-
Στις χαμηλότερες θερμοκρασίες η πυκνότητα του αέρα (και άρα του οξυγόνου) είναι υψηλότερη και άρα αναγκάζεται ο εγκέφαλος να ψεκάζει περισσότερο καύσιμο ώστε να διατηρήσει την σωστή αναλογία του μείγματος. Έτσι αυξάνεται η κατανάλωση. Για αυτό επίσης ο κινητήρας αποδίδει καλύτερα.
-
Εκδρομή σήμερα στον Πάρνωνα, πανέμορφα τοπία (αν και δεν είχε χιονίσει) και πολύ γραφικά χωριά. Από την Καλαμάτα και πίσω γράψαμε περίπου 350 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο για ακόμη μια φορά με εντυπωσίασε με το πάτημά του. Σε απαιτητικό στροφιλίκι με καλή άσφαλτο που το πίεσα αρκετά μου έκαναν εντύπωση οι περιορισμένες κλίσεις και η αμεσότητα (για ψηλό και βαρύ σουβ) που αλλάζει κατεύθυνση. Τιμόνι με καλό feedback και σωστό βάρος. Στην οδήγηση με γραμμές ουδέτερο με τάση ανοίγματος του μπροστινού μόνο στις εξόδους κλειστών στροφών με σανιδωμένη δευτέρα. Η λειτουργία του esp εξαιρετική. Προσπάθησε να με κυνηγήσει rav4 (mk3) στην κατάβαση (είχε κολλήσει προφυλακτήρα ο κάγκουρας) αλλά μετά από 5-6 στροφές τα παράτησε. Και πήγαινα στα 7/10 των ορίων του αυτοκινήτου (2 ζευγάρια σε άγνωστο δρόμο). Όλα αυτά με πάρα πολύ καλή άνεση και ποιότητα κύλισης παρότι με 18αρες και 50αρι προφίλ. Το έβαλα και σε βατό χωματόδρομο με λίγες νερολακούβες και μπόλικη πέτρα και δεν κοπάναγε. Σε κατσαρή άσφαλτο ο θόρυβος από τα sport contact είναι αρκετός αλλά αναμενόμενος. Πραγματικά η Ford βρήκε τη χρυσή τομή στο setup των αναρτήσεων και χαίρεσαι να οδηγείς και να ταξιδεύεις μαζί του (πλεύσεις στην εθνική ανύπαρκτες ασχέτως ταχύτητας
Total consumption 6.6 (εθνική 130-140, αρκετή πίεση στην ανάβαση και χαλαρή κατάβαση). Στην πρώτη στάση στα 1100 υψόμετρο (είχε προηγηθεί εθνική και γρήγορη ανάβαση) έγραφε 8.Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα στο forum.
Nεος στο forum και κάτοχος Kuga 1.5 TDCI ST LINE από τον Νοέμβριο του 2017.
Γενικά πολύ ευχαριστημενος από το αυτοκίνητο μετά από περίπου 15000 χλμ. Όσων αφορά την κατανάλωση με 70% πόλη 30%εθνική είναι στα 6,5 λτ .Όσων αφορά τα προσκέφαλα είναι και εμένα σταθερά.
Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως με το κάθισμα του οδηγού και θα ήθελα να μου πείτε αν έχει και κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα, (που μάλλον είναι γενικό στα st line ) είναι δύσκολο να το παρατηρήσεις αν εισαι ο μοναδικός οδηγός και δεν αλλάζεις ρυθμίσεις στο κάθισμα συχνά.
Όταν θα τραβήξω τον λεβιέ για να αλλάξω θέση το κάθισμα έχει μεγάλο τζόγο αριστερά δεξιά και κλειδώνει σε διαφορετικά κλικ, και η πλάτη επίσης όταν πας να αλλάξεις θέση και κουμπώνει στραβά και γέρνει από την μια πλευρά περισσότερο.
Στο σέρβις της αντιπροσωπειας το αναγνώρισαν, άλλαξαν τον σκελετό της πλάτης το πρόβλημα δεν λύθηκε, θα αλλάξουμε και τον σκελετό της βάσης τις επόμενες μέρες. Αυτό που είδαμε όμως και με ανησυχεί είναι ότι και δυο άλλα st line που ήταν εκεί είχαν το ίδιο πρόβλημα , και μου λένε ότι δεν θα αλλάξει και ότι και να κάνουνε, είναι από κατασκευής έτσι.
