-
Και το κόκκινο όμως, ειδικά αν δεν είναι μεταλλικό, είναι δύσκολο να συντηρηθεί. Μακροπρόθεσμα χάνει αρκετά σε σχέση με την αρχική εμφάνιση. Το ευκολότερο χρώμα μακράν είναι ασημί. Μεταλλικό, ούτε βρομιά φαίνεται, ούτε μικρογρατσουνιές. Και δεν τρως και τη ζέστη του μαύρου.
-
19 ζάντα θα έχει ΤΡΑΓΙΚΗ ποιότητα κύλισης
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου ή εάν ισχύει αλλά σε όσα έχω οδηγήσει ή συνοδηγήσει και είχαν εργοστασιακές ζάντες μεγάλης διαμέτρου δεν είχα θέμα, δεν μπορώ να πω το ίδιο για αυτοκίνητα που μεγάλωσαν τις διαστάσεις ζαντών οι οδηγοί τους.
-
Ασημί (ή τιτάνιο/μολυβί) μόνο αν αγόραζα κάποια silver-bullet MB
Καθώς το Kuga (ή το όποιο αντίστοιχο) θα είναι μονίμως σε κλειστό garage, δεν με ενδιαφέρουν/απασχολούν οι επιπτώσεις του ήλιου και των καιρικών συνθηκών Άρα δεν θα είχα ιδιαίτερα προβλήματα με το κόκκινο, μια απλή τυπική συντήρηση του χρώματος και θα μείνει σαν καινούριο μέχρι να το δώσω.
Για το έτερο κόκκινο και γενικά τα περλέ της Ford, για όσους έχουν την τύχη/ατυχία να έχουν τέτοιο όχημα, χάνουν πολύ όταν είναι βρώμικα (προφανές), αλλά είναι και εξαιρετικά δύσκολα, χρονοβόρα και ακριβά να επιδιορθώσεις το χρώμα τους (όχι τόσο προφανές, το μαθαίνεις μόλις πάθεις τη πρώτη ζημιά )
Οι 19αρες οπτικά 'γεμίζουν' πολύ το όχημα και ίσως να είναι το καλύτερο μέγεθος για το συγκεκριμένο όχημα και τον όγκο του, αλλά (α) η μείωση του sidewall (profile) οδηγεί σε αναγκαστική ελάττωση της άνεσης, και (β) χάνει μέρος από τις -όποιες- offroad δυνατότητες. Το κόστος ζαντών και ελαστικών το αφήνω στην άκρη...
-
Και αυξάνιυν κατα ΠΟΛΥ τον θόρυβο
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου ή εάν ισχύει αλλά σε όσα έχω οδηγήσει ή συνοδηγήσει και είχαν εργοστασιακές ζάντες μεγάλης διαμέτρου δεν είχα θέμα, δεν μπορώ να πω το ίδιο για αυτοκίνητα που μεγάλωσαν τις διαστάσεις ζαντών οι οδηγοί τους.Θα συμφωνήσω με αυτο καθώς πριν πάρω την delta είχα πάρει ενα test drive για το Σαββατοκύριακο με 17αρες ζάντες το οποίο είχε απίστευτη άνεση και δεν κοπανουσε καθόλου. Όταν ηρθε το δικό μου με τις 16αρες, ήταν σαν να οδηγάω άλλο αυτοκίνητο, η άνεση πηγε περίπατο, δεν είχε καμία σχέση με το test drive και κοπανουσε απίστευτα.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
το χρώμα με το οποίο το λανσάρει η εταιρία του ταιριάζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...
Γενικά οι εταιρίες συνήθως κάτι ξέρουν και για το χρώμα που επιλέγουν να προωθήσουν ένα αμάξι... -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου ή εάν ισχύει αλλά σε όσα έχω οδηγήσει ή συνοδηγήσει και είχαν εργοστασιακές ζάντες μεγάλης διαμέτρου δεν είχα θέμα, δεν μπορώ να πω το ίδιο για αυτοκίνητα που μεγάλωσαν τις διαστάσεις ζαντών οι οδηγοί τους.
