-
Εχετε δει πόσο πουλάνε Γιαπωνέζοι και Κορεάτες στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης ? Τίποτα . Οπότε γιατί να τα φέρουν . Επειδή εδώ έχουμε το σύνδρομο του Ντάτσουν και του Τουότα ?
-
Καταθέτω την προσωπική μου άποψη για το θέμα μας...
Το θέμα εμφάνισης είναι υποκειμενικό αλλά στην αυτοκινητοβιομηχανία η ιστορία της κάθε μάρκας κ ειδικότερα
των premium παίζει σημαντικό ρόλο.
Έτσι,κατά τη γνώμη μου,για συγκεκριμένα SUV αυτή τη χρονική στιγμή,έχουμε:GLA,X1,Q3>3008>KUGA>TUCSON...
Στο θέμα μας τώρα,συγκρίνοντας το νέο KUGA το θεωρώ καλύτερο αμάξι (overall) από το νέο TUCSON
και σε εμφάνιση και σε ποιότητα. (τα έχω δει κ τα δύο από κοντά)
Σε εμφάνιση μου φαίνεται extreme το TUCSON,μπροστά κ πίσω,στο πλάι μόνο είναι ωραίο (προσωπική γνώμη).
Δε μπορώ να καταλάβω και τα ένθερμα κ εγκωμιαστικά σχόλια του τύπου που εκθειάζουν το TUCSON σε όλους τους τομείς.
Τέλος,επειδή έχω οδηγήσει το νέο KUGA σε 1.5 ecoblue diesel κ σε 1.5 ecoboost, μου φάνηκε αρκετά καλός ο κινητήρας diesel,ροπάτος και σίγουρα επαρκής και οικονομικός.Δε συγκρίνεται βέβαια με τη δύναμη και το στροφάρισμα της βενζίνης,ειδικά σε υψηλές στροφές,αλλά ξέρεις ότι κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις με diesel μοτέρ.
Πάντως 35 χιλ.plus δε θα έδινα για hyundai,ασχέτως εξοπλισμού κ τετρακίνησης.Σε αυτά τα ποσά χάνει το vfm χαρακτήρα.Μέχρι 30 χιλ. είναι καλά.Ωραία η τετρακίνηση,τα άλογα,οι εξοπλισμοί αλλά και το σήμα της εταιρείας παίζει το ρόλο του και έχει την προϊστορία του.
Ό,τι και να επιλέξει κανείς,μιλάμε για σύγχρονα και ασφαλή αυτοκίνητα.Ο χρόνος θα δείξει και κατά πόσο είναι αξιόπιστα...
-
Καταθέτω την προσωπική μου άποψη για το θέμα μας...
Το θέμα εμφάνισης είναι υποκειμενικό αλλά στην αυτοκινητοβιομηχανία η ιστορία της κάθε μάρκας κ ειδικότερα
των premium παίζει σημαντικό ρόλο.
Έτσι,κατά τη γνώμη μου,για συγκεκριμένα SUV αυτή τη χρονική στιγμή,έχουμε:GLA,X1,Q3>3008>KUGA>TUCSON...
Στο θέμα μας τώρα,συγκρίνοντας το νέο KUGA το θεωρώ καλύτερο αμάξι (overall) από το νέο TUCSON
και σε εμφάνιση και σε ποιότητα. (τα έχω δει κ τα δύο από κοντά)
Σε εμφάνιση μου φαίνεται extreme το TUCSON,μπροστά κ πίσω,στο πλάι μόνο είναι ωραίο (προσωπική γνώμη).
Δε μπορώ να καταλάβω και τα ένθερμα κ εγκωμιαστικά σχόλια του τύπου που εκθειάζουν το TUCSON σε όλους τους τομείς.
Τέλος,επειδή έχω οδηγήσει το νέο KUGA σε 1.5 ecoblue diesel κ σε 1.5 ecoboost, μου φάνηκε αρκετά καλός ο κινητήρας diesel,ροπάτος και σίγουρα επαρκής και οικονομικός.Δε συγκρίνεται βέβαια με τη δύναμη και το στροφάρισμα της βενζίνης,ειδικά σε υψηλές στροφές,αλλά ξέρεις ότι κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις με diesel μοτέρ.
