-
στην st line πραγματι η διαφορά πλέον ειναι μηδενική άρα συμφερει το ντιζελ στο τιτανιουμ ειναι 2100 οι αντίστοιχες εκδόσεις με το πετρέλαιο φυσικα ακριβότερο.
Προσωπικά μαλλον στην βενζινη θα πήγαινα παρα τη μικρή διαφορά... αφενος κανω μαξ 12-14.000χλμ το χρονο, φαινεται εξαιρετικός κινητήρας σε θεματα οικονομίας, ευστροφίας/τραβήγματος και κινει με μεγαλυτερη ανεση το σκαφος.. Και επισης θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό που αναφέρει η Φαμπιατου συγκρινοντας 1 προς 1 βενζινη με πετρελαιο οτι εχουν μεγαλη διαφορα σε δυναμικη συμπεριφορα λογω διαφορετικου βαρους στον μπροστα αξονα.
-
Τι κατανάλωση εβγαλε η Φαμπιάτου στην βενζίνη? εμένα πάντως στο τεστ έπιασα 9.4 χωρίς να το σκίσω κιόλας.
Αντιγράφω τώρα από την δοκιμή της:
Φυσικά εδώ στο Autoholix δεν ξεπεράσαμε ποτέ τα 130 χλμ/ω στον αυτοκινητόδρομο όπου η κατανάλωση κυμαινόταν κατά μέσο όρο στα 6,8 λίτρα/100 χλμ.
Παραθέτω τις φωτογραφίες εδώ δίπλα για να πιστέψετε ότι σε αυτή την διαδρομή με αντίστοιχες συνθήκες –και την ίδια προσοχή στο γκάζι- το Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS κατανάλωσε κατά μέσο όρο 5,9 λίτρα/100 χλμ!!
Φυσικά αν πιεστεί ο βενζινοκινητήρας θα κάψει 11 λίτρα/ 100 χλμ, την ώρα που ο πετρελαιοκινητήρας δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 8,5 λίτρα/100 χλμ ενώ και η τιμή του πετρελαίου στην χώρα μας είναι περίπου €0,20 χαμηλότερη ανά λίτρο καυσίμου.
Η κατανάλωση σε καύσιμα έρχεται να προσθέσει μια ακόμη ευχάριστη νότα στις αστικές μετακινήσεις καθώς με ελάχιστη προσοχή μπορεί να κρατηθεί εύκολα κάτω από τα 6 λίτρα/100 χλμ μέσα στην πόλη αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία της Ford στους βενζινοκινητήρες λειτουργεί και στην πράξη.
Χάρη στην καλή αεροδυναμική, η κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο μπορεί να πέσει ακόμα και στα 6,5 λίτρα/100 χλμ εάν αποφασίσετε να κινηθείτε απολύτως νόμιμα ταξιδεύοντας με 130 και 2,300 σαλ, ενώ εάν εξαντλήσετε τις δυνατότητες του μοτέρ και προκαλέσετε την τύχη σας απέναντι στον νόμο ίσως να ξεπεράσει και τα 11 λίτρα ανά 100χλμ.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τα posts.
Τα επιχειρήματα σας είναι ορθά, τα υιοθετώ.
Αλλά επειδή δεν θέλω δόσεις καθώς έχω αλλά πιο σημαντικά πράγματα να πληρώσω, θα πρέπει είτε να πάρω ένα άλλο καινούριο στα χρήματα αυτά, είτε το Kuga μεταχειρισμένο.
Ίσως να βρω ένα ακόμα πιο φθηνό σε βενζίνη προκειμένου να μου μείνουν και κάποια χρήματα.
Θα σας κρατήσω ενήμερους για την απόφαση μου.
Σας ευχαριστώ και πάλι.
-
Παιδιά νομίζω ότι ότι το έχουμε ξαναπεί . Η Φαμπιάτου κάνει λάθος για την κατανάλωση στην βενζίνη. Συμφωνώ με τον Tkin73. και εμένα κάπου εκεί μου είχε κατανάλωση (9,5 - 10) σε επαρχιακό δρόμο, αλλά με αρκετή πίεση. και με βάση την λογική, δεν υπάρχει περίπτωση ένα τόσο ογκώδες, βαρύ και με καλό κινητήρα αυτοκίνητο να παίζει στις καταναλώσεις που λέει η Φαμπιάτου
-
Στα 24 χιλιάρικα, θα έβαζα ένα ακόμα και θα πήγαινα σε καινούριο Tucson 150. Το βλέπεις δίπλα-δίπλα με το Sportage και σου φαίνεται διαστημόπλοιο.
