-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Εγώ που είμαι και ευαίσθητος στα αυτιά δεν έχω καταλάβει να αυξάνουν τον αεροδυναμικό θορυβο ειδικά suv. Να διευκρινίσω ότι μιλάω πάντα για κλειστά παράθυρα σε ταχύτητες ταξιδιού, όχι με ανοιχτά πλην μικρών διαστηματων για να ξεθαμπωσει.... Με ανοιχτά και τρέχοντας προφανώς υπάρχει θόρυβος όπως υπάρχει και χωρίς ανεμοθράυστες.
Η μεγάλη χρησιμότητα είναι εντός πόλης για εμέναΔε μου λες ομως ποιοι ειναι οι συγχρονοι που δε κανουν θορυβο
-
Οι ανεμοθραύστες είχαν ένα νόημα όταν δεν υπήρχε κλιματισμός. Σήμερα εξαερισμός/ξεθάμπωμα κλπ γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού.
-
Σωστό!
Και εγώ πλέον δεν ανοίγω ποτέ παράθυρα στο αμάξι (έχω και αυχενικό). -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι ανεμοθραύστες είχαν ένα νόημα όταν δεν υπήρχε κλιματισμός. Σήμερα εξαερισμός/ξεθάμπωμα κλπ γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού.Μάλλον συνεχίζουν κι έχουν νόημα για τους καπνιστές.
Δεν είμαι ούτε υπήρξα καπνιστής...
-
Ο κλιματισμός κοστίζει, μυρίζει ενίοτε ή και κρυώνει.
Ουδέποτε υπήρξα καπνιστής αλλά ανεμοθράυστες heko πάντα είχα (μέχρι και στο leasing έβαλα).
Μεγάλη εφεύρεση να μπορείς να έχεις φρέσκο αεράκι χωρίς να βρεχεσαι ή να σου χαλάει τα μαλλια ή να παθαίνεις ψύξεις.
Μην σου πω ότι καλύτερα κλιματισμός στο κρύο το καλοκαίρι με λίγο παράθυρο ανοιχτό είναι πιο υγιεινο.Θόρυβο έχει μόνο αν οδηγεις γρήγορα με αυτό το λόγο ανοιχτό που θα είχε έτσι και αλλιώς. Στα δε suv περισσότερο θόρυβο κάνουν οι καθρέπτες.
-
Αν μυρίζει, έχει κάποιο πρόβλημα.
Η θερμοκρασία ρυθμίζεται και μπορεί να φέρει φρέσκο αέρα από έξω.
Το κοστίζει... δεν το σχολιάζω, για το μισό λίτρο παραπάνω... -
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Χαζομάρα, δεν μου έκοψε να κοιτάξω στο service manual για τη διαδικασία (το service manual το είχε ποστάρει ο ace αν θυμάμαι καλά στο ford forum. είναι του prefacelift αλλά τα περισσότερα κάνουν και για το faceliftΚαλημέρα και καλή χρονιά. Μήπως έχεις κανα link για το manual?
-
-
Το έστειλα με pm γιατι δεν ήξερα αν επιτρέπεται να βάζω λινκ από άλλα forum
lefteris-g αυτό είναι το user manual, όχι το service manual
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Το έστειλα με pm γιατι δεν ήξερα αν επιτρέπεται να βάζω λινκ από άλλα forumΆρχοντας όπως πάντα
Ευχαριστώ πολύ. -
lefteris-g αυτό είναι το user manual, όχι το service manual
Δεν το προσεξα!
Στειλε μου κι μενα pm το Link να το δω!
THanks -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ουδέποτε υπήρξα καπνιστής αλλά ανεμοθράυστες heko πάντα είχα (μέχρι και στο leasing έβαλα).
Μεγάλη εφεύρεση να μπορείς να έχεις φρέσκο αεράκι χωρίς να βρεχεσαι ή να σου χαλάει τα μαλλια ή να παθαίνεις ψύξεις.
Μην σου πω ότι καλύτερα κλιματισμός στο κρύο το καλοκαίρι με λίγο παράθυρο ανοιχτό είναι πιο υγιεινο.Θόρυβο έχει μόνο αν οδηγεις γρήγορα με αυτό το λόγο ανοιχτό που θα είχε έτσι και αλλιώς. Στα δε suv περισσότερο θόρυβο κάνουν οι καθρέπτες.