Πάντως 35 χιλ.plus δε θα έδινα για hyundai,ασχέτως εξοπλισμού κ τετρακίνησης.Σε αυτά τα ποσά χάνει το vfm χαρακτήρα.Μέχρι 30 χιλ. είναι καλά.Ωραία η τετρακίνηση,τα άλογα,οι εξοπλισμοί αλλά και το σήμα της εταιρείας παίζει το ρόλο του και έχει την προϊστορία του.
Ό,τι και να επιλέξει κανείς,μιλάμε για σύγχρονα και ασφαλή αυτοκίνητα.Ο χρόνος θα δείξει και κατά πόσο είναι αξιόπιστα...
Το τουσον είναι πολύ καλύτερο από κουγκα και 3008 σε όλους τους τομείς. Τα πριμιουμ για να τα πάρεις με καλό εξοπλισμό θέλεις 40000€. Οπότε το hyundai είναι μονόδρομος για οποιον θέλει ένα κανονικό σουβ δίχως να περάσει το όριο των 35000€.
-
GLA,X1 ξεφεύγουν τιμολογιακά και πάμε σε άλλα επίπεδα τιμών. Q3 Sportback έκανα μία πρόχειρη διαμόρφωση με τον κινητήρα 35 TFSI S tronic (βενζίνη-αυτόματο) και μπορεί να βγει με λιγότερο βέβαια εξοπλισμό από Kuga κοντά στα 35k, με προβλημάτισε όμως ότι στο καύσιμο έλεγε Super Αμόλυβδη Βενζίνη ROZ 95, γεμίζει δηλαδή μόνο με super αμόλυβδη, σωστά καταλάβα;
Όσον αφορά το 3008 είναι ένα κλικ πάνω σε τιμολόγηση από το Kuga, εντοπίζω διαφορά περίπου 3k για παρεμφερή εξοπλισμό.
Tucson , εντυπωσιακή τιμολόγηση , ψάχνω να δω που είναι και εάν υπάρχει φάκα.
Βέβαια σημαντικό ρόλο στα premium παίζει η ηχομόνωση, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και η συναρμογή οπού εκεί δεν έχω ιδέα τι παίζει με το Tucson.
-
Πάντως στα 35 χιλιάρικα που αναφέρονται για το τουσον παίρνεις ή 136 ντίζελ αυτόματο 48v 44 distinctive ή φουλ υβριδικό 1.6 230 αυτόματο πριμιουμ! Και με 33 παίρνεις 1.6 48v 180 44 αυτόματο στην πλούσια έκδοση. Και στο Κούγκα θες 34 για 120 1.5 ντίζελ αυτόματο st line 4*2.
-
Πάντως στα 35 χιλιάρικα που αναφέρονται για το τουσον παίρνεις ή 136 ντίζελ αυτόματο 48v 44 distinctive ή φουλ υβριδικό 1.6 230 αυτόματο πριμιουμ! Και με 33 παίρνεις 1.6 48v 180 44 αυτόματο στην πλούσια έκδοση. Και στο Κούγκα θες 34 για 120 1.5 ντίζελ αυτόματο st line 4*2.
To τουσον προσφέρει ασυναγώνιστο πακέτο αυτή τη στιγμή. Από όλα τα πρεμιουμ το μόνο που δικαιολογεί τον όρο είναι η χ2 που μπορείς να την πάρεις με αρκετά καλό εξοπλισμό με 38000€ αλλά το μοτέρ είναι 1,5 136hp βενζίνη και έχεις κίνηση μόνο στους δύο τροχούς.
-
GLA,X1 ξεφεύγουν τιμολογιακά και πάμε σε άλλα επίπεδα τιμών. Q3 Sportback έκανα μία πρόχειρη διαμόρφωση με τον κινητήρα 35 TFSI S tronic (βενζίνη-αυτόματο) και μπορεί να βγει με λιγότερο βέβαια εξοπλισμό από Kuga κοντά στα 35k, με προβλημάτισε όμως ότι στο καύσιμο έλεγε Super Αμόλυβδη Βενζίνη ROZ 95, γεμίζει δηλαδή μόνο με super αμόλυβδη, σωστά καταλάβα;
Όσον αφορά το 3008 είναι ένα κλικ πάνω σε τιμολόγηση από το Kuga, εντοπίζω διαφορά περίπου 3k για παρεμφερή εξοπλισμό.