-
Είναι γιατί δεν στέκεται δίπλα στο νέο σπορτατζ! Διαστημόπλοιο το τουσον , ουφο το κια ( αν ισχύουν οι φωτογραφίες που έχουμε δει) το Κούγκα που το λένε άσχημο είναι κουκλάκι δίπλα του!
-
Παιδιά νομίζω ότι ότι το έχουμε ξαναπεί . Η Φαμπιάτου κάνει λάθος για την κατανάλωση στην βενζίνη. Συμφωνώ με τον Tkin73. και εμένα κάπου εκεί μου είχε κατανάλωση (9,5 - 10) σε επαρχιακό δρόμο, αλλά με αρκετή πίεση. και με βάση την λογική, δεν υπάρχει περίπτωση ένα τόσο ογκώδες, βαρύ και με καλό κινητήρα αυτοκίνητο να παίζει στις καταναλώσεις που λέει η Φαμπιάτου
Εντάξει η φαμπιατου στην προσπάθεια της να κολακέψει το αμάξι γράφει τα πάντα! Από 6.5 μέχρι +11! Χαρήκαμε! Το θέμα είναι ότι για να δεις το 6.5 πρέπει να πηγαίνεις με αυγο στο πόδι εγώ όπως είπα σε ευθεία χωρίς κίνηση σε ανοικτό δρόμο για καμιά 25χλμ με μερικά βυθίσματα του γκαζιού πήγα 9.4. Για να έπεφτα στα 6.5 έπρεπε να πήγαινα για καμιά 30 χλμ με cc κλειδωμένο στα 100! Εντάξει έτσι το ρίχνεις στο 6.5.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τα posts.
Τα επιχειρήματα σας είναι ορθά, τα υιοθετώ.
Αλλά επειδή δεν θέλω δόσεις καθώς έχω αλλά πιο σημαντικά πράγματα να πληρώσω, θα πρέπει είτε να πάρω ένα άλλο καινούριο στα χρήματα αυτά, είτε το Kuga μεταχειρισμένο.
Ίσως να βρω ένα ακόμα πιο φθηνό σε βενζίνη προκειμένου να μου μείνουν και κάποια χρήματα.
Θα σας κρατήσω ενήμερους για την απόφαση μου.
Σας ευχαριστώ και πάλι.
Θέλεις C-SUV,αλλά λόγω και αστικής χρήσης,που θα οδηγεί η γυναίκα σου,με σχετικά καλή κατανάλωση,ευκίνητο και με καλές διαστάσεις για μες στην πόλη κι ευρύχωρο για τα βασικά μιας οικογένειας και mild hybrid και με ταβάνι 24.000 ευρώ (αφού λογικότατα σκεπτόμενος έχεις κι άλλα έξοδα πιο σημαντικά), γιατί μόνο εμένα μου ήρθε στο μυαλό το Suzuki Scross?
Κάνει τικ σε όλες σου τις απαιτήσεις,εκτός μονάχα αν δε σου αρέσει η σχεδίαση.Σε τίποτα άλλο δεν υστερεί με βάση τις ανάγκες σου.Μάλιστα γλυτώνεις και ~ 3 χιλιάρικα από το ταβάνι σου (ώστε να τα χρησιμοποιήσεις αλλού),αν διαλέξεις το 2κίνητο (δεν σ' ενδιαφέρει η 4κινηση απ'όσο κατάλαβα,αλλά ακόμη κι έτσι με 24.000 το έχεις 4κινητο και full εξοπλισμένο).
-
Αν σου αρέσει τόσο πολύ το Kuga είσαι τυχερός..Από το να έβγαζα 24 ζεστά από την τσέπη θα πήγαινα στο καινούργιο μισά μπροστα και τα άλλα με το χρηματοδοτικό τους που είναι εξαιρετικό και το μοναδικό ίσως στην αγορά. Ότι υποχρεώσεις δανειακές και να έχεις, θα έχεις και ένα πολύ μεγάλο 'μαξιλάρι' ασφαλείας.