Πιστεύω ότι είναι και θέμα ασφάλειας, και θα ήθελα να το τσεκάρετε όσοι θέλετε για να δούμε αν ισχύει η μόνο εγώ έχω το πρόβλημα.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
-
μια ερωτηση παιδες...
συνδεθηκα χθες σε wi-fi και προσπαθησα να κανω update το sync στην εκδοση 3.Το μονο που εγραφε κανοντας scan ηταν το οτι εκανα scan.Kανω κατι λαθος? -
Ο χρήστης manosgsx έγραψε:
Καλησπέρα στο forum.
Nεος στο forum και κάτοχος Kuga 1.5 TDCI ST LINE από τον Νοέμβριο του 2017.
Γενικά πολύ ευχαριστημενος από το αυτοκίνητο μετά από περίπου 15000 χλμ. Όσων αφορά την κατανάλωση με 70% πόλη 30%εθνική είναι στα 6,5 λτ .Όσων αφορά τα προσκέφαλα είναι και εμένα σταθερά.
Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως με το κάθισμα του οδηγού και θα ήθελα να μου πείτε αν έχει και κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα, (που μάλλον είναι γενικό στα st line ) είναι δύσκολο να το παρατηρήσεις αν εισαι ο μοναδικός οδηγός και δεν αλλάζεις ρυθμίσεις στο κάθισμα συχνά.
Όταν θα τραβήξω τον λεβιέ για να αλλάξω θέση το κάθισμα έχει μεγάλο τζόγο αριστερά δεξιά και κλειδώνει σε διαφορετικά κλικ, και η πλάτη επίσης όταν πας να αλλάξεις θέση και κουμπώνει στραβά και γέρνει από την μια πλευρά περισσότερο.
Στο σέρβις της αντιπροσωπειας το αναγνώρισαν, άλλαξαν τον σκελετό της πλάτης το πρόβλημα δεν λύθηκε, θα αλλάξουμε και τον σκελετό της βάσης τις επόμενες μέρες. Αυτό που είδαμε όμως και με ανησυχεί είναι ότι και δυο άλλα st line που ήταν εκεί είχαν το ίδιο πρόβλημα , και μου λένε ότι δεν θα αλλάξει και ότι και να κάνουνε, είναι από κατασκευής έτσι.
Πιστεύω ότι είναι και θέμα ασφάλειας, και θα ήθελα να το τσεκάρετε όσοι θέλετε για να δούμε αν ισχύει η μόνο εγώ έχω το πρόβλημα.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Αυτό με το κάθισμα το δικό μου δεν το κάνει. Και σχεδόν κάθε μέρα αλλάζω ρυθμίσεις (το παίρνει περισσότερο η σύζυγος). Σε ποια αντιπροσωπεία σου άλλαξαν τον σκελετό της πλάτης? Όταν λες τζόγο εννοείς ότι η βάση του καθίσματος παίζει αριστερά-δεξιά?
μια ερωτηση παιδες...
συνδεθηκα χθες σε wi-fi και προσπαθησα να κανω update το sync στην εκδοση 3.Το μονο που εγραφε κανοντας scan ηταν το οτι εκανα scan.Kανω κατι λαθος?Έχει αναφερθεί και από άλλους κατόχους ότι το update μέσω wifi έχει θέματα. Το καλύτερο είναι να κατεβάσεις το τελευταίο update είτε του sync είτε τους χάρτες στον υπολογιστή σου, copy σε ένα usb και φόρτωση στο αυτοκίνητο.
-
το xω σε usb απλως ημουν διπλα σε router χθες και είπα μήπως..
σχετικα με την αναβαθμιση χαρτων του navi είναι ενσωματωμενη σε αυτη του sync ή κανω κατι αλλο?
Thanks -
Είναι άλλο αρχείο. Αν μπεις στην σελίδα της ford και βάλεις το vin του αυτοκινήτου θα σου βγάλει αν θέλει update το sync ή και οι χάρτες.
-
Ο χρήστης lefteris-g έγραψε:
μια ερωτηση παιδες...