Tucson , εντυπωσιακή τιμολόγηση , ψάχνω να δω που είναι και εάν υπάρχει φάκα.
Βέβαια σημαντικό ρόλο στα premium παίζει η ηχομόνωση, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και η συναρμογή οπού εκεί δεν έχω ιδέα τι παίζει με το Tucson.
Δεν υπάρχει φάκα! Αν σου αρέσει είναι best - value for money.
Ίδια κατηγορία με 3008 κ Kuga, αυτά τα 3 θα έβαζα στην κορυφή (και αγαπημένο C5 Aircross, αλλά μάλλον μόνο σε εμένα αρέσει!).
Kuga αχρειαστα μεγάλο, κάποια site το τοποθετούν στα D suv.
Και το καινούργιο QQ λογικά θα παίξει δυνατά.
Αν θέλεις diesel (και εγώ diesel πήρα, και έχω πολλά) η PSA παίζει δυνατά.
-
Όχι. Αφού το λέει ξεκάθαρα, 95 οκτάνια (και άνω).
-
Στην Γερμανία κάποτε είχαν και αμόλυβδη με 92 οκτάνια οπότε η 95 λεγόταν super αμόλυβδη και έχει μείνει.
-
Ίδια κατηγορία με 3008 κ Kuga, αυτά τα 3 θα έβαζα στην κορυφή (και αγαπημένο C5 Aircross, αλλά μάλλον μόνο σε εμένα αρέσει!).
Diesel αυτόματο συγκεκριμένα έψαχνα και κοίταξα Kuga , 3008, Grandland (το απέρριψα αμέσως) και DS7 όπου φτάνει χαλαρά κοντά στα 45k άμα προσθέσεις τα βασικά. Το 3008 επίσης ανεβαίνει κοντά στα 40k άνευ ουσιαστικού λόγου και επίσης το τιμόνι μου φάνηκε ενοχλητικά μικρό, όπως και οι πίσω χώροι ήταν μέτριοι σε σχέση με το Kuga. Το Tucson δεν το είχα δει μιας και βγήκε πρόσφατα όμως είναι εκνευριστικά οικονομικό. Έχω καταλήξει στο Kuga ST LINE X 1.5 Ecoblue Auto. Επειδή όμως διάβασα απόψεις το τελευταίο καιρό σχετικά με τη δύναμη και την επάρκεια του κινητήρα του στυλ 'αυτοκτονία άμα δώσεις τόσα λεφτά για Kuga' ή 'ο κινητήρας είναι νεκρός' άρχισα να προβληματίζομαι , για αυτό ρώτησα εάν υπάρχει κάποιος που ήδη το έχει να μας πει εντυπώσεις.
-
Dublin wrote:
Diesel αυτόματο συγκεκριμένα έψαχνα και κοίταξα Kuga , 3008, Grandland (το απέρριψα αμέσως) και DS7 όπου φτάνει χαλαρά κοντά στα 45k άμα προσθέσεις τα βασικά. Το 3008 επίσης ανεβαίνει κοντά στα 40k άνευ ουσιαστικού λόγου και επίσης το τιμόνι μου φάνηκε ενοχλητικά μικρό, όπως και οι πίσω χώροι ήταν μέτριοι σε σχέση με το Kuga. Το Tucson δεν το είχα δει μιας και βγήκε πρόσφατα όμως είναι εκνευριστικά οικονομικό. Έχω καταλήξει στο Kuga ST LINE X 1.5 Ecoblue Auto. Επειδή όμως διάβασα απόψεις το τελευταίο καιρό σχετικά με τη δύναμη και την επάρκεια του κινητήρα του στυλ 'αυτοκτονία άμα δώσεις τόσα λεφτά για Kuga' ή 'ο κινητήρας είναι νεκρός' άρχισα να προβληματίζομαι , για αυτό ρώτησα εάν υπάρχει κάποιος που ήδη το έχει να μας πει εντυπώσεις.
Μία χαρά θα είναι το Kuga, κοίτα όμως και το Tucson, κρίμα να αποφασίσεις χωρίς να το δεις.
Σκέψου ότι το Kuga είναι 4.61μ, το Tucson 4.5, το 3008 ακόμη μικρότερο.
