-
Το έχουμε πει. Τα τέλη βγαίνουν σύμφωνα με τους ρύπους που αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας. Για να αλλάξουν οι ρύποι πρέπει να αλλάξουν οι άδειες κυκλοφορίας στα παλιά αυτοκίνητα. αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί μπορεί μεν τα αυτοκίνητα να είναι ίδια αλλά αυτό δεν το πιστοποιεί το κράτος αλλά η εταιρεία. Για τον ίδιο λόγο δεν άλλαξαν τα τέλη κυκλοφορίας στα παλιά αυτοκίνητα όταν άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού από κυβικά σε ρύπους ενώ ήταν ακριβώς τα ίδια αυτοκίνητα
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το μόνο που με στεναχώρησε είναι τα τέλη κυκλοφορίας που από 260€ που ήταν για τον βενζινοκινητήρα πάνε στα 460€ για τα αυτοκίνητα από τον Ιούλιο και πέρα .
Ειναι τα νέα πρότυπα...και το tiguan κάπου εκει θα πάει. Τα περισσότερα SUV πλήτονται απο αυτή την αλλαγή.
Το τιγκ μαλλον στα 280 θα παει. Οσο ηταν παλια το κουγκα
-
Χωρίς αλλαγές θα υπολογιστούν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2019, σύμφωνα με δήλωση της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου.
Ειδικότερα η υφυπουργός, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ανέφερε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να αλλάξουν τα Τέλη Κυκλοφορίας σημειώνοντας ωστόσο ότι «αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε» κάποιες ελαφρύνσεις.Αυτά είναι τα τελευταία νέα για όσους ανησυχούν, δεν θα παραλείψω βέβαια να πω ότι για κάποιον που γουστάρει το KUGA και δίνει 25.000 να το αγοράσει θα κολλήσει στα 160 euro που θα έδινε παραπάνω για τα τέλη κυκλοφορίας. Είναι το λιγότερο που θα πω ΓΕΛΟΙΟ.
-
Η διαφορα των 200 ευρω υπαρχει καθως ισχυει το ευρο6
Οταν σε λιγους μηνες θα ερθει το ευρο 7, τα ευρο 6 θα εχουν ακομα μεγαλυτερα τελη για λογους προωθησης των νεων αυτοκινητων.Αντε πουλα τα τοτε με 500 -600 ευρω τελη.
Η υπολοιματικη τους αξια θα πεσει τοσο πολυ που τη διαφορα που προκυπτει απο την εποχη πριν τους νεους ρυπους, αν την περασεις λογιστικα και την επιμερησεις στα τελη, τοτε τα τελη θα φτανουν για οσο κρατας το αυτοκινητο ισως ακομα και στα 700-800 ευρω
Οχι για μ3 μπεμπα , αλλα για ενα κουγκα
-
Δηλαδή τώρα δύο αμάξια με τους ίδιους ρύπους το ένα Euro 5 και το άλλο Euro 6 πληρώνουν διαφορετικά τέλη;
-
Υπερβολές!!! το φτάσαμε γύρω στο 1000 χιλιάρικο!
Εγώ πλήρωσα 268 euro πέρσι και κατά τα λεγόμενα του υπ. οικονομικών το 2019 το ίδιο θα πληρώσω!
Κάνετε όλοι εικασίες δίχως χειροπιαστές αποδείξεις.
Τελικά εσείς έχετε δίκιο ή το ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ?
ΕΙΔΩΜΕΝ!!! -
Το ευχομαι, αλλα αν παρακολουθειτε τις εξελιξεις ισως το ξανασκεφτειτε. Η κατασταση δεν θα ειναι οπως πριν, υπαρχει ταση προωθησης εναλλακτικων καυσιμων. Συνεπως σημερα ξεκινα το προγραμμα με 200 ευρω αυξηση τελων τα οποια στηριζονται φυσικα πανω σε ρυπους και σε κ.εκ.Το γεγονος αυτο υπαγορευει μια πλεον τελειως διαφορετικη φυση της φορολογησης. Υπαρχουν συζητησεις εδω και χρονια για μετρηση πλεον και των νοχ και αναλογη φορολογικη επιβαρυνση.
http://autogrip.gr/wp-content/uploads/2 ... 24x671.png
Ετσι εγινε και με τα ντιζελ ευρο 4 . Τα βαρεσαν στο κεφαλι. Εχασαν μεγαλη αξια.
