-
Βρε αν δεν χουφτοσεις τη λαμαρίνα, αν δεν τη χαϊδέψεις με ωραία κεριά και πανακια από μικροινες... τι θα καταλάβεις;
Tο έκανα κάποτε (6 ώρες detailing έκανα στα αυτοκίνητά μου, απίστευτη δουλειά!), μετά κατάλαβα ότι δεν έχει νόημα και απλά γέμιζα άλλα κενά. Πλέον όσο χρόνο έχω με τον γιο μου, 1000 φορές καλύτερα!! Επίσης προτιμώ να χουφτώνω αιθέριες υπάρξεις και όχι λαμαρίνες
-
Χεχε, Αμάν ρε Φάνη...θα πεφτει συννεφο το σκαμπιλι ετσι οπως σε κοβω, κόκκινα μαγουλάκια θα έχεις.
-
Lap wrote:
Βρε αν δεν χουφτοσεις τη λαμαρίνα, αν δεν τη χαϊδέψεις με ωραία κεριά και πανακια από μικροινες... τι θα καταλάβεις;
Tο έκανα κάποτε (6 ώρες detailing έκανα στα αυτοκίνητά μου, απίστευτη δουλειά!), μετά κατάλαβα ότι δεν έχει νόημα και απλά γέμιζα άλλα κενά. Πλέον όσο χρόνο έχω με τον γιο μου, 1000 φορές καλύτερα!! Επίσης προτιμώ να χουφτώνω αιθέριες υπάρξεις και όχι λαμαρίνες
Μα κι ο Λαπ, για τη Κούλα το λέει το χούφτωμα!
-
Έγινε Πηλιουριτη! Την υγειά μας να έχουμε μέχρι τότε και όταν έρθει η στιγμή θα σε ψάξω χαχα
-
Διατύπωσα την 'άποψη' για κάποιους, και γεγονός για μένα, ότι σε αναλογία όγκου και βάρους - αυτό σημαίνει ότι όταν έχεις ένα μεγαλύτερο όχημα, περιμένεις και αντιστοίχως μεγαλύτερους χώρους, ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ, ΚΑΠΟΙΑ B-SUV έχουν φτάσει ΚΑΠΟΙΑ C-SUV, και φυσικά δέχθηκα διάφορες επιθέσεις, συμπλεγματικού κυρίως χαρακτήρα που δεν είχαν φυσικά κανένα στοιχείο και νούμερο μέσα. Τεσπα.
Επειδή περνάω την απαγόρευση κυκλοφορίας επαρχία, δεν έχω τον κατάλογο που είχα κάνει αυτά τα 2 χρόνια που έψαχνα για αυτοκίνητο, αλλά έκανα ένα πολύ πρόχειρο για να πάρουμε μία ιδέα. Τα στοιχεία είναι κυρίως από 1 μέσο, ώστε να είναι ίσες για όλους.
ΜΟΝΤΕΛΟ - ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ - ΟΛ.ΧΩΡΟΣ ΑΠ. - ΠΙΣΩ ΚΕΦΑΛΙΑ - ΧΩΡΟΣ ΠΟΔΙΩΝ - ΚΕΦΑΛΙ ΟΔΗΓΟΥ
Qasqai 430 1598 55 144 78
Χceed 426 1378 45 138 72
2008 434 1471 52 155 106
Juke 422 1305 15 138 105
Puma 401+80 ΟΧΙ ΡΕΖ. 1216 31 112 110
CHR 377 1160 21 126 72
C3 Aircross 410 1289 44 101 82
Τ-Roc 455 OXI ΡΕΖ. 1290 60 114 102
Επειδή όλο αυτό ξεκίνησε όταν είπα, ότι το Qasqai είναι φθηνότερο επειδή είναι παλιό μοντέλο, ορίστε ένα σχόλιο για το Juke τυχαία από το Whatcar? επειδή το είχα στην καρτέλα
'It also might surprise you to hear that you can fit almost as much stuff in the boot of a Juke as you can in Nissan's larger Qashqai'.
