-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και με μόνιμη σπιναρουν. Δεν έχει σχέση η μόνιμη τετρακίνηση.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Φυσικά και έχει σχέση η μεταφορά της ροπής. Άλλο το να δουλεύει κάθε άξονας συνέχεια με 50-50 και άλλο το να παίρνει ροπή μόνον όταν χάνει ο άλλος.
Eγραψες αυτο¨:'Τα σπιναρίσματα οφείλονται στο ότι δεν είναι μόνιμη τετρακίνηση με κατανομή 50-50, αλλά δίνει ροπή στις πίσω ρόδες όταν αρχίσουν να γλιστράνε οι μπροστινές'
Το οποίο δεν ισχύει.Και τα μόνιμα τετρακίνητα σπινάρουν γιατι τα περισσότερα έχουν ελευθερα διαφορικά στο πίσω άξονα και στο μπροστά και σπινάρουν.To πόσο θα σπιναρουν γενικά έχει να κάνει με το πόσο καλά είναι ρυθμισμένη η τετρακίνηση,πόσες είναι οι αντοχές των ημιαξονίων ωστε να ενεργοποιούνται τα φρένα,τι λαστιχα φοράει ,κτλ.
Ασε που στα περισσότερα συγχρονα τετρακίνητα με κεντρικά διαφορικά η κατανομή της ροπής δεν είναι μόνιμα 50-50 αλλα αλλάζει. -
Μια ερώτηση. Η φθηνή βενζίνη του kuga είναι με τα 150 άλογα; Υπάρχει κάτι χτυπητο από τον εξοπλισμό που λείπει; Αναφορικά με το πετρέλαιο, σε τι τιμή πάμε; Εκεί η έκδοση είναι πλήρης;
-
Όσο πιο πολύ το βλέπω τόσο πιο πολύ μου αρέσει...
Ιδίω σε αυτό το χρώμα http://www.auto-data.net/en/?f=showImag ... e_id=31754
είναι
Οι επιλογές βενζίνης είναι εκτός συναγωνισμού κάτω από τα 2000cc
Αν λανσάρει και πιο ανταγωνιστικές diesel επιλογές δεν θα παίζεται το kuga γενικώς... -
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Μια ερώτηση. Η φθηνή βενζίνη του kuga είναι με τα 150 άλογα; Υπάρχει κάτι χτυπητο από τον εξοπλισμό που λείπει; Αναφορικά με το πετρέλαιο, σε τι τιμή πάμε; Εκεί η έκδοση είναι πλήρης;Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι τρία, και τα μοτέρ τρία, βενζίνη (EB με 150 και 180 άλογα), και diesel (μικρός με 120, μεγάλος με 150 και 180 άλογα). Η Business είναι παραπάνω από πλήρης, καθώς για να βρεις τι της λείπει, πρέπει να κοιτάξεις τι από τα ST-Line και Vignale θα θεωρούσες 'βασικό' ή 'αναγκαίο'. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, κάποιο extra δηλαδή που να θεωρείται 'αναγκαίο'. Όλα είναι nice-to-have, όπως ο περιμετρικός έλεγχος, τα δερμάτινα, τα xenon ή LED, διάφορες ηλεκτρικές ευκολίες κλπ.
-
Πάντως τα 456 λίτρα δε θεωρείται μικρό. Ειναι fair. Για μένα τα 143co2 είναι πολύ μεγάλο αρνητικό γιατί κόβεται από δακτύλιο. Πολύ βασικό για μένα.
-
Πάντως τα 456 λίτρα δε θεωρείται μικρό. Ειναι fair. Για μένα τα 143co2 είναι πολύ μεγάλο αρνητικό γιατί κόβεται από δακτύλιο. Πολύ βασικό για μένα.Ίσως, αλλά μεσαίο SUV για δακτύλιο ? Μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο...
-
Αν η δουλειά σου το απαιτεί;
-
Αν η δουλειά σου το απαιτεί;Δεν λέω για το αν χρειάζεται, εκεί πάει το 'ίσως', για το πως θα το καταφέρει το όχημα λέω...
