-
Γιατί δεν πήρε βαγκέλικους κινητήρες η μέρκ και πήρε της Ρενώ ?
Απλά γιατί σου λέει , είμαστε για τα μπάζα από αξιοπιστία , άμα βάλουμε και κινητήρες της κυρά Βαγγελιώς , θα αρχίσει το τραγούδι ...
Γιατί δεν είδε τα πλαστικά του πόλο που είναι εμπνευσμένα ?
-
Δηλ. η εξέλιξη στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι τα μαλακά εσωτερικά πλαστικά κι όχι οι κινητήρες που μπορεί να βγάλει μια εταιρία;; Κάτι τρέχει στα γύφτικα που της δάνεισαν ολόκληρα κινητήρια σύνολα,ενώ αν της δάνειζαν όμορφα εσωτερικά πλαστικά θα ήταν σοβαρό βήμα εξέλιξης...
-
Γιατί δεν πήρε βαγκέλικους κινητήρες η μέρκ και πήρε της Ρενώ ?
...
Για να πουλήσει στους ιθαγενείς της Ελλάδας για να λένε ότι έχουν Μερσεντε, χωρίς να ξοδέψει πολλά.
Οι δίλιτροι και πάνω της Μερσεντέ είναι homemade.
-
Εχουμε κάνει στο παρελθόν κοντρίτσες για τους κλειδοκράτορες , αλλά είναι βαρετό να γυρίζουμε εκεί ...
Η πλάκα είναι για αυτούς που παίρνουν μτχ Α κλάσε με τα 109 άτια του Ντάστερ και όταν πάνε στην πλατεία να πουλήσουν μούρη και κλειδί , τους βγαίνουν οι μάγκες και τους λένε : Ωραίο το Ντάτσια , άντε το επόμενο και Τράμπαντ που είναι και γερμανικό....
-
Παιδιά το 6αρι κιβώτιο της Opel είναι δικό της στο grandland ή χρησιμοποιεί το ίδιο με C5 aircross και 3008;
Επίσης αμάξια που να χωρούν πίσω 3 καρεκλάκια τύπου Cybex Pallas πέρα από το C5 aircross έχουμε εικόνα;
Γιατί στο 2008 ανάμεσα σε 2 τέτοια ούτε ο αρκούδος χωράει.
-
Το γκράντλαντ είναι αδελφάκι των 3008 , 5 αιρκρος και Ντι Ες 7 .
-
Το γκράντλαντ είναι αδελφάκι των 3008 , 5 αιρκρος και Ντι Ες 7 .
4 το ένα γκρουπ μαζί συν ότι θα βγαίνει επίσης ίδιο από Ιταλία πλευρά και αλλά 3 τουλάχιστον από Ρενώ στην ίδια κατηγορία με κασκαι, νταστερ και κατζαρ.
Λολλλλ ' 7 αμα(ξια) σ ένα δωμά ' που λέει παραφρασμένο και το άσμα.
Και όλα με 'δοκιμασμένα' υλικά και συναρμογή.
Οπως ο φοβερός κινητήρας που τους τέλειοποιησε η μερκ λολλλλΌταν έβγαζε ίδια αμάξια το γκρουπ κράζετε, τώρα μπράβο..... Και με αντίστοιχα σκάνδαλα με τους βαγγεληδες στα diesel που εξακολουθούν να βγάζουν ενώ ολοι τα παρατάνε γιατί δεν ξέρουν τίποτα άλλο.
Αλλά οι Γερμανοί είναι κακοί και μας εχουν ρουφήξει το αίμα, ενώ Ελλάς, Γαλλία, συμμαχία.
παρτε Ραφαλ, πάρτε και νταστερ λολλλλΤα βλέπουν τώρα όλα αυτά οι Γιαπωνέζοι και οι Κορεάτες που διατηρούν αυτόνομη πορεία, παράγουν ποιότητα και καινοτομία και γελάνε. Οι μόνοι που κρατανε ακόμα μια καθαρότητα πλην νισσαν που έχει δυστυχώς πουληθεί στη Ρενώ.