-
εγω είχα ένσταση στο φάρδος της κεντρικής κονσόλας όπου δεν αφήνει να ανοίγεις άνετα τα πόδια.Το λέω αυτό διότι πολλές φορές του δίνω σημασία.
Δηλαδή δύο αυτοκίνητα με ίδιο εσωτερικό φάρδος αν η σχεδίαση της κονσόλας είναι φαρδιά τότε ο χώρος για τα γόνατα είναι περιορισμένος συγκριτικά με το άλλο.
Στους χωρους πίσω το 2008 θυμίζει αρκετά το Opel grandland x καθως δεν διαφέρουν και πολύ, το ανέφερα και σε αλλά posts.
-
O χώρος για τα πίσω κεφάλια είναι τόσο μικρός και μικρότερος κι από Puma και CHR?
Μου κάνει εντύπωση (αν δεν είναι τυπογραφικό λάθος στα νούμερα),γιατί νόμιζα το αντίθετο,το Juke φαίνεται πιο ευρύχωρο και ψηλοτάβανο -ή τουλάχιστον το ίδιο- με τα δύο προαναφερθέντα.
-
O χώρος για τα πίσω κεφάλια είναι τόσο μικρός και μικρότερος κι από Puma και CHR?
Μου κάνει εντύπωση (αν δεν είναι τυπογραφικό λάθος στα νούμερα),γιατί νόμιζα το αντίθετο,το Juke φαίνεται πιο ευρύχωρο και ψηλοτάβανο -ή τουλάχιστον το ίδιο- με τα δύο προαναφερθέντα.
@Lap δεν αναφέρομαι σε σένα, άλλωστε ξέρεις ότι είμαι ΚΑΙ του ομίλου, και Suzuk-άκιας, και τα Crossland/C3 Aircross/Grandland/C5 Aircross τα θεωρώ κορυφαίες επιλογές στην κατηγορία τους, με τα συν και τα πλην τους βεβαίως. Τίποτα δεν είναι τέλειο, ο καθένας ψωνίζει ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές του. Αυτό ισχύει για όλα τα υλικά αγαθά.
Μιλάς για το Juke; Αν προσέξεις, αρχίζει και κατεβαίνει η οροφή ήδη από τη μισή πίσω πόρτα. Κοίτα που είναι το προσκέφαλο του επιβάτη. Ότι μου φάνηκε παράξενο, το έκανα επιβεβαίωση και από άλλες πηγές (ας πούμε βρήκα λάθος σε τιμή για τα διπλωμένα πίσω καθίσματα).
Αυτό δεν είναι τίποτα, καθώς στον δικό μου πίνακα είχα πάρα πολλά αυτοκίνητα, σχεδόν όλα από B /C suv και κάποια άλλα που μου ενδιέφεραν τότε και πολλά στοιχεία, όπως τελικές, 0-100, φρενάρισμα, καταναλώσεις κλπ. Το μόνο ΜΗ SUV που πέρασε στη δεκάδα ήταν το Berlingo. Εκεί να δείτε χώρους, το μικρό στα 4.38μέτρα (έχει και μεγαλύτερο με 4.75) έχει186λίτρα αποθηκευτικών χώρων ΜΕΣΑ στη καμπίνα(!με το top ράφι στον ουρανό βέβαια), χωράει 1 5άδα μπάσκετ μέσα με 3 ίδια, ανεξάρτητα πίσω καθίσματα, και 675 λίτρα αποσκευών, 3000 με ρηγμένα τα πίσω καθίσματα, και φόρτωση αντικειμένων έως 2.7μέτρα (με ρηγμένο το κάθισμα συνοδηγού). Ειδική περίπτωση, και στην έκδοση που με ενδιέφερε έφτανε το C5 Aircross σε τιμή.
-
Δεν θυμάμαι αν το είχαμε στο παρόν νήμα, αλλά κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του καμουφλαρισμένου τζιποτράκτερου Yaris σε δοκιμές στα χιόνια.
