-
ναι το είδα και είμαι ήδη εκεί και διαβάζω να ξεστραβωθώ..
-
Για το πατέρα μου που έχει ήδη ενα RAV και θέλει άλλο ένα αυτοκίνητο για κίνηση σε πολή και σε ταξίδια ακτινας 250χλμ, θέλω να ρωτήσω ποιο ειναι η γνώμη σας για αγορά VOLVO V40 του '13 με 100.000χλμ στα 14.000.
Το αυτοκίνητο ειναι απο λιζινγκ και εξωτερικα/εσωτερικα μοιαζει άψογο, έχει και σχετικα νεα λάστιχα. Τη λιζινγκ εταιρια την έχει γνωστός του και του το πρότεινε
Ο πατέρας μου ειναι 60+ , δεν εχει αναγκη απο χωρους ιδιαιτερους αλλά όχι και να ειναι ανυπαρκτοι, βασική χρήση για εκέινον.
Βασικά εχει δει ενα σωρο αυοκίνητα απο 14.000 - 20.000 κανουργια, μεταχειρισμένα. Το μόνο που του λεω ειναι, μιας και ειναι μιας ηλικιας να ειναι ενα αυτοκινητο που μπορει να μπει/βγει εύκολα. Το Βολβο δεν το εχω δει απο κοντα, αλλα φανταζομαι ειναι λίγο δύσκολο. Ειχε δει το Πεζω 2008 αλλα δε ξερω γιατι στο τέλος στράβωσε και με αυτο.Δεν έχει νοημα να ρωτησω εναλλακτικές γιατι δεν εχω ιδεα σχετικα με τα κριτίριά του όπως και δε θελει ουτε αυτος ουτε εγω να αφιερωσουμε χρόνο. Αν δε παρει το Βολβο, μάλλον για Γιαρις, ή Πολο ή Ατεκα (αν και για τα 2 τελευταια δε μπορει να καταπιει τα 2 χρόνισ εγγύηση).
Αν καποιος έχει άποψη για το Βολβο και τα παράπανω και έχει καμια άποψη για το αν του κάνει, ευχαρίστως να την ακούσω. -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
να ειναι ενα αυτοκινητο που μπορει να μπει/βγει εύκολα.Άρα μάλλον δε του κάνει το V40. Γενικά είναι πολύ κλειστοφοβικό, τόσο στο μπες βγες όσο και το θέμα της ορατότητας. Από τη θέση οδήγησης δεν έχεις και τόσο μεγάλη θέαση μπροστά όπως και πίσω. Για μέσα στην πόλη είναι οκ όπως και στο παρκάρισμα αρκεί να έχεις αισθητήρες παρκαρίσματος.
Από κει και πέρα έχει πάρα πολύ καλή ηχομόνωση και εξαιρετική στιβαρότητα, το νιώθεις δηλαδή ''θωρηκτό''. Ποιοτικά είναι πολύ καλό, ένα κλικ κάτω από mercedes,bmw κλπ Από προβλήματα στα 145.000χλμ μέχρι στιγμής βγήκαν off οι πίσω αναρτήσεις (μάλλον ελλατωματικές) μέσα στην εγγύηση και κάηκαν κανά δύο λάμπες. Γενικά δεν έχει κάνει κιχ.Οδηγικά δεν έχει κάποιο ενδιαφέρον, ναι μεν στρίβει άψογα αλλά πληροφορίες από το τιμόνι δεν παίρνεις. Έχει πολύ ωραίο μαλακό με εξαιρετικό κούμπωμα κιβώτιο όπως και μαλακό συμπλέκτη. Γράφω κάμποσα χιλιόμετρα με αυτό οπότε αν θέλεις να μάθεις και κάτι άλλο πες μου.
-
Πάνο, από κόστος συντήρησης πως πάει? Έχω διαβάσει τρελά νούμερα κατά καιρούς....
-
Ναι είναι κάπως τσιμπημένα στην αντιπροσωπία. Ενδεικτικά
Αλλαγή λαδιών
Φίλτρο λαδιού
Ροδέλα φίλτρου
Φίλτρο Πετρελαίουμε τα εργατικά βγήκαν 177€. Επίσης αν θυμάμαι καλά μπροστινά τακάκια κάπου στα 100€.
-
Δεν είναι και κάτι τραγικό....για το c4 αν πήγαινα αντιπροσωπεία-ειδικά στους απατεώνες της Θεσσαλονίκης- θα ήθελα γύρω στα 160 με φίλτρο πετρελαίου.
