-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Οι λίστες αυτές είναι εξ αρχής βλακώδεις.Αυτό που μου κάνει εντύπωση (γενικά, όχι μόνο εδώ) είναι η απήχηση της F40. Ούτε στην εποχή της δεν είχε τέτοιο σουξέ και χάρις σε κάποιους βρετανούς δημοσιογράφους ευαγγελιστές της 'αίσθησης' έχει καθιερωθεί σαν απόλυτα 'αισθαντικό' όχημα
Είναι για εμάς τους αισθαντικούς (sic) εραστές της οδήγησης.
Δες, ωστόσο, τι ανταγωνισμός υπήρχε στην κατηγορία της F40 στην εποχή της αλλά κυρίως δες ποιά ήταν και η φιλοσοφία κατασκευής πίσω από την F40 (αγωνιστικό δρόμου κυριολεκτικά). 959 και EB110 ήταν τεχνολογικά προηγμένες αλλά ήταν διαφορετική και η φιλοσοφία τους. Tα μαστόδοντα τύπου xj220, επίσης δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν ούτε για αστείο την F40 σε αγωνιστική αίσθηση.
Νομίζω δε ότι η F40 ήταν και το κομβικό σημείο από το οποίο και μετά η Ferrari άρχισε να φτιάχνει αυτοκίνητα δρόμου που πέρα από την ομορφιά τους μπορούσαν και να στρίψουν, φτάνοντας σταδιακά μέχρι τα σημερινά εξωγήινα κατασκευάσματα όπως η 458, που δείχνουν τον δρόμο.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Colin McRae.... H ψήφος εδώ έχει δείγμα συναισθηματισμού και αδικεί τον Loeb. Από τους παλαιούς Κάνκουνεν ΙΜΗΟ.
Ayrton Senna +1000
Μου έκανε εντύπωση το θηριώδες ποσοστό που έλαβε ο Σένα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν περίμενα να παίξει τριάδα άνετα. Πήρε μόνος του όσο ΟΛΟΙ οι άλλοι μαζί.
Τεράστια υστεροφημία ο βραζιλιάνος παρά την πρόσφατη λαίλαπα Σουμάχερ (και ενώ παίζει ρόλο το πόσο πρόσφατο είναι κάτι στη μνήμη του πόπολου).
Ποιά είναι η ηλικία των συμμετασχόντων στην ψηφοφορία θα ήθελα να ξέρω, ο Σένα ήταν πάντα αγαπητός αλλά σε καμμία περίπτωση δεν έχαιρε τέτοιας συντριπτικής εκτίμησης στα χρόνια του, στο τέλος δε όταν δεν είχε ανταγωνιστικό μονοθέσιο και ομάδα ο κόσμος κοίταγε αλλού.
Μήπως και εδώ έχουμε κάργα συναισθηματική ψήφο προς τον εκλιπόντα?
Έζησα την εποχή του, μάλιστα το γκραν πρι της Μόντσα όπου ενώ προηγείτο τράκαρε με τον Ζαν Λουί Σλεσέ και η νίκη πήγε στην επερχόμενη Φερράρι ήταν και το τελευταίο που παρακολούθησα από Φ1 γιατί δεν άντεχα άλλο την μονοτονία να κερδίζει σε κάθε αγώνα η ΜακΛάρεν και το Γιούροσπορτ να δείχνει ΜΟΝΟ το μονοθέσιο του πρώτου και ας γίνονταν πίσω ομηρικές μάχες. Είχαν και άλλοι οδηγοί τους τυφλόζι τους π.χ. Μάνσελ, Προστ, πιο παλιά ο Λάουντα και άλλοι που καταποντίστηκαν στο σχετικό τσαρτ.
Τεσπά γούστα είναι αυτά, να πω την αλήθεια αν ψήφιζα θα δυσκολευόμουν να δώσω τα πρωτεία σε κάποιον γιατί είναι πολλοί οι (πρώην) αγαπητοί.να μην σου κανει και ο mcrae σε λιγα χρονια θρυλος θα γινει οπως ο καθε τεραστειος οδηγος που πεθαινει
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
.....
Για τον No2 προσφορά στην αυτοκίνηση τίποτα;
ΙΜΗΟ δεν θα έπρεπε να είναι στη λίστα*. Τον ΚΚ τον διάβαζα για χρόνια όσο ήμουν σε μικρότερη ηλικία. Με το καιρό όμως ο ίδιος έχει αλλάξει τρόπο γραφής και έχει περάσει από ένα αιτιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης σε ένα συναισθηματικό σύστημα αξιολόγησης.
