-
E και μεις με τα 110 της laguna μας δεν ειχαμε μεινει παραπονεμενοι...Ακομα και τωρα μια χαρα την πανε τα αλογακια αυτα...Οποτε φανταζομαι τα 115 θα ειναι ενα κλικ πιο πανω σε επιδοσεις..
Και σιγουρα οι πατεραδες μας δεν κανανε αναβασεις αλλα οταν τη δεκαετια του 90 οι περισσοτεροι απο μας ειχαμε για οικογενειακο καποιο 'χρεπακι' του 80 με το πολυ 60 αλογα και μετα περασαμε σε τετοια νουμερα ειχαμε την αντιληψη να καταλαβουμε ποτε ενα αυτοκινητο αγκομαχαει και ποτε πηγαινει αερας... -
Με κίνδυνο να λιθοβολιστώ από φίλους Citroenόφιλους θα πώ πως το Carina Ε είχε μια χαρά μοτέρ ενώ σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επικίνδυνο. Από αξιοπιστία έσκιζε και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν απαιτούσε καλό συνεργείο που να ξέρει κλπ κλπ όπως η Xantia. Ο nonos μπορεί να λέει οτι θέλει αλλά τα παλιά υδροπνευματικά απαιτούσαν και απαιτούν σωστή και εξειδικευμένη συντήρηση η οποία αν δεν υπάρχει συνοδεύεται με ολέθρια αποτελέσματα. Δεν νομίζω πως διεκδικούσε δάφνες για το στήσιμο της, ο ποπολάρος θα διαφωνήσει και ξέρει πως ξέρω τους λόγους αλλά δεν έχουν όλοι την ίδια τρέλα μαζί του ούτε και τα ίδια χέρια. Φυσικά δεν ήταν οτι πιο φιλικό στο ορίο αλλά δεν νομίζω πως ο μέσος οικογενειάρχης κυνηγούσε το όριο. Δεν ήταν πιο άνετο από μια Xantia ή από ένα 406 ή από ένα 405 αλλά δεν μπορεί να το πεί κανείς και κακό σε αυτό τον τομέα. Προσωπικά απεχθάνομαι τα καθίσματα της τα οποία τα βρίσκω πολύ άβολα αλλά ΟΚ υπάρχουν και χειρότερα.
Υ.Γ. Υπάρχει μια στο οικογενειακό περιβάλον στα χέρια μεγάλου σιδεροφάγου/απρόσκετου οδηγού εδώ και 15 χρόνια. Το αυτοκίνητο έχει ζητήσει τα τυπικά και μια κρεμαγιέρα η οποία οφείλεται στην αδιαφορία του κατόχου στα προειδοποιητικά συμπτώματα και σε υπερβολικό ζόρισμα στα παρκαρίσματα. Και μιλαω για made in great britain και οχι made in japan Carina E. Αν τελικά είχε αγοράσει την Xantia 1.8 16v που είχε παραγγείλει αρχικά δεν ξέρω αν το αυτοκίνητο θα ζούσε στα χέρια του -
Κάτι τέτοια θέματα διαβάζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και μας φορτώνουν ακόμα με 'βασικές' underpowered μπουρούχες.
4-5 άτομα+αποσκευες=400 κιλά μέσα στο νερό= περίπου +50% του βάρους ενός οικογενειακού του τότε. Ακόμα μιλάτε για προσπεράσεις, ακόμα και τότε; Γιατί για σήμερα κάτι τέτοιο είναι αστείο δεδομένου του αριθμού των αυτοκινήτων και των αλόγων που διαθέτει πλέον και η καημένη κουτσή Μαρία.
-
Ο χρήστης jimhs έγραψε:
Φιλος με καρινα καθε ΣΚ κοτσαριζε το φουσκωτο και πηγαινε 90+χλμ για ψαρεμα με την οικογενεια του.ΔΕν θυμαμαι ποτε να μου ειπε οτι το αισθανοταν αδυναμο το αμαξι.
- και εγω δεν θυμαμαι τον father μου να εχει παραπονο για το κρατημα του L300 van
οταν το φορτωνε με ολα τα κουτσούβελά του + αποσκευες και γυρναγε την ελλαδα
παρα μονο για το οτι δεν τραβαγε
οι δικοι σας μπαμπαδες σαν φορτωναν και καναν αναβασεις??
