-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Ο συμπλέκτης πάααρα πολύ βαρύς, αλλά ήταν το πετρέλαιο.Στατικό ή σε test drive? Γιατί με κλειστή την μηχανή λογικό είναι, αφού δεν δουλεύει το υδραυλικό σύστημα του συμπλέκτη (εικάζω ότι τόσο μεγάλο αυτοκίνητο προφανώς και θα έχει υδραυλικό συμπλέκτη).
-
Καταρχήν επιδόσεις χωρίς κατανάλωση δεν γίνεται, άρα αν θέλουμε επιδόσεις, θα υποστούμε και την κατανάλωση. Τα διάφορα start-stop, ACT, CoD κλπ βελτιώνουν λίγο την κατάσταση, αλλά τα άλογα θέλουν 'σανό' (βενζίνη), αλλιώς θα πεινάσουν
Ο συμπλέκτης μου φάνηκε μια χαρά στο test-drive, και μόλις είχα βγει από τη C5, που δεν είναι και θεόβαρος. Παρομοίως, η άνεση του οποιουδήποτε οχήματος σε σχέση με τη C5 είναι 'σκληρή', αλλά του Kuga ήταν απόλυτα αποδεκτή, ακόμα και στο ST-Line.
Στη θέση οδήγησης εμένα με παραξένεψε πολύ το χωστό (τέρμα δεξιά) πεντάλ γκαζιού, αλλά τη βρήκα την άκρη και τη σωστή θέση μέσα σε 5'.
Η ρεζέρβα είναι μισή, άρα μόνο για λίγα χλμ και με μικρή (
-
Θα παω αυριο για test drive. 100% θα παρω ενα απο τα 2, 150ps βενζίνης η το 1.5 diesel. Το θεμα ειναι ποιο. Χλμ δεν κανω πολλα και ολα για ταξίδια. Πόσο να καίει νορμαλ στα 130, 7 ή 9 πχ; Ααα, και το infotainment πρεπει να εχει και google auto το οποίο είναι και το καλυτερο για μενα
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ο συμπλέκτης πάααρα πολύ βαρύς, αλλά ήταν το πετρέλαιο.
Στατικό ή σε test drive? Γιατί με κλειστή την μηχανή λογικό είναι, αφού δεν δουλεύει το υδραυλικό σύστημα του συμπλέκτη (εικάζω ότι τόσο μεγάλο αυτοκίνητο προφανώς και θα έχει υδραυλικό συμπλέκτη).
Εχεις ένα δίκιο, σβηστό ήταν!
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Θα παω αυριο για test drive. 100% θα παρω ενα απο τα 2, 150ps βενζίνης η το 1.5 diesel. Το θεμα ειναι ποιο. Χλμ δεν κανω πολλα και ολα για ταξίδια. Πόσο να καίει νορμαλ στα 130, 7 ή 9 πχ; Ααα, και το infotainment πρεπει να εχει και google auto το οποίο είναι και το καλυτερο για μεναΑν εννοείς το AndroidAuto, όχι ακριβώς, λέγεται ότι θα έρθει σε κάποιο επόμενο update στο SYNC3, αλλά μέχρι στιγμής είναι μόνο με το AppLink. Θεωρητικά από το 2017 θα το έχουν π.χ. τα Kuga, αλλά αυτό μένει να το δούμε...
-
Ναι έχεις δίκιο, απλα στο εξωτερικό ήδη το έχει απο οτι βλέπω σε εκθέσεις. Το μεγαλο ερώτημα είναι όμως ποσο καίει πραγματικα η βενζίνη
Sent from my A0001 using Tapatalk
-
Θα παω αυριο για test drive. 100% θα παρω ενα απο τα 2, 150ps βενζίνης η το 1.5 diesel. Το θεμα ειναι ποιο. Χλμ δεν κανω πολλα και ολα για ταξίδια. Πόσο να καίει νορμαλ στα 130, 7 ή 9 πχ; Ααα, και το infotainment πρεπει να εχει και google auto το οποίο είναι και το καλυτερο για μεναΠου θα πάς και ποιος θα οδηγήσεις, βενζίνη ή πετρέλαιο?
Λογικά, σε ταξίδι με 120-140 χαω δεν θα πρέπει να καίει πάνω από 7.5-8λ/100χλμ το πολύ. Στην πόλη και στην κίνηση είναι που θα καίει αρκετά.
