-
Δεν έχουν τελικές τα diesel? Γιατί αναφέρεστε εκεί; Η αλήθεια είναι ότι παίζει να μην έχω οδηγήσει ποτέ επιβατικο πετρέλαιο.
Βενζίνη 1.6Τ, δεν το συζητώ παντως. Οκ έχουν ροπές από 2000στρ αλλά στις 3+ τα δινουν όλα μέχρι 7+.
-
Εχουν εννοείται τελικές από 175 ως 200!
-
Τι τελικές ρε παιδιά με το Antonov 124; Μιλάμε για c_suv 1,5T + 4,6m +. Να πας 150 - 160 το πολύ με τέτοιο όχημα και αυτό σε μεγάλο ταξίδι. Εδώ με τα hatch και μας κλοτσανε οι γυναίκες με το που γράψει ο ρουφιάνος 131...
Ροπή για τα μεγάλα φορτία, καλό κιβώτιο για να δουλεύεις άνετα στο οφελιμο εύρος των στροφών του κινητήρα, σωστό set-up ανάρτησης μην είναι βάρκα (C5 με λένε), τιμόνι κοφτερό για την πόλη με βάρος στις υψηλές ταχύτητες ώστε να μην χρειάζεται συχνές 'διορθώσεις' (Sportage, Tuscon με λένε) και φυσικά μεγάλοι πρακτικοί χώροι για όλους (γεια σας το C5 είμαι πάλι) σε συνδυασμό με την ποιότητα κύλισης/κατασκευής που αξίζει στην φαμίλια μας....
Είπαμε με ένα όχημα δεν γίνεται να τα έχεις όλα.
ΥΓ: Το αγαπημένο μου pov το οποίο το έχω δει 15 φορές είναι στην autobahn με Focus ecoblue 1,5. Λατρεύω την κύλιση του. Νομίζω ότι με το Kuga σε diesel αν ξεκινήσω οδικώς και πω θα σταματήσω όταν βαρεθω θα φτάσω Γκέτεμποργκ...
-
Το να έχουν βγάλει active focus και όχι puma και Kuga και ειδικά με 4κινηση είναι αρκετά αστείο πάντως!
-
Αυτο με τις καταναλωσεις εχει καταντησει λιγο αηδια, ακουγοντας σε c suv να εχουν 6 και 7. εννοειται θα καψει η βενζινη και 9 και 10 και 12. Και δεν θα παρεις απολαυση ενος χατς στις αντιστοιχες καταναλωσεις.
Diesel μηχανικο 1,5 σε τιτανιουμ (για μενα λιγο μπαμπαλιζει) η ακομα καλυτερα st line. Πηγαινε οδηγησε το χρηστο. Θα χεις της γυναικας και αυτο για ταξιδια/σαν μεγαλο.
Απλα μπορει να τσαντιστεις λιγο, εχουν πολλα πλαστικα για τα λεφτα του τελοςπαντων.
-
Το οδήγησα και αυτό στο 1.5 ecoboost titanium . Με κάποια ζορισματα από στάση χωρίς όμως να το σκίσω κυρίως σε σπορ αλλά και κάποια χλμ σε εκο το αποτέλεσμα μετά από +20 χλμ ήταν 9.3 λτ. Δλδ τούρμπο βενζίνης παίρνεις μόνο πραγματικά αν αδιαφορεις για την οικονομία. Όσοι σε b-c suv μιλούν για καταναλώσεις 7-7.5 κυριολεκτικά πάνε με αυγό στο πόδι και απορώ για ποιο λόγο επέλεξαν αυτούς τους κινητήρες και προσπαθούν να κάνουν οικονομία. Αυτούς τους παίρνεις τους πατάς και όσο πάνε! Δλδ στάνταρ 10 και βάλε.
Το αμάξι στην τιτανιουμ έκδοση με τις 17αρες παραδίδει μαθήματα στησίματος και άνεσης! Κανένα χοροπηδημα κανένα κοπανημα καταπίνει άψογα , κανένα βύθισμα σε φρενάρισμα έχει κλίση αλλά όχι ενοχλητική. Το καλύτερο που έχω οδηγήσει από τα πολλά c suv. Φοβερή ισορροπία. Πιστεύω ότι η st line με τις 18αρες και τα πιο σκληρά ελατήρια θα χάνουν λίγο σε αίσθηση στους ελληνικούς δρόμους.
Τιμόνι πολύ ωραίο και αρκετά κοφτό μου φάνηκε στο σχετικά απαιτητικό παρκάρισμα εντός της αντιπροσωπείας.
Κιβώτιο ωραίες κοντές σχέσεις αλλά σε αίσθηση τουλάχιστον έναν επίπεδο κάτω από το cx30.
Φρένα άγκυρες συνηθισμένος από το δικό μου τα παταγα στην αρχή και κοκκαλωνε! Πολύ ισχυρά.