συνδεθηκα χθες σε wi-fi και προσπαθησα να κανω update το sync στην εκδοση 3.Το μονο που εγραφε κανοντας scan ηταν το οτι εκανα scan.Kανω κατι λαθος?Αναβάθμιση μέσω WiFi δεν έχει κάνει κανένας από ότι ξέρω. Προφανώς είναι απενεργοποιημένα λόγω μεγέθους των αρχείων. Τώρα, ανάλογα με τις μέρες του, μπορεί να ολοκληρώσει τον έλεγχο μέσα σε 2-3 λεπτά, μπορεί όμως και να μείνει να ψάχνει για πάντα. Στην περίπτωση που ολοκληρώσει τον έλεγχο, δεν βρίσκει αναβάθμιση ακόμα και αν υπάρχει από το site. Ο μόνος πρακτικός λόγος για να κάνεις check είναι αφού έχεις κάνει αναβάθμιση μέσω usb stick. Το check αυτό θα ενημερώσει την ford ότι είσαι αναβαθμισμένος και θα σταματήσει να σου βγάζει στη σελίδα ότι υπάρχουν αναβαθμίσεις
-
Να ζητήσω συγνώμη από τον mrclouzo και τους συντονιστές γιατί έκανα λάθος και αντί να απαντήσω έστειλα αναφορά
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Γιώργο μάλλον θέλει 'αρχικοποίηση' η ηλιοροφή. Δεν ξέρω εάν γίνεται από εσένα (ίσως στο Youtube βρείς κάποιο βιντεάκι που να δείχνει την διαδικασία), αλλιώς σίγουρα ένα εξουσιοδοτημένο θα μπορεί να κάνει reset και λογικά δωρεάν.Καλησπερα και χρονια πολλα !αν δεν το εβρισκα εκεινη την μερα θα εσκαγα
Με τα απο ψαξιμο σε φορουμ και διαβασμα 2 ωρων εκει!ευτυχως ενας χριστιανιος ειχε γραψει την λυση στο προβλημα που ηταν.... ανοιγεις την πορτα του οδηγου πατας το κουμπι χωρις να το βαλεις εμπρος μετα πατας φρενο και με πατημενο το φρενο και το ενα κουμπι της ηλιοροφης αφου της κανει 2να πληρη κυκλο ανοιξε κλεισε ξεμπλοκαρει...
Μεγαλη χαρα ενεινη την μερα λες και ανακαλυψα τον κοσμο -
Χαζομάρα, δεν μου έκοψε να κοιτάξω στο service manual για τη διαδικασία (το service manual το είχε ποστάρει ο ace αν θυμάμαι καλά στο ford forum. είναι του prefacelift αλλά τα περισσότερα κάνουν και για το facelift)
-
κατά τύχη είδα ότι έχουν προσθέσει ένα καινούργιο χρώμα στο Kuga - Chrome Blue
Δείχνει ωραίο στις φωτό
-
Το έχω δεί από κοντά και είναι πολύ ωραίο όντως!! Και έψαχνα να βρω πιο χρώμα είναι (γιατι δεν υπήρχε ότα παράγγειλα το δικό μου)...ευχαριστώ για την ενημέρωση.
-
Παρα πολυ ωραιο σε αυτο το χρωμα οντως.
-
Επίσης στην τελευταία αναβάθμιση fordpass άρχισε να μου βγάζει τιμές καυσίμων. Δεν ξέρω αν είναι λόγω του update, ή επειδή πήγα στον λογαριασμό μου στο αγγλικό site και έβαλα σωστά τη χώρα κατοικίας. Πάντως με την αλλαγή χώρας μου εξαφάνισε επιλογές που δεν ίσχυαν στην Ελλάδα (όπως ενοικίαση φορτηγού από Herz) και στην επιλογή αγοράς νέου ford με πάει στο Ελληνικό site.
-
](https://postimg.cc/TynDj9pv)[/img]
Λοιπόν μετά από 1.5 χρόνο επιτελούς κατάφερα να κάνω ταξιδάκι της προκοπής και να απολαύσω λίγο το αυτοκίνητο..Ταξίδι Αθηνά - Αρχαία Ολυμπία - Αθηνά. Το πρώτο σκέλος έγινε μέσω Τρίπολης και το δεύτερο μέσω Πάτρας.