Πριν μια δεκαετια ο κοσμος πιστεψε και αγορασε τζιπ 3 χιλιαδων κ.εκ.. τι ακολλουθησε; τα πουλουσε για 4 χιλιαδες €
Αν υπολογισεις την επιπλεον χασουρα απο την υπολογιζομενη στα παγια εξοδα του αυτοκινητου και τα επιμερισεις, εβγαιναν τα τελη κατι χιλιαρικα.
Συνεπως την πατησαν αγριως. -
Η φορολογία στην Ελλάδα παραδοσιακά χτυπά τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Έγινε ένα διάλειμμα γύρω στα καλά χρόνια που περάσαμε και μετά ξαναγύρισαν στις παλιές καλές ιδέες τους. Η αλλαγή μετρήσιμων ρύπων ήρθε σαν δώρο για το υπουργείο οικονομικών αλλά δεν κρύβεται και καμιά πλεκτάνη από πίσω
-
Ο χρήστης nik-nak έγραψε:
Αυτά είναι τα τελευταία νέα για όσους ανησυχούν, δεν θα παραλείψω βέβαια να πω ότι για κάποιον που γουστάρει το KUGA και δίνει 25.000 να το αγοράσει θα κολλήσει στα 160 euro που θα έδινε παραπάνω για τα τέλη κυκλοφορίας. Είναι το λιγότερο που θα πω ΓΕΛΟΙΟ.
Στη δεκαετία (που κάποιος μπορεί να κρατήσει το αμάξι) η διαφορά στα τέλη κυκλοφορίας είναι 1600€. Να στον στείλω σε σένα να του τα δώσεις, αφού είσαι τόσο large με τα χρήματα;
Έχει ιδέα πόσο μπορεί να κόπιασε κάποιος για να μαζέψει 25Κ και να μην θέλει να δώσει σε βάθος 20ετιας αλλά 1600, επειδή το κράτος θέλει να τον αρμέξει;;;
Μάλλον τα βρίσκεις τα λεφτά στο δρόμο εσύ...
-
2000 ευρω ειναι η διαφορα συν την περεταιρω και ξαφνικη απομειωση του κεφαλαιου ως επενδυση.
Το θεμα ειναι το επομενα ευρο 7 και 8. Εχω την αισθηση πως σιγα σιγα τα οχηματα θα πληρωνουν ρυπους για καθε εναν ξεχωριστα. Πιο πιθανον βλεπω το Νοχ απο το επομενο ευρο 7 να αρχιζει να μετριεται και να κοστολογηται και αυτο σαν το co2
-
Να κανω μια ερωτηση και συγγνωμη αν εχει απαντηθει.Τωρα με το νεο προτυπο μετρησης ρυπων, πχ στο kuga, οσοι ειχαν αγορασει αυτοκινητο πριν πχ 3 μηνες, θα αλλαξουν και για αυτους τα τελη κυκλοφορίας, δηλ για το 2019 θα πληρωσουν τελη συμφωνα με τους νεοςυς ρυπους ή θα παραμεινουν ως εχουν;
-
Τα τέλη υπολογίζονται από τους ρύπους που αναφέρονται στην άδεια του αυτοκινήτου.
Όσα είχαν ταξινομηθεί πριν αλλάξει το σύστημα μέτρησης της κατανάλωσης τότε εκείνα θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα ίδια..Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ευχαριστω
-
Το τραγικό είναι οτι πάλι τα diesel που ρυπαίνουν κτλ,σε πολλά αυτοκίνητα πληρώνουν πάλι λιγότερα τέλη κυκλοφορίας με το νέο τρόπο μέτρησης,οπότε γίνονται ακόμα πιο συμφέροντα οικονομικά...