Και κλασικά και σε αυτό το Φορντ βλέπεις πόσο καλή δουλειά έχουν κάνει στα διάφορα προγράμματα μεταξύ τους. Ήμουν με το εκο πατούσα σχετικά έντονα το γκάζι σε ελαφριά ανηφόρα ήταν ψιλο βαρύ παταγες το κουμπί στο σπορ και με την ίδια ένταση που είχες στο γκαζι έπρεπε να το τραβήξεις γιατί επιτάχυνε επικίνδυνα σε σχέση με τους μπροστά! Με διάφορα τα πιο παρεμβατικα προγράμματα οδήγησης που έχω οδηγησει. Κάνουν δουλειά δεν είναι διακοσμητικά.
Το lane assist ενεργοποιημένο περασα 20 φορες πανω απο γραμμες αντέδρασε μολις τις 2!
Συνολικά μάλλον το καλύτερο c suv που έχω οδηγήσει αλλά και από τα ακριβότερα.
Το πιο vfm c suv/cuv/crossover που εχω οδηγήσει νομίζω είναι αυτην την στιγμή το cx 30. Είναι το μικροτερο σε χώρους για τους πίσω αλλα εχει τον περισσότερο εξοπλισμό και το καλυτερο κιβωτιο από ολα.
-
Το να έχουν βγάλει active focus και όχι puma και Kuga και ειδικά με 4κινηση είναι αρκετά αστείο πάντως!
το φοκους ειναι χατς γι αυτο το χρειαζόταν το ντεμεκ κροσοβερ! τα πουμα κουγκα είναι ψηλα όλα. Βγάζουν 4Χ4 2.0L πετρέλαιο, κουγκα στην εκδοση 2.0L πετρέλαιο, 190PS 8-τάχυτο αυτόματο, AWD με 39000 ευρω.
-
Σιγά το ύψος...
Καλο το πετρέλαιο (για όσους βολεύει) αλλά γιατί όχι και βενζίνη;
Όσο για τις εκδόσεις γιατί όχι μια active έκδοση με πιο off road χαρακτήρα; Όπως το Kodiaq Scout; Σε αυτό το όχημα θα ταίριαζε πολύ περισσότερο και θα είχε και νόημα.
-
Γιατι όχι βενζινη ? αν δεν σε ενδιαφέρει η κατανάλωση πηγαίνεις και σε 1.5 150 άλογα σε suv , πιο κάτω το ταλαιπωρείς. Το 1.5 ντιζελ ειναι αξιοπρεπες για suv χωρίς να κανεις τον βενζινα φιλος σου.
-
Εννοώ γιατί όχι και βενζίνη με 4κινηση
-
4κινηση βενζινη οι καταναλωσεις εκτοξευονται ακομα πιο πολυ. Γιαυτο οι πιο πολλοι πηγαινουν σε ντιζελ σε μεγαλους κυβισμους. Να παρουν και επιδοσεις.
-
Γιατί θέλει το 182αρι για να πάει καλά και εκτός της κατανάλωσης που φλερτάρει με το 12-13 για πλάκα εκτοξεύονται και οι εκπομπές αδρανούς αερίου και το πρόστιμο είναι τσουχτερό, οπότε η τιμή θα ήταν στον Θεό.
Πάντως το Kuga παραδίδει πάλι σεμινάρια, ακόμα καλύτερο από το προηγούμενο (που για πλάκα ταξίδευε με 160 χαω), πιο άνετο και ελαφρύ. Εξαιρετικό C SUV, με πολύ πλούσιο εξοπλισμό ακόμα και στην βασική έκδοση και για εμένα και πολύ όμορφο.
-
Πολύ πλούσιο εξοπλισμό αλλά για να πάρεις κάμερα οπισθοπορειας πρέπει να πας στην st line. Κατά τα άλλα συμφωνώ έχει εξαιρετικό πάτημα.
-
Κατι μου βγάζει αυτό το αυτοκίνητο.....
Ακριβό όμως. Φυσικά όμως diesel
-
-
Εγώ είμαι ύπερ βενζίνης γενικά, λόγω πολιτισμένου τροπου λειτουργιας.
Αλλά εδώ.. ..Ναι ξεκάθαρα..... μονο diesel.
-
Φάνη δηλαδή και εσείς diesel λέτε στο debate;
Για την χρήση που θές, μάλλον diesel (εγώ το προηγούμενο το είχα βενζίνη). Εαν μπορείς οδήγησε και τα 2, για να δεις εαν σε καλύπτει ο diesel ως λειτουργία και απόδοση στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Σίγουρα από πλευράς οικονομίας θα δεις μεγάλη διαφορά.
-
Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου.. μιας και μιλάμε για μεγάλα αμαξώματα που προορίζονται για χρήση μεταφοράς της οικογένειας πόσο συχνά μπορείτε να τα οδηγείτε και να βγάζετε 'γούστα'? Ρωτάω γιατί βλέπω ότι στέκεστε πολύ στην οδική συμπεριφορά και στις επιδόσεις που θεωρούνται επαρκής όσον αφορά την ενεργητική ασφάλεια. Θα τα οδηγείτε δηλαδή τόσο συχνά μόνοι σας χωρίς συνεπιβάτες ? Και για πόση οδηγική απόλαυση μιλάμε όταν αναφερόμαστε σε ψηλά SUV?