- Οι Δημοσιογράφοι προσφέρουν με το ενημερώνουν τον πολίτη. Θεωρώ άτοπο το να συγκρίνονται με μηχανικούς, κ.α. που έχουν πιο άμεση εμπλοκή με το προϊόν. Ομοίως θεωρώ ότι ο GA ελάχιστα συνεισέφερε στην αυτοκίνηση για πολλούς λόγους (πχ σίγουρα λιγότερο από τον Henry Ford).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αποτη στιγμή που είδα ότι στο ένθετο ψηφοδέλτιο του περιοδικού δεν υπάρχει καν η Enzo ως επιλογή στα supercars δεν ασχολήθηκα άλλο με αυτή τη βλακία!Μερικές επιλογές, όπως ο Enzo Ferrari όμως είναι αυτοννόητες!
Ενταξει εβαλαν την F40 δεν μπορουσαν να βαλουν και 2η φεραρι.
Παντως η F40 βγηκε το 1989 παρακαλω με τελικη 324χλμ αν θυμουμαι καλα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Lancia Delta Integrale
Κατηγορία: Αυτοκίνητο Μαζικής Παραγωγής και Κατηγορία: Αγωνιστικό Αυτοκίνητο Ράλλυ.
Πρωτη και στις δυο κατηγοριες.Ηδονιστηκες και εσυ κατοχε Γιουγκο;
Παντα ηθελα να μπω σε μια Lancia Delta 1ης γενιας, εστω και προσθιοκινητη.
The Future's Uncertain
And The End Is Always Near.
Let It Roll -
Πήρα το επετειακό τεύχος...
Πολύ πολύ μέτριο...Ξεπερνώντας τους συναισθηματισμούς και τις αναφορές σε Αϋρτον Σένα / Εντσο / F40 κτλ και τις βασικές στήλες, εν τέλει μιλάμε απλώς για μια τεράστια διαφήμιση
Τόσα μαζεμένα φυλλάδια ('ξένες δημοσιεύσεις') ούτε σε διεθνή έκθεση δεν μαζεύει κανείς...
-
+1 Περίμενα κάτι διαφορετικό
-
Και ένα σχόλιο από το προσωπικό blog του ΚΚ:
http://kavvathas.wordpress.com/2010/09/ ... 1-4%CF%84/
-
Πήρα το επετειακό τεύχος-κολλάζ, και θα σημειώσω κάποιες παρατηρήσεις στα λεγόμενα αριστεία των αναγνωστών.
-
Αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.
Η Λάντσια Ιντεγκράλε που τιμήθηκε με την πρώτη θέση, μόνο μαζικής δεν ήταν με την ευρεία έννοια του όρου άσε που κυκλοφόρησε σε ελάχιστες αγορές. Η Γκόλφω ΜΚ1 τι γυρεύει στη δεύτερη θέση δεν κατάλαβα (θα την είχα για πιο κάτω), πιο κάτω υπάρχει η πολυαγαπημένη μου κατά τα άλλα Τζούνιορ αλλά γιατί να διακριθεί στα μαζικής?
ΤΟ ατόπημα, η Μπεμβέ 2002 , έλεος δηλαδής τι προσέφερε αυτό το μοντέλο στην αυτοκίνηση, ποιά νίκη κατήγαγε ο μέσος μαζικός αγοραστής μέσω αυτού?
Γενικώς δεν γνωρίζω ποιός κατάρτισε τη σχετική λίστα, με ποιά κριτήρια, και ποιά η σύνηθης ηλικία και οι γνώσεις των συμμετασχόντων, αλλά θα περίμενα να δω σε πολύ υψηλές θέσεις τον πατριάρχη της μαζικής παραγωγής Φορντ Τ (εντελώς απών), τον βάτραχο (μόλις 4ος), και το ορίτζιναλ Μίνι (μόλις 5ο), μπορεί και το χελωνάκι του Λαικού το οποίο έχει και το ρεκόρ μαζικής παραγωγής αλλά και διεθνούς διασποράς (απών και αυτό). -
Προσωπικότητα.
Ορισμένες ας μείνουν ασχολίαστες, αρκετά ειπώθηκαν μέχρι τώρα. -
Αυτοκίνητο επιδόσεων
Ευχάριστη έκπληξη η πρωτιά της Φ40, ανεξήγητο για μένα ο βροντόσαυρος Βευρόν στην δεύτερη θέση , το αυτοκίνητο είναι λιγότερο σπορ από άλλα της σχετικής λίστας που υποσκελίζει. Το Άουντι R8 πάλι στην ένατη θέση τι γυρεύει? ενώ ξεχνάμε παράλληλα τα διάφορα Λάμπο, 288gto, Lotus, Corvette κ.α. που έχουν γράψει χρυσές σπορ σελίδες, πάλι δεν το πιάνω. Καταρχήν ήταν στην λίστα ή ξεχάστηκαν?
Άγνωσται αι βουλαί του πόπολου.
-
-
Πηρα και εγω χθες το επετειακο τευχος ...δυστυχως
Ειναι χαλια.Ολες οι υποτιθεμενες αξιες του περιοδικου χαμενες μεσα σε ατελειωτες διαφημισεις και 'advertorial' Οι ελαχιστες δοκιμες απλα δε διαβαζονται.