Αν μπορείς να δικαιολογήσεις ένα ακόμα δάνειο φυσικά.. Οκ αυτό ακούγεται σα να προσπαθώ να κάνω κουμάντο στην τσέπη σου. Ελπιζώ να μη με παρεξηγήσεις!
-
Η αλήθεια είναι πως είναι μια περίεργη χρονικά συγκυρία, πολλά μοντέλα από αυτά που θέλω είτε αλλάζουν , είτε ενδέχεται facelift , όποτε οι τιμές είναι μπερδεμένες.
To Κuga και το Tiguan , είναι στο μυαλό μου ως πιο premium από κάποια άλλα.
Και επειδή το Golf V TSI GT SPORT (23500 τότε καινούριο) το έχω από καινούριο 13 χρόνια και το έχω καταευχαριστηθει, προσπαθω πάλι να πάω σε μια παρόμοιου κύρους μάρκα.
Αλλά οι ανάγκες αλλαζουν, όποτε ζυγίζω τα πάντα.
Κάνω με μηχανή 20.000km το έτος μόνο για την καθημερινή μετακίνηση μου, όποτε επενδύω και εκεί αρκετά χρήματα για λόγους ασφαλείας.
Ότι και να πάρω θα το κρατήσω πάλι 10-12 χρόνια.
Ποια τιμή θα θεωρούσατε δίκαια για ένα μτχ Kuga του 2019 -2020 σε αριστη κατάσταση ( από τα πολλά που υπάρχουν)με πχ 15.000km
-
Ποια τιμή θα θεωρούσατε δίκαια για ένα μτχ Kuga του 2019 -2020 σε αριστη κατάσταση ( από τα πολλά που υπάρχουν)με πχ 15.000km
Όπως ξανέγραψα, γύρω στα 20-21.000, κυρίως γιατί πλέον είναι το παλιό μοντέλο με ότι αυτό συνεπάγεται (π.χ. εαν το δώσεις σε 5-6 χρόνια θα είναι 2 γενιές πίσω). Μιλάμε για αυτοκίνητο που πρωτοβγήκε το 2013, άρα έχει τεχνολογία του τότε. Είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, αλλά να ξέρουμε και αντικειμενικά ποσο μπορεί να πουληθεί. Το μεταχειρισμένο είναι μεταχειρισμένο και η διαφορά 1 έτους και 15.000χλμ με 3 έτη και 40.000χλμ είναι ελάχιστη αντικειμενικά και σε τιμή. Κατ' ελάχιστον ένα 20% κάτω λοιπόν από την αρχική τιμή (που ήταν καπου στις 26-27.000 εαν θυμάμαι σωστά).
-
Ε ναι αυτό του Έλληνα που κρατά 2 χρόνια ένα αμάξι και μετά το δίνει και απαιτεί να πάρει ολα τα λεφτά του πίσω γιατί είναι σαν καινούργιο με ξεπερνά! Υπάρχουν ακόμα τύποι που προσπαθούν να το δώσουν ακριβώς όσο το πήραν έχοντας κάνει και καμιά 20000 χλμ αν το πήραν σε καμία τρελή έκπτωση ή αν στο ενδιάμεσο η αντιπροσωπεία τσίμπησε την τιμή ψάχνοντας ουσιαστικά τον ανυποψίαστο αγοραστή/θύμα...
-
Ε ναι αυτό του Έλληνα που κρατά 2 χρόνια ένα αμάξι και μετά το δίνει και απαιτεί να πάρει ολα τα λεφτά του πίσω γιατί είναι σαν καινούργιο με ξεπερνά! Υπάρχουν ακόμα τύποι που προσπαθούν να το δώσουν ακριβώς όσο το πήραν έχοντας κάνει και καμιά 20000 χλμ αν το πήραν σε καμία τρελή έκπτωση ή αν στο ενδιάμεσο η αντιπροσωπεία τσίμπησε την τιμή ψάχνοντας ουσιαστικά τον ανυποψίαστο αγοραστή/θύμα...
