-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στην bmw πάντως το cc δουλεύει κανονικά και όταν πατάς συμπλέκτη
Μεγάλη χαζομάρα. Κατέβαινα, από Σαλονίκη με 180 με το CC στην 330i, και πριν το τούνελ της Κατερίνης πάτησα συμπλέκτη για να το βγάλω off και να στρίψω δεξιά για να μπω μέσα στην πόλη. Με το που άφησα τον συμπλέκτη (κάπου στα 150), ο τρίλιτρος έδωσε μια γκαζιά και με πήγε πάλι στα 180, ενώ είχα αρχίσει ήδη να στρίβω... Πρώτη και τελευταία φορά που χρησιμοποίησα το CC.
κλαιω...
δία, στα θρανία... -
Έκανα και εγώ εχτές το 2ο service (31.600χλμ) το οποίο περιλαμβάνει τα γνωστά + αλλαγή στα υγρά φρένων και Κάρτα Καυσαερίων.
Συνολικό κόστος €204 με 10% έκπτωση στην εργασία και 15% στα ανταλλακτικά.
-
Ελπίζω να έχεις αλλάξει λάδια και στο ενδιάμεσο
-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Ελπίζω να έχεις αλλάξει λάδια και στο ενδιάμεσοΛάδια είχα αλλάξει πέρσι, στα €16.000 χλμ.
Αλλάζω κάθε χρόνο (ή 20.000χλμ), όπως λέει η Ford, πλέον δεν ασχολούμαι (όπως έκανα στην BMW) να αλλάξω λάδια νωρίτερα, όλα by the book και εάν πάθει κάτι, έχω εγγύηση. Φυσικά, μέσα σε αυτό το έτος και τα 15.000χλμ έχω συμπληρώσει λάδι.
ΥΓ: Έκανα διόρθωση, €31.600 χλμ έχω, όχι 36.000 που έγραψα εκ παραδρομής!
-
Έκανες 32000 σχεσον σε 2 χρόνια;
Ωραίος! Βέβαια εσύ το κυκλοφορείς καθημερινά, σωστά; -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ωραίος! Βέβαια εσύ το κυκλοφορείς καθημερινά, σωστά;Εγώ όχι, η γυναίκα μου ναι! Εγώ μόνο ΣΚ το οδηγώ. Καθημερινά πόδια και μετρό.
-
Καλησπερα! Νέος κάτοχος Kuga st line 1.5 diesel. Μετα απο 500km που εχω κανει εχω παρατηρήσει ενα τρίξιμο που ακούγεται απο την πλευρά του συνοδηγού ( νομίζω απο το πίσω μέρος ) και ενα αλλο τρίξιμο απο την κεντρική κονσόλα στο σημείο που βρίσκεται το cd. Αυτα τα τριξίματα δεν ακούγονται παντα , συνήθως όταν ο δρόμος δεν εχει καλη ποιότητα ασφάλτου και σε κάποιες λακούβες. Με εχει προβληματίσει αρκετά όλο αυτο, ακομα δεν το πηρα και υπάρχουν τριξίματα. Εχει αντιμετωπίσει κάποιος απο εσάς κατι παρόμοιο;
-
Καταρχήν καλορίζικο και να το χαρείτε με υγεία! Τον τριγμό στο καπάκι του cd τον έχουν αρκετοί, το κάνει και το δικό μου αλλά όχι πάντα. Δεν με ενοχλεί προσωπικά και αντιμετωπίζεται εύκολα. Επίσης έχω έναν τριγμό στο κάθισμα του συνοδηγού όταν δεν κάθεται κάποιος και θέλω να το πάω στην αντιπροσωπεία. Κατά τα άλλα είναι πολύ ήσυχο, είμαι στα 22.000 χλμ. Τσέκαρε και τον αέρα στα λάστιχα.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σ´ευχαριστω για τις ευχες και την απάντηση σου. Όντως ο τριγμούς στο cd ειναι πιο σπάνιος και οχι τόσο ενοχλητικός. Αντιθέτως ο άλλος τριγμος ειναι αρκετά συχνός και πιο δυνατός, ίσως τωρα που το λες να προέρχεται απο την θέση του συνοδηγού, σπάνια κάθεται κάποιος εκει καθώς επειδη εχουμε μωρό η σύζυγος κάθεται πίσω. Εμένα το μυαλό μου πήγαινε σε μια απο τις 2 πόρτες, αλλα απο την μεριά του οδηγού δεν ακούγεται το παραμικρό. Δευτερα θα κλείσω ραντεβού να το δούνε στην αντιπροσωπεία,
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ωραίος! Βέβαια εσύ το κυκλοφορείς καθημερινά, σωστά;85.000 στα 3 χρόνια... (το 2018 ήταν χαλαρό, μόνο 25.000).