-
Εμένα εντύπωση μου κάνει ο χώρος για πόδια πίσω στο c3 aircross, πολύ μικρός. Το συρωμενο κάθισμα δεν το βάζανε 2_3 εκ πιο πίσω?
-
-
Συγκριτικό Captur - Kamiq
Καλά τα λέει, συμφωνώ με αυτό το συγκριτικό, είναι και λιγότερο 'μπλαζέ' από άλλα που κάνει.
Θα ήθελα να σημειώσω ότι τα αυτοκίνητα της δοκιμής κοστίζουν 31.500 και 32.000 (κάτι τέτοιο λέει μέσα, δεν θυμάμαι τα νούμερα ακριβώς - ακριβώς), αλλά το τονίζει και ο ίδιος.
Λέει ότι τα φθηνά Captur φαίνονται ποιο 'φθηνά' ακόμη και από το Kamiq - που διαφημίζεται σαν φθηνή εναλλακτική των άλλων, και τα καλά Kamiq φθάνουν τα επίπεδα των πολύ ακριβών, ακόμη και premium, οπότε εκεί, δεν κοιτάς καν...
Καλή θέαση.
edit: επίσης με έχει μπερδέψει αρκετά το Captur, βγαίνει με 3 πίνακες οργάνων, 3 τουλάχιστον οθόνες στην καμπίνα, και μία έκδοση Initiale Paris, που είναι σε όλα τα τεστ και review, αλλά που δεν νομίζω να πάρει κανείς στα 33.000ευρώ και είναι τελείως διαφορετική από όλα τα άλλα (διαφορετικό λεβιέ, διαφορετική floating console, διαφορετικά υλικά μέσα κ.λ.π).
Ουσιαστικά είναι σαν 3-3μιση διαφορετικά αυτοκίνητα, ενώ τα περισσότερα είναι σαν 1μιση ή 2 το πολύ.
-
To αναφέρω εδώ απλά μήπως κάποιος φίλος ενδιαφερθεί γιατί είναι ειδική περίπτωση .
Φίλος πουλάει ένα Μόκκα Χ 1.6 ντίζελ 4Χ4 με 18000 χλμ μόνο που είναι σε κατάσταση καινούργιου .
Αν κάποιος το σκέφτεται επειδή ντίζελ και 4Χ4 πλέον είναι λίγα , ας το αναφέρει εδώ να τους φέρω σε επαφή .
-
-
Γιατρέ βάλε και 10 εκ πιο υψηλό σώμα, και πόδια, πως πιστεύεις θα ήταν.
Θεωρείς πως ακόμα και στο ύψος σου μπορείς να κουνήσει λίγο τα γόνατα σου σε κάποιο ταξιδι;
-
Πάντως πολύς ντόρος γίνεται γι αυτη την θεση οδηγησης και προσωπικά δεν το αντιλαμβάνομαι το γιατί.1.80 ειμαι και με την βοήθεια και την κατεύθυνση του πωλητή δεν εκανα ενα λεπτό να την βρω.αν το ψαχνα μονος μου θα κανα παραπάνω αλλά κ παλι θα την εβρισκα την ακρη
Στο τεστ ντραιβ που εκανα οι συνθηκες έγιναν ακραιες με πολυ νερο κ χαλάζι να κατεβαινει ενω ανεβαινα και το αμαξι δεν με κουρασε σχεδόν καθόλου.με λάθος θεση οδηγησης νομίζω θα ηταν διαφορετικά κατα την γνώμη μου
-
Το 2008 έχει λογική κροσόβερ και κάπως έτσι κάθεται και ο οδηγός . Το ίδιο και το Πούμα . Το 2008 έχει περισσότερους χώρους πίσω από το Πούμα . Στο πορτ-μπαγκάζ επίσης το 2008 έχει περισσότερους χώρους , γιατί η επιλογή με ρεζέρβα - χωρίς ρεζέρβα , πρέπει να κριθεί το ίδιο .