-
Παιδιά το 6αρι κιβώτιο της Opel είναι δικό της στο grandland ή χρησιμοποιεί το ίδιο με C5 aircross και 3008;
Επίσης αμάξια που να χωρούν πίσω 3 καρεκλάκια τύπου Cybex Pallas πέρα από το C5 aircross έχουμε εικόνα;
Γιατί στο 2008 ανάμεσα σε 2 τέτοια ούτε ο αρκούδος χωράει.
Χεχε το έπιασε το χέρι σου..... Μπραβο!!!
Εχουν διαφορετικη αισθηση τα κιβωτια μεταξύ grandland και 3008.... Απο τους λίγους που το κατάλαβαν!!! Ωραιος
-
Εχουμε κάνει στο παρελθόν κοντρίτσες για τους κλειδοκράτορες , αλλά είναι βαρετό να γυρίζουμε εκεί ...
Η πλάκα είναι για αυτούς που παίρνουν μτχ Α κλάσε με τα 109 άτια του Ντάστερ και όταν πάνε στην πλατεία να πουλήσουν μούρη και κλειδί , τους βγαίνουν οι μάγκες και τους λένε : Ωραίο το Ντάτσια , άντε το επόμενο και Τράμπαντ που είναι και γερμανικό....
χε Χε.
Όσα δεν φτάνει η αλεπού.
Υπάρχει πουθενά καμία σύγκριση της Α με το νταστερ;
Really; Επειδή φοράνε σχετικά ίδιο κινητήρα (γιατί αλίμονο αν εχουν ίδιας διαλογής υλικά);Αυτά πιστευουν οι κατοχοι του τιμιου νταστερ για να βαυκαλίζονται ; Γιατί αν ναι μαλλον Α θα ήθελαν αν μπορούσαν να τη φτάσουν.
Με την ίδια λογική και το πιο τοπ κατζαρ ή κασκαι με τιμες που πλησιάζουν την Α νταστερ είναι και μάλιστα πιο original.
Κράζει εκεί κανεις; -
Τι να κάνουμε...δεν μπορούμε όλοι να πάρουμε BMW barbeque......τουλάχιστον στο f/l άλλαξαν εκείνη την άθλια οθόνη με ανάλυση επιπέδου Νοκια 3110...έχετε κάνει πλούσιο τον Ισπανό και έχετε σκάσει και κοντά 40κ. Έχετε όμως καλά πλαστικά, αργούν να καούν, είναι αλήθεια.
-
Παραλήρημα!
Εδώ κάτι πιο εποικοδομητικό για συζήτηση.
Το Yaris Cross απέναντι σε 2 πολύ γνωστά μας μοντέλα (Puma, Kamiq)
Spoiler Alert: κερδίζει το Kamiq!
-
Το qamiq έχει φοβερή καμπίνα.... Αλλα....μαλλον θέλει 16αρες, έχει το dsg... Και καταναλωνει αρκετα
Εγω βλεπω πως το yaris έχει diesel καταναλωση συν ότι είναι αυτοματο χωρίς κραδασμούς κτλ.... Μεγάλο συν αυτό.
-
Το qamiq έχει φοβερή καμπίνα.... Αλλα....μαλλον θέλει 16αρες, έχει το dsg... Και καταναλωνει αρκετα
Εγω βλεπω πως το yaris έχει diesel καταναλωση συν ότι είναι αυτοματο χωρίς κραδασμούς κτλ.... Μεγάλο συν αυτό.
Το είδες το βίντεο;!
Μόνο η κατανάλωση στην πόλη είναι συν, σε όλα τα άλλα έβγαλε τα άλλα 2 καλύτερα.
Βασικά το χαρακτήρισε 'city car' και στον ανοιχτό δρόμο το χειρότερο από τα 2. Μάλιστα λέει ότι είναι απογοητευτικό μόλις βγαίνει από το περιβάλλον του (πόλη) ενώ ο κινητήρας κάνει πολύ θόρυβο και δυστυχώς είναι γενικά χειρότερο σε οδηγικά χαρακτηριστικά από το αντίστοιχο Corolla.
Επίσης σε επιδόσεις ήταν το χειρότερο, και σαν συνέπεια - λέει - είναι να πατάς συνέχεια το γκάζι οπότε να ακούς τον 3κυλνδρο και να ανεβαίνει και η κατανάλωση.
Φυσικά είναι και το ακριβότερο επίσης (το hybrid, γιατί εκεί βγαίνει και χωρίς στην βασική έκδοση).
