-
Δεν έχει νόημα η ερώτηση όταν μιλάμε για 700 στα 27000. Εσύ που το ψάχνεις ποιο από τα δύο έχει πιο φορτωμένο εξοπλισμό;
Από επιδόσεις λογικά το Κούγκα υπερτερεί και θα καίει και λιγότερα.
Το τουσον πλεονεκτεί στο ότι προσφέρει παρόμοιους χώρους όντας 11-12 εκατοστά κοντύτερο.
Από αξιοπιστία επίσης έχει το πάνω χέρι το τουσον , όπως και από κόστος συντήρησης.
Οδηγικά υπερτερεί το Κούγκα σε τιμόνι και σε κράτημα.
Αν ψωνίσεις με δόσεις το Κούγκα είναι μονόδρομος μεταξύ τους.
Αυτό από που προκύπτει;
-
8 χρόνια εγγύηση το Kuga, πολύ χαμηλό επιτόκιο (ακόμα και να είχες σκοπό να το πάρεις μετρητοίς, με 1.6% τελικό επιτόκιο αξίζει να το δεις), πολύ καλύτερο σε οδήγηση/δυναμική συμπεριφορά και εξαιρετικός κινητήρας σε επιδόσεις και κατανάλωση (για την κατηγορία που συζητάμε φυσικά). Είναι λίγο μεγαλύτερο σε όγκο το Kuga, αν παίζει ρόλο για εσένα. Στο εσωτερικό μαρέσει που το Kuga διατηρεί φυσικούς διακόπτες για κλιματιστικό και σύστημα ήχου, γενικά λίγο πιο συντηρητικό βέβαια. Σαν σχέδιο, πιο ήπιο/οικογενειακό το Kuga. Πολύ φουτουριστικό το Tucson, προσωπικά δε μαρέσει αν και στην αρχή τράβηξε την προσοχή μου. Θεωρώ ότι κουράζει αισθητικά τόση 'πληροφορία' και σχεδιαστικές παραξενιές που έχει η μάσκα του.
-
Tkin73 wrote:
Από αξιοπιστία επίσης έχει το πάνω χέρι το τουσον , όπως και από κόστος συντήρησης.
Πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα ; Έχεις διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα αξιοπιστίας του Kuga , έχεις τσεκάρει τιμές service και αναφέρεις το κόστος συντήρησης;
-
Ναι έχω τσεκαρει τιμές και ήταν φθηνότερο το τουσον.
Τώρα από αξιοπιστία δεν υπάρχει κανείς πίνακας που η Φορντ να είναι πάνω απο την χιουνται.
Δεν φτάνει αυτό;
-
Ναι έχω τσεκαρει τιμές και ήταν φθηνότερο το τουσον.
Τώρα από αξιοπιστία δεν υπάρχει κανείς πίνακας που η Φορντ να είναι πάνω απο την χιουνται.
Δεν φτάνει αυτό;
Γιατί ακριβώς πίνακες λες; Εάν είναι εφικτό στείλε κανά link να δω. Απορώ πού κατάφερες και βρηκές τιμές services kuga και tucson. Γιατί διαφορές μιλάμε;
-
Η χιουνται σου δίνει τιμές ακριβώς κόστους στην 5ετια μια προσφορά να πάρεις και τους ζητήσεις στο δίνουν το κόστος με ακρίβεια ευρώ.
Στην Φορντ δεν ισχύει αυτό αλλά από τις τιμές που έχουν αναρτήσει κατά καιρούς κάτοχοι σε ομάδα στο fb προκύπτει ότι είναι ακριβότερα.
Σόρρυ τώρα δεν έχετε δει πίνακες με στατιστικές βλαβών ανά εταιρεία; Πέφτετε από τα σύννεφα ότι η χιουνται είναι πιο αξιόπιστη; Η χιουνται πάντα είναι στην πρώτη 5αδα 6αδα και την Φορντ αντίστοιχα την βρίσκεις μετά την δεκάδα χαλαρά...
Με πρόχειρη αναζήτηση
https://www.google.com/amp/s/www.newsauto.gr/news/aftes-ine-i-pio-axiopistes-markes-aftokiniton/amp/
6η η χιουνται 22η η Φορντ.