-
Πάνο σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και την επιβεβαίωση της παρατήρησής μου. Προ-ημερων λόγω υγρασιας να φανταστεις τον πονούσε ο γοφός του και του λέω, που να στριμώχνεσαι εκεί κάτω; Αλλα επειδή δεν έχω μπει ποτέ δεν ήμουν σίγουρος.
Αν ήταν το κρος-καντρυ, ίσως κάπως να παλευόταν μιας και γενικά ειναι ομορφο αυτοκίνητο, όπως και σχετικά αξιοπιστο μιας και σε φορουμ βολβο λιγο που μπηκα, δεν ειδα τίποτα καντήλια και παναγίες
Το μόνο που βρήκα αρνητικο για τη συγκεκριμένη περίπτωση ειναι το ύψος του, και ευτυχώς από όσο μίλησα πριν λιγο μαζί του, με άκουσε και το ακυρώνει. Ευχαριστώ. -
Alejandro,πες στον πατέρα σου να πάρει μια c4....μόλις καθίσει στις πολυθρόνες θα του περάσει και ο γοφός και όλα....
Επειδή έχω αντίστοιχο πρόβλημα,ακόμα και σε διαδρομές 700-800 χλμ μονοκοπανιά,κατεβαίνω ατσαλάκωτος.... -
Να δει και το νέο C3 aircross . Ανετοι χώροι για το μέγεθος του , εύκολη πρόσβαση . Οι C4 που υπάρχουν στα μαγαζιά έχουν σημαντικές εκπτώσεις γιατί το μοντέλο τελειώνει...
-
Tα citroen έχουν όμως πρωτοποριακά σχεδιασμένα καντράν, ταμπλό θέσεις για αντικείμενα διακόπτες κλπ και δεν ενδεικνυνται για μεγάλους ανθρώπους που έχουν συνηθίσει την Ιαπωνική ή την πλέον αποδεκτή Γερμανική λιτή πολύ ποιοτική μπλα μπλα μπλα εργονομία
-
Ετσι είναι , αλλά άμα μπείς , κόλλησες....
-
Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Θα του πω να τα δει, μιας και όντως πρεπει να ειναι τα πιο ευάερα και ανετα αυτοκίνητα αυτη τη στιγμη και αν βλεπει το Πεζω 2008, τοτε δε παει μακρια να δει τα Σιτροεν.
Το C3 cruiser ιδιως μου αρέσει πολύ... χεχε.. λετε να του πασάρω το Σουιφτ και να το πάρω εγώ τελικα; -
Δες το αιρκρός .
-
alejandro, το volvo πολύ ποιοτικό αμάξι,αλλά το c3aircross όπως το είδα στην έκθεση,ταιριάζει στα θέλω του πατέρα σου.
Μήκος βολικό (4,15μ.) για χρήση μέσα στην πόλη,ως crossover εύκολη σχετικά είσοδος κι έξοδος από το αμάξι και μπορεί με σχετική άνεση να κάνει τα μικρά ταξιδάκια του,που λες.Aν για κάποιο λόγο δεν του αρέσει το citroen, εναλλακτικά θα πρότεινα captur. -
@cruiser, ναι, δεν το εγραψα, το C3 αιρκρος εννουσα
@ panormus, ακριβως, αυτά ειναι τα στοιχεία που θεωρώ και εγω οτι ειναι τα θετικά του. Παντως, όντως μάλλον σε Γάλλο θα πάει μετά από χρόνια σε Γερμανους (και λίγο Ιαπωνία με το Ραβ).το Βολβο ακυρώθηκε σήμερα οπότε αν καποιος ενδιαφέρεται ας ρωτησει την Avis στη Πατρα (για να μείνουμε και ον-τοπικ λίγο).
-
Όταν πονάει καμία μέση , πόδι , χέρι παίρνω την αρχόντισσα του δρόμου Citroën C4 Ehdi automatic του 2012 και δίνω στην γυναίκα τον άσο του 2017 .....δεν ξέρω τι γράφουν τα τεστ και τα περιοδικά αλλά το C4 είναι το καλύτερο αμάξι στην κατηγορία .....period !
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Πάνο σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και την επιβεβαίωση της παρατήρησής μου. Προ-ημερων λόγω υγρασιας να φανταστεις τον πονούσε ο γοφός του και του λέω, που να στριμώχνεσαι εκεί κάτω; Αλλα επειδή δεν έχω μπει ποτέ δεν ήμουν σίγουρος.
