπίτια. Αν διασταυρωνομαστε με άλλο αμάξι θα υπήρχε θέμα.
Βγαίνουμε και ανηφορίζουμε προς καταφύγιο πάρνωνα. Το Gps μας πάει γύρω από το χωριό Βέρια. Όλα καλά μέχρι που ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος γίνεται χωματόδρομος. Αρχίζω να έχω ενδοιασμούς, σήμα στο κινητό δεν υπάρχει για να διπλοτσεκάρω τη διαδρομή με google maps. Καινούργιο αμάξι, μην το σπάσουμε. Τελικά παίρνω την απόφαση και προχωράω. Η ανάρτηση κάνει καταπληκτική δουλειά, δεν περίμενα τέτοιο συμπεριφορά και με 18ρες. Τόσο καλά που άρχισα να το πατάω.
Ο χωματόδρομος τελειώνει και ξανά σε άσφαλτο. Αρχίζει η τελική ανάβαση προς καταφύγιο και τα πρώτα κατάλοιπα χιονιού/ πάγου. Όσο ο δρόμος είναι στεγνός και απλά έχει κομμάτια πάγο δεν φοβάμαι. Μόλις όμως στρίβω σε ένα πέταλο και βλέπω μπροστά μου σκέτο πάγο/χιόνι ως την επόμενη στροφή, σταματάω.
https://goo.gl/maps/7ozyNjMRgJJ2
Σκέφτομαι για λίγο τις επιλογές και παίρνω την απόφαση. πάλι πίσω. Χωρίς σήμα, λάστιχα δρόμου, χωρίς αλυσίδες, άγνοια του δρόμου, ακόμα και 4κίνηση να είχα δεν θα το ρίσκαρα. Καλή στην ανηφόρα αλλά στην κατηφόρα; Οπότε επιστροφή από εκεί που ήρθαμε. Αυτή τη φορά περνάμε μέσα από το χωριό οπότε γλυτώσαμε τον χωματόδρομο.Μπορεί να μην ήπιαμε τον καφέ αλλά κάναμε μια πολύ ωραία βόλτα στη φύση, Τοπία που έμοιαζαν με αυτά από ντοκιμαντέρ του Καναδά.
Μάθημα 1: Ενώ είχα αρχίσει να μουρμουρίζω από μέσα μου για το gps, τελικά σωστά μας πήγε.
Μάθημα 2: Κατέβασμα χάρτη google maps εκ των προτέρων.
Μάθημα 3: Αγορά χιονοκουβέρτας για το αμάξι.Τέλος να προσθέσω ότι δεν ακούστηκε ούτε τσικ από το εσωτερικό σε κανένα σημείο της διαδρομής.
Φωτό δυστυχώς δεν έβγαλα γιατί ήμουν συνεπαρμένος από τη θέα και την οδήγηση. Θα βάλω μερικές από το google maps για να πάρετε μια ιδέα.
https://goo.gl/maps/J81ywXXeqRD2
-
Αν μου επιτρέπεις πολύ όμορφη η περιγραφή σου και με βάση το δικό μου τρόπο σκέψης πολύ σοφός ο τρόπος που λειτούργησες. Να χαίρεσαι την suvάρα σου φίλε μου.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Ποσα λιτρα ειναι αυτο?
-
Αν τα παπούτσια δεν είναι νούμερο 52 η αίσθηση είναι για 350 λίτρα max .
-
Καμιά φορά η γωνία λήψης της φωτογραφίας ξεγελά. Το kuga δεν έχει εξτρά χώρο κάτω από το 'πάτωμα' του πορτ παγκάζ; Λογικά θα έχει...
Σχόλιο πάνω σε αυτό : Για να αξιοποιήσεις τον εξτρά χώρο με ψηλότερα αντικείμενα πρέπει να αφαιρέσεις τον 'πάτο'. Και αν είσαι φορτωμένος τέρμα...είναι πρόβλημα. Εδώ είναι πραγματικά μεγάλη βοήθεια ένας 'πάτος' που 'σπάει' στα 3 και μαζεύεται στην πλάτη των καθισμάτων επιτρέποντάς σου να αξιοποιήσεις όλο το ύψος του πορτ παγκάζ π.χ. για μεγάλες βαλίτσες... -
Όταν είχα περάσει από μια αντιπροσωπεία είχα ανοίξει το πάτωμα του χώρου αποσκευών και είχα δει κατευθείαν τη ρεζέρβα - δε θυμάμαι να είχε ενδιάμεσο χώρο αλλά δεν πολυπρόσεχα οπότε κρατάω μια μικρή επιφύλαξη. Πάντως στα 452 λίτρα είναι μετρημένο το πορτ παγκάζ. Στη φωτογραφία όντως δείχνει μικρότερο.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Καμιά φορά η γωνία λήψης της φωτογραφίας ξεγελά. Το kuga δεν έχει εξτρά χώρο κάτω από το 'πάτωμα' του πορτ παγκάζ; Λογικά θα έχει...Έχει, αλλά είναι η ρεζέρβα εκεί. Μόνο στις εκδόσεις χωρίς ρεζέρβα (στην Ελλάδα όλα έρχονται στάνταρ με ρεζέρβα - έξτρα εξοπλισμός στις περισσότερες χώρες) είναι εκμεταλλεύσιμος. Όπως είχα ξαναγράψει, ο χώρος αποσκευών είναι ΟΚ, αλλά μικρός για το μέγεθος του αυτοκινήτου. Βλέποντάς το εξωτερικά, κάποιος πιστεύει ότι έχει πολύ μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Βέβαια οι χώροι για τους επιβάτες είναι πολύ μεγάλοι.
