Φίλε @serra2008, έχω διαβάσει όλα σου τα ποσταρίσματα που αφορούν το πρόγραμμα και ξέρω ότι σε είχε αφήσει αρκετά ικανοποιημένο. Ίσως ο φίλος με το fiesta να έβαλε το πρόγραμμα σχετικά σύντομα μετά την αγορά του αυτοκινήτου οπότε να μην είχε προλάβει να κάνει πολλά χιλιόμετρα με το μαμά setup για να έχει τις διαφορές πιο ζωντανές στο μυαλό του. Γιατί ως γνωστόν όση δύναμη και να έχεις, κάποια στιγμή συνηθίζεται. Πάντως το fiesta απογειώνεται είτε στις χαμηλές είτε στις υψηλές στροφές, βάσει και των μετρήσεων που παρέθεσα πιο πάνω από το περιοδικό.
Μου απάντησαν από την superchips σε χρόνο ρεκόρ (λιγότερο από 1 ώρα από όταν τους έστειλα το email!) :
Hi Ilias,
*Thank you for your enquiry.
The automatic and manual Focus 1.5 TDCi have different software running them and function in a different way, therefore we had to limit performance. Further, we found that the gearbox in the manual is not as strong as the automatic and wasn't as happy with the higher torque increase.
Best regards,
Sales*
Αυτοί επιβεβαιώνουν ότι το χειροκίνητο σασμάν δεν είναι τόσο ανθεκτικό όσο το αυτόματο. Με προβληματίζουν οι εγγλέζοι...