Εγώ θα περίμενα Sportage (γενικά μου αρέσουν καλύτερα από τα Hyundai), QQ δεν θα έχει diesel.
-
Dublin wrote:
Το αμάξωμα του κουγκα προσεγγίζει σε διαστάσεις και βάρος το χ3 που έχω που είναι 2,5 με 220hp βενζίνη. Παρόλο το κυβισμο και την ιπποδύναμη το χ3 θα το χαρακτήριζα αργό .Κανε την αναλογία τώρα με το 1,5 120 πετρέλαιο και είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί το μοτέρ αυτό είναι ακατάλληλο για το μέγεθος του κουγκα. Το ίδιο πρόβλημα και το 3008 με το ψόφιο 1,2 με τα 130 άλογα. Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα το τουσον βάλτου και το τεχνολογικό πακέτο αφού θέλεις acc και θα έχεις το πιο ολοκληρωμένο πακετο.
-
Ούτως η άλλως πρέπει να κάνεις test drive...συνεπώς, εσύ ο ίδιος θα δεις αν ταιριάζει με το οδηγικό σου στυλ και καλύπτει τις ανάγκες σου. Σε κάποια πράματα ότι και να μας πουν οι άλλοι έχει ελάχιστη σημασία. Άλλους δεν τους φτάνουν ούτε 200 ούτε 300 άλογα κι ας μιλάμε για οικογενειακά αυτοκίνητα σε ελληνικούς δρόμους. Σίγουρα πάντως πρέπει να δεις 2-3 ανταγωνιστικά αυτοκίνητα (το νέο Tucson είναι ένα από αυτά, να δεις και τη διαφορά βενζίνης πετρελαίου) και να τα οδηγήσεις για να μπορείς να συγκρίνεις. Αλλιώς πως θα διαμορφώσεις άποψη;
Σε κάθε περίπτωση να μας καταθέσεις παρατηρήσεις και εντυπώσεις μετά από τις δοκιμές γιατί θα είναι πολύ χρήσιμες για τους υπόλοιπους που κοιτάμε προς αγορά αντίστοιχη με τη δική σου (όπως εγώ πχ).
-
Έχω οδηγήσει το 1.5 ecoblue και πάει μια χαρά.
Έχει επαρκή απόδοση,αλλά δε μπορεί να συγκριθεί με τα 180ps βενζίνης που πάει σίγουρα καλύτερα.
Εκεί,πληρώνεις και το ανάλογο τίμημα σε κατανάλωση.Δε μπορείς να τα έχεις όλα.
Σε SUV προτείνω diesel κινητήρα,αν είναι προτεραιότητα η κατανάλωση καυσίμου.
-
Εντάξει ένα ντίζελ 120 ίππων με 30 κιλά ροπής δεν το λες νεκρό και ας είναι 1.5 τόνο κενό. Σίγουρα αν περιμένεις να φεύγεις πρώτος από τα φανάρια και να ξεκολα σαν πούπουλο από ακινησία δεν θα πάρεις το Κούγκα 1.5 ντίζελ.
Δεν το έχω οδηγήσει το ντίζελ αλλά το 1.5 βενζίνης που ήταν σβέλτο όχι υπερβολικά και αυτό αλλά το 9 αρι βενζίνη το είδε για πλάκα.
Το ντίζελ σε κινεί λογικά με καλές και ασφαλείς ρεπριζ από 50-130 στα νόμιμα όρια και χωρίς να βλέπεις 9αρια αλλά με ταπεινά 6 άρια το πολύ 7 σε ανηφόρα φορτωμένο.
Τώρα αν θες από τα 140 να πας σβέλτα στα 170 κατεβάζοντας ταχύτητα πάλι λάθος αμάξι έχεις διαλέξει.
Αυτά δεν τα κάνει κανένα 1.5-1.6 ντίζελ ούτε τα ελαφρύτερα κατά 200-250 από το Κούγκα. Εκεί αν θες υποχρεωτικά ντίζελ για οικονομία πας στο δίλιτρο και έχεις και σβελταδα και οικονομία αλλά και φόρο και τεκμήρια....
-
Συμφωνώ απόλυτα σε όλα...Αν θέλεις άλογα,στήσιμο κτλ κοιτάς άλλη κατηγορία...