Α τους heko ελεγες. Σε εχω ρωτησει απο χτες. Χωρις να ξερω ποιους ελεγες συγχρονους εγω αυτους ειχα και εκαναν θορυβο. Παραθυρο δε μπορεις να ανοιξεις οταν ταξιδευεις απο το θορυβο. Θορυβο εννοειται κανουν περισσοτερο απ οτι χωρις αυτους. Μπαινουν χωνευτοι και ανοιγουν τα λαστιχα του αυτοκινητου.
Στο μονο καλο που κανουν ειναι οταν κινεισαι εντος πολης και βρεχει. Σιγα τις βροχες δηλαδη στην αθηνα -
2o Service σήμερα στην Ford Σφακιανάκης - Βουλιαγμένης. (2 έτη)
Λάδια - φίλτρο λαδιού - φίλτρο καμπίνας - αλλαγή υγρών φρένων - έλεγχος - κάρτα καυσαερίων
240euro. Πόνεσε καλά. Δεν το βάζουν καν στο διαγνωστικό να δουν αν υπάρχει pending fault, αν θες σε χρεώνουν έξτρα.
Δεν το κόβω να κάνω και το 3ο εδώ. -
Πολύ ακριβά, τα υγρά φρένων τουλάχιστον τα άλλαξαν σωστά;
-
Αρκετά ακριβό πιστεύω. Τα ίδια στην Βελμάρ αλλά χωρίς την αλλαγή των υγρών φρένων, είχα πληρώσει €140 (εάν θυμάμαι σωστά, μπορεί να ήταν και €145).
-
Ναι, αλλά του infide1 είναι πετρέλαιο, δεν θα έπαιξε αυτό κάποιο ρόλο;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ναι, αλλά του infide1 είναι πετρέλαιο, δεν θα έπαιξε αυτό κάποιο ρόλο;Πιθανόν, αλλά η λογική λέει όχι. Δεν έκανα κάποια ειδική εργασία που απαιτείται μόνο στα diesel. Η αλλαγή λαδιών και φίλτρων είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία ανεξάρτητα από τον τύπο καυσίμου. Άντε να δεχτώ να είναι €1-2/λτ πιο ακριβά τα λάδια.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Α τους heko ελεγες. Σε εχω ρωτησει απο χτες. Χωρις να ξερω ποιους ελεγες συγχρονους εγω αυτους ειχα και εκαναν θορυβο. Παραθυρο δε μπορεις να ανοιξεις οταν ταξιδευεις απο το θορυβο. Θορυβο εννοειται κανουν περισσοτερο απ οτι χωρις αυτους. Μπαινουν χωνευτοι και ανοιγουν τα λαστιχα του αυτοκινητου.
Στο μονο καλο που κανουν ειναι οταν κινεισαι εντος πολης και βρεχει. Σιγα τις βροχες δηλαδη στην αθηναΡε παίδες ένα εξάρτημα που μεταβάλει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου, είναι δυνατόν να μην αυξάνει το θόρυβο;
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Αρκετά ακριβό πιστεύω. Τα ίδια στην Βελμάρ αλλά χωρίς την αλλαγή των υγρών φρένων, είχα πληρώσει €140 (εάν θυμάμαι σωστά, μπορεί να ήταν και €145).Βελμαρ Γέρακα κι εγώ στο πρώτο σέρβις, σύνολο 160 με ΚΕΚ. Τα 240 φαινονται υπερβολικά.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Πολύ ακριβά, τα υγρά φρένων τουλάχιστον τα άλλαξαν σωστά;ναι, τα άλλαξαν κανονικά το είδα
Φίλτρο καμπίνας μου είπαν υπάρχουν 3 κωδικοί, ο φτηνός χωρίς ενεργό άνθρακα, ο μεσαίος με ενεργό άνθρακα και ο ακριβός με πολύ ενεργό άνθρακα ή κάτι τέτοιο . αυτοί βάζουν τον μεσαίο
Ford Kuga