Τι σχεση εχει ενα φορτηγακι με ενα σενταν;
Με μιτσου εχω κανει πολλα χλμ (εισαγωγη απο Γερμανια με 5αρι σασμαν) και φορτωμενο και αδειο. - και εγω δεν θυμαμαι τον father μου να εχει παραπονο για το κρατημα του L300 van
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
καμια
απλα κανω συγκριση την αναγκη για γκαζια vs ανεση-κρατημα -
Ο χρήστης jimhs έγραψε:
καμια
απλα κανω συγκριση την αναγκη για γκαζια vs ανεση-κρατημαΤοτα βαλε και την ευρυχωρία μεσα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κάτι τέτοια θέματα διαβάζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και μας φορτώνουν ακόμα με 'βασικές' underpowered μπουρούχες.4-5 άτομα+αποσκευες=400 κιλά μέσα στο νερό= περίπου +50% του βάρους ενός οικογενειακού του τότε. Ακόμα μιλάτε για προσπεράσεις, ακόμα και τότε; Γιατί για σήμερα κάτι τέτοιο είναι αστείο δεδομένου του αριθμού των αυτοκινήτων και των αλόγων που διαθέτει πλέον και η καημένη κουτσή Μαρία.
Με βάρος 1200 kg αυτά τα 400 κιλά φτάνουν στα κιλά ενός σύγχρονου μεσαίου με 1 επιβάτη και κάτι ψιλά για ρέστα. Δεν νομίζω πως κάποιος είπε πως το αυτοκίνητο έβαζε φωτιά στον δρόμο απλά είχε αξιοπρεπείς επιδόσεις
-
Ρε μαγκες εχετε οδηγησει carina..? Πειτε με εμπαθη, κολλημενο, γραφικο αλλα το αμαξι ειναι ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ και δεν εχει καμια θεση εδω μεσα.. Μ αρεσει που αναρωτιεται ο αλλος αν κανεις προσπεραση με 5 ατομα και πορτμπαγκαζ.. Ναι σημερα με τα σημερινα αμαξια κανεις.. Τοτε δεν ειχε διαφορα η αιωνιοτητα απο την αιωνιοτητα+κατι..Παλι αιωνιοτητα ηταν..
Taurus μιας που δουλευεις και ταξι οταν την ξαναπαρεις παρτην και ανοιξε τη μεχρι τα 150 στην ΑΟ και αν δεν απογειωθεις ελα να τα ξαναπουμε..Γιατι στο δακτυλιο και τα yugo ειναι μια χαρα για ταξι....
Τι το ειδικο εχει η συντηρηση μιας xantia βρε Θαναση εκτος της αναρτησης? Γιατι πρεπει να το κανουμε αυτο θεμα οταν ολα τα αυτοκινητα τα πας σε συνεργειο της μαρκας που τα φτιαχνει για να τους κανεις service? Δλδ σε αλλες μαρκες δε κανουν μαλακιες πανω στα αμαξια μας? Μονο στα xantia δε ξερουν να βαζουν top mount..?
Μονο η carina ειχε χωρους εκεινη την εποχη που γραφετε και γραφετε για τους χωρους? Kαι ξαναλεω τι να τους κανω τους χωρους που το φορτωνες και το αμαξι ειχε αλλο τιμονι και αλλη αναρτηση απο ενα αδειο αφου αλλαζε ολη η γεωμετρια παντου..Και δε μιλαω μονο για την carina σε αυτο το σημειο.... -
νονε, πραγματικά είσαι εμπαθής
απογειώνεται με 150ναι, έχουν διαφορά τα 90 ψοφάλογα απ τα 115, τεράστια μάλιστα.
και όχι, η προσπέραση 80-110 σε έναν τυπικό επαρχιακό δρόμο, με ένα καρίνα δεν ήταν όνειρο θερινής νυχτός εν αντιθέσει με το ξάντια.το να λες το καρίνα μπουρδέλο, απλά δείχνει εμπάθεια και έλλειψη γνώσεων.