Ενας ψηλός άνθρωπος πάνω από 1,90 θα έχει θέμα να οδηγεί με ανοικτά γόνατα στο 2008 .
-
Επειδή σήμερα πήγα το πρωί στην αντιπροσωπεία -Κηφισό- το fiestaκι για το θέμα με την κλειδαριά που προέκυψε και παράλληλα μου έκαναν και ετήσιο service που πλησίαζε η ώρα του, είχα περίπου 2μησι ώρες αναμονή κι αποφάσισα να κάνω μια τσάρκα σε κάποιες από τις γύρω αντιπροσωπείες.
Καλός καιρός (χωρίς πολλή ζέστη),μασκούλα κι αντισηπτικά μαντηλάκια ανά χείρας (αν και σε όλες τις αντιπροσωπείες που πήγα είχαν αντισηπτικό υγρό στην υποδοχή) και ξεκινάμε.Επισήμανση: Hσυχία παντού,σχεδόν μηδενικοί πελάτες όπου κι αν πήγα και κανένας πωλητής δεν ασχολήθηκε μαζί μου -εκτός από τη Ford που ήρθε 3 sec να με ρωτήσει αν ήθελα βοήθεια και στην Peugeot που μετά πήγα και τον ρώτησα εγώ κάτι-.Ιδανικές συνθήκες λοιπόν (δεν θέλω όταν περιεργάζομαι το αμάξι να έρχονται και να μου λένε τα δικά τους,τελειώνω και μετά.)
1η στάση Ford (αφού είμασταν κι εντός έδρας).Υπενθυμίζω πως είμαι 1.76μ.ύψος. Βασικά για να δω πρώτη φορά δια ζώσης το Puma. Όπως το έβλεπα σε φώτο και βίντεο και γενικά όπως το περίμενα.Οι χώροι ικανοποιητικοί για μένα κι αυτόν που κάθεται πίσω από μένα,μετρώντας το κενό της πλάτης του καθίσματος του οδηγού (ρυθμισμένο για μένα) από τα γόνατα μου πίσω υπήρχε χώρος για να καθήσουν δύο άτομα 1.80μ. μπροστά και πίσω (περίσσευαν 7-8εκ.).Σαφώς καλύτερα από Fiesta.Εσωτερικό ο.κ. για μένα,το μόνο που με ενόχλησε είναι το υποβραχιόνιο που μου φάνηκε πιο κοντό και από αυτό που έχω στο δικό μου Fiesta (φάουλ που δεν είναι συρόμενο).Είδα και Κuga και Focus.Xώροι τεράστιοι,διπλοί για μπρος πίσω σε σχέση με το Puma (λογικό),καλύτερη ποιότητα πλαστικών ακόμη και στα πλαϊνά στις πόρτες,αλλά στο Focus Αctive είναι αισθητή η διαφορά ότι κάθεσαι πιο χαμηλά ακόμη κι από το Puma (δε φαίνεται διαφορά μόνο 1,5εκ.από το έδαφος που έχουν μεταξύ τους).Γενικά, το Puma πληρεί αρκετές από τις προϋποθέσεις μου.