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης kostasrs έγραψε:
Σ´ευχαριστω για τις ευχες και την απάντηση σου. Όντως ο τριγμούς στο cd ειναι πιο σπάνιος και οχι τόσο ενοχλητικός. Αντιθέτως ο άλλος τριγμος ειναι αρκετά συχνός και πιο δυνατός, ίσως τωρα που το λες να προέρχεται απο την θέση του συνοδηγού, σπάνια κάθεται κάποιος εκει καθώς επειδη εχουμε μωρό η σύζυγος κάθεται πίσω. Εμένα το μυαλό μου πήγαινε σε μια απο τις 2 πόρτες, αλλα απο την μεριά του οδηγού δεν ακούγεται το παραμικρό. Δευτερα θα κλείσω ραντεβού να το δούνε στην αντιπροσωπεία,Μήπως αυτό το τρίξιμο το έχεις όταν δεν κάθεται κάνεις στη θέση του συνοδηγού; Αν ναι, τότε είναι η ζώνη που ακούγεται με δύο τρόπους: χτυπάει στην επένδυση της κολώνας και χτυπάει και πάνω στο 'κουμπί' που υπάρχει πάνω στη ζώνη για να μην πέσει το κούμπωμα κάτω.
-
Σαν συνοδηγος το ΣΒΚ σε ταξιδακι 200χλμ παρατήρησα θορυβο απο τη ζωνη του συνοδηγου.Κουνιεται λιγο το πλαστικο πανω στην κολονα και δημιουργει τριγμο το οποιο φαινεται να αντιμετωπιζεται ευκολα.
Σε σχεση με τον τριγμο που είχα πανω απο τη cdιερα παλι χτες παρατηρησα πως σταματησε.Ο λογος μαλλον είναι πως το χτυπησε ο ηλιος και η διαστολη βοηθησε.
Αρα τριγμος απο cd μονο το χειμωνα!!! -
Εμένα ανάποδα, τριγμούς από το cd μόνο όταν ζεσταθεί το καλοκαίρι! Αλλά εντάξει , είναι ελάχιστοι έτσι; Ένα τσικ τσικ, όχι σαν να τρίζει καρέκλα.
-
Εμένα το μόνο που τρίζει είναι η θήκη των γυαλιών (όταν έχει γυαλιά μέσα περισσότερο)...κατά τα άλλα ακόμα δεν κάνει τσικ από πουθενά.
-
Σημερα έκλεισα ραντεβού να το ελέγξουν την Πέμπτη. Αυτο που παρατήρησα ειναι πως όταν υπαρχει συνοδηγός η συχνότητα του τριξιματος ελαττώνεται αλλα συνεχίζει να υπαρχει. Κ κατι ακομα που ακουσα σημερα, όταν σταματάω το αυτοκίνητο ακούγεται ένας ήχος που μοιάζει να έρχεται απο το ντεπόζιτο, σα να κουνιέται μεσα το καύσιμο ( το ρεζερβουάρ γεμάτο 3/4 ). Αυτο βέβαια ακούγεται μονο όταν υπαρχει ησυχία μεσα στην καμπίνα την ωρα που σβήνει το αυτοκίνητο. Το τρίξιμο στο cd γινεται σπάνια και ειναι ελάχιστο, να σημειώσω πως και στο αυτοκίνητο που ειχα κανει test drive έτριζε το cd και ειχε μολις 800χλμ. Ελπίζω την Παεμπτη να λυθεί το θεμα με το τρίξιμο γιατι εχω ξενερώσει, αμα κανει ετσι απο τις πρώτες 20 μερες φαντάζομαι στα 2 Χρονια...