Γενικά προσεγμένο review και έμαθα πράγματα που δεν περίμενα για το Cross, το είχα καλύτερο στο μυαλό μου.
-
Ναι το είδα... Εγω αυτά περίμενα από ένα b suv.
B seg αυτοκινητα είναι ρε συ τι περιμένεις. Σκατουλακια είναι.
4.10 μήκος για την πολη και για την παραλία το καλοκαίρι είναι....
Γενικα αν οδηγήσεις αυτοκινητο του c seg όλα αυτά του b seg θα δεις πως εχουν ελλείψεις στον ανοιχτο δρομο.
Φυσικα θα ακούγεται το μοτερ και ο τροχασμος και στο kamiq και στο yaris. Καλή εντύπωση μου έκανε όπως το περίμενα το οδηγό κεντρικό στυλ του puma. Αλλα πολυ στεχαχωρο πίσω. Που με τα χρηματα που ζητά οδηγεις το focus και νιωθεις μια 15 ετια μπροστά σε αίσθηση αυτοκινητου
-
Ναι το είδα... Εγω αυτά περίμενα από ένα b suv.
B seg αυτοκινητα είναι ρε συ τι περιμένεις. Σκατουλακια είναι.
4.10 μήκος για την πολη και για την παραλία το καλοκαίρι είναι....
Γενικα αν οδηγήσεις αυτοκινητο του c seg όλα αυτά του b seg θα δεις πως εχουν ελλείψεις στον ανοιχτο δρομο.
Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος δεν συγκρίνει B με C, συγκρίνει 3 B suv με παραπλήσιες διαστάσεις/ύφος κ.λ.π
Η σύγκριση είναι συγκεκριμένη, όχι θεωρητική.
Μάλιστα για το Kamiq λέει ότι θυμίζει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.
Πάλι στην κερκίδα την μπάλα..
4.18 Yaris/Puma 4.24 Kamiq. Αν αυτά τα χαρακτηρίζεις μικρά περιττώματα, τα 3.8μ πώς θα τα χαρακτήριζες;
-
να κάνουμε συζήτηση σοβαρή και αρχίζεις τα προσβλητικά σχολια. Πανε σύνδεσε κανα ηχείο εκεί πέρα.
Ας λέει ότι θέλει ο τυπάς. Εγω λέω αυτό που θέλω με την δική μου εμπειρία. Λέω λοιπόν πως είναι άδικο να μετράς σε τετοια αυτοκινητα τον ηχο τροχασμου και τον θόρυβο διοτι ειναι μπομπαριστα b seg. Φυσικό είναι να ακούγονται σε ανοιχτο δρομο. Απλα πολλές φορές έτσι όπως τα περιγράφουν νομίζεις πως εχουν μεγάλες διαφορές.... Ολα το ιδιο ειβαι χοντρικα.
Αρα καλύτερο είναι να κοιτάς τον λογο που φτιάχτηκαν. Την πολη.....
Το προσβλητικό πιο ήταν; Ότι από ένα βίντεο αποφάσισες να αφαιρέσεις σχεδόν όλα τα συμπεράσματα του ειδικού, και να βγάλεις δικά σου και μάλιστα για κατηγορίες και αυτοκίνητα που δεν αναφέρονταν καν, ή ότι χαρακτήρισες τα B suv που φθάνουν μέχρι τα.4.30μ (το Golf ας πούμε είναι 4.28μ, επιτρέπεται να ταξιδέψει;) με μειωτικό ογκομετρικό χαρακτηρισμό, ενώ υπάρχουν ντουζίνες μικρότερα μοντέλα;
Το έβαλα το βίντεο για να δούμε ένα μοντέλο που περιμένει κόσμος και αργεί ακόμη, πως συγκρίνεται με 2 γνωστά μοντέλα της Ελληνικής αγοράς. Η αξία είναι στη σύγκριση μεταξύ τους. Περιμένουμε η αγορά B suv να ξεπεράσει το 20% επί των συνολικών πωλήσεων, έχει μεγάλο ενδιαφέρον, και όταν ένας άνθρωπος αγοράζει B suv, καταλήγει σε 2-3 παρόμοια και αποφασίζει συνήθως, κατηγορία αποφασίσει νωρίτερα στην διαδικασία. Αν έχει αποφασίσει B suv, θα κοιτάξει μεγάλο/μικρό, καύσιμο, φθηνό/ακριβό και θα παίξει μπάλα.
