-
regresso wrote:
ALEX19 wrote:
To τουσόν βγαίνει σε τετρακίνητη έκδοση τόσο στο 1,6 βενζίνη με 180hp όσο και στο 1,6 πετρέλαιο με 136hp και οι δύο με ήπια υβριδικό σύστημα. Είναι ξεκάθαρα καλύτερα μοτέρ συν την τετρακίνηση. Το πετρέλαιο είναι ακριβότερο από το κούγκα stline ενώ η βενζίνη φθηνότερη.Οι διαφορές στους εξοπλισμούς είναι αμελητέες, το εσωτερικό όμως του τουσόν είναι σίγουρα πιο μοντέρνο συν το πιο προηγμένο σύστημα πολυμέσων. Για εμένα είναι ξεκάθαρη επιλογή η έκδοση distinctive σε βενζίνη για όποιον μπορεί να διαθέσει μέχρι 35000€ και θέλει ένα κανονικό σουβ
Εγώ βλέπω στο διαμορφωτή βενζίνη 1.6Τ 177PS μόνο μηχανικό κιβώτιο χωρίς υβριδικό σύστημα και χωρίς τετρακίνηση (30k Distinctive) και 1.6D 48V 136PS 4X4 Auto (35k Distinctive + 1K για το acc). Εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα αγοράσω C - SUV χωρίς αυτόματο κιβώτιο και acc και τα θεωρώ απαραίτητη προυπόθεση για να συγκρίνω τιμές. Επομένως ένα full extra Tucson έχει 36k και το Kuga ST LINE X 1.5 Ecoblue Auto (36k - 1k το test drive bonus= 35k). Δηλαδή και περισσότερα χρήματα έχει εν τέλει το Tucson και ακόμα περιμένω να μου πεις που είναι ο περισσότερος εξοπλισμός έναντι του Kuga.
ΥΓ 1. Συγκρίνω τις ακριβές εκδόσεις που είναι πληρέστερες και τιμολογιακά κοντά.
ΥΓ. 2. Εσύ επιμένεις ότι δίνει υβριδικό σύστημα με βενζίνη, τετρακίνηση και 180PS στα 30k και προτρέπεις να το αγοράσουμε με κλειστά μάτια γιατί είναι ευκαιρία. Δεν υπάρχει αυτός ο κινητήρας που μας λες. Υπάρχει ο 2.0D 48V 185PS 8AT 4X4 ο οποίος είναι δίλιτρος ήπια υβριδικός πετρέλαιο και κάνει κοντά στα 38k αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε εξαιρέσει τους δίλιτρους από τη σύγκριση για τους λόγους που προανέφερα.
Eγώ αναφέρομαι στο καινούργιο τουσόν https://www.youtube.com/watch?v=7fBa0qIT20Y. Τα στοιχεία που αναφέρεις αφορούν το παλιό μοντέλο. Υπάρχει κανονικά έκδοση βενζίνης με 1,6 180 ήπια υβριδική με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο με τιμή με βάση το τιμοκατάλογο λίγο κάτω από 33000€ χωρίς μεταλλικό. Το μόνο που λείπει από το βασικό εξοπλισμό είναι το acc, όλα τα άλλα τα έχει.
Έχεις δίκιο, ο διαμορφωτής έχει ακόμα το παλιό Tucson. Μιλάς για την έκδοση 1.6T 48V Hybrid 180HP 4X4 Distinctive 7 DCT με τιμή 32.790 ευρώ. Επομένως μιλάμε σε άλλη βάση. Θα το διαβάσω και θα επανέρθω.
-
Nikos Golf wrote:
-
To 'Φανάκη' κομμένο....δεν σου έχω δώσει δικαίωμα.
-
Τ κάνεις προσωπικό....σταμάτα το, δεν έχεις λόγο. Ειπαμε πήρες το καλύτερο...
Το δικαίωμα φανάκη το έδωσες όταν κοροϊδεύεις εσύ όταν λες 'ξαναεμφανιστηκες?....πήρες το καλύτερο κ.λ.π.)
Αυτό το φόρουμ χάλασε και γι'αυτό φεύγουν άτομα συνέχεια.
Αιτία είναι εμπαθείς σα και σένα με γυαλιά bmw με αντιvag κριτικές και άτομα σα τον νονό που έβριζε τους πάντες και τον άσσο των μακροοικονομικών.
