-
@fanis75 said in SUV/Crossovers Forum:
@dublin said in SUV/Crossovers Forum:
Πολλοί στην παρέα είμασταν φανατικοί campers, μάλιστα ελεύθερο, και είχαμε πολλά χόμπι. Κάποιοι τα συνεχίζουν όλα αυτά.
Ααα ΟΚ, πάω πάσο τότε! Στο camping θές πολλά συμπράγκαλα....είναι μέρος της ταλαιπωρίας...χαχαχα! Κάποτε έκανα και εγώ αναγκαστικά, αφού μόνο έτσι πήγαιναν διακοπές οι γονείς μου και πάντα ελεύθερο. Αλλά είχαμε και ένα μικρό φουσκωτάκι σε τρέιλερ και έπαιζε τον ρόλο της μπαγκαζιέρας γιατί κουβαλάγαμε τα πάντα, μέχρι και ψυγείο γκαζιού.
Κοίτα, και εγώ είμαι μουρλος με αυτό το θέμα, αν μπορούσα θα είχα πάρει Berlingo φάση.. μέχρι στιγμής έχω γλυτώσει την μπαγκαζιερα αλλά πιέζομαι!
Π.χ.σχεδον όπου πάμε έχουμε τα 2 σπαστά πατίνια των παιδιών, τα κράνη τους, 2 μπάλες λογικά. Το 1ο επίπεδο στο χώρο αποσκευών με όλα τα στάνταρ (φαρμακείο/τρίγωνο/πυροσβεστήρας) και κάποια έξτρα που πιθανόν να χρειαστούν σε κάποια χόμπυ (π.χ 2 μεγαλουτσικες microfiber πετσέτες για οποιονδήποτε λόγο, κάποια βασικά εργαλεία, κομπρεσερακι, για μπαταρία αυτοκινήτου, κ.α)
γενικά έχω πολύ εξοπλισμό και gadgets.. αν πάμε βουνό ας πούμε, έχουμε έξτρα για όλη την οικογένεια ειδικά παπούτσια βουνού, αδιάβροχα με Vibram σολιτσα που μπαίνουν πίσω.. αμέσως γεμίζει..
Γι' αυτό έλεγα στο άλλο νήμα του Vitara ότι το camping Χειμώνα και στο χιόνι θέλει πολύ οργάνωση και εξοπλισμό.
-
@lap said in SUV/Crossovers Forum:
Δείτε τότε αυτό. Πάνε προς το τέλος. Έχει ειδική έκδοση και σκηνή για camping.
Μάλιστα, ενώνονται τα δύο και δημιουργούν έναν έξυπνο χώρο
Είναι πολύ σφιχτοί οικονομία (και οι 2 αυτές τελευταίες περιπτώσεις!), Δεν νομίζω να πάνε σε έξτρα έκδοση! Κάτσε να δούμε.. μου έχουν μείνει οι δύσκολες περιπτώσεις!
Πάρτε εδώ του ομίλου..
https://www.drive.gr/news/prototypa/peugeot-rifter-4x4-gia-survivors-video
-
@dublin πόσους φίλους έχεις που αγοράζουν αυτοκίνητα; Δηλαδή ποσοι είναι αυτοί που βρίσκονται σε αγορά αυτοκινήτων ταυτόχρονα;
Οι περισσότεροι πήραν τώρα, αλλά όποιος ενδιαφέρεται για αυτοκίνητο από την παρέα σίγουρα θα με ρωτήσει πρώτα, και συνήθως θα είμαι και στις διαπραγματεύσεις!
Τώρα έχω ένα ζευγάρι με 2 παιδιά που σπρώχνω Jogger (και αυτοί κάνουν camping, συνέχεια μάλιστα και μένουν σε μονοκατοικία και επαρχία, οπότε ότι μεγαλύτερο μπορώ!) και τον φίλο που του έσπρωχνα Bayon και είχαμε πάρει φοβερή προσφορά από Βελμαρ στα Γλυκά Νερά, αλλά τώρα πάμε προς Sandero Stepway L.P.G. επειδή ανέβηκε στο μεταξύ και το Bayon.. αυτός με έχει παιδεψει γιατί κοιτάμε και μεταχειρισμένα, και all over the place..