2η στάση Peugeot.Eπίσης να δω από κοντά το 2008 για 1η φορά.Είχε ένα Active 100hp βενζίνη στο όμορφο κόκκινο.Εδώ με παίδεψε σχεδόν το μισό χρόνο που ήμουν στο μαγαζί να βρω την καλύτερη θέση οδήγησης (αλλά τη βρήκα).Τα κατάφερα κι αυτό που κατάλαβα είναι πως πρέπει να οδηγείς με τα πόδια κάπως ανοιχτά,λίγο πίσω το κάθισμα και χαμηλά για να μην σε ενοχλεί το κατά τ'άλλα όμορφο τιμόνι.Καλή ποιότητα και φαίνεται και λίγο καλύτερη από του Puma λόγω σχεδίασης.Η 7' info ήταν μια χαρά,πραγματικά δε νομίζω ότι η 10' προσφέρει κάτι τόσο διαφορετικό.Το αναλογικό ή ψηφιακό καντράν είναι θέμα γούστου.Ο χώρος πίσω ~3-4εκ. μεγαλύτερος από του Puma,αλλά το πορτμπαγκάζ δε μου φάνηκε τόσο μεγάλο (434)λτ.,όσο αναφέρεται.Το μεγάλο μείον όμως είναι στη συγκεκριμένη έκδοση,το πλαστικό της κάτω κονσόλας κι ιδίως το χειρόφρενο.Σε όλα όσα είδα αν είχαν μηχανικό χειρόφρενο,ή ήταν λίγο μικρότερο,ή είχε μια φούσκα από ψευτοδερματίνη (Juke) ή δερματίνη με ραφές (Puma) λίγο απομίμηση αλουμινίου στο κουμπί η στο ματσούκι (Capture).Αυτό το μαύρο παλούκι δίπλα σου παραείναι φτήνια.. Μετά ρώτησα έναν πωλητή για Αllure 1.2,μου είπε 5 μήνες (!) αναμονή με παραγγελία μόνο,άρχισε να κάνει full promotion (τα πουλήσαμε όλα σε μια βδομάδα,πήραν και το testdrive κι αυτό που βλέπεις το active έχει πουληθεί,έπαιρναν και GT με 37.000,τελειώσαν και τα 208,τελείωσαν και τα προσπέκτους κ.τ.λ.).Εκείνο όμως που μου έκανε άσχημη εντύπωση ήταν ότι όταν ρώτησα για το grip πόσο κοστίζει πέταξε ένα 900 ευρώ (στο site λέει 530) κι ότι τελικά ανεβαίνει η τιμή του αυτοκινήτου 2000 ευρώ λόγω κλίμακας (σ'αυτό μάλλον έχει δίκιο).Επίσης για τα δωρεάν χρώματα κάτι μου τα μάσαγε 'ναι ισχύει ακόμη,αλλά το μπλε κι άσπρο είναι ειδικά 3πλης επίστρωσης και +650 ευρώ',στο site που είδα μετά στο σπίτι όλα τα λέει χωρίς χρέωση.Πάντως,ωραίο αμάξι και με το κόκκινο φοβερό.
Επειδή γίνεται σεντόνι,άλλη στιγμή θα γράψω για Νissan (Juke με εξέπληξε ευχάριστα), Toyota (CHR,Corolla με εξέπληξε δυσάρεστα) και Renault (Captur, έτσι κι έτσι.)
-
Η θέση βρίσκεται σε όλα. 1,90 είμαι κ κάθομαι άνετα κ χωράει ένας 1,80 πίσω μου κ ακόμα κ εγώ ίσα ίσα. Στο τοπικ του 2008 έβαλα κ φωτό που το δείχνουν. Συνήθεια είναι όλα. Στην αρχή κ εμένα μου φαινόταν περίεργο, αλλά απ' όταν το δοκίμασα δε μου αρέσει το μεγάλο τιμόνι. Εκεί που νόμιζα θα ήταν το μείον, έγινε το σημείο που με έκανε να το διαλεξω
-
Γιατρέ βάλε και 10 εκ πιο υψηλό σώμα, και πόδια, πως πιστεύεις θα ήταν.
Θεωρείς πως ακόμα και στο ύψος σου μπορείς να κουνήσει λίγο τα γόνατα σου σε κάποιο ταξιδι;
Για 1.85+ ύψος το βλέπω λίγο οριακά με βάση πως θέλω εγώ να βολευτώ.
Στο ύψος μου ναι,μπορείς ελαφρώς να κουνήσεις γόνατα,όταν κάθεσαι. Πάντως,θέλει περισσότερο ψάξιμο από άλλα αμάξια για να βρει αναλόγως ο καθένας τη θέση του.
SUV/Crossovers Forum