Υ.Σ. οι πωλήσεις δε σε ενδιαφέρουν αλλά τις επικαλεισαι όταν σε συμφέρει. Τώρα ομως λένε την αληθεια
-
-
Έτσι από περιέργεια επειδή είμαι καινούριος στο forum σε ποιόν αναφέρεσαι όταν λες 'ο άσσος των μακροοικονομικών' ;
-
Στα αρνητικά του δίλιτρου , βάλτε και την αδυναμία μεταπώλήσης...
-
Κριου με επεισες. Το επομενο τουτουνι θα κοιταξω να εχει οσο γινεται χαμηλοτερο κυβισμο για να το σπρωξω πιο ευκολα. Να εχει και 20 χρονια εγγυηση ωστε να ειναι εντος της αυτος που θα το παρει. Και φυσικά να δεχεται updates το μιδια για 10 χρονια. Κι ας μην αλλαξει τπτ. Καλησπερες !!!
-
Εγώ είχα δίλιτρο και κατάφερα να το πουλήσω , γιατί ήταν ιδιαίτερο και ο αγοραστής έψαχνε το συγκεκριμένο αμάξι και από τα 12-14 δίλιτρα που υπήρχαν στο καρ , ήταν το καλύτερο , το πιο πλούσιο και από ιδιώτη χωρίς υγραέριο . Και βέβαια η τιμή του ήταν σχετικά χαμηλή .
Ενα άλλο αμάξι που δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο , που θα έχει άλλα 900 ίδια που ΔΕΝ θα είναι δίλιτρα , , αλλά με τους μικρότερους κινητήρες , τι ελπίδες θα έχει να πουληθεί ?
-
Κριου με επεισες. Το επομενο τουτουνι θα κοιταξω να εχει οσο γινεται χαμηλοτερο κυβισμο για να το σπρωξω πιο ευκολα. Να εχει και 20 χρονια εγγυηση ωστε να ειναι εντος της αυτος που θα το παρει. Και φυσικά να δεχεται updates το μιδια για 10 χρονια. Κι ας μην αλλαξει τπτ. Καλησπερες !!!
Μην ασχολείσαι με την πλέμπα μαν, πάρε και 3λιτρο αν θες.
-
Τριλιτρο? Τι να το κανω βρε φιλε? Εχει Νεβαδα Αριζονα το Ελλαντα? Να καιει 10 λιτρα στο ρελαντι? Αστο καλυτερα. 1.5 dci 5.8/100 χλμ
-
Τριλιτρο? Τι να το κανω βρε φιλε? Εχει Νεβαδα Αριζονα το Ελλαντα? Να καιει 10 λιτρα στο ρελαντι? Αστο καλυτερα. 1.5 dci 5.8/100 χλμ
Μπορείς να δώσεις 35000 €, δεν σε ενδιαφέρουν τα τεκμήρια και θα κολλήσουμε σε πλεμπάικα πράματα σαν την κατανάλωση μαν; Πάρτο diesel που έχει πιο φτηνό καύσιμο.
-
Φυσικα και το παιρνεις λαθος. Ειναι βεβαια αλλο πραγμα να εχεις διχιλιαρο και αλλο κατι που καιει σα διχιλιαρο.
-
Υπάρχει κάποιος κάτοχος Kuga με τον 1.5 Ecoblue να μας πει τις εντυπώσεις του;
-
Από το να περιμένεις την άποψη του κατέχοντος ή και μή, κάθε κατσαπλιά ρίξε μια ματιά εδώ. Την εμπιστεύομαι γενικά στις κρίσεις της..
και προσπάθησε να οδηγήσεις ο ίδιος όσα σε ενδιαφέρουν..
Γνώμη μου για το αμάξι ότι ανήκει στο tier των Peugeot/VW ένα σκαλί πάνω από κορεάτικα και ένα κάτω από τα παραδοσιακά premium. Κινείσαι κυρίως αναλόγως budget και λοιπών ιδιαιτερεοτήτων που γνωρίζεις εσύ αποκλειστικά για τον εαυτό σου.
-
regresso wrote:
Από το να περιμένεις την άποψη του κατέχοντος ή και μή, κάθε κατσαπλιά ρίξε μια ματιά εδώ. Την εμπιστεύομαι γενικά στις κρίσεις της..
και προσπάθησε να οδηγήσεις ο ίδιος όσα σε ενδιαφέρουν..
Γνώμη μου για το αμάξι ότι ανήκει στο tier των Peugeot/VW ένα σκαλί πάνω από κορεάτικα και ένα κάτω από τα παραδοσιακά premium. Κινείσαι κυρίως αναλόγως budget και λοιπών ιδιαιτερεοτήτων που γνωρίζεις εσύ αποκλειστικά για τον εαυτό σου.