Δεν με πείθει το Jogger. Δυστυχώς ότι πληρώνεις παίρνεις. Και αυτό το λέω βλέποντας συνάδελφο με το αντίστοιχο πολυμορφικό Dacia Lodgy. Αρκετά προβλήματα και ποιοτικά είναι πολύ χαμηλά.
-
Βασικά και τη βασική να αγοράσουν έξτρα εξοπλισμός είναι αυτό, όποτε θέλουν το αγοραζουν και το βάζουν.
Και εγώ θα ήθελα ένα rifter. Αμαξαρα, αλλά σε κανέναν δεν αρέσει? Προσπαθώ να το πλασαρω στην λαπαινα και νομίζω ότι της κάνω πλάκα και λέει αστεία πως θα μας βλέπουν και θα μας ζηλεύουν οι υδραυλικοί και τα κουριερ κτλ
Εγώ όμως όντως θα ήθελα ένα τέτοιο.
-
@elteo said in SUV/Crossovers Forum:
@dublin πόσους φίλους έχεις που αγοράζουν αυτοκίνητα; Δηλαδή ποσοι είναι αυτοί που βρίσκονται σε αγορά αυτοκινήτων ταυτόχρονα;
Οι περισσότεροι πήραν τώρα, αλλά όποιος ενδιαφέρεται για αυτοκίνητο από την παρέα σίγουρα θα με ρωτήσει πρώτα, και συνήθως θα είμαι και στις διαπραγματεύσεις!
Τώρα έχω ένα ζευγάρι με 2 παιδιά που σπρώχνω Jogger (και αυτοί κάνουν camping, συνέχεια μάλιστα και μένουν σε μονοκατοικία και επαρχία, οπότε ότι μεγαλύτερο μπορώ!) και τον φίλο που του έσπρωχνα Bayon και είχαμε πάρει φοβερή προσφορά από Βελμαρ στα Γλυκά Νερά, αλλά τώρα πάμε προς Sandero Stepway L.P.G. επειδή ανέβηκε στο μεταξύ και το Bayon.. αυτός με έχει παιδεψει γιατί κοιτάμε και μεταχειρισμένα, και all over the place..
Δεν με πείθει το Jogger. Δυστυχώς ότι πληρώνεις παίρνεις. Και αυτό το λέω βλέποντας συνάδελφο με το αντίστοιχο πολυμορφικό Dacia Lodgy. Αρκετά προβλήματα και ποιοτικά είναι πολύ χαμηλά.
Το lodgy είναι στην παλαιά πλατφόρμα εξέλιξη του 1990. To νέο είναι σε ολοκαίνουργια του group. Για τα προβληματα αξιοπιστίας, ισχύουν και στα σημερινά. Έχω ακούσει και εγώ διαφορά για το lpg.
-
Το lodgy είναι στην παλαιά πλατφόρμα εξέλιξη του 1990. Για τα προβληματα αξιοπιστίας, ισχύουν και στα σημερινά. Έχω ακούσει και εγώ διαφορά για το lpg.
Παλαιά πλατφόρμα ο άνθρωπος το αγόρασε καινούριο το 2020.
-
Δεν έχει σχέση.
Είναι η B0 πλατφόρμα που εξελίσσεται από το 1990 -
Εγώ θα έμενα μακρυά από Dacia. Eγώ.
-
Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα πολλοί πάνε για αμφιβόλου προελεύσεως μεταχειρισμένα, οπότε ανάλογα τα οικονομικά και την διάθεση κάνω και τις προτάσεις μου.
