-
Σε αυτους αναφέρομαι. Ειναι xenon και adaptive / κατευθυντικοι. Τα γραφει αναλυτικα το χαρτί που εχω με τον εξτρα εξοπλισμο, τύπωμενο απο την Βελμαρ. Επισης σου παραθετω και το email που μου εστειλε η Ford Hellas σε σχετικη μου ερώτηση:
'Σχετικά με το ερώτημά σας, να σας ενημερώσουμε ότι οι προβολείς Xenon παραγγέλνονται ξεχωριστά στην σειρά Business με λιανική τιμή NRP 1.105,17€. Οι προβολείς Xenon περιλαμβάνουν κατευθυντικούς προβολείς με δυναμικά αναπροσαρμοζόμενη δέσμη, σύστημα πλυσίματος προβολέων και αυτόματη ρύθμιση ύψους δέσμης προβολέων.'
-
Βρε σε πιστεύω δεν τίθεται θέμα. Απλά λέω ότι στο site τους θα έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαρο. Κάποιος που δε γνωρίζει δεν μπορεί να συμπεράνει σίγουρα ότι έχει Xenon. BTW πώς και βάζουν Xenon και όχι LED;
Πάντως ρε παιδιά είναι κρίμα μερικοί πωλητές που δεν είναι ενημερωμένοι. Και εδώ μιλάμε για αυτοκίνητα, δηλαδή πόσα μοντέλα να έχει μια εταιρία, δέκα; Πόσο δύσκολο είναι να είσαι πλήρως ενημερωμένος για δέκα μοντέλα;
Γιατί το λέω... Έτυχε και πέρναγα από μια αντιπροσωπεία Ford και επειδή είχα χρόνο είπα να μπω. Δε μ' ενδιαφέρει ν' αγοράσω το Kuga επί του παρόντος απλά επειδή είχα περιέργεια να το δω από κοντά είπα να κοιτάξω καμιά λεπτομέρεια παραπάνω. Λοιπόν δυο πράγματα ρώτησα:
-
Πρώτον τιμή για το 1.5 βενζίνης 4x4 182 hp Business Line. Στον τιμοκατάλογο που κατέβασα απ' το site της Ford λέει 28555 ευρώ. Ο πωλητής μου είπε γύρω στα 31+ χιλιάδες. Λέω γύρω γιατί μου έδωσε τιμή 32740 με δυο extra που όμως δεν ανέβαζαν κλίμακα στα τέλη ταξινόμησης (σύμφωνα με όσα μου είπε ο ίδιος). Τον ρώτησα πόσο πάει χωρίς αυτά και μου είπε κάνα χιλιάρικο κάτω. Μα σίγουρα του λέω; Αφού έχω δει και στο δικό σας site και σε άλλα τιμή κάτω από 29000. Σίγουρα μου λέει. Εκείνη την ώρα φαντάστηκα ότι έχει γίνει κάποια αύξηση τιμής που δεν ήξερα αλλά τώρα που τα ξαναβλέπω υποθέτω ότι τα extra ανέβαζαν τελικά τα τέλη ταξινόμησης. Κακώς όμως δε μου το είπε ο πωλητής. Άλλο 28500 άλλο 31500. Κάποιος μπορεί κάλλιστα να το θέλει χωρίς κανένα extra για να μην ανεβάσει τόσο την τιμή.
-
Δεύτερον τον ρώτησα αν μπαίνουν Xenon, είδε αυτό το πακέτο με τους κατευθυντικούς προβολείς και λέει ότι είναι μεν ακριβό πακέτο αλλά δεν περιλαμβάνει Xenon. Προφανώς κοίταξε την ίδια περιγραφή που μπέρδεψε κι εμένα. Και άντε εγώ το έκανα το λάθος, ο άλλος όμως που είναι μέσα στα πράγματα δε θα έπρεπε να γνωρίζει; Αν κάποιος το παραγγείλει έτσι και λίγο πριν το παραλάβει του πει κάποιος άλλος ότι εν τέλει υπήρχε επιλογή για Xenon, άδικο θα είχε να τους πει πάρτε το πίσω και ξεκινήστε άλλη παραγγελία με Xenon με δική σας επιβάρυνση;
Επίσης πάνω στην κουβέντα αναφέρθηκαν κι οι διαφορές Business από ST Line. Ε επέμενε ότι σε ύψος από έδαφος και ανάρτηση είναι ακριβώς τα ίδια και διαφέρουν μόνο σε επίπεδο εξοπλισμού και ζάντες...