Αρχικά, χώρεσε φουλ συμπράγκαλα και δώρα για τα Χριστούγεννα...Επιβάτες εγώ, γυναικά και παιδί σε καρεκλάκι. Πίσω στον χώρο αποσκευών καροτσάκι, βαλίτσα, πράγματα παιδιού, δώρα και το πάρκο-κρεββάτι. Βενζίνη V-power ώστε να κρίνετε την κατανάλωση. Το αυτοκίνητο έχει κάνει περίπου 6000 χλμ χωρίς το ταξιδάκι αυτό..Κίνηση ελάχιστη στο πρώτο σκέλος, κανονική στο δεύτερο..Δρόμος στο πήγαινε αρκετές ανηφόρες και κατηφόρες, στο έλα λίγες ανηφόρες και κατηφόρες..Στην εικόνα (αν το έχω κάνει καλά και μπορείτε να την δείτε) Είναι τα συνολικά χλμ από την ώρα που έφυγα από Αθηνά μέχρι την ώρα που γύρισα στο γκαράζ μου. Ταχύτητες σταθερές πάνω από 100, με επικρατέστερο εύρος μεταξύ 130-140 και οποία κοψίματα για τα τούνελ και διασταυρώσεις ειδικά στην Πύργου - Πατρών. Το αυτοκίνητο ήταν πολύ άνετο έως πάρα πολύ άνετο, πήγα και ήρθα ατσαλάκωτος, ενδεικτικά να σας πω ότι 3 ώρες και κάτι ψηλά και στο πήγαινε και στο έλα το παιδί το οποίο είναι κάτω των 2ετων, απλά κοιμήθηκε και ξύπνησε στο τελείωμα του κάθε σκέλους χωρίς γκρίνια, ανεξάρτητα κατάστασης οδοστρώματος, ίσως να βοήθησε και το καρεκλάκι. Την ίδια διαπίστωση έκανε και η γυναικά μου που δεν ζήτησε ούτε μια στάση για να ξεμουδιάσει ή έστω να κάνει κάποιο άλλο παράπονο. Στις στροφές βράχος, καμιά πλεύση, ελάχιστος θόρυβος, όποτε χρειάστηκε το android auto έκανε το θαύμα του και έπαιζε κάθε λογής παιδικά τραγουδάκια απευθείας από youtube. Κινητήρας είναι πολύ καλός, δεν ξέρω αν ο μέσος οικογενειάρχης έχει ανάγκη από παραπάνω δύναμη, καθώς ούτε ανάλογους δρόμους έχουμε σε όλη την επαρχεία, ούτε σε κρεμάει και δεν τολμάς να προσπεράσεις, όπου χρειάστηκε ήταν κύριος και ακολουθεί ότι ρυθμό χρειαστείς, αφού στα 140 έχεις την αίσθηση ότι χαλαρά ανεβάζει και αυτό το βλέπεις και όταν το πιέσεις..τουλάχιστον μια με δυο φορές που το δοκίμασα. Τώρα στο επαρχιακό δίκτυο καθώς και σε χωματόδρομο ήταν απόλυτα ικανοποιητικός ο τρόπος που κινήθηκε το αυτοκίνητο, υπέροχα φώτα το βράδυ και καλός κλιματισμός. Συμπέρασμα, ότι αύριο θα φύγω για Πήλιο και πιστεύω να το απολαύσω όσο και τώρα, ξέρω ότι όλα τα αυτοκίνητα είναι καλά αυτή την εποχή, tiguan 3008 x1 sportage tuscon κλπ, όμως πάντα είναι όμορφο συναίσθημα να επιβεβαιώνεις - εξαργυρώνεις την επιλογή σου με την ικανοποίηση μέσα σου όταν φτάσεις στο σπίτι σβήσεις τον κινητήρα και κατέβεις από το αυτοκίνητο κάτσεις στην πολυθρόνα του σπιτιού και ψάχνεις λόγο να κατέβεις ξανά να οδηγήσεις το αυτοκίνητό σου..Εύχομαι ο καθένας ανεξαρτήτως αυτοκίνητου και μάρκας να χαίρεται και να απολαμβάνει πολλά και ασφαλή χλμ με το αυτοκίνητό του..Χρονιά πολλά.. -
Αυτό το πράγμα που έχει κάνει η ford με την ανάρτηση είναι κατόρθωμα. Με 18 ζάντες και δεν κοπανάει καθόλου, όταν στο προηγούμενο αμάξι μου με 16ρες (mx-5) Και κοπάναγε Και έγερνε στις στροφές.