Ούτε καν ξέρεις τι ακριβώς κάνω στη δουλειά μου. Πάντως το 99,999% του εργασιακού μου χρόνου δεν συνδέω ηχεία.
-
Εγω κρίνω τα λεγόμενα του βίντεο σύμφωνα με την κατηγορία τους. Και τονίζω ότι τα συπρασματα είναι καπως αστεία διοτι οι διαφορές θα είναι πολύ μικρές στην ουσία σε αυτην την κατηγορία και ότι η πραγματική ουσια είναι πόσο καλά πάνε στην πολη. (εχω ακούσει πολλές φορές τους ειδικούς και αποδηχθηκαν παπαρες, καμια σχεση η πραγματικοτητα) Φυσικά και θα ακούγεται ένα τρικυλινδο μοτερ.. Αν το ψάξεις και ενα τετρακιλινδρο θα ακούγεται σε αυτές τις κατηγορίες. Αυτό είπα. Μικρες διάφορες διοτι ειναι ίδια η κατηγορία. Η ουσια είναι ότι είναι b seg suv φτιαγμενα για την πολη και ως τέτοια το αυτοματο κιβώτιο και η χαμηλή κατανάλωση του yaris cross είναι μεγάλο προσόν για τον πραγματικό κόσμο.
Αν αγοράσει κάποιος αυτοκινητο για ταξιδια και ηχομονωση και πάτημα υπάρχει και το c seg που έχει μεγάλες διαφορές από αυτά τα μικρούλικα σε αυτούς τους τομείς. Ετσι το να ασχολούμαστε για να βγάλουμε νικητή με κριτήρια που απασχολούν την πιο πανω κατηγορία ειναι κατ εμέ λάθος.
Εσυ που έχεις b suv θεωρείς ότι έχεις πολύ καλύτερο πατημα από ένα vitara ή ένα stonic;;; Και αν ναι είδες μεγάλη διαφορά;
Αν πάλι οντως μιλάμε οικονομοτεχνικα ανέφερα πως ωραίο το puma αγοράζεις focus με το ιδιο πόσο χρημάτων.! Αυτό καλέ μας dublin είναι μια γενικη κρίση για την υψηλή τιμή αυτων των αυτοκίνητων
-
Άσε μας ρε Ντουβλη......
Παμε να κάνουμε συζήτηση σοβαρή και αρχίζεις τα προσβλητικά σχολια. Πανε σύνδεσε κανα ηχείο εκεί πέρα.
Ας λέει ότι θέλει ο τυπάς. Εγω λέω αυτό που θέλω με την δική μου εμπειρία. Λέω λοιπόν πως είναι άδικο να μετράς σε τετοια αυτοκινητα τον ηχο τροχασμου και τον θόρυβο διοτι ειναι μπομπαριστα b seg. Φυσικό είναι να ακούγονται σε ανοιχτο δρομο. Απλα πολλές φορές έτσι όπως τα περιγράφουν νομίζεις πως εχουν μεγάλες διαφορές.... Ολα το ιδιο ειβαι χοντρικα.
Το μήκος είναι ένα μέγεθος. Η κατηγορία τους παίζει ρόλο στο πως θα συμπεριφερθουν σε τομείς οπως ηχομονωση, τροχασμο, στροφες κτλ.
Είτε 3.84, είτε 4.20 είναι b seg.... Αρα θα εχουν ίδιες επιδοσεις σε αυτούς τους τομείς.
Αρα καλύτερο είναι να κοιτάς τον λογο που φτιάχτηκαν. Την πολη δηλαδή .....
Μαλιστα, ειπα πως στα λεφτά ενός puma αγοραζεις ένα focus!!! Που είναι η μέρα με τη νυχτα στους τομείς που σχολίασα πιο πάνω και αξιολογεί ο 'ειδικος'
-
Ο περισσότερος κόσμος σήμερα παλεύει με τα οικονομικά του για να πάρει, αν πάρει, όχημα άνω των 25Κ. Δεν θα λέμε τα αυτονόητα. Ναι προφανώς και εγώ αν είχα να διαθέσω 30/40/50.000€ ΔΕΝ θα έπαιρνα γαλλικό όχημα. Κάπου εκεί που πατάει ο μέσος αγοραστής, άιντε και μέχρι τα 28κ ταβάνι, σας αρέσει δεν σας αρέσει απλά δεν υπάρχει ολοκληρωμένο - ξεχωριστό όχημα. Πόσο μάλλον στο ελληνικό φορολογικό σύστημα.
