-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Μα και για την κατανάλωση με αυτή τη λογική όποιος θέλει πάει σε χαμηλό με μικρότερο συντελεστή αεροδυναμικής και λιγότερο βάρος. Σιγά μην πάρεις 'περίπτερο' για να κάνεις οικονομία.
Κακά τα ψέματα. Υπάρχουν και περίπτερα πλέον με καταναλώσεις άριστες δεδομένου του όγκου του βάρους και γενικότερα του προσανατολισμού του στησίματος.
Και για να τα αποδεικνυουμε
-
the_ace εσύ μπορεί να είχες την τύχη να τα δοκιμάσεις για πολύ ώρα και σε οριακές συνθήκες, εμείς οι υπόλοιποι που δεν είχαμε αυτή την πολυτέλεια οπότε θα μείνουμε στα βασικά.
Ναι είναι καλύτερο αλλά θεωρητικά πάντα την πραγματική διαφορά την καταλαβαίνεις όταν πας το αυτοκίνητο στα όρια, πόσοι από εμάς θα το κάνουμε? Και μετά θα έρθει κάποιος και θα σου πει ναι ρε φίλε αλλά άλλο να στρίβεις στα όρια και να έχεις και +300 κιλά στο αμάξωμα. Δε θα βγάλουμε άκρη. Μακάρι να μπορούσαμε να τα κάνουμε και μια βόλτα σε πίστα. Αλλά δεν...Sera2008. Μαζί σου. Έκανα test drive στο QQ και η αίσθηση που μου άφησε είναι ακριβώς αυτή. Μιλάμε για μια κατηγορία κάτω. Όχι όμως μόνο σε σχέση με το Kuga. Εγώ μετά το QQ οδήγησα το xtrail. Καμία σχέση. Μέρα με τη Νύχτα. Και μιλάμε στη ίδια ακριβώς διαδρομή. Άλλη αίσθηση οδήγησης, άλλοι ήχοι στην καμπίνα.
NikosGolf. Από ποιο είναι αυτή η μέτρηση? Μοντέλο / κυβικά / ιπποι / καύσιμο. Και φυσικά από τι συνθήκες και διαδρομή? 173km με μέσο όρο 58km. Αν πας με 90 σταθερά για 170km και στο Kuga θα κατέβεις αρκετά φαντάζομαι.
-
Ο χρήστης alejandrok έγραψε:
Αν πας με 90 σταθερά για 170km και στο Kuga θα κατέβεις αρκετά φαντάζομαι.Περίπου στο 7 για βενζίνη (το έκανα στο στρώσιμο και μου έσπασαν τα νεύρα!) και κάνα 5αρι για το diesel.
Όλα είναι θέμα οδήγησης...και εγώ στο υβριδικό CHR είδα με οικονομική οδήγηση (για εμένα) ~6.5 στην πόλη και το βρήκα εξαιρετικό και διαβάζω για 5αρια.
-
Ο χρήστης alejandrok έγραψε:
the_ace εσύ μπορεί να είχες την τύχη να τα δοκιμάσεις για πολύ ώρα και σε οριακές συνθήκες, εμείς οι υπόλοιποι που δεν είχαμε αυτή την πολυτέλεια οπότε θα μείνουμε στα βασικά.
Ναι είναι καλύτερο αλλά θεωρητικά πάντα την πραγματική διαφορά την καταλαβαίνεις όταν πας το αυτοκίνητο στα όρια, πόσοι από εμάς θα το κάνουμε? Και μετά θα έρθει κάποιος και θα σου πει ναι ρε φίλε αλλά άλλο να στρίβεις στα όρια και να έχεις και +300 κιλά στο αμάξωμα. Δε θα βγάλουμε άκρη. Μακάρι να μπορούσαμε να τα κάνουμε και μια βόλτα σε πίστα. Αλλά δεν...Sera2008. Μαζί σου. Έκανα test drive στο QQ και η αίσθηση που μου άφησε είναι ακριβώς αυτή. Μιλάμε για μια κατηγορία κάτω. Όχι όμως μόνο σε σχέση με το Kuga. Εγώ μετά το QQ οδήγησα το xtrail. Καμία σχέση. Μέρα με τη Νύχτα. Και μιλάμε στη ίδια ακριβώς διαδρομή. Άλλη αίσθηση οδήγησης, άλλοι ήχοι στην καμπίνα.
