-
Το αυτοκίνητο όντως στριβει με τα τεσσερα , χαρης το συστημα sc.car απο την activa 2 που επέτρεπε κλίσεις εως και 0,5 μοιρες !!!!!( ηταν το kart των οικογενειακών με αγωνιστικες ενεργητικές αντιστρεπτικες οπως τις ελεγαν τοτε) με αποτέλεσμα στις στροφες το αυτοκινητο να στρίβει εντυπωσιακά με τους τέσσερις τροχους και οχι με τους εξωτερικους οπως ολα τα οικογενειακά και να εχει παρα πολυ μεγαλα περιθώρια προσφυσης, προσφεροντας και την καλυτερη ανεση στα ταξιδια απο ολους τους αντιπαλους του.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
βαλε οποιο θες απο τα καινουργια ΔΗΘΕΝ καλυτερα αυτοκινητα ενα λαστιχο 185/65/14 και βαλτο να στριψει....
ακυρο επιχειρημα
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μάλλον είναι η επετειακή έκδοση με τα κοιλόβερ Μπιλστάιν.Μ αρεσει που μερικοι εχετε και αποψη και δε ξερετε καν για το αμαξι για το οποιο μιλατε ουτε 'στα χαρτια' τι ειναι..
νομίζω η συγκεκριμένη, κι ας με διορθώσουν οι γνώστες, έχει τα χρυσά kayaba πάνω, ήταν για τα 10 χρόνια απ το ράλλυ πελεκάνου
Κοντεψα να το πιστεψω ετσι οπως το εγραψες..
Εδωφαινεται καλυτερα το πως στριβει..
Youtube Video -
Το ' ' δινει αλλο νοημα στα ποστ
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το ' ' δινει αλλο νοημα στα ποστΜονο που ο ντριφτερακος δεν χρησιμοποιησε κατι..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Youtube VideoΝα το βλέπουν μερικοί που μας τρέλαναν με το Carina.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το ' ' δινει αλλο νοημα στα ποστ
Μονο που ο ντριφτερακος δεν χρησιμοποιησε κατι..
Tα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται
-
το αυτοκινητο δεν πιάνεται στις στροφες ακομα και σημερα
-
Και δεν θα πιάνεται μέχρι να...παρουσιαστεί η καινούρια Hydractive 4!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Για να σπασει top mount σε xantia πρεπει να την εχει πολυ ΜΑΛΑΚΑΣ ιδιοκτητης με το συμπαθειο..Ντάξει μη φάς και το καπέλο σου γι αυτό
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για να σπασει top mount σε xantia πρεπει να την εχει πολυ ΜΑΛΑΚΑΣ ιδιοκτητης με το συμπαθειο..
Ντάξει μη φάς και το καπέλο σου γι αυτό
Το τρωω.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Για να σπασει top mount σε xantia πρεπει να την εχει πολυ ΜΑΛΑΚΑΣ ιδιοκτητης με το συμπαθειο..
Ντάξει μη φάς και το καπέλο σου γι αυτό
Το τρωω.
Φάτο αλλά έχει συμβεί σε πολλούς και όχι απαραίτητα επειδή δεν κάνανε την τακτική συντήρηση. Όπως ξέρεις υπάρχουν μαστόρια και μαστόρια και πολλές φορές αυτά τα μαστόρια απλά δεν κάνουν όσα πρέπει να κάνουν γιατί υπάρχει πάντα το δε βαριέσαι στην μέση που βάζει εμπόδια Στην τελική δεν είναι υποχρεωμένος ένας ιδιοκτήτης να γνωρίζει όλες τις ιδιαιτερότητες του αυτοκινήτου που έχει στην κατοχή του.