Τα γαλλικά υπερέχουν σε τομείς που δεν πουλάνε στους petrolheads. Έμφαση σε άνεση, αθόρυβη κύλιση και ναι προφανώς το look, μα είναι Γάλλοι!! Ουσιαστικά δεν διαφωνούμε με την άποψή σου αλλά με την απαξίωση στα όσα εκπροσωπεί η γαλλική σχολή.
Η μαζική παραγωγή και κυρίως η μεταφορά των γραμμών παραγωγής εκτός των χωρών έδρας έχει φέρει πολύ κοντά πλέον τα περισσότερα οχήματα. Πλέον και με την επόμενη γενεά Honda made in USA και την (προσωρινή;) φυγή της Mitsubishi θα έχει μείνει μια Mazda για να μπορείς να 'ζήσεις' το πραγματικά ξεχωριστό προϊόν φτιαγμένο από τον ίδιο τον εμπνευστή του.
Από όλες τις σχολές θεωρώ πιο 'ξεχωριστή' την ιαπωνική καθώς οι λοιποί Ευρωπαίοι πλέον κατασκευάζουν παραλλαγές ίδιων οχημάτων.
Έιμαι λάτρης του φαγητού και αν ήμουν θανατοποινίτης το τελευταίο μου γεύμα θα ζητούσα να είναι ριζότο φούνγκι. Είχα την 'ατυχία' να φάω μια φορά στην ζωή μου ένα τέτοιο από την κουζίνα του 'Ετρούσκο' στην Κέρκυρα ενώ ήταν στην κουζίνα παρόν ο ίδιος ο Botrini. Μου το κατέστρεψε, αμφιβάλω αν θα μπορέσω να φάω αντίστοιχο στη ζωή μου. Ακόμα και τα καλύτερα μετά από αυτόν μου φαίνονται 'μεχ' και τα αποδέχομαι γιατί απλά κάνουν την δουλειά τους.
Το αμάξι που 'θα μας συγκλονίσει τον κόσμο' οι περισσότεροι εξ υμών δεν θα το δούμε πότε ούτε από κοντά, πόσο μάλλον να το αγοράσουμε. Απολαύστε λίγο το mainstream αμάξι που μπορείτε να αγοράσετε και ηρεμήστε με τα 'καλύτερα των καλύτερων'. Άποψή μου. Ναι ξέρω σταματάω είμαι off-topic.
Χρηστάρα μου συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα λες. Για τις Mazdaρες σεβασμός μόνον και το λέω σαν κάτοχος παλιού και ορθόδοξου (σαν να λέμε ΠΑΣΟΚ ), από την Χιροσίμα.
Πιο ξεχωριστά όμως παραμένουν τα καλά Ιταλικά, αυτά από το Μιλάνο, με το σταυρόφιδο στην μάσκα. Είχα εξακύλινδρη BMW 270+ ίππων, αλλά θέλω μια Giulia για επόμενο. Βασικά μια Μ2 θέλω, ή μια Supra, αλλά μου λείπουν τα 80 χιλιάρικα.
Ήταν τόσο καλό το φαγητό του Botrini?
-
Τέτοιους αφορισμούς ούτε η Ιερά Εξέταση στον Μεσαίωνα δεν έκανε. Εν ολίγοις, όσοι παίρνουν Γαλλικό αυτοκίνητο είναι κορόιδα και μειωμένης αντίληψης.
Βασικά δεν είπε αυτό ο άνθρωπος, μην είστε έτοιμοι για παρεξήγηση!
Απλά είπε περιφραστικά, πως ακόμη κι όσοι παίρνουν VAG κάνουν πιο έξυπνη και συνειδητοποιημένη αγορά και δεν πέφτουν στον κατιμά του 3008 και των ομοίων του...
Να 'ναι καλά ο φίλος, το χιούμορ λείπει στις μέρες μας και το 'χουμε ανάγκη!
SUV/Crossovers Forum