-
Να κατέβει μια βασιλίσσης Σοφίας;
-
Bmw X1,Nissan Qashqai, Peugeot 3008, vw Tiguan (βενζίνη) είναι μερικά από τα αυτοκίνητα που μπαίνουν στον πράσινο δακτύλιο. Συμφωνώ ότι είναι μεγάλο αρνητικό που θα με απέτρεπε απο την αγορά του, εάν ενδιαφερόμουν.
-
Αυτό το χρώμα που έχουν στο τεστ των 4 τροχών μ' αρέσει πολύ!!
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes/ ... dci-120-ps
Νομίζω είναι αυτό που λέει και ο Βασίλης [emoji3] [emoji3]
-
Μια ερώτηση. Η φθηνή βενζίνη του kuga είναι με τα 150 άλογα; Υπάρχει κάτι χτυπητο από τον εξοπλισμό που λείπει; Αναφορικά με το πετρέλαιο, σε τι τιμή πάμε; Εκεί η έκδοση είναι πλήρης;Νομίζω πως η βασική έκδοση Business έχει πολύ πλούσιο εξοπλισμό (κλασική πρακτική της ελληνικης αντιπροσωπείας) και η ST-Line πρακτικά τα πάντα.
-
Το μόνο βασικο (για εμένα ειδικα εφόσον μιλάμε για το 2017) που λείπει από την βασική έκδοση business, έιναι τα φώτα Xenon.
Κατά τα λοιπά ειναι πλήρες εξοπλισμού και το μόνο αρνητικό που έχει το αυτοκόνητο - οπως αναφέρθηκε τωρα αλλά και από εμένα παλαιότερα - είναι οι εκπομπές CO2 και η κατανάλωση. Κατά τα άλλα βρισκεται πολύ κοντά στην κορυφή της κατηγορίας...εαν υπολογίσουμε φυσικά και την τιμή, τότε είναι στην κορυφή.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Και με μόνιμη σπιναρουν. Δεν έχει σχέση η μόνιμη τετρακίνηση.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Φυσικά και έχει σχέση η μεταφορά της ροπής. Άλλο το να δουλεύει κάθε άξονας συνέχεια με 50-50 και άλλο το να παίρνει ροπή μόνον όταν χάνει ο άλλος.
Eγραψες αυτο¨:'Τα σπιναρίσματα οφείλονται στο ότι δεν είναι μόνιμη τετρακίνηση με κατανομή 50-50, αλλά δίνει ροπή στις πίσω ρόδες όταν αρχίσουν να γλιστράνε οι μπροστινές'
Το οποίο δεν ισχύει.Και τα μόνιμα τετρακίνητα σπινάρουν γιατι τα περισσότερα έχουν ελευθερα διαφορικά στο πίσω άξονα και στο μπροστά και σπινάρουν.To πόσο θα σπιναρουν γενικά έχει να κάνει με το πόσο καλά είναι ρυθμισμένη η τετρακίνηση,πόσες είναι οι αντοχές των ημιαξονίων ωστε να ενεργοποιούνται τα φρένα,τι λαστιχα φοράει ,κτλ.
Ασε που στα περισσότερα συγχρονα τετρακίνητα με κεντρικά διαφορικά η κατανομή της ροπής δεν είναι μόνιμα 50-50 αλλα αλλάζει.Τα σοβαρά off roaders έχουν κατ' επιλογή μπλοκέ κεντρικό κι έτσι η ροπή κατανέμεται 50-50 μπρος πίσω. Για αυτό και δεν χρειάζεται να σπινάρει ένας άξονας για να πάρει ροπή ο άλλος. Επίσης έχουν και μπλοκέ πίσω συνήθως, εκτός των ηλεκτρονικών που κατανέμουν την ροπή.
-
Στο δικό μου Land Cruiser 90 κλειδώνει μόνο το κεντρικό.Το πίσω ήταν εξτρά .