Τι να πω, στο κάτω κάτω αν δε γνωρίζεις κάτι σίγουρα λες απλά θα ρωτήσω και θα σας απαντήσω, όχι είναι έτσι γιατί δεν έχω όρεξη ν' ασχοληθώ περαιτέρω...
-
-
Πωλητής που δεν γνωρίζει ΑΡΙΣΤΑ το προιόν που πουλάει δεν είναι επαγγελματίας και δεν κάνει για πωλητής (είτε πουλάει αυτοκίνητα είτε οδοντογλυφίδες). Προσωπικά δεν περιμένω τον πωλητή να μου εξηγήσει το αυτοκίνητο (τους βαριέμαι απίστευτα όταν βάζουν την κασέτα) αλλά είναι πάρα πολλοί υποψήφιοι αγοραστές που έχουν ανάγκη μιας -σωστής- καθοδήγησης και συμβουλής ώστε να κάνουν την κατάλληλη επιλογή. Ακόμα περισσότερο με εκνευρίζει η κατηγορία των πωλητών που τα ξέρουν όλα.
-
Δυστυχώς πολλοί πωλητες δεν εχουν ιδεα τι πουλανε, βαριούνται και δεν εχουν και διαθεση να μαθουν!
Το HID (High Intensity Discharge) ειναι η πιο 'επιστημονικη' ονομασια για τα φώτα xenon. Ο πωλητης θα επρεπε να γνωριζει φυσικα, αφου η λιστα με τα εξτρα ειναι αναλυτικότατη. Επισης, ναι η ST line εχει πιο χαμηλη και πιο σφιχτη αναρτηση.
ΥΓ: και εμενα μου εκανε εντυπωση που ακομα βαζουν xenon και οχι LED. Μαλλον στην επομενη γενια και οχι στο facelift.
-
Καλά όσοι είμαστε λίγο πιο παθιασμένοι με το αυτοκίνητο θα μπούμε σ' ένα forum ή έστω θα διαβάσουμε λεπτομέρειες για το μοντέλο και τα extra από internet. Πόσοι αγοραστές όμως έχουν το ίδιο μεράκι; Στο κάτω κάτω σου λέει δεν μπορεί, στην αντιπροσωπεία θα γνωρίζουν καλύτερα με αποτέλεσμα να παραπληροφορηθούν σε ορισμένες περιπτώσεις.
Σχετικά με την επίσκεψη στην αντιπροσωπεία εννοείται δεν περίμενα να μάθω κάτι παραπάνω, πιο πολύ μ' ενδιέφερε να δω πού πάει η τιμή του αυτοκινήτου με μερικά extra κι αν ανεβάζουν την κλίμακα. Αλλά άγνοια σε βασικά πράγματα ειδικά για ένα μοντέλο που υποτίθεται ότι είναι απ' τα πιο hot της Ford αυτή τη στιγμή δεν την περίμενα.
-
Σκεφτείτε οτι πωλητής στην καρεντα μου είχε πει οτι δε μπαίνουν έξτρα αναδιπλούμενοι καθρέφτες....
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Πραγματικά οι απόψεις για αντιπροσωπείες και πωλητές αξίζει να γίνει χωριστό topic....
Έχω εμπειρίες και από άριστους και από άσχετους -
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Επίσης πάνω στην κουβέντα αναφέρθηκαν κι οι διαφορές Business από ST Line. Ε επέμενε ότι σε ύψος από έδαφος και ανάρτηση είναι ακριβώς τα ίδια και διαφέρουν μόνο σε επίπεδο εξοπλισμού και ζάντες...