Αν ήταν το κρος-καντρυ, ίσως κάπως να παλευόταν μιας και γενικά ειναι ομορφο αυτοκίνητο, όπως και σχετικά αξιοπιστο μιας και σε φορουμ βολβο λιγο που μπηκα, δεν ειδα τίποτα καντήλια και παναγίες
Το μόνο που βρήκα αρνητικο για τη συγκεκριμένη περίπτωση ειναι το ύψος του, και ευτυχώς από όσο μίλησα πριν λιγο μαζί του, με άκουσε και το ακυρώνει. Ευχαριστώ.Για ποιόν κινητήρα μιλάς;
Εγώ έχω το V40 Cross Country ΜΥ2016, D2, κάνοντας σαφώς λιγότερα χλμ από τον φίλο παραπάνω. Το συγκεκριμένο δεν είναι σε καμία περίπτωση ψηλό μάλλον κανονικό το λες σε σχέση με το χαμηλό δρομίσιο. Δεν μπορώ να πώ κάτι για την αξιοπιστία καθώς έχω μόλις 45 χιλ χλμ, αλλά χαίρομαι που μαθαίνω ότι δεν κάνει κιχ. Το ταξίδι του είναι πολύ ξεκούραστο, ειδικά αν έχεις το Powerdrive και το adaptive cruise control (και το ηχοσύστημα που έχει η έκδοση LIVSTYL και άλλες ανώτερες).Εχει πράγματι πολύ καλό πάτημα και δεν σε τρομάζει ακόμα και σε ψηλές ταχύτητες. Η ηχομόνωση είναι πάρα πολύ καλή, τόσο που οι εσωτερικοί τριγμοί μεγαλώνουν στα αυτιά σου. Οι χώροι δεν είναι το δυνατό του σημείο. 4 άτομα κανονικού μεγέθους ταξιδεύουν άνετα (εγώ είμαι 1.83) με νορμάλ αποσκευές. Πιο πάνω τα πράγματα δυσκολεύουν και πρέπει να κάνεις μελέτη τοποθέτησης αποσκευών για να εκμεταλλευτείς και το τελευταίο εκατοστό. Η οπισθοπορεία είναι δύσκολη, ειδικά χωρίς αισθητήρες.
Για συντήρηση επιβεβαιώνω τα παραπάνω: ετήσιο σερβις με φίλτρο καυσίμου και καμπίνας από 180-200 (ανάλογα το συνεργείο) και τακάκια στα 115 (ΒΕΛΜΑΡ).
-
Λοιπόν γράφω λίγο, χμμ, ή μάλλον καθόλου. Ας κάνω την εξαίρεσή μου, αλλά θα του δώσω να καταλάβει όμως, σεντόνι κανονικό.
Μετά από 3,5 χρόνια αγαστής (κατά κύριο λόγο) συμβίωσης και 150.000km με ένα V40 D2 1.6lit και ενόψει αποχωρισμού, ήρθε η ώρα να καταθέσω τις εντυπώσεις μου εν είδη παρακαταθήκης στους επόμενους, προηγούμενους, παρόντες, υποψήφιους, περιστασιακούς και λοιπούς κατόχους. Χωρίς φόβο και πάθος αλλά και χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις, ας θεωρήσουμε λοιπόν το διάστημα αυτό, μια ερασιτεχνική δοκιμή «μακράς διάρκειας»
Παραλαβή αυτοκινήτου Αύγουστο 2014 απόγευμα με 38°C, με πονοκέφαλο από τη δουλειά. Παρακάλεσα τον πωλητή να βάλει τον κλιματισμό καθώς μου εξηγούσε τα διάφορα. Χιλιόμετρα μηδέν. Δροσιά πουθενά. Να μην τα πολυλογώ η εβαπορέτα πήγε Σουηδία για να στοιχειοθετήσει σχετικό claim. Τρούπα στην εβαπορέτα, το φρέον Λουης, έτσι μου είπαν έτσι λέω.