NikosGolf. Από ποιο είναι αυτή η μέτρηση? Μοντέλο / κυβικά / ιπποι / καύσιμο. Και φυσικά από τι συνθήκες και διαδρομή? 173km με μέσο όρο 58km. Αν πας με 90 σταθερά για 170km και στο Kuga θα κατέβεις αρκετά φαντάζομαι.
Την διαφορά στην αίσθηση την καταλαβαίνεις και σε μια στροφή των 50-60χαω, δεν είναι ανάγκη να πας 'στο όριο'. Ούτε σε οριακές διαδρομές οδήγησα, ούτε τα έλιωσα, ούτε σε πίστα μπήκα, ούτε τίποτα, απλά επιβεβαίωσα αυτό που λένε ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι και δοκιμαστές παγκοσμίως. Ρε παιδιά ήμαρτον δηλαδή άμα δεν μπορούμε να διακρίνουμε ποιο αυτοκίνητο είναι καλοστημένο και ποιο όχι.
Όσον αφορά την κατανάλωση, η φωτογραφία που μας έχει πρήξει τα @@ το παλικάρι είναι από το diesel, σε Ε.Ο. και όντως πήγαινε με 80?90? κάτι τέτοιο, λίγο ακόμα και θα ήταν σαν επιτάφιος, εντελώς άχρηστο και αβάσιμο νούμερο δηλαδή. Βάσει δηλωμένων καταναλώσεων, το Tiguan 1.4TSi είναι οριακά ποιο βενζινοβόρο από το Kuga 1.5EB, άρα δεν υπάρχει δράκος στο παραμύθι.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Μα και για την κατανάλωση με αυτή τη λογική όποιος θέλει πάει σε χαμηλό με μικρότερο συντελεστή αεροδυναμικής και λιγότερο βάρος. Σιγά μην πάρεις 'περίπτερο' για να κάνεις οικονομία.
Κακά τα ψέματα. Υπάρχουν και περίπτερα πλέον με καταναλώσεις άριστες δεδομένου του όγκου του βάρους και γενικότερα του προσανατολισμού του στησίματος.
Μιλάω πάντα για βενζίνη. Αλλά και για πετρέλαιο αν το πάρουμε, το ίδιο μοτέρ σε ένα octavia θα καίει ακόμα λιγότερο.
-
Μπα λιγοτερο δε καιει
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλα η καταναλωση 4.1 ειναι μονο σε κατηφορα. 1 λιτρο πανω απο το golf καιει το tiguan.
-
diesel είναι ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Παιδια είχα κάνει test drive σε Tiguan χωρίς κλιματισμό 7.1 σήμερα έκανα έτσι για να μου φύγει από το μυαλό το kuga 7,6 μου έδειξε .Εμενα προσωπικά δεν νου άρεσε στη οδήγηση πολύ ψηλό το βρήκα
-
Η κατανάλωση είναι από Ναύπλιο Επίδαυρο Αθήνα πήγαινα με 6η και 100 εθνική. Μερικές φορές 5η και γύρω στα 90
Τιγκουαν d
Όσον αφορά το ότι καταλαβαίνεις διαφορά στην οδήγηση ενός κουγκα η ενός σπορτατζ στα 50-60 είναι για να δικαιολογήσουν την αγορά ενός suv με σπορ και καλά συμπεριφορά ενώ έπρεπε να πάρουν χαμηλο -
Όσον αφορά το ότι καταλαβαίνεις διαφορά στην οδήγηση ενός κουγκα η ενός σπορτατζ στα 50-60 είναι για να δικαιολογήσουν την αγορά ενός suv με σπορ και καλά συμπεριφορά ενώ έπρεπε να πάρουν χαμηλο
Ωχχχχ, μισό να ετοιμαστώ για τη συνέχεια
-
Φίλε Nikos Golf και όμως οδηγώντας καθημερινά στην Μαραθωνος και κυρίως από Ραφήνα μέχρι Νέα Μακρη με ταχύτητες από 60-100 η διαφορά μεταξύ Kuga st line και Qashqai είναι κάτι παραπάνω από αισθητή από τιμόνι,αναρτήσεις,κλίσεις και μετατοπίσεις βάρους.Τωρα αν πιστεύεις ότι πήρα το kuga και τα λέω αυτά γιατί έπρεπε να πάρω ένα χαμηλό δικαίωμα σου και άποψη σου δεν έχω κανένα λόγο να σε πείσω για το αντίθετο.