Θα συμφωνήσω με αυτο καθώς πριν πάρω την delta είχα πάρει ενα test drive για το Σαββατοκύριακο με 17αρες ζάντες το οποίο είχε απίστευτη άνεση και δεν κοπανουσε καθόλου. Όταν ηρθε το δικό μου με τις 16αρες, ήταν σαν να οδηγάω άλλο αυτοκίνητο, η άνεση πηγε περίπατο, δεν είχε καμία σχέση με το test drive και κοπανουσε απίστευτα.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ακριβώς το αναποδο συμβαίνει στο kuga.
Και γενικά νομίζω ότι όσο μεγαλώνει κανείς σε ζάντα, τόσο πιο πολύ κοπανάει. Αν δεν κάνω λάθος, οι περισσότερες δοκιμές γίνονται με τις απλές ζαντες που έχει το κάθε μοντέλο και όχι με σπέσιαλ και έξτρα, και άρα κάτι λέει αυτο για το πώς είναι ρυθμισμένα τα αυτοκίνητα.
-
Δεν δοκίμασα το Kuga με την 19αρα, αφού δεν υπήρχε, αλλά η διαφορά Business από ST-Line στο πάτημα και το βαθμό άνεσης ήταν αντιληπτή και εμφανής, ακόμα και για μερικά μέτρα απόσταση. Βέβαια εγώ μόλις είχα βγει από τη C5, οπότε όλα μου φαίνονται 'σκληρά', αλλά οι διαφορές 16'-17', ύψους και ρύθμισης ανάρτησης μεταξύ Business και ST-Line πρέπει να είναι αισθητές στον καθένα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ST-Line δεν είναι άνετο, ή ότι είναι κούτσουρο, απλά είναι λιγότερο άνετο από το ίδιο μοντέλο σε Business trim. Αλλά νομίζω ότι γι'αυτό το λόγο θα διαλέξει κάποιος το ST-Line από το Business, -και- για τις διαφορές σε ζάντα, ύψος και ανάρτηση...
-
Το Kuga που οδήγησα το καλοκαίρι είχε τις 17'' ζάντες ενώ αυτό που οδήγησα πρόσφατα είχε 18'' με σπορ ανάρτηση (ST Line γαρ). Η διαφορά ήταν αισθητή υπέρ των 17' (στο θέμα άνεσης) αλλά όχι τραγική. Δηλαδή και με τις 18'' αρκετά άνετο ήταν (άσχετα εάν προτιμώ τις 17' προσωπικά), σαφώς πιο άνετο από το Tiguan με τις 18'.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το Kuga που οδήγησα το καλοκαίρι είχε τις 17'' ζάντες ενώ αυτό που οδήγησα πρόσφατα είχε 18'' με σπορ ανάρτηση (ST Line γαρ). Η διαφορά ήταν αισθητή υπέρ των 17' (στο θέμα άνεσης) αλλά όχι τραγική. Δηλαδή και με τις 18'' αρκετά άνετο ήταν (άσχετα εάν προτιμώ τις 17' προσωπικά), σαφώς πιο άνετο από το Tiguan με τις 18'.Ναι εντάξι, υπερβάλω με το 'ΤΡΑΓΙΚΗ', απλά υπάρχει τεράστια διαφορά στην άνεση με την 17'', αν κρίνεις απλά αυτά το μοντέλο 17', 18'. Οπότε εάν πάς σε 19' είναι ακόμα πιο σκληρό.