-
Δεν πιστεύω ότι η Ford θεωρείται ακριβή στα service. Ίσως δεν είναι τόσο φτηνή όσο Hyundai/KIA αλλά και πάλι δεν είναι ακριβή. Ας μιλήσουν οι ιδιοκτήτες βέβαια.
Σε ότι αφορά την αξιοπιστία, οκ δεν έχει το όνομα της Honda και της Toyota στην πιάτσα, αλλά τα 8 χρόνια εγγύηση εμένα προσωπικά με καλύπτουν και με το παραπάνω.
-
Συμφωνώ δεν λέω ότι η Φορντ είναι απαραίτητα ακριβή στα σέρβις αλλά ότι η χιουνται είναι φθηνότερη. Και βασικό ότι η χιουνται έχει ίδιες τιμές ενώ στην Φορντ ποικίλουν από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία.
Το Κούγκα βάσει αυτών που ακούγονται είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο. Απλά συνολικα η χιουνται είναι αρκετά πιο ψηλά σε αξιοπιστία τα τελευταία χρόνια.
Και τέλος πάντων η διαφορά στο κόστος του σέρβις δεν είναι λόγος εδώ για να επιλέξει κάποιος το τουσον.
Αντίθετα αν αγοράσεις με δόσεις τα επιτόκια οδηγούν μονόδρομος στο Κούγκα.
Προσωπικά στα ίδια λεφτά με ίδιο εξοπλισμό το κουγκα μάλλον θα έπαιρνα.
-
..από την άλλη, πολλοί θα προτιμήσουν ίδιους χώρους (περισσότερες αποσκευές) με 11cm μικρότερο μήκος του Tucson..
Σε πολλά sites το Kuga το κατατάσσουν στα D suv, έστω και για μερικά εκατοστά..
Φινιρίσματα/συναρμογή δεν είναι και η Ford καμία Αγία επίσης..
-
Παίδες σας ευχαριστώ.
Tkin73 μου είναι δύσκολο να βγάλω συμπέρασμα με τον εξοπλισμό επειδή δεν μπορώ να τον αξιολογήσω σωστά - για παράδειγμα, αυτό που σίγουρα δε γνωρίζω είναι εαν το πακέτο ασφάλειας της hyundaι, που δείχνει να είναι από τα πιο πλήρες της αγοράς, το συναγωνίζεται αυτό της έκδοσης titunium του kuga.
Πάντως, μια σημαντική έλλειψη από το βασικό εξοπλισμό και των δύο είναι το ACC.
Από εκεί και πέρα, πιστεύω πως το καθένα κάπου χάνει και κάπου κερδίζει, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρος νικητής. Αυτά συμπερανα τόσο από τα λεγόμενα των tkin73 και dublin όσο και από άλλες κριτικές. Όμως, πιστεύω πως μπορεί να μπεί ένα ερωτηματικό σχετικά με πιθανά προβλήματα που μπορεί να έχει η νέα τεχνολογία που είναι φορτωμένη στο tucson.
Ntou συμφωνώ πως το σχήμα του νέου tucson είναι παράταιρο - και σε μένα δεν ταιριάζει και πολύ στην αισθητική μου, το προηγούμενο tucson είναι ανώτερο αισθητικά.
-
Πιστεύετε πως αξίζει τα 1264 ευρώ το Driver Assistance Pack στο kuga;
Εδώ το πακέτο αναλυτικά.
1a – Adaptive Cruise Control (ACC) – Αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (με μηχανικό κιβώτιο)
1b – ACC Stop&Go – Αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας με αυτόματη ακινητοποίηση/επανεκκίνηση (με αυτόματο κιβώτιο)
2 – Driver Alert (DAC) – Έλεγχος επαγρύπνησης του οδηγού
3 – Blind Spot Monitoring System (BLIS) – Σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων
4 – Active Park Assist – Αυτόματο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης
5 – Κάμερα εμπρός και πίσω
6 – Προστατευτικά στα άκρα των θυρών
7 – Lane Keeping Warning και Lane Keeping Aid (LKA) – Προειδοποίηση και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας
8 – Collision Mitigation System 3 – Σύστημα αποτροπής σύγκρουσης
9 – Intelligent Speed Assist (ISA) – Έξυπνη υποβοήθηση ελέγχου της ταχύτητας
-
Κοίτα κάποια από το πακέτο σε πολλά πλέον νέα μοντέλα είναι στάνταρ στην βασική έκδοση.