Τα έχω διαβάσει και τα δύο άρθρα. Σε ευχαριστώ πάντως.
-
Δεν ξέρω αν ενδιαφέρεσαι αποκλειστικά για πετρέλαιο αλλά στο παρακάτω βιντεακι-παρουσίαση δείχνει επιδόσεις και κατανάλωση για τον 1.5 ecoboost στην έκδοση ST Line. Έχει σαφώς περισσότερο νεύρο από πετρελαιοκινητήρα (0-100 περίπου 9.2 έναντι 11.5 του πετρελαίου) και οι καταναλώσεις όπως θα δεις πολύ νορμάλ (ξεκινάει να τις δείχνει για διάφορες ταχύτητες από το 12.15 και μετά). Ενδεικτικά, δίνει 6.4λ/100χλμ για ταχύτητα 120χλμ/ω και 8.4λ/100χλμ για ταχύτητα 140χλμ/ω. Το αυτοκίνητο αυτό έχει πάνω από 3200χλμ οπότε και οι καταναλώσεις είναι αντιπροσωπευτικές (σε ένα τελείως καινούργιο είναι σίγουρα υψηλότερες). Δεν έχεις το άγχος σχετικά με το μέλλον των πετρελαιοκινητήρων, αλλά δυστυχώς δε βγαίνει σε αυτόματο..
Στο τέλος το τελικιαζει στα 207χλμ/ω απόσο θυμάμαι. Πάντως μέχρι 170-180 ανεβαίνει πολύ πολύ άνετα.
-
Ο ίδιος τύπος είχε δοκιμάσει το kuga σε titanium λίγους μήνες πιο πριν και είχε βγάλει τρελές καταναλώσεις 8.2λ/100χλμ για ταχύτητα 120χλμ/ω και 9.4λ/100χλμ για ταχύτητα 140χλμ/ω https://www.youtube.com/watch?v=SK8alg2ADFo
οπότε δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος....
Σε τέτοιο σκάφος πάντως ο 1,5 diesel θα σέρνεται, ο 1,5 βενζίνη θα καίει πολύ οπότε τα 2,0 diesel με/χωρίς υβριδικό είναι τα ιδανικά. Επιστροφή στην πραγματικότητα της Ελλάδας όπου το μικρό ντηζελάκι θα σε καλύψει με συμβιβασμούς σε συχνή χρήση, ενώ για περιστασιακή χρήση και λίγα σχετικά ετήσια χλμ η βενζίνη θα σου παρέχει παραπάνω ενεργητική ασφάλεια.
-
Αυτό γιατί δεν το φέρνουν? Με 1.5 κινητήρα ξεκινάει και 28.000$
-
Αυτό γιατί δεν το φέρνουν? Με 1.5 κινητήρα ξεκινάει και 28.000$
Γιατί είναι βόδια...
-
Θα πρέπει να πάρει ομολογκασιόν για πώληση στην Ευρώπη, να δούνε πόσο θα ανεβάσει τον μέσο όρο εκπομπής του CO2 κλπ. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.
-
Στα review που διαβάσαμε λέει ότι το Kuga είναι τόσο συντηρητικό, επειδή δεν ήθελαν να κοντραρει στην Αμερική τα Bronco που είναι στην ίδια κατηγορία C, εδώ όμως έφεραν το 'βαρετό' Ford!
To μικρό πάντως Bronco φαίνεται να είναι 4.4μ, μία χαρά χωράει δηλαδή στην γκάμα της εταιρίας. Επίσης είδα ότι έχει περίπου 5-6(!) εκδόσεις, επί 3 (2door, 4door, Sport).
Από όλα τα C suv φέρνουν το Kuga, η ΚΙΑ αντί να φέρει το καταπληκτικό Seltos που σπάει ταμεία φέρνει το χλιαρό Xceed (μόνο Ευρώπη) και μαζί με τη a Hyundai ΔΕΝ φέρνουν τα Sonnet/Venue και οι μισές Ιαπωνικές σχεδόν έχουν εξαφανιστεί από Ευρώπη, και οι άλλες φέρνουν τα μισά μοντέλα.
Τελικά είναι η Ευρώπη μια ξενερωτη ήπειρος ηλικιωμένων και οδηγών, το πολύ crossover; Μάλλον..
Και καθόμαστε και εκθειάζουμε τα φλωρε Vitara του 21..
-
Ford Kuga