-
Θα παω στην Αμφιθέας ford center. Εχει το diesel για test drive, στην έκθεση εχει και το business και το st. Υπαρχουν ετοιμοπαραδοτα, αλλα αν θες εξτρα πραγματα σε παει Απρίλιο
-
Υπαρχουν ετοιμοπαραδοτα, αλλα αν θες εξτρα πραγματα σε παει ΑπρίλιοΑπρίλιο εεε? Τόσο πολύ! Εάν το πάρω, θα ήθελα να προσθέσω το ηλεκτρικό άνοιγμα του χώρου αποσκευών, το οποίο οριακά κρατάει την τιμή προ φόρων κάτω από €17.000 (εφόσον δεν προστεθεί το μεταλλικό χρώμα), οπότε δεν επιβαρύνεται με επιπλέον φόρο.
-
Ετσι ειπαν στον πατερα μου που περασε να το δει σημερα, βέβαια μπορεί να μην ειμαι και ακριβες, ο πατερας μου δεν μπορει να κρύψει τον ενθουσιασμό του οποτε μπορει και να το ειπαν για να το κλεισει αμεσα, δεν ξερω. Θα παω αυριο να ρωτησω πολλα, online εχουν ελαχιστες πληροφορίες, ουτε καν τι έχει η κάθε εκδοση
-
Για όποιον θέλει να δει φωτο από τα μοντέλα Ford και να κατεβάσει specs
http://www.fordmedia.eu/fords-vehicle-line-up-in-europe/
Και δείχνει και που φτιάχνεται το κάθε μοντέλο. Το Kuga φτιάχνεται Ισπανία και όχι Γερμανία που είπε ο πωλητής στον πατέρα μου. -
Τελικά το 1,5 diesel προσφέρεται με τετρακίνηση ή όποιος θέλει τετρακίνηση και πετρέλαιο πάει υποχρεωτικά σε δίλιτρο οεο?
-
Ο χρήστης LeRoi01 έγραψε:
Τελικά το 1,5 diesel προσφέρεται με τετρακίνηση ή όποιος θέλει τετρακίνηση και πετρέλαιο πάει υποχρεωτικά σε δίλιτρο οεο?4κίνηση και diesel, μονο σε 2λιτρο.
-
Λοιπόν, μόλις γύρισα από το test drive. Οδήγησα το 1,5diesel 120ps st line με 18ρες
Προσωπικές εντυπώσεις:
-
Το αμάξι φαίνεται μεγάλο εξωτερικά. Βέβαια το προηγούμενο μου ήταν mx5 οπότε και το focus μεγάλο μου φαίνεται, αλλά είναι ψηλό και φαρδύ (πιο φαρδύ από το Cherokee 2006 της οικογένειας) Σίγουρα θέλει να το συνηθίσεις, αλλά και πάλι δεν είναι για στενάκια. Σίγουρα χρειάζομαι τους εμπρός αισθητήρες parking.
-
Εσωτερικά η ποιότητα με εντυπωσίασε. όλα φαίνονται ποιοτικά, τα πάνω πλαστικά είναι μαλακά, το τιμόνι ωραίο sport με όμορφο σχέδιο. Κάθισμα με πλευρική υποστήριξη και με κάποια βασική ρύθμιση για τη μέση (στάνταρ στο stline, optional στο business). Πίσω ανετότατος. Είμαι 1.80 (βέβαια κάθομαι με την πλάτη σχετικά κάθετα) και στην πίσω θέση του οδηγού κάθισα μετά με άπλετο χώρο στα γόνατα. Όχι απλά καλό.
-
Η οθόνη touch πολύ φωτεινή και μεγάλη 8'. Βέβαια όπως έχουν αναφέρει και στον τύπο, υπάρχει μια δυσκολία να χειριστείς τα κουμπιά στο κάτω μέρος της λόγω ότι ξεκινά η καμπύλη του ταμπλό. Πάντως έχει ήδη ANDROID AUTO υποστήριξη, είδα την ρύθμιση στο μενού ο ίδιος.