Συνολικά το πακέτο το οποίο παίρνει φυσικά και φόρο ως έξτρα εξοπλισμός και ακριβαινει και άλλο θα έλεγα ότι έχει τίμια τιμή καθώς σου δίνει όλο το πακέτο ασφαλείας εκτος από την 360 κάμερα.
Εγώ σε κάθε διαμόρφωση Φορντ που έκανα το έβαζα .
-
Πιστεύετε πως αξίζει τα 1264 ευρώ το Driver Assistance Pack στο kuga;
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!! Τσάμπα είναι για αυτά που προσφέρει!
-
Το 2 και το 7 και κάμερα πίσω δεν εχει από την 1η έκδοση;
-
Η έκδοση Trend πεταμένα λεφτά είναι, υπάρχουν αυτοκίνητα με ανώτερο εξοπλισμό σε αυτά τα χρήματα. Να φανταστείς δεν σε αφήνει καν να προσθέσεις το driver assistance, δεν το εμφανίζει στις επιλογές του διαμορφωτή. Καμία σχέση με τις αρχικές εκδόσεις του 3008,Tucson.
-
Αξίζει, και επιπλέον επειδή η διαφορά TITANIUM και ST lINE είναι μικρή θα σου έλεγα εάν είσαι διατεθειμένος να φτάσεις κοντά στα 30k να κοιτάξεις μπροστά εκεί. Ο διαμορφωτής δίνει 30.400 , οπότε υπολόγισε μείον χίλια ευρώ που είναι η έκπτωση, οριακά είσαι κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30k. Τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο το Kuga στην ST LINE από την τις Trend και Titanium. Εξάλλου άμα πας σε Tucson , 3008, XC40, (και εκεί μπορείς να βρεις με 30k) άμα πας σε δόσεις θα σε φάνε τα επιτόκια και θα σου βγει πάνω από 30k.
-
Το 2 και το 7 και κάμερα πίσω δεν εχει από την 1η έκδοση;
Το 2 δεν το βρίσκω στο titunium.
Για το 7ο, το πακέτο γράφει πως έχει Lane Keeping Warning και Lane Keeping Aid, ενώ στα trend-titanium υπάρχει μόνο το Lane Keeping Aid - τώρα τι ακριβώς διαφορά έχουν δεν ξέρω.
Επίσης, στα trend και titanium υπαρχει και το 8ο με τη διαφορά πως στο πακέτο γράφει και ένα 3 στο τέλος - τι είναι αυτό το 3 δεν γνωρίζω
-
Κοίτα κάποια από το πακέτο σε πολλά πλέον νέα μοντέλα είναι στάνταρ στην βασική έκδοση.
Συνολικά το πακέτο το οποίο παίρνει φυσικά και φόρο ως έξτρα εξοπλισμός και ακριβαινει και άλλο θα έλεγα ότι έχει τίμια τιμή καθώς σου δίνει όλο το πακέτο ασφαλείας εκτος από την 360 κάμερα.
Εγώ σε κάθε διαμόρφωση Φορντ που έκανα το έβαζα .
Τα 1264 περιλαμβάνουν ΦΠΑ όχι όμως και Τέλος Ταξινόμησης (ΤΤ). Μαζί με το ΤΤ γίνεται 1880 ευρώ το πακέτο - εγώ ως τρίτεκνος πληρώνω μόνο τα 1264
-
[quote=regresso]
Αξίζει, και επιπλέον επειδή η διαφορά TITANIUM και ST lINE είναι μικρή
Καλά θα ήταν regresso αλλά πάει μακριά η βαλίτσα - και στο ST LINE υπάρχει το ίδιο πακέτο ασφαλείας, με 992 ευρώ.
-
Για το 7ο, το πακέτο γράφει πως έχει Lane Keeping Warning και Lane Keeping Aid, ενώ στα trend-titanium υπάρχει μόνο το Lane Keeping Aid - τώρα τι ακριβώς διαφορά έχουν δεν ξέρω.
Lane Keeping Warning σε προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά ότι βγαίνεις εκτός λωρίδας ενώ το Lane keeping Aid σου ασκεί επιπλέον υποβοήθηση στο τιμόνι και σε κρατάει εντός λωρίδας μόνο του.
Ford Kuga