-
Δεν ψάχνω άλογα και ταχύτητα. Όπως άλλωστε έχω πει και σε προηγούμενα post με ενδιαφέρει να οδηγάω ημιαυτόνομα με 130-150χλμ max στην ΕΟ , να πίνω καφέ, μουσική, και τα παιδιά να είναι άνετα πίσω απολαμβάνοντας τη διαδρομή χωρίς να μας ταράζουν τα καθίσματα στη κλωτσιά (φαντάζομαι στο Kuga δεν θα φτάνουν), με υποβραχιόνιο ώστε να μην αναγκάζεται η γυναίκα μου να κάνει τούμπες για να τους δώσει νερό,φαγητό κτλ. και το βασικότερο να μπορώ να τα δένω στα καθισματάκια χωρίς να χρειάζεται να χώνομαι ολόκληρος στο αμάξι. Αυτά έχω βάλει ως προτεραιότητα, ωραία η ταχύτητα μέχρι που να ξεράσει κανά παιδί ή να γυρίσει η γυναίκα και να δει το δείκτη να είναι στο 160 και να πάθει αμόκ. Απλά έτσι που παρουσιάζουν μερικοί τον 1.5 ecoblue μου δίνουν την εντύπωση ότι θα πάω να κάνω καμία προσπέραση σε επαρχιακό δρόμο και δεν θα έχει την απαιτούμενη δύναμη το αμάξι με αποτέλεσμα να πατάω... να πατάω γκάζι και να μένω δίπλα του (σε νορμάλ ταχύτητες πάντα μιλάω (70-80χλμ).
ΥΓ 1. Έχω σταματήσει να κάνω καγκουριές στα φανάρια
-
ακριβώς για τους λόγους που ανέφερες έχουν τους κινητήρες αυτούς. οικογένεια και οικονομία. και μια χαρά θα κάνεις τις προσπεράσεις σου. απλά δεν θα το πιέζεις στις στροφές, θα δεις τπτ εμετούς πισω
-
Δεν ψάχνω άλογα και ταχύτητα. Όπως άλλωστε έχω πει και σε προηγούμενα post με ενδιαφέρει να οδηγάω ημιαυτόνομα με 130-150χλμ max στην ΕΟ , να πίνω καφέ, μουσική, και τα παιδιά να είναι άνετα πίσω απολαμβάνοντας τη διαδρομή χωρίς να μας ταράζουν τα καθίσματα στη κλωτσιά (φαντάζομαι στο Kuga δεν θα φτάνουν), με υποβραχιόνιο ώστε να μην αναγκάζεται η γυναίκα μου να κάνει τούμπες για να τους δώσει νερό,φαγητό κτλ. και το βασικότερο να μπορώ να τα δένω στα καθισματάκια χωρίς να χρειάζεται να χώνομαι ολόκληρος στο αμάξι. Αυτά έχω βάλει ως προτεραιότητα, ωραία η ταχύτητα μέχρι που να ξεράσει κανά παιδί ή να γυρίσει η γυναίκα και να δει το δείκτη να είναι στο 160 και να πάθει αμόκ. Απλά έτσι που παρουσιάζουν μερικοί τον 1.5 ecoblue μου δίνουν την εντύπωση ότι θα πάω να κάνω καμία προσπέραση σε επαρχιακό δρόμο και δεν θα έχει την απαιτούμενη δύναμη το αμάξι με αποτέλεσμα να πατάω... να πατάω γκάζι και να μένω δίπλα του (σε νορμάλ ταχύτητες πάντα μιλάω (70-80χλμ).
ΥΓ 1. Έχω σταματήσει να κάνω καγκουριές στα φανάρια
Μία χαρά θα είναι. Λες η Ford να μην ξέρει τι κινητήρες προσφέρει;
Δεν θα βάζεις φωτιά στην άσφαλτο, αλλά θα έχεις μέγιστη οικονομία και θα τραβάει κι' όλας, χαμηλά τουλάχιστον.
-
Πετρέλαιο 120 άλογα με 30 κιλά ροπής δεν υπάρχει περίπτωση να σε προδώσει σε προσπεράσεις στις ταχύτητες που αναφέρεις ακόμα και σε μετακόμιση. Εκεί ακριβώς είναι το δυνατό τους σημείο. Ρεπριζ στο φάσμα των 50-110.
Ford Kuga