Ισχύει.. όταν κοίταγα συνολικά την αγορά, και για μεταχειρισμένο, τα Ελληνικά ήταν σε απίστευτες τιμές (ειδικά κάτι QQ, αλλά και SX4 είχα πετύχει diesel πολύ ακριβά επειδή καταργήθηκε, είχε πάρει πάνω τότε).
Αυτό με τα QQ ειδικά ήταν γελοίο, φαινόταν ότι το αυτοκίνητο πάει για αντικατάσταση και αυτοί πούλαγαν σχεδόν με τιμές καινούργιου, αφού εδώ και 2 χρόνια το αυτοκίνητο είναι σε προσφορά.
Δεν ήξερα ότι ισχύει και για το Kuga αυτό. Όσο και να το αγαπώ το μοντέλο, είχε θεματακια στην προηγούμενη μορφή του (και γι' αυτό δεν το είχαμε πάρει κι'ολας, περιμέναμε ένα καινούργιο πιο σύγχρονο και πιο μαζεμένο για τους χώρους του).
-
[quote=Fanis75]
Konstantinos.St wrote:
Όπως ξανέγραψα, γύρω στα 20-21.000, κυρίως γιατί πλέον είναι το παλιό μοντέλο με ότι αυτό συνεπάγεται (π.χ. εαν το δώσεις σε 5-6 χρόνια θα είναι 2 γενιές πίσω). Μιλάμε για αυτοκίνητο που πρωτοβγήκε το 2013, άρα έχει τεχνολογία του τότε. Είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, αλλά να ξέρουμε και αντικειμενικά ποσο μπορεί να πουληθεί. Το μεταχειρισμένο είναι μεταχειρισμένο και η διαφορά 1 έτους και 15.000χλμ με 3 έτη και 40.000χλμ είναι ελάχιστη αντικειμενικά και σε τιμή. Κατ' ελάχιστον ένα 20% κάτω λοιπόν από την αρχική τιμή (που ήταν καπου στις 26-27.000 εαν θυμάμαι σωστά).
Ευχαριστώ πολύ,
Έχω χρόνια να ασχοληθώ με αγορά αυτοκινήτου , στις μοτοσυκλέτες που αλλάζω σχετικά συχνα δεν ισχύουν ίδια κριτήρια
-
Εγώ βλέπω και μια άλλη τάση που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται τελευταία: Με το κόψιμο από πολλά μοντέλα των κινητήρων diesel, έχουν αρχίσει να τσιμπάνε οι τιμές των πρόσφατων (μιλάμε για Euro 6) μεταχειρισμένων diesel. Έχει μια λογική, γιατί υπάρχει κόσμος του οποίου το προφίλ χρήσης 'απαιτεί' diesel, ενώ η αγορά είναι 'ρηχή' σε νέα μοντέλα diesel. Όταν ωριμάσουν τα ηλεκτρικά, το κενό της αγοράς θα καλυφθεί, αλλά αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλή η συγκυρία για τους πωλητές φρεσκομεταχειρισμένων diesel.
-
Εγώ βλέπω και μια άλλη τάση που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται τελευταία: Με το κόψιμο από πολλά μοντέλα των κινητήρων diesel, έχουν αρχίσει να τσιμπάνε οι τιμές των πρόσφατων (μιλάμε για Euro 6) μεταχειρισμένων diesel. Έχει μια λογική, γιατί υπάρχει κόσμος του οποίου το προφίλ χρήσης 'απαιτεί' diesel, ενώ η αγορά είναι 'ρηχή' σε νέα μοντέλα diesel. Όταν ωριμάσουν τα ηλεκτρικά, το κενό της αγοράς θα καλυφθεί, αλλά αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλή η συγκυρία για τους πωλητές φρεσκομεταχειρισμένων diesel.
Ακόμη και μικρά Euro5 diesel κρατάνε πολύ καλή τιμή, επειδή πολλά B εξυπηρετούν μία χαρά αρκετές χρήσεις και απίστευτα οικονομικά. Μπαίνουν και πράσινο δακτύλιο. Με 5.000 παίρνεις Ελληνικό diesel-ακι με ελάχιστα τέλη, κάνεις και τα ταξιδακια σου γύρω γύρω, ικανοποιητικό μέγεθος για τις περισσότερες χρήσεις, και ειδικά αν κυκλοφορείς πολύ Αττική οδό ή περιαστικές διαδρομές είναι λουκούμι.