Ειλικρινα λυπηθηκα.Μαλλον ειναι και το τελευταιο τευχος που αγοραζω και δεν εχω χασει ουτε ενα απο 1991. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ηδονιστηκες και εσυ κατοχε Γιουγκο;Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...
Μερικές επιλογές, όπως ο Enzo Ferrari όμως είναι αυτοννόητες!
Και γιατί όχι λχ. ο H. Ford;
Τομπάζης...Μήπως και εδώ έχουμε κάργα συναισθηματική ψήφο προς τον εκλιπόντα?
Εννοείται αυτό! Έτσι όπως χάθηκε, έγινε ακόμα μεγαλύτερος μύθος. Χώρια που έφυγε πάνω στον κολοφώνα της δόξας του και δεν έμεινε να φθείρει το όνομα του όπως κάνει λχ τώρα ο MSC.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ολες οι υποτιθεμενες αξιες του περιοδικου χαμενες μεσα σε ατελειωτες διαφημισεις και 'advertorial'.Είναι περισσότερες από την κανονική ύλη του περιοδικού-χρυσού οδηγού...
-
Θα μπορουσαν για το διαγωνισμο 'Πραγματικος οδηγός' να δημοσιοποιησουν τη λιστα των κληρωθεντων, αλλα και των επιλαχοντων (αν υπαρχουν οπως θα πρεπε ),
ωστε να μη μπαινουμε στη διαδικασια να αναρωτιομαστε ΑΝ εγινε κληρωση??
-
μαυρο χαλι το επετειακο , πολυ ψωμι και καθολου τυρι οπως λεει ο λαος , το επετειακο των 35 χρονων ηταν καλο , να γκρινιαξω και εγω μιας και τους διαβαζω 30 χρονια .
-
Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
Θα μπορουσαν για το διαγωνισμο 'Πραγματικος οδηγός' να δημοσιοποιησουν τη λιστα των κληρωθεντων, αλλα και των επιλαχοντων (αν υπαρχουν οπως θα πρεπε ),ωστε να μη μπαινουμε στη διαδικασια να αναρωτιομαστε ΑΝ εγινε κληρωση??
σελ 4
-
Επανέρχομαι στον επετειακό-χρυσό οδηγό ( ) για να γκρινιάξω για ανακρίβειες στο αφιέρωμα στην F2004. Το πρώτο πρωτάθλημα της Scuderia στη νεότερη εποχή ήταν 1999 και όχι το 2000 όπως αναφέρεται! Ακόμα είχαν παρέλθει 15 και όχι 20 χρόνια από τον τελευταίο τίτλο (1983-1999), Επίσης η χρυσή εποχή απέφερε 6 και όχι 5 τίτλους στην ομάδα!
Θα επανέλθω για περισσότερη κριτική καθώς συνεχίζω την ανάγνωση (γιατί είμαι σίγουρος ότι θα διαβάσω πολλες ακόμα ανακρίβειες...).
-
delete
-
Και που ψώνισα τι κατάλαβα?
Οι ίδιες φώτο που έχουν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενα επετειακά, η πολυδιαφημισμένη και τρύπια από δέκα μεριές ψηφοφορία, ατελείωτες μα ατελείωτες διαφημίσεις (αυτό εννοούσαν 500 σελίδες?), τα ίδια και τα ίδια τεχνολογικά αφιερώματα...
Δεν ξέρω τι φταίει, αν έκαναν τον κύκλο τους οι 4Τ, ο ΚΚ, αλλά αυτό το τεύχος μου φάνηκε πολύ μέτριο. Το έχω ξαναπεί πως μπορεί να γίνομαι γκρινιάρης επειδή βλέπω το αυτοκίνητο να σβήνει από τα ενδιαφέροντα μου, αλλά και πάλι περίμενα κάτι πιο ξεχωριστό, να έχει κάποια έκπληξη σαν την εξαιρετική περιγραφή του Κ.Λ. στην πτήση με το F-16 της 111, ένα 'μουρλό' όχημα με μία μουρλή περιγραφή όπως το R500 και γενικά λίγη αντισυμβατικότητα.
Ντάξει αρκετά γκρίνιαξα, στα 50 όμως εάν δεν κάνετε κάτι πραγματικά καλό θα γκρινιάζω περισσότερο!
-
Ισως λίγο περισσότερη φαντασία απο τον Αρχισυντάκτη .... ........Αν χαθεί το 'μεράκι' δεν .....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Θα μπορουσαν για το διαγωνισμο 'Πραγματικος οδηγός' να δημοσιοποιησουν τη λιστα των κληρωθεντων, αλλα και των επιλαχοντων (αν υπαρχουν οπως θα πρεπε ),
ωστε να μη μπαινουμε στη διαδικασια να αναρωτιομαστε ΑΝ εγινε κληρωση??
σελ 4
λαθος μου, το ειδα χτες το βραδυ
αν και επιλαχοντες θα μπορουσαν να μπουνε
ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ 4 ΤΡΟΧΟΙ ...!!!!!!!!