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Τα τέλη υπολογίζονται από τους ρύπους που αναφέρονται στην άδεια του αυτοκινήτου.
Όσα είχαν ταξινομηθεί πριν αλλάξει το σύστημα μέτρησης της κατανάλωσης τότε εκείνα θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα ίδια..Sent from my iPhone using Tapatalk
Όποτε για να καταλάβω όσοι είχαν το Kuga και πλήρωναν 268 θα συνεχίσουν έτσι ενώ όσοι το αγοράσουν σήμερα θα πληρώνουν 400αρια;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης emitrou έγραψε:
Όποτε για να καταλάβω όσοι είχαν το Kuga και πλήρωναν 268 θα συνεχίσουν έτσι ενώ όσοι το αγοράσουν σήμερα θα πληρώνουν 400αρια;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ακριβώς. Εκτός και αν αλλάξει ο τρόπος υπολογισμών των τελών από το Υπουργείο..
Τότε που ταξινομηθηκε πιστοποιήθηκε ότι ρυπαίνει Χ γραμμάρια και αυτό δεν γίνεται να αλλάξει. Αναφέρθηκε αναλυτικοτατα πιο πάνω. -
Κι αν αυτό σου φαίνεται περίεργο δες τα τέλη κυκλοφορίας στο Mazda rx-8 με βάση τα κυβικά και με βάση τους ρύπους.
-
Ξέρουμε αν το Kuga θα έρθει σε υβριδικό με βενζίνη;
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Ξέρουμε αν το Kuga θα έρθει σε υβριδικό με βενζίνη;Η επόμενη γενιά, όχι το τωρινό μοντέλο. Άρα τέλος 2019 ή αρχές 2020 λογικά.
-
Μετά απο έρευνα 5 και πλέων μηνών και με τη σημαντική βοήθεια σας μέσα απο αυτό το νήμα, δηλώνω νέος κάτοχος Ford Kuga St Line Diesel 1.5 manual σε χρώμα Magnetic.
Παρέλαβα σε μια εβδομάδα (ήταν ήδη τελωνισμένο) απο Βελμάρ στο Μαρούσι.Σας παραθέτω τα πρώτα μου ερωτήματα που δεν μπορώ να λύσω ούτε με την 3η ανάγνωση των 260 σελίδων του νήματος!
Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω στο αυτοκίνητο το πρώτο διάστημα; Ο πωλητής μου είπε δεν χρειάζεται στρώσιμο.. Εγώ προσέχω απλά να οδηγώ σε χαμηλές στροφές όπως έχω διαβάσει και σε προηγούμενα post.
Όσον αφορά τους χάρτες, το Apple Carplay μέσω IOS12 θα υποστηρίζει και Google Maps, όταν κάνω την σύνδεση έχω μόνο τον ήχο απο το αυτοκίνητο ενώ εμφανίζεται στο SYNC3 μόνο η εφαρμογή Apple maps.. Γνωρίζετε κάτι σχετικά; Πρέπει να κάνω update to SYNC 3 και αν ναι που το βλέπω γιατί στο ETIS δεν μπορώ να δω κάτι σχετικό? Ξέρω για τη διαδικασία ενημέρωσης μέσω USB όπως την έχετε περιγράψει αλλά δεν μπορώ να φτάσω μέχρι το σημείο να δω τι έχω και τι θα πρέπει να έχω σαν version.
Προσπάθησα χθες να δω το version των maps και της εφαρμογής(SYNC) απο το αυτοκίνητο αλλά δεν το βρήκα πουθενά..
Μπορεί κάποιος να μου παραθέσει το link που κάνω register ως ford user γιατί σε αυτό που προσπαθώ δεν αναγνωρίζει το VIN?
Επίσης.. είδα στο ETIS ότι υπάρχει διαθέσιμο update για το Powertrain του αυτοκινήτου.. (Powertrain Control Module) Το έχει κάνει κανείς ή έστω να γνωρίζει τι είναι αυτό και αν πρέπει και μπορούμε να το κάνουμε;Συγνώμη για τον καταιγισμό αλλά καταλαβαίνετε! More to come
Ford Kuga