Τέλος απο μένα, γιατί βγήκαμε ΟΤ
-
κοιταξε να δεις
και η xantia απογειωνεται στα 150γιατι θελει γκρεμο για να τα πιασει
-
Nονέ φιλικά στο λέω και το ξέρεις, λες μαλακίες . Δεν θα ασχοληθώ να σε μεταπείσω για τα περί μπουρδέλου που λες για ένα εκατομμύριο διαφορετικούς λόγους με κυριότερο το ότι έχω ανάψει κάρβουνα και πάω να ψήσω αρνάκι
Αλλά όταν λες ρε αδερφάκι μου, πως όταν φορτώσεις με το max φορτίο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν έχει τιμόνι και αλλάζει τόσο πολύ η γεωμετρία του που γίνεται επικίνδυνο, ε με συγχωρείς, αλλά μιλάμε για στρατοσφαιρικές παπάρες
Το να θες να τρολλάρεις το καταλαβαίνω. Αλλά αυτό δεν είναι τρολλάρισμα,είναι κάτι άλλο και το ξέρεις.
Άντε καλό βράδυ τώρα και καλή μου όρεξη -
Τα της συντήρησης τα έγραψε ο Gez. Θές κι άλλο παράδειγμα; Έχει έρθει τυπάς σε εξουδιοδοτημένο κλαίγοντας και λέει οτι πλέον πρέπει να συμπληρώνει ένα μπουκάλι LHM ανα 20-30 χλμ...Λέει μάλιστα οτι το έκανε και παλιότερα αλλά ανα 100-200 και ο μάστορας του έλεγε πως είναι περίπου φυσιολογικό και να μην ανησυχεί Το άμαξι Xantia I προ φέις με τον καλό δίλιτρο. Το άνθρωπος το αγόρασε μεταχειρισμένο και το πήγαινε στον έμπειρο, και καλά, μηχανικό του προηγούμενου ιδιοκτήτη που είχε μια δικαιολογία για τα πάντα...Το πρόβλημα; Οι μισές σωληνώσεις ήταν σάπιες και έχανε από παντού μιλάμε για σουρωτήρι. Το αμάξι δεν είχε κάνει ούτε ένα service στην αντιπροσωπεία μετά την λήξη της εγγύησης και υποθέτω δεν είχε συντηρηθεί ποτέ όπως έπρεπε...Το κόστος και ο χρόνος για να επανέλθει αρκετά μεγάλος για να μη βάλω τα ψυχολογικά τραύματα στον ιδιοκτήτη...Ναι γίνομαι υπερβολικός αλλά δυστυχώς αυτά συμβαίνουν. Δεν φταίει η μαμά Citroen, αν και για μένα φταίνε γιατί με την C5 απέδειξαν πως μπορούσαν να σχεδιάσουν καλύτερα το σύστημα αν ήθελαν, αλλά σε μια Carina ή σε ένα 406 ή σε μια Laguna δεν είχες τέτοια θέματα
Carina έχω οδηγήσει, δεν δηλώνω fan αλλά δεν είναι και σκοτώστρα. Επίσης σε σύγκριση με μια C5 II με τον 1,8 ή και τον 1,6 είναι αεροπλάνο. Παρομοίως και σε σχέση με ένα Avensis ΙΙ με τον 1,6
Επειδή δε έχετε φαγωθεί με τα 90 άλογα εγώ απλά να πώ πως η 1,8 8v με τα 103 ήταν ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο που μπορούσε να συγκριθεί και με την Carina E. Σαφώς πιο πολιτισμένο μοτέρ και φυσικά ροπή που έκανε τα πράγματα σαφώς πιο άνετα.
Θα αγόραζα άνετα μια Xantia II 2.0 HDi με 110 άλογα του 2002 σε καλή κατάσταση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αγνοοώ τις αδυναμίες του αυτοκινήτου. -
Ρε ντριφτερακο γραφε οτι θες.. Ελπιζω μονο να την εχεις οδηγησει.. Εγραψα κατι πουθενα για τη 1600αρα xantia..? Εχω γραψει παλιοτερα οτι δεν εκανε το μοτερ αυτο γι αυτο το αμαξι.. Χιλιες φορες μια 1800αρα 8v xantia παρα το carina ομως κι ας τρωω παλι ξυλο στην ευθεια..