Υ.Γ. Στα μαστόρια βάζω και μαστόρια εξουσιοδοτημένων και εξειδικευμένων συνεργειών -
Όσοι υπερθεματίζουν τόσο έντονα ( ) με την Xantia και είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν όσους τολμήσουν να αντιλογίσουν, γιατί δεν αγοράζετε όσες απομένουν, ειδικά σήμερα που κοστίχουν από €1.000 έως € 2.000, φθηνότερα δηλαδή αρκετά από τα αυτοκίνητα που έχετε σήμερα; Ειδικά από τη στιγμή που ελάχιστα σημερινά αυτοκίνητα στρίβουν όπως αυτή;
Δε λέω, εξαιρετικό αυτοκίνητο και μάλιστα από τα κλασικά οχήματα που πρέσβευαν τη γαλλική σχολή. Είχαν δηλαδή εξαιρετική άνεση και οδική συμπεριφορά,αναιμικό μοτέρ, μακριές σχέσεις κιβωτίου, καλή και άνετη θέση οδήγησης και χώρους. Το να κατηγορούμε όμως κάποιον που ήθελε ένα άλλο αυτοκίνητο επειδή επιθυμούσε να είναι πιο γρήγορο, να μην καίει τα κέρατά του όταν το πίεζε, να είχε καλύτερο τιμόνι (δεν συνηθίζεται το μη πληροφοριακό τιμόνι όσο ακριβές και να είναι), πιο σαφές κιβώτιο ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο είναι άσχετο με την παραπάνω αντιπαράθεση μερικών. Κοντολογίς βγάζετε ως βλάκες και άσχετους όσους αγόρασαν άλλο αυτοκίνητο. Μήπως το παρατραβάτε;Υπήρξαν και άλλα ενδιαφέροντα αυτοκίνητα την ίδια εποχή και στην ίδια κατηγορία τα οποία μπορούσαν εξίσου καλά να ικανοποιήσουν έναν αγοραστή, ακόμη και αν αυτός ήταν απαιτητικός. Όχι, δε μιλάω ούτε για Vectra, ούτε για Passat αλλά και ούτε για Lantra. Τα Primera και Mondeo στις πρώτες τους γενιές ήταν εξίσου εξαιρετικά αυτοκίνητα, αλλού καλύτερα και αλλού χειρότερα. Ακόμη και το 405, αν και στα τελευταία του, ήταν ένα αξιοπρεπέστατο αυτοκίνητο με οδική συμπεριφορά που σε έκανε να ξεχνάς τις όποιες ελλείψεις, αδυναμίες. Και όλα αυτά δίχως υδροπνευματική ανάρτηση που τόσο καραμέλα την έχετε κάνει.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Κοντολογίς βγάζετε ως βλάκες και άσχετους όσους αγόρασαν άλλο αυτοκίνητο. Μήπως το παρατραβάτε; ...
..... Και όλα αυτά δίχως υδροπνευματική ανάρτηση που τόσο καραμέλα την έχετε κάνει.Για να μην υπερθεματίζουμε το θέμα, συνοπτικά τα εξής
Ο καθένας επιλέγει το αυτοκίνητο που του ταιριάζει, και είναι προσωπική του επιλογή.
Από την άλλη πλευρά στην αξιολόγιση ενός αυτοκινήτου, πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί και όχι κατά το δοκούν...
Σαφώς και η activa δεν είναι αυτοκίνητο χωρίς ελλατώματα... (το αναιμικό μοτέρ -150έως 194hp-,και το μη πληροφοριακό τιμόνι που τα βρήκες??)
Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης όλα τα παραπάνω,
Ερώτηση: γιατί κανένα περιοδικό 'ειδικού τύπου' στην Ελλάδα δεν θα έκανε την παρακάτω δοκιμή?
http://www.citroen.mb.ca/Documents/Car/1.html
Υπάρχει σε Ελληνικό περιοδικό έστω μια συγκριτική δοκιμή της Activa (που υπήρχε στην Ελληνική αγορά για σχεδόν 7έτη) με αυτοκίνητα της κατηγορίας της?
Ο καθένας μας μπορεί να νομίζει ότι θέλει, δεν θα είναι απαραίτητα και σωστός. -
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Ειπα εγω οτι το carina στριβει καλυτερα απο την xantia? Εγω λεω οτι απο πλευρας αξιοπιστιας, χωρων, επιδοσεων κινητηρα το carina ηταν πολυ μπροστα. Ναι κρατημα καλο δεν ειχε , αλλα το να λεει καποιος οτι ηταν επικινδυνο αμαξι, γινεται γραφικος και εμπαθης.Το πρωτο αμαξι της οικογενειας ηταν το citroen GS για οσους το θυμουνται. Αρκετα πραγματα μου ειχαν κανει εντυπωση ως πιτσιρικα. Οι 3 σκαλες που το σηκωναν σαν Τζιπ, η θεση στο χειροφρενο και το κοντερ. Ο πατερας μου ειχε να λεει για την ανεση και το κρατημα, αλλα δυστυχως ΔΥΟ φορες πηραν φωτια οι κινητηρες(αλλαξε τον πρωτο και πηρε φωτια και ο δευτερος). Και οταν λεω φωτια εννοω ΦΩΤΙΑ ,οπου αναγκαστηκε να κανει στην ακρη και να βγαλει πυροσβεστηρα.
Αυτα δεν επαιρναν ευκολα φωτια εκτος αν ο 'μηχανικος' δεν ηξερε ή βαριοταν να αλλαζει σαπια σωληνακια βενζινας (σαπιζαν λιγο πιο ευκολα λογω θερμοκρασιας) και να στεγανοποιησει το καρμπυρατερ
Στο θεμα μας τωρα (Xantia) το τιμονι ειχε καλη πληροφορηση (οχι την καλυτερη αλλα πολυ καλη σε σχεση με το πριμερα που ηταν σαν να στριβω ρουλεμαν χωρις αντισταση) εκει που συμφωνω με τον ελληνα αγοραστη ειναι οτι στην πλειοψηφεια τους αυτα τα αμαξια ειναι επειικως κακοσυντηρημενα και οι ορισμενοι μαστορες μπορουν πολυ ευκολα να κανουν κομπινες καθως σε αυτα τα αμαξια τους 'παιρνει' (μη εμφανη εξαρτηματα, αγνοια λειτουργειας και κυριως ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ του κυκλωματος ακομα και στην απλη υδροπνευματικη για σχεδον ολο τον κοσμο, τοποθετηση τελειως ακαταλληλων ανταλλακτικων και τελος πληρης αμελεια των λαστιχενιων σωληνων επιστροφης) και χωρις να το παρει ειδηση ο πελατης κυκλοφορει με ενα επικινδυνο αμαξι!!!! Αυτο το αμαξι ειναι πολυ καλο σε δυνατοτητες χωρους ποιοτητα αλλα πρεπει να το εχεις απο κοντα στα σερβις γιατι τωρα που υπαρχει 'το ευκολο χρημα' (σαξο, ξαρα κλπ) αυτα τα αμαξια δεν βρισκουν ευκολα συνεργειο και αν βρουν ειναι σχεδον σιγουρο ενα καλο ποσοστο δεν θα κανει αυτα που ειπε!!!!!!!! -
Ο χρήστης typeA έγραψε:
Σαφώς και η activa δεν είναι αυτοκίνητο χωρίς ελλατώματα... (το αναιμικό μοτέρ -150έως 194hp-,και το μη πληροφοριακό τιμόνι που τα βρήκες??)
Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης όλα τα παραπάνωAναφερόμενος στις επιδόσεις έχω στο μυαλό μου την 1.6 με τους 89 ίππους και τις αρκετά μακριές σχέσεις. Αυτή η έκδοση θεωρώ πως είναι ήταν σε θέση να 'αντιμετωπίσει' τις δημοφιλείς εκδόσεις των Carina, Vectra και άλλων μεσαίων αυτοκινήτων της δεκαετίας του '90. Μπορεί η έκδοση αυτή να είναι ικανοποιητικότατη εάν κινείσαι με χαλαρούς ρυθμούς σε δρόμο ανοικτό όπου προφανώς επιτυγχάνεται το ιδανικό, κορυφαία άνεση-χαμηλές στροφές κινητήρα-οικονομία στο καύσιμο αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να οδηγηθεί ένα αυτοκίνητο όπως να το φορτώσεις και να κινηθείς σε επαρχιακό δίκτυο για παράδειγμα και εκεί δυσανασχετεί ένας τέτοιος συνδυασμός κινητήρα-κιβωτίου.
Αναφορικά με το σύστημα διεύθυνσης, δυστυχώς δεν έχω οδηγήσει μια Xantia και πραγματικά θα ήθελα πολύ, ωστόσο όποιο περιοδικό και να έχω διαβάσει, ό,τι γνώμες και αν έχω ακούσει από άτομα που την έχουν οδηγήσει και τα εμπιστεύομαι μόνο για την πληροφόρηση δεν έχουν κάνει λόγο. Δεν μίλησα για ακρίβεια ή βάρος του τιμονιού αλλά για την πληροφόρηση.
-
.... α για την Carina έχω να πώ κάτι..... Corona.
(Τα θυμάται κανεις?)
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης όλα τα παραπάνωAναφερόμενος στις επιδόσεις έχω στο μυαλό μου την 1.6 με τους 89 ίππους και τις αρκετά μακριές σχέσεις. Αυτή η έκδοση θεωρώ πως είναι ήταν σε θέση να 'αντιμετωπίσει' τις δημοφιλείς εκδόσεις των Carina, Vectra και άλλων μεσαίων αυτοκινήτων της δεκαετίας του '90. Μπορεί η έκδοση αυτή να είναι ικανοποιητικότατη εάν κινείσαι με χαλαρούς ρυθμούς σε δρόμο ανοικτό όπου προφανώς επιτυγχάνεται το ιδανικό, κορυφαία άνεση-χαμηλές στροφές κινητήρα-οικονομία στο καύσιμο αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να οδηγηθεί ένα αυτοκίνητο όπως να το φορτώσεις και να κινηθείς σε επαρχιακό δίκτυο για παράδειγμα και εκεί δυσανασχετεί ένας τέτοιος συνδυασμός κινητήρα-κιβωτίου.
Αναφορικά με το σύστημα διεύθυνσης, δυστυχώς δεν έχω οδηγήσει μια Xantia και πραγματικά θα ήθελα πολύ, ωστόσο όποιο περιοδικό και να έχω διαβάσει, ό,τι γνώμες και αν έχω ακούσει από άτομα που την έχουν οδηγήσει και τα εμπιστεύομαι μόνο για την πληροφόρηση δεν έχουν κάνει λόγο. Δεν μίλησα για ακρίβεια ή βάρος του τιμονιού αλλά για την πληροφόρηση.
Το τιμονι δεν παιρνει και δαφνες ακριβειας και ειναι μετριο προς το ελαφριο σε υποβοηθηση αλλα η πληροφορηση του ειναι αρκετα καλη και χωρις να 'κουραζει' (να νοιωθεις πχ οτι πατησες μικρο χαλικι με την ροδα)
-
pavlos23 δεν εχουμε θεμα με ολα τα μοντελα που ανεφερες στο αρχικο σου ποστ.. Το θεμα το εχουμε με την carina και μονο.. Δεν εχει θεση εδω μεσα..
Το καλύτερο μεσαίο οικογενιακό των 90s