Στην οδήγηση τώρα συμπλέκτης μαλακός, έπιανε προς το πάνω μέρος της διαδρομής. Τιμόνι πολύ ελαφρύ στην αίσθηση. Μέχρι της 2000 στροφές θέλει λίγο γκάζι να κινηθεί σβέλτα, από εκεί και πάνω νιώθεις τη ροπή. Όχι τίποτα τρελό αλλά δεν με χάλασε καθόλου η απόδοση του diesel. Ψηλά δεν το πήγα, γενικά το test drive ήταν πολύ σύντομο. Δεν μου είπε κάτι φυσικά ο πωλητής, ούτε περίμενε κανένας άλλος μετά, απλά με άλλον μέσα έχω ένα άγχος
Οι 18ρες ζάντες δεν κοπανούν, ούτε η σφιχτή ανάρτηση του st ενοχλεί. Αλλά σίγουρα δεν είναι και ότι ποιο άνετο. Για εμένα που είμαι και νέος (35) μια χαρά είναι, τώρα για κάποιον που θα κάνει πολλά χλμ σε μέτριους δρόμους μάλλον καλύτερα οι 17''.
Το αμάξι έχει έρθει πρώτα στην Ελλάδα ή τέλος πάντων είναι από τις πρώτες χώρες που άνοιξαν παραγγελίες. Λόγω γιορτών τα κομμάτια που θα έρθουν θα είναι παραγωγή Ιανουαρίου με παράδοση Φεβρουάριο. Οποιαδήποτε τροποποίηση στο αυτοκίνητο πάει για παράδοση Απρίλιο ίσως τέλη Μαρτίου.
Ζήτησα το business με αισθητήρες μπροστά, adaptive cruise control, ρύθμιση στη μέση του οδηγού (έχει και για συνοδηγό ξεχωριστή επιλογή), αεροτομή και η τιμή βγήκε όσο το ST LIne!!! Άρα πάμε για το ST line που τα έχει (εκτός από το adaptive cruise control) και επίσης έχει bixenon, 18'' ρες, auto parking, νομίζω και city brake, ημιδερμάτινα, φιμέ πίσω συν κάτι ψιλολοίδια.
Ρώτησα και για την εγγύηση , είναι 8 χρόνια πανευρωπαϊκή και μεταβιβάζεται αν πουλήσεις το αυτοκίνητο. Επίσης ρώτησα για αναβάθμιση κινητήρα και μου είπε ότι η Ford Center είναι επίσημος αντιπρόσωπος μια βελτιωτικής εταιρίας που συνεργάζεται η Ford (μάλλον Mountune) και έχουν ήδη αναβάθμιση με 6-7 κατοστάρικα που κάνει το 1.5 βενζίνης από 150 σε 200 χωρίς να χάνεται η εγγύηση. Έχουν και για τον diesel αλλά δεν ρώτησα περισσότερα, πάντως τον 1.5 diesel 95hp του ecosport τον κάνουν 120hp.
Οπότε μάλλον Δευτέρα κλείνω το 1.5 βενζίνη 150 ST Line...
-
-
Τι υπερβολές είναι αυτές ρε σεις..18αρες..για 120 άλογα..συν ότι θα ξεπουληθεις στην αλλαγή ελαστικων..
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Τι υπερβολές είναι αυτές ρε σεις..18αρες..για 120 άλογα..συν ότι θα ξεπουληθεις στην αλλαγή ελαστικων..Όντως το ST-Line στον μικρό diesel είναι λίγο υπερβολή. Αλλά στον ecoboost, είτε με 150 είτε με 180 άλογα, είναι πολύ πιο λογικό fit. Και όπως είπε ο φίλος, θα παραγγείλει το 150αρι ΕΒ, άρα μια χαρά θα είναι. Και με το remap στα ~200 άτια, ακόμα καλύτερο
Προσοχή μόνο το θέμα 'εγγύησης', δεν νομίζω ότι έχει βγάλει η Mountune κάτι για τον 1.5, μόνο για την Rica ξέρω εγώ, άρα λογικά μόνο στον Καρανικόλα θα μπορείς να πας αφού περάσεις το remap.
-
Λοιπόν, μόλις γύρισα από το test drive. Οδήγησα το 1,5diesel 120ps st line με 18ρεςΠροσωπικές εντυπώσεις:
-
Το αμάξι φαίνεται μεγάλο εξωτερικά. Βέβαια το προηγούμενο μου ήταν mx5 οπότε και το focus μεγάλο μου φαίνεται, αλλά είναι ψηλό και φαρδύ (πιο φαρδύ από το Cherokee 2006 της οικογένειας) Σίγουρα θέλει να το συνηθίσεις, αλλά και πάλι δεν είναι για στενάκια. Σίγουρα χρειάζομαι τους εμπρός αισθητήρες parking.