-
Και με 50αρι προφίλ. Πραγματικά δεν έχω νιώσει την ανάρτηση να τερματίζει ή να χτυπάει. Είναι τόσο όσο. Στην εθνική είναι τέλεια, δεν υπάρχει ίχνος πλεύσης. Η 116d ήταν σαφώς πιο πλαδαρή στην εθνική και με μεγαλύτερες κλίσεις στις στροφές. Χωρίς πλάκα. Εξαιρετικό το setup των φορνταιων μηχανικών. Νομίζω ότι το st line είναι η χρυσή τομή για τους περισσότερους που κινούνται κατά 95% στην άσφαλτο και σίγουρα πιο ευχάριστο από την Χ1 με την standard ανάρτηση που έχω οδηγήσει 2-3 φορές.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Και με 50αρι προφίλ. Πραγματικά δεν έχω νιώσει την ανάρτηση να τερματίζει ή να χτυπάει. Είναι τόσο όσο. Στην εθνική είναι τέλεια, δεν υπάρχει ίχνος πλεύσης. Η 116d ήταν σαφώς πιο πλαδαρή στην εθνική και με μεγαλύτερες κλίσεις στις στροφές. Χωρίς πλάκα. Εξαιρετικό το setup των φορνταιων μηχανικών. Νομίζω ότι το st line είναι η χρυσή τομή για τους περισσότερους που κινούνται κατά 95% στην άσφαλτο και σίγουρα πιο ευχάριστο από την Χ1 με την standard ανάρτηση που έχω οδηγήσει 2-3 φορές.Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Είσαι σίγουρος ότι οδήγησες F20 116d? Αν ναι τότε να την δείτε γιατί θα έχει σκάσει κανένα αμορτισέρ. Η 116d που εγώ έχω του 2017 είναι μασίφ, σκληρή , ευθύβολη και ένα πραγματικό tourer στην εθνική . Για να καταλάβεις τι εννοώ και πάντα στα πλαίσια ότι είναι ντίζελ (τα ντίζελ μπροστά φοράνε άλλο σετ απ ανάρτησης λόγω βάρους , που συνήθως είναι πιο μαλακό) είναι αντίστοιχα σκληρή με το NC MX-5 μου....
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Είσαι σίγουρος ότι οδήγησες F20 116d? Αν ναι τότε να την δείτε γιατί θα έχει σκάσει κανένα αμορτισέρ. Η 116d που εγώ έχω του 2017 είναι μασίφ, σκληρή , ευθύβολη και ένα πραγματικό tourer στην εθνική . Για να καταλάβεις τι εννοώ και πάντα στα πλαίσια ότι είναι ντίζελ (τα ντίζελ μπροστά φοράνε άλλο σετ απ ανάρτησης λόγω βάρους , που συνήθως είναι πιο μαλακό) είναι αντίστοιχα σκληρή με το NC MX-5 μου....Sent from my iPad using Tapatalk
Μετά από 105.000 χλμ και 5.5 χρόνια (την έδωσα τον Οκτώβριο και πήρα το kuga) θεωρώ ότι έχω μια καλή άποψη για το αυτοκίνητο
Προφανώς σε μπερδεύει το γεγονός ότι τα runflat είναι ολίγον τι κούτσουρα. Η ανάρτηση έχει σαφώς μαλακό setup με αποτέλεσμα και να γέρνει αρκετά στις στροφές και να έχει πλεύσεις στην εθνική στις μεγάλες ταχύτητες. Πίστεψέ με, της ήπια το αίμα όπου μπορείς να φανταστείς και την ευχαριστήθηκα. Αλλά η βασική ανάρτηση είναι όπως την περιγράφω, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι το αμάξι δεν στρίβει ή έχει άλλα θέματα. Δεν είναι όμως giulietta (που θυσιάζει βέβαια σε μεγάλο βαθμό την άνεση). Η ανάρτηση του m-pack είναι η χρυσή τομή. Την οποία επίσης δεν την λες και κούτσουρο. Όταν έβαλα τα bridgestone driveguard η άνεση βελτιώθηκε αρκετά και μειώθηκε ο θόρυβος κύλισης. Αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι η ανάρτηση είναι μαλακή. Επίσης έχει φίλος ένα mx5 mk3 1.8 και το έχω οδηγήσει πολλές φορές. Είναι όντως πολύ μαλακό. Αν δεν πούλαγα τον άσο, θα έβαζα εντός του 2019 πιο σφιχτά aftermarket αμορτισέρ (είτε bilstein b6 είτε koni fsd).Εν κατακλείδι, η ανάρτηση του st line είναι σαφώς πιο σφιχτή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε σφιχτό στροφιλίκι θα κουνάει μαντήλι στην μπέμπα. Απλά ελέγχει εξαιρετικά το μεγάλο και βαρύ αμάξωμα του kuga και σε συνδυασμό με τις πιο παχιές αντιστρεπτικές αυτής της έκδοσης οι κλίσεις στις στροφές είναι πράγματι μικρές για την κατηγορία. Και με ένα μαγικό τρόπο χωρίς να θυσιάζει την άνεση και την ποιότητα κύλισης.
Ford Kuga