Αυτό με το ύψος δεν είμαι 100% πεπεισμένος. Ναι, έχω διαβάσει τα άρθρα ότι το ST line είναι ποιο χαμηλό και ποιο σκληρή ανάρτηση. Αλλά από το μοναδικό επίσημο spec sheet που έχω βρει (και θα το παραθέσω άλλη μια φορά)
http://kuga.fordpresskits.com/documents/FordKuga_TechnicalSpecifications_EU.pdfΔεν βλέπω κάποια διαφορά στις διαστάσεις σχετικά με το ύψος
Overall height with roof rails mm 1703
Δλδ. το συνολικό ύψος με ράγες είναι το ίδιο σε business-vignale-stline
Load opening height (at vehicle centreline) mm 809
Δλδ. το κατώφλι φόρτωσης στο πορτ μπαγκάζ είναι το ίδιο πάλιΠώς γίνεται να είναι χαμηλωμένο και να έχει τις ίδιες διαστάσεις;
-
Εχεις ενα δικιο!! Θα ψαξω μηπως μπορω να βρω περισσότερες πληροφοριες.
Παντως ειναι λιγο πιο σκληρη η αναρτηση, αλλα με τιποτα δεν την λες σκληρη, ειναι αρκετα ανετο (πιο ανετο απο τα περισσοτερα που εχω δοκιμασει), το business ειναι σχεδον μαγικο χαλί.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Αυτό με το ύψος δεν είμαι 100% πεπεισμένος. Ναι, έχω διαβάσει τα άρθρα ότι το ST line είναι ποιο χαμηλό και ποιο σκληρή ανάρτησηΓι'αυτό και εγώ ζήτησα μέτρο και έπεσα στο πάτωμα της έκθεσης για να μετρήσω αποστάσεις Business και ST-Line
Και έχουν διαφορά, μετρημένη κιόλας, από 1εκ εώς 3εκ, αναλόγως που μετράς
-
-
Τελειο!!!
-
Πολυ ωραιο
-
Πανέμορφο! Καλοτάξιδο εύχομαι με πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!
-
Ευχαριστώ παιδιά. Φωτό κυρίως βάζω για να φανεί το χρώμα και το σχέδιο για όποιον ενδιαφέρεται, μήπως και βοηθήσω στην επιλογή.
-
Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο να ειναι.
Ακριβώς αυτο το χρώμα και έκδοση ήθελα αλλα η Ford στο λανσάρισμα του στην Ελλάδα δεν φρόντισε να φέρει ουτε ένα αυτόματο ως ετοιμοπαράδοτο 1.5 diesel σε κανένα χρώμα και σε καμία έκδοση ουτε business ουτε st line.Επιεικως απαράδεκτο κατ'εμε... -
Πραγματικά πανέμορφο !!! Καλοτάξιδο!!!!
-
Αν μπορείς, πες μας τιμή, αντιπροσωπεία, τυχόν δώρα ή έκπτωση για να ξέρουμε και εμείς που το ποθούμε το αυτοκίνητο !!!!
-
Τελικά είδα κι εγώ το αμάξι στο μαλλ. Ενώ απο φωτο κατι με χάλαγε στο πίσω μέρος , απο κοντά μου φάνηκε ωραιότατο!
Αυτο που με χάλασε ειναι ο σχεδιασμός του εσωτερικού. Το ποσο πολυ 'πετάνε' τα πλαστικά των οργάνων ή ποσο εξέχουν τα πλαστικά κάτω απο την οθόνη , γνώριμο των ford τα τελευταία χρονια δε μου αρέσει καθόλου. Πολυ 'επιθετικό' για τα γούστα μου.
Θα κερδίσει σίγουρα μερίδιο του κοινού, προσφέρει καλο πακέτο σε καλή τιμή.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Marinos85 έγραψε:
Αν μπορείς, πες μας τιμή, αντιπροσωπεία, τυχόν δώρα ή έκπτωση για να ξέρουμε και εμείς που το ποθούμε το αυτοκίνητο !!!!Αγορά από Ford Car center Αμφιθέας 27.760 τιμολόγιο. Kuga 1.5 diesel St-Line magnetic 6ταχυτο.
Δώρο έδινε συναγερμό (όχι τον εργοστασιακό) αλλά αντιπρότεινα τα λαστιχένια πατάκια και το λαστιχένιο κάλυμμα πορτ μπαγκαζ. Μαζί με αυτά μου έδωσε τη θήκη για ομπρέλα και το προστατευτικό φιλμ φόρτωσης.
Ford Kuga