Π.χ. με 16.000 παραλίγο να πάρουν ένα χρεπι Juke, έπαθα πλάκα, πρέπει να είχε (130.000 έλεγε) τουλάχιστον τα διπλά χιλιόμετρα πάνω του. Τελοςπαντων, είναι το ένα ζευγάρι που πήγε σε βασικό Vitara (17.600, πολύ καλή).
Ο άλλος ήθελε μικρο SUV, αυτός με τον Stonic, του είχα πει να πάρει το Mokka με 18 ή 20.000, καθυστέρησε (ενώ κοιταγαμε 2 χρόνια!) την επιλογή, οπότε μετά πήγαμε ΚΙΑ..
Εκτός από τα leasing, όλοι οι άλλοι πάνε σε οικονομικές επιλογές πλέον.. δυστυχώς δεν είμασταν από τα golden boys!
Επίσης υπάρχει τάση για μεταχειρισμένα Volvo και Suzuki. Τώρα μην πω σε λεπτομέρειες ποιος και πώς!!!
Γενικά η τελευταία γενιά Dacia είναι αρκετά value for money..θα πάω την άλλη εβδομάδα να τα δω λογικά γιατί έχει περάσει καιρός που είχα δει το Sandero και θέλω να δω και το Jogger για καλύτερα συμπεράσματα.
-
Εκτός από τα leasing, όλοι οι άλλοι πάνε σε οικονομικές επιλογές πλέον.. δυστυχώς δεν είμασταν από τα golden boys!
Γιατί ποιος είναι? Eνα Huyndai i30 παρήγγειλα και περιμένω.
-
Aυτό θα έγραφα. Σιγά ρε αδέρφια πια με τους χώρους. Εχω αδερφή που μεγαλώνει 2 παιδιά με Kia Rio του 2020. Mια χαρά τα καταφέρνει. Δεν την βλέπω να ζορίζεται.
Κάποτε κοινούμασταν ως οικογενεια με
Αυτό δε λέει κάτι... σήμερα αν θες να είσαι σωστός (και νόμιμος) θες καρεκλάκια, άρα για 2 παιδιά από μωρά έως λίγο μεγάλα πάει το πίσω κάθισμα. Συν για μικρά παιδιά καρότσια, άρα πάει και το πορτμπαγκαζ.
Βάλε και για ένα ταξίδι μπαγκάζια, αξεσουάρ ποδηλατάκια. Θα μου πεις υπάρχουν και μπαγκαζιέρες.Εντάξει είναι λίγο σαν τα σπίτια... άλλοι είναι πολύτεκνοι σε 60-70 τετραγωνικά και άλλοι δε χωράνε 2 άτομα σε 500.
Ότι έχεις, βολεύεσαι. Αν μπορούσαμε θα κυκλοφορούσαμε με αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών. -
Και όμως αυτό είναι kei car της εποχής. Για αυτό λέω πως και σημερα ένα kei car είναι κορυφή
-
-
Πως ξέρεις ότι είναι δίκαιη, αφού δεν το έχεις οδηγήσει...
Κατά τα άλλα εντάξει, ζωή να έχει ο άνθρωπος αλλά είναι στο φάσμα του παχύσαρκου, προφανώς θα τα βρίσκει στενάχωρα
Το αυτοκίνητο θέλει άλογα. Πιστεύω το υβριδικό και σε αυτόματο θα είναι καλή επιλογή.
Το 1.0 turbo είναι απλά επαρκές για 4 άτομα με λίγες βαλίτσες.
Σε έναν μήνα λένε θα ξεκινήσει το υβριδικό τις πωλήσεις του.
-
Ααα ΟΚ, πάω πάσο τότε! Στο camping θές πολλά συμπράγκαλα....είναι μέρος της ταλαιπωρίας...χαχαχα! Κάποτε έκανα και εγώ αναγκαστικά, αφού μόνο έτσι πήγαιναν διακοπές οι γονείς μου και πάντα ελεύθερο. Αλλά είχαμε και ένα μικρό φουσκωτάκι σε τρέιλερ και έπαιζε τον ρόλο της μπαγκαζιέρας γιατί κουβαλάγαμε τα πάντα, μέχρι και ψυγείο γκαζιού.