-
Εσωτερικά η ποιότητα με εντυπωσίασε. όλα φαίνονται ποιοτικά, τα πάνω πλαστικά είναι μαλακά, το τιμόνι ωραίο sport με όμορφο σχέδιο. Κάθισμα με πλευρική υποστήριξη και με κάποια βασική ρύθμιση για τη μέση (στάνταρ στο stline, optional στο business). Πίσω ανετότατος. Είμαι 1.80 (βέβαια κάθομαι με την πλάτη σχετικά κάθετα) και στην πίσω θέση του οδηγού κάθισα μετά με άπλετο χώρο στα γόνατα. Όχι απλά καλό.
-
Η οθόνη touch πολύ φωτεινή και μεγάλη 8'. Βέβαια όπως έχουν αναφέρει και στον τύπο, υπάρχει μια δυσκολία να χειριστείς τα κουμπιά στο κάτω μέρος της λόγω ότι ξεκινά η καμπύλη του ταμπλό. Πάντως έχει ήδη ANDROID AUTO υποστήριξη, είδα την ρύθμιση στο μενού ο ίδιος.
Στην οδήγηση τώρα συμπλέκτης μαλακός, έπιανε προς το πάνω μέρος της διαδρομής. Τιμόνι πολύ ελαφρύ στην αίσθηση. Μέχρι της 2000 στροφές θέλει λίγο γκάζι να κινηθεί σβέλτα, από εκεί και πάνω νιώθεις τη ροπή. Όχι τίποτα τρελό αλλά δεν με χάλασε καθόλου η απόδοση του diesel. Ψηλά δεν το πήγα, γενικά το test drive ήταν πολύ σύντομο. Δεν μου είπε κάτι φυσικά ο πωλητής, ούτε περίμενε κανένας άλλος μετά, απλά με άλλον μέσα έχω ένα άγχος
Οι 18ρες ζάντες δεν κοπανούν, ούτε η σφιχτή ανάρτηση του st ενοχλεί. Αλλά σίγουρα δεν είναι και ότι ποιο άνετο. Για εμένα που είμαι και νέος (35) μια χαρά είναι, τώρα για κάποιον που θα κάνει πολλά χλμ σε μέτριους δρόμους μάλλον καλύτερα οι 17''.
Το αμάξι έχει έρθει πρώτα στην Ελλάδα ή τέλος πάντων είναι από τις πρώτες χώρες που άνοιξαν παραγγελίες. Λόγω γιορτών τα κομμάτια που θα έρθουν θα είναι παραγωγή Ιανουαρίου με παράδοση Φεβρουάριο. Οποιαδήποτε τροποποίηση στο αυτοκίνητο πάει για παράδοση Απρίλιο ίσως τέλη Μαρτίου.
Ζήτησα το business με αισθητήρες μπροστά, adaptive cruise control, ρύθμιση στη μέση του οδηγού (έχει και για συνοδηγό ξεχωριστή επιλογή), αεροτομή και η τιμή βγήκε όσο το ST LIne!!! Άρα πάμε για το ST line που τα έχει (εκτός από το adaptive cruise control) και επίσης έχει bixenon, 18'' ρες, auto parking, νομίζω και city brake, ημιδερμάτινα, φιμέ πίσω συν κάτι ψιλολοίδια.
Ρώτησα και για την εγγύηση , είναι 8 χρόνια πανευρωπαϊκή και μεταβιβάζεται αν πουλήσεις το αυτοκίνητο. Επίσης ρώτησα για αναβάθμιση κινητήρα και μου είπε ότι η Ford Center είναι επίσημος αντιπρόσωπος μια βελτιωτικής εταιρίας που συνεργάζεται η Ford (μάλλον Mountune) και έχουν ήδη αναβάθμιση με 6-7 κατοστάρικα που κάνει το 1.5 βενζίνης από 150 σε 200 χωρίς να χάνεται η εγγύηση. Έχουν και για τον diesel αλλά δεν ρώτησα περισσότερα, πάντως τον 1.5 diesel 95hp του ecosport τον κάνουν 120hp.
Οπότε μάλλον Δευτέρα κλείνω το 1.5 βενζίνη 150 ST Line...
Μια χαρα
-
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Τι υπερβολές είναι αυτές ρε σεις..18αρες..για 120 άλογα..συν ότι θα ξεπουληθεις στην αλλαγή ελαστικων..Αν θες εχει και με 19'' προαιρετικά
-
18αρες ανεβαζουν πάντως σημαντικά το επιπεδο του θορύβου κύλισης
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο πωλητής ανέφερε ότι οι περισσότεροι ρωτούν για το diesel st line πάντως.
Ford Kuga