-
Ο χρήστης astrolabos έγραψε:
Σε γνωστούς που τους είπα για Ford μου είπαν τα χειρότερα λόγια για την αξιοπιστία των αυτοκινήτων (περισσότερο χρόνο θα είναι στο συνεργείο παρά στο δρόμο). Ισχύει κάτι τέτοιο;.Όχι βέβαια. Τζιμάνια οι γνωστοί σου...
-
Ο χρήστης johnkarak έγραψε:
Σε ταξίδι / ανοιχτό δρομο εχω δει και 7,5-8 λίτρα/100 χλμ, σε πόλη/κινηση τσιμπάει λιγο παραπάνω...Ποσα χλμ κανεις το χρόνο ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
7.000 - 9.000 χλμ το χρόνο.
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Εγώ για την αξιοπιστία των Ford έχω ακούσει το ακριβώς αντίθετο! Τα καλύτερα δηλαδή..
Για την κατανάλωση του ecoboost όντως θα είναι λιγο τσιμπημένη αλλά συμβάλλει και το βάρος σε αυτό.Sent from my iPhone using Tapatalk
Οπως ολα τ αμαξια κι αυτα (τα παλιοτερα) ειχαν καποιες συγκεκριμενες αδυναμιες στο περασμα των ετων και των χιλιομετρων και τιποτα παραπανω. Σωληνες υδραυλικου π.χ. στο υδραυλικο τιμονι, πλαστικα κλαπετα εισαγωγης κινητηρα κτλπ. Συγκεκριμενα πραγματα και αστοχιες με το περασμα των ετων. Επ ουδενι δε τα θεωρω αναξιοπιστα.
-
7.000 - 9.000 χλμ το χρόνο.
Για αυτα τα χλμ νομίζω καλύτερα να πας σε βενζίνη.
-
100%
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Με βγάλατε από πολλές σκέψεις.
Και μια τελευταία ερώτηση. Γιατί Ford Kuga και όχι Nissan Qashqai? -
Γιατι ειναι συνολικα καλυτερο αυτοκινητο. Πιο νεο, με τιμια τιμη, με λιγο καλυτερη οδικη συμπεριφορα και χωρις παραπονα ποιοτητας κατασκευης οπως το nissan.
-
Δεν αξίζει να πας σε diesel και για τα χλμ που κανεις αλλα και για τα όσα ακούγονται περί απαγόρευσης κυκλοφοριας diesel στο κέντρο τα επόμενα χρονια (αν συμβεί αυτο βεβαια αλλα ποτε δε ξέρεις)
Προσωπικά πήγα κατευθείαν σε kuga γιατι μου αρεςε σαν αμάξι εμφανισιακά αλλα και σε συμπεριφορά στήσιμο κλπ αλλα και γιατι στα 10 αμάξια που βλέπεις εξω το 1 ειναι qashqai και λόγω πολλών σχολίων που εχω δει για τριγμούς κλπ.
-
Και μια τελευταία ερώτηση. Γιατί Ford Kuga και όχι Nissan Qashqai?Αν εσείς κριτήριο μόνο την εμφάνιση ή τον κινητήρα τότε κοιτάς το Qashqai. Αλλά συγκριτικά με το Kuga όταν μπαίνεις στο kuga καταλαβαινεις άμεσα τη διαφορά στην ποιότητα.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Και μια τελευταία ερώτηση. Γιατί Ford Kuga και όχι Nissan Qashqai?Αν εσείς κριτήριο μόνο την εμφάνιση ή τον κινητήρα τότε κοιτάς το Qashqai. Αλλά συγκριτικά με το Kuga όταν μπαίνεις στο kuga καταλαβαινεις άμεσα τη διαφορά στην ποιότητα.
Και για τον κινητήρα αμφιβάλλω.. εγώ στο δίλημμα 1.2 115PS Qashqai VS 1.5 Ecoboost 150PS (μιας και μιλάμε για βενζίνη) την απάντηση θα την ήξερα πριν καν το σκεφτώ..
Και από πλευράς αξιοπιστίας πάλι το ίδιο ισχύει για μένα..