Tζιμακο αν μιλας για 1.6 δεν εχεις κι αδικο
Beams για να καταλαβεις για τι μιλαω παρε xantia σε οπιαδηποτε εκδοση φορτωσε της 400 κιλα και ξεκινα...Το αμαξι θα αλλαξει σε οτι αφορα τα φρενα-την επιταχυνση κτλπ οπως και ολα αλλωστε το θεμα ειναι οτι μενει αμεταβλητο το υψος του απο το εδαφος δεν αλλαζει ουτε το τιμονι του ουτε η γεωμετρια του ουτε τιποτα.. Καντο και ελα να δουμε ποιος λεει τις μαλακιες σημερα το βραδυ.... Μαλακιες ειναι αν αρνεισαι οτι δε χανεις στο τιμονι αν φορτωσεις ενα οποιοδηποτε αμαξι με συμβατικη αναρτηση.... Και στη τελικη κοιταξτε γυρω σας και δειτε ποσες φαρινα υπαρχουν που να μην την εχουν πειραξει στο θεμα αναρτηση-τροχοι μπας και στρωσει...
Αυτο που με ενοχλει και εχω μπλεχτει σε αυτη τη κουβεντα ειναι οτι μιλατε για αμαξια που τα εχετε δει μονο παρκαρισμενο ποσο μαλλον να τα εχετε οδηγησει..Ημαρτον..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Taurus μιας που δουλευεις και ταξι οταν την ξαναπαρεις παρτην και ανοιξε τη μεχρι τα 150 στην ΑΟ και αν δεν απογειωθεις ελα να τα ξαναπουμε..Γιατι στο δακτυλιο και τα yugo ειναι μια χαρα για ταξι....
Δε χρειάστηκε να πάω ΑΟ, αρκεί που ροβόλησα με δαύτη την Κατεχάκη Σάββατο βράδυ στις 04.30 για να προλάβω να επιστρέψω στον... πολιτισμό μπας και πάρω κανένα πελάτη πριν πάει 5 και χαθεί η διπλή, καθώς ένα παληκάρι με πήγε μέχρι Καρέα. Τελικά πρόλαβα!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τα της συντήρησης τα έγραψε ο Gez. Θές κι άλλο παράδειγμα; Έχει έρθει τυπάς σε εξουδιοδοτημένο κλαίγοντας και λέει οτι πλέον πρέπει να συμπληρώνει ένα μπουκάλι LHM ανα 20-30 χλμ...Λέει μάλιστα οτι το έκανε και παλιότερα αλλά ανα 100-200 και ο μάστορας του έλεγε πως είναι περίπου φυσιολογικό και να μην ανησυχεί Το άμαξι Xantia I προ φέις με τον καλό δίλιτρο. Το άνθρωπος το αγόρασε μεταχειρισμένο και το πήγαινε στον έμπειρο, και καλά, μηχανικό του προηγούμενου ιδιοκτήτη που είχε μια δικαιολογία για τα πάντα...Το πρόβλημα; Οι μισές σωληνώσεις ήταν σάπιες και έχανε από παντού μιλάμε για σουρωτήρι. Το αμάξι δεν είχε κάνει ούτε ένα service στην αντιπροσωπεία μετά την λήξη της εγγύησης και υποθέτω δεν είχε συντηρηθεί ποτέ όπως έπρεπε...Το κόστος και ο χρόνος για να επανέλθει αρκετά μεγάλος για να μη βάλω τα ψυχολογικά τραύματα στον ιδιοκτήτη...Ναι γίνομαι υπερβολικός αλλά δυστυχώς αυτά συμβαίνουν. Δεν φταίει η μαμά Citroen, αν και για μένα φταίνε γιατί με την C5 απέδειξαν πως μπορούσαν να σχεδιάσουν καλύτερα το σύστημα αν ήθελαν, αλλά σε μια Carina ή σε ένα 406 ή σε μια Laguna δεν είχες τέτοια θέματα
Carina έχω οδηγήσει, δεν δηλώνω fan αλλά δεν είναι και σκοτώστρα. Επίσης σε σύγκριση με μια C5 II με τον 1,8 ή και τον 1,6 είναι αεροπλάνο. Παρομοίως και σε σχέση με ένα Avensis ΙΙ με τον 1,6
Επειδή δε έχετε φαγωθεί με τα 90 άλογα εγώ απλά να πώ πως η 1,8 8v με τα 103 ήταν ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο που μπορούσε να συγκριθεί και με την Carina E. Σαφώς πιο πολιτισμένο μοτέρ και φυσικά ροπή που έκανε τα πράγματα σαφώς πιο άνετα.