Κοίτα, και εγώ είμαι μουρλος με αυτό το θέμα, αν μπορούσα θα είχα πάρει Berlingo φάση.. μέχρι στιγμής έχω γλυτώσει την μπαγκαζιερα αλλά πιέζομαι!
Π.χ.σχεδον όπου πάμε έχουμε τα 2 σπαστά πατίνια των παιδιών, τα κράνη τους, 2 μπάλες λογικά. Το 1ο επίπεδο στο χώρο αποσκευών με όλα τα στάνταρ (φαρμακείο/τρίγωνο/πυροσβεστήρας) και κάποια έξτρα που πιθανόν να χρειαστούν σε κάποια χόμπυ (π.χ 2 μεγαλουτσικες microfiber πετσέτες για οποιονδήποτε λόγο, κάποια βασικά εργαλεία, κομπρεσερακι, για μπαταρία αυτοκινήτου, κ.α)
Ε μα! Πέστα! Μόνο με 2 πατίνια, μπάλες, καμιά αλλαξιά ρούχα, κανένα εργαλείο, κλπ κλπ, πάει ένα μέρος του χώρου.
Μην πω το καλοκαίρι, κάτι πετσέτες, μαγιώ (μην τύχει τίποτα), κλπ κλπ. -
Τι μαγιω φοράτε που δεν χωράνε σε άλλα αυτοκίνητα;
-
Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα ντάτσια, είμαι στο 3ο μου ντάστερ, όλα πετρέλαιο. Τίμιο αμάξι, αρκετά σκληροτράχηλο σε ορισμένα σημεία, και, εξόχως, με 'γαλλική' ανάρτηση. Το καινούργιο τζόγγερ με άρεσε αρκετά από πορτ-μπαγκάζ. Τα πίσω κάθισμα έτσι κι έτσι, αλλά με πανεύκολη πρόσβαση. Δυστυχώς μόνο με τον χιλιάρη αυτή τη στιγμή, ο οποίος του πέφτει λίγος, το τερμάτισαν στο νταούνιασμα. Επίσης ταμπιλώ μισό κλικ καλύτερο από ντάστερ. Σίγουρα απέχει από τα δυτικοευρωπαικά στάνταρντς σε φινιρίσματα, λεπτομέρειες, οθόνες, αλλά απέχει και τιμολογιακά. Την άνοιξη και με υβρίδιο, δυστυχώς πετρέλαιο γιοκ και εδώ.
-
-
@xenos said in SUV/Crossovers Forum:
Ε μα! Πέστα! Μόνο με 2 πατίνια, μπάλες, καμιά αλλαξιά ρούχα, κανένα εργαλείο, κλπ κλπ, πάει ένα μέρος του χώρου.
Μην πω το καλοκαίρι, κάτι πετσέτες, μαγιώ (μην τύχει τίποτα), κλπ κλπ.Το καλοκαίρι δεν θες να δεις τι βγάζουμε από το χώρο αποσκευών!! Καταρχάς πτυσσόμενες καρέκλες για όλους. Εντομεταξυ έχουμε και ένα τεράστιο φουσκωτό πουλί που τα μικρά το λατρεύουν και πρέπει να φουσκώνουμε/ξεφουσκώνουμε κάθε φορά! Χαχα ανάμεσά στα καθισματακια τους πίσω βάζω και ψυγειακι με 12V για Radler/χυμούς και τέτοια!
Που να σας πω και άλλα, θα πέσει φατουρο..!! Μέχρι και πτυσσόμενο τραπεζάκι παίρνω ορισμένες φορές! Ούφ.. αγχώθηκα, θέλω το
Drifter 4X4.. -
Ναι ρε και εγώ το καλοκαίρι καρεκλάκια, συμπράγκαλα, σαπ, ψαροντούφεκα, μλκίες....
SUV/Crossovers Forum