-
Ο χρήστης kostasrs έγραψε:
Κ κατι ακομα που ακουσα σημερα, όταν σταματάω το αυτοκίνητο ακούγεται ένας ήχος που μοιάζει να έρχεται απο το ντεπόζιτο, σα να κουνιέται μεσα το καύσιμο ( το ρεζερβουάρ γεμάτο 3/4 ). Αυτο βέβαια ακούγεται μονο όταν υπαρχει ησυχία μεσα στην καμπίνα την ωρα που σβήνει το αυτοκίνητο.Εάν έχεις το Diesel, είναι γνωστό 'πρόβλημα' και δεν διορθώνεται, είναι λόγω σχεδίασης του ρεζερβουάρ.
-
Ναι το diesel ειναι
-
Είναι φάουλ της ford ο θόρυβος του καυσίμου μέσα στο ρεζερβουάρ. Το κάνει ευτυχώς μόνο όταν η στάθμη καυσίμου είναι στα 3/4. Και το ακούω μόνο όταν μπαίνω στο γκαράζ του σπιτιού μου με κλειστό το ραδιόφωνο. Δεν μου έχει τύχει ποτέ σε κανένα άλλο αυτοκίνητο.
Επειδή και εγώ είμαι λιγουλάκι περίεργος με τους τριγμούς και όταν το πήρα κυκλοφορούσα 2-3 μέρες με κλειστά παράθυρα και χωρίς μουσική ακριβώς για να 'αφουγκραστώ' το αυτοκίνητο, σου λέω μετά βεβαιότητας ότι τριζάτο δύσκολα θα γίνει. Αυτό το επιβεβαιώνουν βέβαια και άλλοι κάτοχοι και καθώς φαίνεται πονάει σε 2-3 σημεία κοινά για τους περισσότερους. Στο δικό μου μάλιστα έχουν περάσει και συναγερμό στην αντιπροσωπεία χωρίς ευτυχώς παρατράγουδα. Το πήρα δεύτερο χέρι το Νοέμβριο με 17.000 χλμ και τώρα με πάνω από 22.000 χλμ (έχει κλείσει 2 χρόνια από καινούριο) έχω μόνο τον τριγμό από το κάθισμα του συνοδηγού (ακούγεται σαν ήχος από ελατήρια) μόνο όταν ΔΕΝ κάθεται κάποιος και -σποραδικά και σε χαμηλές θερμοκρασίες- από το καπάκι του sync. Όταν έχει ήλιο και ζέστη σταματάει.
Σίγουρα δεν έχει την προσοχή στη λεπτομέρεια και την συναρμογή ενός tiguan ή μιας x1 αλλά δεν είναι και qq. Επίσης οι 18αρες με το 50αρι προφίλ παρότι πανέμορφες δεν είναι ότι καλύτερο στους βομβαρδισμένους δρόμους μας. Ευτυχώς η ανάρτηση δουλεύει εξαιρετικά και δεν κοπανάει ποτέ.
Όταν το με το καλό το πας στην αντιπροσωπεία δώσε feedback, ελπίζω να μην σου πουν ότι δεν ακούνε τίποτα
-
Και εγώ το ντεπόζιτο το άκου μόνο όταν είναι γεμάτο και μόνο όταν βγαίνω από το γκαράζ και σταματάω απότομα (με κλειστό πάντα το ράδιο) δεν το θεωρώ καν άξιο αναφοράς το συγκεκριμένο 'πρόβλημα'
-
Καλά το δεν «ακούγεται τιποτα» δεν παίζει... μαζι θα ειμαι στον έλεγχο και θα γινει όση ωρα χρειαστεί μεχρι να το ακούσουν κανένας απο εσάς δεν εχει παει για το τριξιμο που ακούτε στο κάθισμα του συνοδηγού ή στην ζώνη που κάποιοι άλλοι λέτε;
Ford Kuga