Θα αγόραζα άνετα μια Xantia II 2.0 HDi με 110 άλογα του 2002 σε καλή κατάσταση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αγνοοώ τις αδυναμίες του αυτοκινήτου.Που καταληγουμε λοιπον...? Οτι αν εισαι παπαρας εγω ή εσυ ή ο μαστορας μας το αμαξι χαλνουσε... Δλδ τα μπουρδελα τα xantia φταινε... Δλδ μονο στη citroen συμβαινει αυτο.. Απο ολο το κοσμο μονο εγω ειμαι ο κωλοφαρδος που με 2 xantia δεν εχει σταξει ποτε τιποτα..
-
ειστε ψιτροενφιλοι και την προσεχετε και ξερετε οτι αμα του φερθεις σαν κοινο αμαξι θα τα κλασει
ή απλα αλλαζετε προληπτικα($$$) το μισο αμαξι σε καθε σερβις -
Ντάξει τώρα τρολλάρεις κι εσύ ή απλά δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Τείνω να πιστέψω βέβαια το δεύτερο. Ο νονός κατάλαβε τι εννοώ εσύ όχι. Προφανώς και δεν είναι θέμα κωλοφαρδίας που δεν έχει στάξει απολύτως τπτ και δεν είσαι ο μόνος που του συνέβη κάτι τέτοιο
-
Νομίζω, πάντα με επιφύλαξη, ότι όπως ώρα συζητάμε για το ότι οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν κάνει μόδα τα τουρμπάτα σύνολα σε αντίθεση με τους Ιάπωνες που στις περισσότερες περιπτώσεις επιμένουν στα 16V σύνολα, εκείνη την εποχή η κόντρα είχε την λογική: ευρωπαικοί 8V VS ιαπωνικοί 16V. Τουλάχιστον στα περισσότερα συγκριτικά θυμάμαι περιπτώσεις όπου σε κάθε κατηγορία ευρωπαικά αυτοκίνητα με 8βάλβιδους συγκρινόντουσαν με ιαπωνικά με 16βάλβιδα μοτεράκια. Απο Ιαπωνία, η Κάρινα Ε με 1.6 16V/115ΗΡ, το Ξέντος-6 με 1.6 16V/112ΗΡ, η Κορόλλα με 1.3 16V/88ΗΡ, το σάνυ με 1.4 16V/87ΗΡ, τα Μίκρα με 1.3 16V/75ΗΡ, τα Πριμέρα με 1.6 16V/100ΗΡ και 2.0 16V/150ΗΡ κλπ. Στην αντίπερα όχθη τα πιο πολλά ευρωπαικά είχαν απο όσο θυμάμαι 8βάλβιδα μοτεράκια αλλά και πάντα με τις όποιες εξαιρέσεις-318is, Άλφα 155 1.8 16V/129ΗΡ και ότι άλλο υπήρχε σε 16V σύνολο απο ευρώπη-πχ η Ρενώ πρέπει να είχε εκτός απο τα 1.8 8V/95ΗΡ και ακόμα έναν 1.8 16V/113ΗΡ.
Κυρίως η λογική της κόντρας, αν θύμαμαι καλά, ήταν η ελαστικότητα, τα ρεμπρίζ και η πολιτισμένη λειτουργία των ευρωπαικών έναντι στις πο καλές επιδόσεις σε τελική και επιταχυνσεις απο στάση των ιαπωνικών.
Πάντως επειδή στο τόπικ είχα αναφερθεί στην 318 έχοντας όχι την καλύτερη δυνατή άποψη, ένα απο τα λίγα σημεία του αυτοκινήτου που μου έκαναν εντύπωση ήταν ο κινητήτας. Το 1996 γνωστός μου είχε στην οικογενειά του μια 318 luxus, έτσι ονομαζόταν. Μάλιστα ο συγκεκριμένος κινητήρας ήταν 1.8 8V/115ΗΡ .
Πήγαμε ένα μικρό ταξιδάκι απο Αθήνα σε Θήβα. Ο κινητήρας ήταν για 8βάλβιδος εξαιρετικά δυνατός και εύστροφος ακόμα και ψηλά. Μάλιστα θυμάμαι ότι οι 4Τ έδιναν τελική 200+ χ.α.ω και 0-100m: κοντά στα 10sec.
Φυσικά κάθε αντίλογος δεκτός.
-
Ενα ηταν το καλυτερο αμαξι ή μαλλον δυο 190Ε (W201) Και 200Ε και πανω (W124) Αυτα για να μην τσακωνεστε με την ΓαλλοΙαπωνικη κοντρα
-
Σιγά τις νεκροφόρες...
Το καλύτερο μεσαίο οικογενιακό των 90s