Πάμε παρακάτω.Ντιζαινάτο μέσα – έξω. Σουλούπι ξαπλωτό, υποκειμενικά από τα όμορφα της κατηγορίας και όχι μόνο. Μπούμερανγκ πίσω φώτα με χαρακτήρα, και μπροστά φώτα ημέρας χαμηλά, επιθετικά βαλμένα (όχι βλαμμένα). Μέσα μαλακά πλαστικά και η χαρακτηριστική κονσόλα φιλέτο. Απτή ποιότητα, μάλιστα. Και το βράδυ γλυκός λευκός φωτισμός, ρομαντζάδα σκέτη. Οι χώροι οριακοί για οικογένεια. Αρκεί να έχει ξεπεράσει το βρεφικό στάδιο με τα καρότσια. Α, κι η σύζυγος να έχει φορτώσει έστω μια φορά ώστε να έχει ίδια αντίληψη του πορτ μπαγκάζ.
Στιβαρό, κάπως σαν ένα κομμάτι, σίγουρα. Ένα τέτοιο, κατά μήκος «σουβλισμένο» και χωρίς τα σωθικά του καπό, γύριζαν τούμπα στο ινστιτούτο Πάνος Μυλωνάς, με τον οδηγό δεμένο μέσα για να μάθουν στον κόσμο να φοράει ζώνη. Μπήκα κι εγώ, εκτός από την αντράλα που άκουσα, δεν άκουσα ούτε τσικ ούτε κρικ ούτε κρακ. Στο δικό μου δεν ορκίζομαι ότι δεν τα ακούω και τελείως αλλά δεν μ’ ενοχλούν. Τις περισσότερες φορές. Εκτος από κάτι σαν χρχρχρ στα δεξιά μετά τα 120. Αμελητέο.
Καθισματάρες, δυόμιση ώρες καθημερινά, δεν ξέρω τι δοκιμές κάνουν τα ψηλά ξανθά παλληκάρια αλλά το πέτυχαν, «του κάθεσαι» και σου αρέσει κιόλας. Ξεκούραστα μεν αλλά όχι για πολλά πολλά στροφιλίκια, εκεί θες περισσότερο ψωμί στα πλαινά.
Τιμόνι με ωραίο βάρος, σαφές, Θου, Κύριε, φυλακὴν τω στόµατί µου, βγήκα από Ε90 και μπήκα στο V, και δεν απογοητεύτηκα με το τιμόνι. Καλά, λίγο. Αλλά όχι πολύ. Από την άλλη, αναστροφή με τη μία με την Ε90, στο V40 θέλει πίσω μπρος για να σε πάρει. Δεν το λες κι ευέλικτο.
Ωραίο κιβώτιο, εξάρι, γλυκές αλλαγές, σαφές, κάνει λίγο σαν joystick, καμιά φορά αλλάζεις για να αλλάξεις. Νομίζω αρνητικό δεν έχω επ’ αυτού.
Αρχοντικό θα έλεγα πάτημα στις εθνικές, με πχοιότητα κύλισης, να είχε και λίγο καλύτερα λάστιχα τι καλά. Ευθύβολο που λένε και αθόρυβο στο ταξίδι. Στην πόλη κρ-κρ-κρ, ταξάκι μου καλό. Τουλάχιστον έσβηνε στα φανάρια και έφευγε ένα βάρος από τα αυτιά. Άναψε σβήσε – θεωρώ- κόψαμε και μια βάση μηχανής. Πάντως είχε καλή συμπεριφορά, το άναψε σβήσε λέω, συνηθίζεται. Τώρα βέβαια για καλό δεν ξέρω αν είναι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Γενικά σου δίνει την εντύπωση της άνεσης, ότι πάει μόνο του. Όπως μόνο του με κλείδωνε απ’ έξω όταν έβγαζε λαμπάκι μειωμένης πίεσης ελαστικού. Ήθελε ξεκλείδωμα χειροκίνητο για να μπεις. Κάποιο update, έτσι μου είπαν έτσι λέω.
Ροπάτο, ωσαν ντηζελάρα. Ταξιδάκια σβέλτα και οικονομικά. Σχετικά το πρώτο, σίγουρα το δεύτερο. 115 άλογα λέει, η αλήθεια είναι λίγα, βαρύ. Μέση κατανάλωση στον υπολογιστή 4,8, Στον βενζινά 5,5, με κλέβει ο πούστης, βρε μόνο ένα τίμιος, ο Ντάνος, άλλος βενζινάς, εκεί κοντά κι αυτός. Με κλέβει το κομπιούτερ, ας είναι λέω. Το κοντέρ αισιόδοξο έχει μέχρι 260, στην πράξη ανεβάζει την ένδειξη μέχρι τα 199, παραπάνω ούτε σε κατήφορο με ευνοϊκό τυφώνα, μόνο σε φωτοσοπ.