Προσωπικά με το δικό μου που είναι κατασκευασμένο για ταρζανιές, διαπιστώνω ότι οι ευκαιρίες που έχω να το απολαύσω όπως του αξίζει έχουν μειωθεί δραματικά.. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα είμαι με τη συμβία που μόλις αντιληφθεί ότι ανεβαίνουν οι ρυθμοί και ακουστεί το πρώτο στρίγκλισμα των ελαστικών στην στροφή, ενεργοποιείται η τσιρίδα ακολουθούμενη από διαμαρτυρία και πρήξιμο.. τύφλα να έχουν όλα τα esp και λοιπά συστήματα ασφαλείας δηλαδή. Και ακόμα δεν υπάρχουν παιδιά που έτσι και αλλιώς δεν τρέχεις, τα οποία ζαλίζονται,γκρινιάζουν και λοιπά φαινόμενα και το πορτ μπαγκάζ μου να είναι σχεδόν άδειο. Τα πατάκια πάντως στο πίσω κάθισμα είναι σχεδόν απάτητα.
Θέλω να πώ ότι αν ποτέ πήγαινα σε σύγχρονο suv νομίζω θα με απασχολούσε η άνεση, η οικονομία, οι χώροι και πολύ λιγότερο οι επιδόσεις και το fun to drive στοιχείο. Α και κάτι ακόμα.. ότι 'πάει' καίει ! Νόμος!
Τελευταία κάνω το εξής.. Κάθε φορά που μπαίνω στο αυτοκίνητο οραματίζομαι τη μελλοντική μου κατάσταση και το lifestyle μου.. ώστε να έχω ένα μπούσουλα για τις προσωπικές μου ανάγκες μετακίνησης και συνθήκες αυτών στο κοντινό μέλλον.
Τελευταία λοιπόν αναθεωρώ πολλά πράγματα. Πχ Γυναίκα+παιδί στο αμάξι= οδηγική απόλαυση σε τελευταία μοίρα. Επίσης όσον αφορά τα μεγέθη τους, μόλις γύρισα από αγκίστρι.. ένα νησάκι που γενικά καλύτερα να μην έχεις καν αμάξι... πολύ στενοί δρόμοι, μεγάλη ταλαιπωρία .. ένα C5 aircross ήταν 3 μέρες παρκαρισμένο στο ίδιο σημείο. Οτιδήποτε μεγαλούτσικο ήταν απλά μπελάς εκεί μέσα. Αν είναι και καινούργιο και έχει μια άλφα αξία ακόμα χειρότερα.. Το κλασσικό πεδίο δράσης μιας ελληνικής οικογένειας είναι λίγες μέρες διακοπές το χρόνο σε παραλίες ή βουνό που τα αμάξια τα πονάς σε αυτά που υποβάλλονται και φοβάμαι αντί να προσαρμόζονται αυτά σε εσένα κάνοντας τη ζωή σου καλύτερη, προσαρμόζεσαι εσύ σε αυτά!
Μήπως λοιπόν είναι καλύτερα να είμαστε ρεαλιστές ως προς τη χρήση και να επιλέγουμε με πιο ορθολογικά κριτήρια? Η έστω να αποδεχτούμε ότι πρέπει να έχουμε περισσότερα από ένα οχήματα για να ικανοποιούμε τις ανησυχίες μας? Εγώ στο μυαλό μου δύσκολα μπορώ να δώ τα σύγχρονά SUV σαν κάτι παραπάνω από commuter καθημερινότητας και επίσης τα All in One προιόντα ουδέποτε κάνανε κάτι ιδιαίτερα καλά, προσπαθούν απλώς να συνδυάζουν λίγο από όλα..
-
Welcome to Αχ! Κούλα club
-
Κοίτα ενα ωραίο σασμάν που κουμπώνει σαν μαγνήτης έχει γρήγορες αλλαγές δεν χρειάζεται να οδηγείς πολύ ώρα για να το απολαύσεις. Αρκεί να το φτάνεις μέχρι την τελευταία σχέση μερικές φορές την μερα δλδ να μην μένεις σε επαρχία που μέχρι να βάλεις 4η έχεις βγει εκτός.
Ένα ωραίο συμμετοχικό τιμονακι πάλι το απολαμβάνεις από την πρώτη τιμόνια!
Μια μαλακή τόσο όσο ανάρτηση επίσης στην πρώτη λακούβα. Επίσης όταν θα το πατήσεις και περάσει πάνω από τα άπειρα ελληνικά σαμαρακια μια καλοστημένη ανάρτηση θα εκτιμηθεί κατευθείαν.
Μια ωραία ρεπριζ στους περιφερειακούς δρόμους Αθήνας Θεσσαλονίκης κάνει την διαφορά.
Υπάρχουν πολλά που ευχαιστιεσαι σε ένα αμάξι χωρίς να χρειάζεσαι να αλλάζεις νόμο κάθε λίγο.
Ford Kuga