-
Πάντως επειδή μόλις το ΣΚ είχα τη δυνατότητα να το δω από κοντά, ο χώρος αποσκευών μόνο μικρός δεν είναι αλλά και το κατώφλι του μου έδωσε την αίσθηση πως η φόρτωση και εκφόρτωση θα πρέπει να είναι παιχνίδι στο αυτοκίνητο αυτό.
-
Νομίζω το είχα γράψει στο thread του Ateca, αλλά το γράφω και εδώ. Όταν πήγα να τα δω από κοντά (Ateca και Kuga), είδα στη Seat και το Xperience. Λοιπόν, κοιτάω το Ateca, 485lt, λέω 'εντάξει, καλούτσικο είναι', πάω δίπλα και βλέπω το XPerience, 590lt και μου φάνηκε τεράστιο, σχεδόν διπλάσιο από του Ateca!! Έχει να κάνει με την προοπτική, τη διαμόρφωση και άλλα ψιλοπραγματάκια, αλλά όντως μερικές φορές το απόλυτο νούμερο σε λίτρα μπορεί να ξεγελάει και να μην 'φαίνεται' όταν το βλέπεις irl.
Του Kuga στα 450κάτι δεν μου φάνηκε και τόοοοσο μικρότερο από του Ateca, βασικά μόνο αν τα έβλεπα δίπλα-δίπλα θα μπορούσα να διακρίνω τις χωροταξικές διαφορές....
-
Καλησπερα..Εχει παραλαβει ή παραγγειλει κανεις την εκδοση βενζινης με τα 1.5 150hp να μας πει πως τα παει στην πραγματικοτητα απο καταναλωση?
-
Ο χρήστης elias87 έγραψε:
Καλησπερα..Εχει παραλαβει ή παραγγειλει κανεις την εκδοση βενζινης με τα 1.5 150hp να μας πει πως τα παει στην πραγματικοτητα απο καταναλωση?Εάν απλά έχει παραγγείλει, δεν θα μπορεί να σου πεί πολλά για την κατανάλωση. Να παραλάβει δύσκολο, αφού τα πρώτα αυτοκίνητα βενζίνης αναμένονται τις επόμενες ημέρες, από ότι μου είπαν στην Βελμάρ.
ΥΓ: Προσωπικά, πιστεύω ότι θα είναι περί τα +2λτ/100χλμ (περισσότερο στην πόλη, λιγότερο σε ταξίδι) σε σχέση με το 1.5 diesel.
-
Εάν παίζει μεικτή μεταξύ 8,5 και 9,5 καλά θα είναι.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εάν παίζει μεικτή μεταξύ 8,5 και 9,5 καλά θα είναι.+1
Προς το 9.5 το κόβω βέβαια παρά προς το 8.5. -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εάν παίζει μεικτή μεταξύ 8,5 και 9,5 καλά θα είναι.
+1
Προς το 9.5 το κόβω βέβαια παρά προς το 8.5.Αν ρίξεις μια ματιά και εδώ :
https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2
ο μέσος όρος είναι ανάμεσα σε 8,5-9,5
Σε ανοιχτό δρόμο βέβαια τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα...
Επίσης, αν δεν κάνεις πολλά χλμ...μικρό το κακό... -
Εάν παίζει στο 9.5, μια χαρά είναι...η 116i μου είναι το 9 μετά από 80.000χλμ, με το 80% των χιλιομέτρων μέσα στην πόλη.
-
Το αστικό περιβάλλον και η κίνηση αυξάνουν πολύ την κατανάλωση.
Πολλά όμως καίει και πάλι η 116i Φάνη...Αλλά είναι και 1300 κιλά αν δεν κάνω λάθος...
Πάντως είναι καιρός να αρχίσουν να μετράνε πραγματικές καταναλώσεις.
Για την 116i δίνουν αστική 6.3 - 6.8 l/100 km...
Ford Kuga