Ηχοσύστημα στα συν, όχι το βασικό, αυτό με το Bluetooth, τη θύρα USB και τα κουμπιά στο τιμόνι. Σύνδεση βράχος με iphone, αλλά το κουλό που δεν παίζει κομμάτια mp3 από στικάκι αν δεν είναι κωδικοποιημένα με έναν περίεργο LAME encoder δεν το κατάλαβα ποτέ. Ούτε και κάθισα να ασχοληθώ και παραπάνω. Ας παίζει το απόγευμα στο ράδιο Γιώργο Γεωργίου και την παρέα του, πρύτανη, Bill by taxi κλπ…είπα θα ζήσω και με αυτό. Θα «μάθω» μπάλα.
Τα φρένα δαγκώνουν άμεσα στο πάτημα, με έσωσαν μαζί με τον Αη Σπυρίδωνα στην καραμπόλα στο Σχηματάρι πριν λίγα χρόνια, συν Αθηνά...άρα καλά πρέπει να είναι.
Ανάρτηση, εδώ έχουμε γκρίνια, στους βομβαρδισμένους αστικούς δρόμους, συχνά τα γκάπα γκούπα. Δεν συγκρίνω με E90, αλλά και στα ταπεινότερα astra και λεον, μισοκλείνεις τα μάτια και σφίγγεις τα δόντια βλέποντας το κακό (βλέπε λακκούβα) να έρχεται, τα ξανανοίγεις και το έχεις αφήσει πίσω δίχως να το πολυκαταλάβεις. Ο Σουηδός εδώ θα μπορούσε να ήταν και καλύτερος.
Τα φώτα είναι Ok, οι προβολείς (όχι xenon) έχουν αξιοσημείωτο εύρος φωτισμού, τόσο που τα κολλημένα μυγάκια στα πλαϊνά του κρυστάλλου προβάλλονται τη νύχτα σαν ιππόκαμποι τέρατα στο κράσπεδο της εθνικής στα πλάγια.
Χαμηλό, είναι χαμηλό, καλή αεροδυναμική, αλλά βρίσκεις με το παραμικρό, χώρια που τα χρόνια περνούν, μπες, βγες...και κλειστοφοβικό, αλλά έτσι δεν είναι όλα πια; Το πήραν βέβαια χαμπάρι, τα ψηλώσανε λίγο και τα χρυσοπουλάνε ως cross country, cross τέτοιο cross αλλιώς....τι να πεις.
Ορατότητα πίσω, αν δεν έχει από τη μαμά, κατευθείαν παραγγελία μπιμπιμπιπ κουτσουλιές, των τριάντα ευρώ να κάνεις τη δουλειά σου.
Συμπλέκτης, μαλακός ανέκαθεν, τελευταία παράγινε, ήθελε τράβηγμα με το μυτάκι του παπουτσιού για να έρθει πίσω μετά τις αλλαγές, δεν συνήλθε με αλλαγή αντλίας, με γεια το σετ. Ταλαιπωρία όμως.
Κείνο το έρμο το ντουλαπάκι φως δεν έχει δει, το λαμπάκι ολημερίς το αλλάζανε το βράδυ αυτό καιγότανε. Κατά τα αλλά μέσα το αυτοκίνητο είναι ακόμα σαν καινούριο, μόνο το τιμόνι από ματ που ήταν έχει γυαλίσει λίγο στα συχνότερα σημεία επαφής εννιά και τέταρτο με δέκα και δέκα Γενικώς και εν κατακλείδι αφού δεν με έχει αφήσει και ποτέ, το θεωρώ αξιόπιστο εργαλείο που επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του στο premium group της κατηγορίας του. Δεν είναι για ταρζανιές, το προσπάθησα αλλά όχι επίμονα, με απότομο αφημα, με φρενοτσιμπημα, με φρενοτσαρουχωμα, δεν γυρνάει, βράχος. Ίσως να μπαρμπαδίζω και σιγά σιγά...κάπου είχα δει μια φωτό, νομίζω από 4drivers όπου ο δοκιμαστης του, γυρνάει ενα v40. Πολλά συγχαρητήρια στον οδηγό και στο φωτογράφο. Που το πρόλαβε. Παρεμπιπτόντως και για την ύλη.Αυτά, πάμε σε άλλα με υγεία
-
Αψογος και κατατοπιστικος.
Το απολαυσα -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αψογος και κατατοπιστικος.
Το απολαυσαΕυχαριστώ πολύ!
Volvo V40