Όσον αφορά την ποιότητα συμφωνώ απόλυτα..Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Kuga=vfm
-
Kuga=vfm
-
Το εσωτερικό του είναι σαφώς καλύτερο από του Qashqai και στο test drive το Ford Kuga με κέρδισε πάλι. Απλά πέσανε να με φάνε για την αξιοπιστία της Ford. Ο πατέρας ενός φίλου μου, είχε ένα Ford Mondeo 2002 και του έβγαλε πολλά προβλήματα αμέσως μετά την 5ετια που ήταν ο χρόνος της εγγύησης.
Δε φοβάστε για την πιθανότητα αύξησης των εκπομπών CO2 σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις που ισχύουν από 01/09; Τα 142 gr/km φέρνουν ήδη 264 € το χρόνο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν και άλλο; -
Έχω Focus 1600 του 2003, καλός φίλος έχει 1800 του 2004, άλλος φίλος έχει Mondeo ST και άλλοι δύο φίλοι έχουν Focus 3 1000 cc. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στα νορμάλ χλμ. Μετά τις 150.000 αρχίζουν να βγάζουν θέματα φθοράς, όπως τα περισσότερα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Δεν είναι δηλαδή και Mazda (αθάνατα), αλλά ούτε τα λες και προβληματικά.
Το Kuga πάντως είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο συνολικά σε σχέση με το QQ.
-
Το εσωτερικό του είναι σαφώς καλύτερο από του Qashqai και στο test drive το Ford Kuga με κέρδισε πάλι. Απλά πέσανε να με φάνε για την αξιοπιστία της Ford. Ο πατέρας ενός φίλου μου, είχε ένα Ford Mondeo 2002 και του έβγαλε πολλά προβλήματα αμέσως μετά την 5ετια που ήταν ο χρόνος της εγγύησης.
Δε φοβάστε για την πιθανότητα αύξησης των εκπομπών CO2 σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις που ισχύουν από 01/09; Τα 142 gr/km φέρνουν ήδη 264 € το χρόνο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν και άλλο;Εγώ από την άλλη έχω παράδειγμα πολύ κοντινού μου συγγενή με Mondeo 2003 δίλιτρο ατμοσφαιρικό , που με 330 χιλ χλμ δεν έχει βγάλει τίποτα πλην των όσων χρειάζεται ένα αμάξι με τόσα χλμ στη πλάτη του.
Τελικά δεν πρέπει να γενικεύουμε τις μεμονωμένες εμπειρίες αλλά μόνο να τις φιλτράρουμεSent from my iPhone using Tapatalk
-
Εγώ μετά από δύο Μοντέο και ένα Φόκους σε 8 χρόνια και με 400.000χλμ συνολικά και με τα τρία, έχω να πω τα καλύτερα σε θέματα αξιοπιστίας.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Με βοηθήσατε αρκετά
-
Και εμείς με αρκετά φόρντ στην οικογένεια δεν είχαμε με λογικά χιλιόμετρα (όχι χαμηλά σαν τα δικά μου) σημαντικά προβλήματα. Χαζό πραγματα.
Για το θέμα κινητήρα και τη σύγκριση μεταξύ kuga και QQ σε πετρέλαιο νομίζω ότι ο dci έχει αποδείξει την αξιοπιστία του ενώ στο βενζίνης απλά μπορεί κάποιος για φορολογικούς λόγους να προτιμά τα 1,2 που είναι και ποιο οικονομικά .... -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Και εμείς με αρκετά φόρντ στην οικογένεια δεν είχαμε με λογικά χιλιόμετρα (όχι χαμηλά σαν τα δικά μου) σημαντικά προβλήματα. Χαζό πραγματα.
Για το θέμα κινητήρα και τη σύγκριση μεταξύ kuga και QQ σε πετρέλαιο νομίζω ότι ο dci έχει αποδείξει την αξιοπιστία του ενώ στο βενζίνης απλά μπορεί κάποιος για φορολογικούς λόγους να προτιμά τα 1,2 που είναι και ποιο οικονομικά ....Ακριβώς με την δική μου εμπειρία βγάζουν μικρό βλάβες. Δεν είναι τέρατα αξιοπιστίας αλλά τα πάνε ικανοποιητικα
-
Και εγώ τα καλύτερα έχω να πω για την αξιοπιστία των Ford με βάση την εμπειρία φίλου με Focus πρώτης γενιάς και την δική μου με Fiesta του 2005.
Ford Kuga