Ειδικά σε θέμα θορύβου απο οδόστρωμα, 17 με 18 ειναι μέρα με νύχτα -
Θα συμφωνήσω ότι λογικά όσο μεγαλώνει η ζάντα (και μειώνεται το προφίλ) τόσο κοπανάει. Να αναφέρω όμως ότι στο επίσημο pdf στα χαρακτηριστικά αναφέρει ως επιλογή μόνο 18ρες και 19ρες και την ρεζέρβα ως 17. Μπορεί να είναι και παράληψη, μπορεί και να έχουν ως minimum την 18ρα σε πολλές χώρες.
http://kuga.fordpresskits.com/documents/FordKuga_TechnicalSpecifications_EU.pdf
-
Είδα απο κοντά ενα st line και απο πίσω τελικά με έπεισε
Μου φαίνεται πιο όμορφο και απο την 1 γενειά το πίσω μέρος τελικά, στο μπροστά τα χαλάμε λίγο....Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Είδα απο κοντά ενα st line και απο πίσω τελικά με έπεισε
Μου φαίνεται πιο όμορφο και απο την 1 γενειά το πίσω μέρος τελικά, στο μπροστά τα χαλάμε λίγο....Εμένα ακριβώς το ανάποδο!! Τελείως υποκειμενικό τελικά...
-
1ο μινι ταξιδακι κοντά στην Κύμη Εύβοιας. Πρώτες εντυπώσεις καταπληκτικές, αλλά αυτο δεν λέει απολύτως τίποτα, είναι η χαρά του καινούργιου. Λοιπόν, εθνική σταθερά 130. Λίγος αεροδυναμικός θόρυβος, μάλλον απο τους καθρέπτες και όχι απο τις 18ρες. Φυσικά με λίγη μουσικούλα δεν ακούς τίποτα. Το αμαξι κρατάει 140 για πλάκα, τώρα που το οδήγησα δεν μου κάνουν καθόλου εντυπωση τα 200 στο κοντερ απο την φωτό του review. Δεν σε κολλαει πισω η επιτάχυνση φυσικά, αλλά δεν εχεις πρόβλημα να προσπεράσεις στα 150 και να ξαναπεσεις, χωρίς μουγκρητά απο το μοτερ. Έξοδος προς Χαλκίδα και επαρχιακός. Λίγη τοπική κίνηση προς Αλιβέρι, στροφες και μπροστά Ναβάρα. Μετα απο λίγο αρχίζω και εκνευρίζομαι με την χαμηλή ταχύτητα του μπροστά, ψάχνω να δω αν μπορω να προσπερασω, μέχρι που κοιτάζω κοντέρ και αντιλαμβάνομαι οτι πάμε με 80. Άφιξη στο εξοχικό και είσοδος σε χωματόδρομο. Με έκπληξη διαπιστωνω οτι τον έχουν ισιωσει, προφανώς εν όψη μελλοντικής ασφαλτόστρωσης. Κανενα προβλημα ουτε απο την ανάρτηση ούτε απο τις 18ρες, κανενας τερματισμός η ξερό γκουπ. 2α και η κοπέλα μου μου λεει οτι παω γρήγορα. Λιγο πριν το παρκινγκ σταματω να παίξω με το hill assist. Κατανάλωση για ολη τη διαδρομή σύμφωνα με το trip computer 5,7.
-
Τελεια!! Ευχομαι παντα μα σου χαρίζει χαμόγελα!!
ΥΓ: είσαι απο Εύβοια; μισός ειμαι απο Χαλκίδα.
-
Κάτι άσχετο.
Πόση ώρα κάνεις για Κύμη?? Είναι κανένα δίωρο?? -
Δεν είμαι απο Εύβοια, η αδελφή μου έχει εξοχικό στο Νεοχώρι. Μέχρι Κύμη είναι ενα δίωρο άνετα, ίσως και παραπανω.
-
@Infide1
Καλά και απολαυστικά χιλιόμετρα να έχεις. Η κατανάλωση πολύ καλή έστω και για εθνική, όσον αφορά το στρώσιμο σε βρίσκω λίγο επιθετικό -
Ωραία πράγματα, να το χαρείς το θηριάκι σε πολλά ακόμα ταξίδια!
Αν μπήκες και σε χιόνια στην Κύμη, γράψε μας εντυπώσεις
Ford Kuga