-
ρε συ νικ,
δε πα να τα κανει και τσαμπα...
εχεις παει ουνανία? εχεις παει ντουσελντορφ? που λενε οτι ειναι και η πιο ωραια πολη τους?
ξυπνας το πουρνο, μπαινεις στο φαου και πας δουλεια.
μετα ξαναμπαινεις στο φαου και γυριζεις σπιτι.
καθε παρασκευη πας στο αλσταντ. και μετα σπιτι.
καθε μερα, καθε βδομαδα ρε φιλε... ολη σου τη ζωή. καταδικη μαυρη. σισυφος.
αν εχω προβλημα με τα φαου ειναι αυτο. κατι ομορφο, μια ελια στο μαγουλο, ενα μπιμπικι, ενα τατού στο κωλο δεν... βαριεμαρα ούνικη...
εκει διαφερει το κουγκ, εχει σκουλαρικακι στον αφαλο...αρ.ες.
το τροκ εχει ενα τατουαζακι μονο. χένα. -
Sorry το 7.6 κατανάλωση ήταν σε kuga diesel
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
εκει διαφερει το κουγκ, εχει σκουλαρικακι στον αφαλο...Ρε συ, θα μας το βγάλεις και αλανιάρικο το αιλουροειδές....
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
ρε συ νικ,
δε πα να τα κανει και τσαμπα...
εχεις παει ουνανία? εχεις παει ντουσελντορφ? που λενε οτι ειναι και η πιο ωραια πολη τους?
ξυπνας το πουρνο, μπαινεις στο φαου και πας δουλεια.
μετα ξαναμπαινεις στο φαου και γυριζεις σπιτι.
καθε παρασκευη πας στο αλσταντ. και μετα σπιτι.
καθε μερα, καθε βδομαδα ρε φιλε... ολη σου τη ζωή. καταδικη μαυρη. σισυφος.
αν εχω προβλημα με τα φαου ειναι αυτο. κατι ομορφο, μια ελια στο μαγουλο, ενα μπιμπικι, ενα τατού στο κωλο δεν... βαριεμαρα ούνικη...
εκει διαφερει το κουγκ, εχει σκουλαρικακι στον αφαλο...αρ.ες.
το τροκ εχει ενα τατουαζακι μονο. χένα.Αρχηγός γάτε
-
Ρε παιδιά sorry, αλλά ίσως ξεχνάμε το πιο σημαντικό για μένα, το kuga είναι ένα μοντέλο του 2013 και εσείς συγκρίνετε με το tiguan, το karoq, το 3008 κ.α. Φυσικό είναι να υστερεί σε πολλά σημεία το Kuga όπως χώρο αποσκευών, το ότι δεν έχει πίσω συρόμενα καθίσματα ή το υπερβολικό του βάρος κ.α. Θεωρώ ότι όλα αυτά με το που θα έρθει το καινούριο, θα τα έχει και με το παραπάνω και τότε θα μπορεί να γίνει μια σωστή σύγκριση με όλα τα μοντέλα που προαναφέρατε.