Το allroad μου που έχει μόνιμη με κεντρικό torsen (αρχική κατανομή 40-60) σπινάρει μέχρι να ενεργοποιηθεί το edl,στον αντίστοιχο τροχό,(εντάξει είναι και το torsen θα μου πεις. ) .Και μπορεί να συνεχίσει να σπινάρει γιατί τα φρένα δεν ενεργούν πολύ δυνατά ,για να προστατευθουν τα ημιαξόνια .Αντίθετα θα δεις αυτοκίνητα με haldex ,χωρίς κεντρικό διαφορικό να σπινάρουν πολύ λιγότερο γιατι εχουν περισσότερο off road ρυθμίσεις ή προγράμματα λειτουργίας.
Το Kuga έχει αρκετά εξελιγμένο σύστημα και προσεκτικά ρυθμισμένο σύστημα τετρακίνησης..Τα παλιότερα μοντέλα είχαν μόνιμα προφορτισμένο τον πίσω άξονα με ένα 5-10 % .Στα νεώτερα μοντέλα όμως ,αν και έχω ακούσει συγκεχυμένες πληροφορίες,ο πίσω άξονας δεν είναι προφορτισμένος για να περιοριστεί η κατανάλωση και οι ρύποι. Εμπλέκεται αμέσως πριν χάσουν τη πρόσφυση οι μπροστινοί. -
Πάντως για το κοινό του Kuga η τετρακίνησή του φαίνεται παραπάνω από αξιοπρεπής. Βέβαια αν θες να το πας offroad και βάλεις ρεζέρβα ο χώρος αποσκευών πέφτει στα 400κάτι λίτρα (πολύ μικρός για το μέγεθός του).
-
Ποιος θα πάρει το kuga για να οργώνει τα βουνά? Ειδικά στην έκδοση st-line με τις 18αρες έχει ξεκάθαρα ασφάλτινο προσανατολισμό με την δυνατότητα να βγεις σε έναν βατό χωματόδρομο χωρίς να φοβάσαι. Τετρακίνηση μόνο αν έμενα σε μέρος με πολλά χιόνια.
Από την άλλη οι 8 στους 10 θα πάρουν το 1.5 diesel που και χαμηλούς ρύπους έχει και διψάει λίγο και μετακινεί το αυτοκίνητο αξιοπρεπώς. Ο ecoboost εντός πόλης ή σε σβέλτους ρυθμούς πολύ δύσκολα θα πέφτει σε μονοψήφιο νούμερο και αυτό δεν μπορεί να το αγνοήσει κάποιος που κάνει πάνω από 15.000 χλμ ετησίως ή θα αγοράσει αυτοκίνητο για 10 χρόνια. -
Και το ντίζελ δύσκολα θα πέφτει
Στα υπόλοιπα συμφωνώ , ελάχιστοι πάνε τα SUV εκτός δρόμου
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Πιστεύεις ότι ο ecoboost με τον 1.5 tdci έχουν παρόμοια κατανάλωση? Όλα τα μέχρι τώρα test γράφουν για μέση κατανάλωση σε όλες τις συνθήκες 7-7.5. Το focus με το ίδιο μοτέρ (120αρι) το έχει γνωστός και μετά από 35.000 χλμ έχει μια μέση κατανάλωση γύρω στα 6 χωρίς προσπάθεια για οικονομία. Στην εθνική μέχρι τα 130 βλέπει χαμηλά πεντάρια και σε πολύ κίνηση στην πόλη φτάνει στα 7+.
Ρεαλιστικά μιλώντας ο ecoboost πρέπει να παίζει γύρω στα 9-10 αν δεν τον κυνηγάς (σε πίεση τα νούμερα εκτοξεύονται εύκολα ) και ο diesel στα 6.5-7.5. -
Εταιρικά focus καινούρια με τον 1.5 είχαν πανω απο 8 μέση κατανάλωση, τις προάλλες είδα πάλι , στο 7.9. Sw αυτο. Τα χάτσμπακ πιο χαμηλά. Με τον μικρότερο κινητήρα.
Το βάρος του kuga δε δινει πολυ αισιόδοξα μηνύματα ως προς αυτο, θα δειξει ομως όταν κυκλοφορήσει.Sent from my iPad using Tapatalk
Ford Kuga