Επίσης κυκλοφορούν πολλοί καλοί και δοκιμασμένοι diesel (Γαλλικοί/Ιταλικοί) που δεν έχουν βγάλει σοβαρά θέματα, και αντέχουν..
Το ίδιο θα συμβεί και με π.χ QQ diesel, τώρα που δεν βγαίνει, και τα Κορεάτικα ξεκινάνε πάνω από τα 30.000 diesel (καινούργια Tucson/Sportage εννοώ) οπότε κάπως βγαίνουν εκτός αγοράς και πολλοί θα κοιτάξουν για μεταχειρισμένα.
-
Αυτό με τα ντίζελ που κρατούν τις τιμές είναι άλλο πράγμα και αντανακλά τις πραγματικές ανάγκες του αγοραστή που δεν τρώει την παπατζα τις απαξίωσης των ντίζελ. Έχω γνωστό που πήρε σαν το δικό μου scross diesel, μετά και από παρότρυνση μου, και έχει πάθει την πλάκα του για το πόσο καλό και οικονομικό αμάξι πήρε με 12.000 , και τι κατηγορίας αμάξι θα έπαιρνε με τα ίδια λεφτά σε καινούργιο !! Τώρα αν ο άλλος ζητούσε 20000 για το scross ε θα ήταν λίγο κάπως!
Αυτές είναι τίμιες αγορές win win ο πωλητής δίνει το καλό του ντίζελ που ευχαριστήθηκε μετά από 100-120000 χλμ στο 50-60% της αξίας του σε νέο και ο νέος κάτοχος απολαμβάνει με ένα 12 αρι ένα αμάξι οικογενειακό άνετο αξιόπιστο και οικονομικό με κόστος πέζω 108 ! Θα μου πεις δώσε 12 χιλιάδες μπροστά και πάρε το Κούγκα με 280*60 και επιτόκιο 1%, άλλος δεν θέλει τις δόσεις ή δεν θέλει τόσο μεγάλο αμάξι...
-
Όλοι θέλουμε καινούριο αυτοκίνητο κάθε 4χρονια , καινούργια μηχανή, καινούριο σπίτι κλπ.
Έκτος αυτού όμως ο μέσος λογικός άνθρωπος θέλει και να ζει ανθρώπινα, δηλαδή να μπορεί να πάει διακοπές,να φάει έξω, να πάρει του παιδιού του ένα καλό ποδήλατο, να κάνει και κανένα δώρο χωρίς να το σκεφτετε πολύ.
Επιλογές ευτυχώς υπάρχουν για να μπορούμε να κινούμαστε στον μέσο όρο σε όλα τα επίπεδα.
-
Καλησπέρα.
Θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάτι. Πιστεύετε πως η διαφορά τιμής μεταξύ Kuga titanium 150PS και Tucson exclusive 150hp, περί τα 700 ευρώ ακριβότερο το πρώτο, αντικατοπτρίζει και τη διαφορά της αξία τους;
Να διευκρινίσω πως θέλω ένα ασφαλές, ευρύχωρο και άνετο οικογενειακό αυτοκίνητο απλά για μεταφορικό έργο και κυρίως εντός πόλης και σε επαρχιακούς δρόμους - ο ετήσιος μέσος όρος χλμ είναι περί τα 10.000.
-
Δεν έχει νόημα η ερώτηση όταν μιλάμε για 700 στα 27000. Εσύ που το ψάχνεις ποιο από τα δύο έχει πιο φορτωμένο εξοπλισμό;
Από επιδόσεις λογικά το Κούγκα υπερτερεί και θα καίει και λιγότερα.
Το τουσον πλεονεκτεί στο ότι προσφέρει παρόμοιους χώρους όντας 11-12 εκατοστά κοντύτερο.
Από αξιοπιστία επίσης έχει το πάνω χέρι το τουσον , όπως και από κόστος συντήρησης.
Οδηγικά υπερτερεί το Κούγκα σε τιμόνι και σε κράτημα.
Αν ψωνίσεις με δόσεις το Κούγκα είναι μονόδρομος μεταξύ τους.
Ford Kuga