-
Το kuga αντικειμενικά είναι σε καλή τιμή εμένα μου έβγαινε
-
Εμένα το kuga μου έβγαινε με μεταλλικό χρωμα γιατί το άσπρο δεν του πάει 22500 το Tiguan 25500 την επέκταση 595 δεν την υπολογίζω γιατί είναι στη κρίση του καθενός αν τη βάλει .Μιλαμε για 3000 διαφορά κάπου κερδίζεις όμως και κάπου χάνεις.Εγω που το οδήγησα οκ τα έχει όλα αλλά βαρύ αμάξωμα και έστω για λίγο που το έκανα test drive με diesel 7,6 ;πολλά τα είδα .Δηλαδη το 10αρι είναι σίγουρο και παραπάνω νομίζω για τα 150ps.Xώρος αποσκευών μπορούσε και καλητερα για το μέγεθος του .Το Tiguan κερδίζει σε κάπου ποιο ελαφρύ λιγότερη κατανάλωση χαμηλότερα τέλη όχι τόσο ψηλή θέση οδήγησης πίσω υποβραχιόνο ανεξάρτητη θερμοκρασία για πίσω επιβάτες ντουλαπάκι συνοδηγού ψυχόμενο .Ωραια οθονη όχι ψηλά στο ταμπλό .Καθισματα πίσω που πανε μπροστά και μεγαλώνει ο χώρος αποσκευών .Μπορουσε και led αλλά τι να κάνουμε
-
Ο χρήστης ils έγραψε:
Εμένα το kuga μου έβγαινε με μεταλλικό χρωμα γιατί το άσπρο δεν του πάει 22500 το Tiguan 25500 την επέκταση 595 δεν την υπολογίζω γιατί είναι στη κρίση του καθενός αν τη βάλει .Μιλαμε για 3000 διαφορά κάπου κερδίζεις όμως και κάπου χάνεις.Εγω που το οδήγησα οκ τα έχει όλα αλλά βαρύ αμάξωμα και έστω για λίγο που το έκανα test drive με diesel 7,6 ;πολλά τα είδα .Δηλαδη το 10αρι είναι σίγουρο και παραπάνω νομίζω για τα 150ps.Xώρος αποσκευών μπορούσε και καλητερα για το μέγεθος του .Το Tiguan κερδίζει σε κάπου ποιο ελαφρύ λιγότερη κατανάλωση χαμηλότερα τέλη όχι τόσο ψηλή θέση οδήγησης πίσω υποβραχιόνο ανεξάρτητη θερμοκρασία για πίσω επιβάτες ντουλαπάκι συνοδηγού ψυχόμενο .Ωραια οθονη όχι ψηλά στο ταμπλό .Καθισματα πίσω που πανε μπροστά και μεγαλώνει ο χώρος αποσκευών .Μπορουσε και led αλλά τι να κάνουμεSent from my iPhone using Tapatalk
τα 7,6 στο 1,5 D δεν αντιστιστοιχουν με τιποτα...εγω εχω το αυτοματο powershift και παιζει 6,1 με 6,8 τερμα δεν θυμαμαι να εχω δει 7 πουθενα!!!εδω και ενα χρονο περιπου... οσο για την τιμη θεωρω οτι ειναι πολλα τα +3000!! με αυτα πηγαινες στο sti line και ειχες απο το φορντ ακομα περισσοτερα(εξοπλισμο και εμφανιση) πισω υποβραχιονιο εχει και το κουγκα... (βασικα η sti line εχει και ημιδερματινα με αλκανταρα στανταρ ) τριζωνικος κλιματισμος και ψυχωμενο ντουλαπακι υπαρχουν απο τον καιρο του Νοε (η λαγκουνα 2 2001 που ειχαμε στην οικογενεια ειχε και αυτη πριν 17 χρονια ,και η αλφα 159 εχει τριζωνικο απο το 2005)δεν νομιζω οτι ειναι σοβαρα πλεονεκτηματα για να δικαιολογισουν τα 3000+χιλιαρικα η > που αναφερεσαι ετσι οπως το λες ποιο πολυ για μειον ακουγεται παρα σαν πλεονεκτημα,γιατι το θεμα ειναι να ειναι μεσα στο οπτικο πεδιο του οδηγου και οχι χαμηλα ωστε να παιρνει τα ματια του απο τον δρομο...αλλιως θεωρειτε εργονομικο φαουλ...!
το τελευταιο ναι, ειναι ενα καλο συν αλλα για καποιον που εχει αναγκη τους μεγαλους χωρους μιας και ηδη το φορντ ειναι καλο σε αυτο τον τομεα(το τιγκουαν καλυτερο)βεβαια αν εγω ηθελα χωρους σε καλη τιμη και ωραιο περιτυλιγμα θα κοιταγα και το kodiaq που ειναι αλλου...!
συνοψιζοντας θεωρω εξοπλισμο εγγυηση τιμη αισθηση οδηγισης φορντ λιγοτερη καταναλωση εξτρα χωρους και ποιο ελαφρυ αμαξωμα tiguan απο εμφανιση μεσα εξω δεν κρινω μιας και ο καθενας εχει τα γουστα του!!και θεωρω οτι το ποιο σωστο για την επιλογη σου ηταν αυτο που ειπες παραπανω...δεν μας αρεσε ουτε μεσα ουτε εξω δωσαμε +3000 και πηραμε το τιγκουαν... καλοριζικο !!!!
Ford Kuga