-
-
Το αιρκρός είχε ανάλογες αντιδράσεις και ταχύτητες με το Στόνικ , παρ' ότι το αιρκρός είναι ξεκάθαρα στοχευμένο στην άνεση και παρέχει άνεση σε βαθμό 9/10 . Αντίθετα το Στόνικ είναι προς το σπορ και λιγότερο στην άνεση , αλλά δεν είναι καλύτερο από το αιρκρός στο τέστ , ενώ είναι αισθητά χειρότερο στην άνεση . Εχει δε και πολύ μικρότερους χώρους ιδιαίτερα στο πίσω κάθισμα και τις αποσκευές κάτι που έχει την μεγαλύτερη σημασία στην κατηγορία .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Το αιρκρός είχε ανάλογες αντιδράσεις και ταχύτητες με το Στόνικ , παρ' ότι το αιρκρός είναι ξεκάθαρα στοχευμένο στην άνεση και παρέχει άνεση σε βαθμό 9/10 . Αντίθετα το Στόνικ είναι προς το σπορ και λιγότερο στην άνεση , αλλά δεν είναι καλύτερο από το αιρκρός στο τέστ , ενώ είναι αισθητά χειρότερο στην άνεση . Εχει δε και πολύ μικρότερους χώρους ιδιαίτερα στο πίσω κάθισμα και τις αποσκευές κάτι που έχει την μεγαλύτερη σημασία στην κατηγορία .Εχεις ξαναγραψει βαθμολογιες και παλαιοτερα σε δημοσιευσεις σου, σε ειχα ρωτησει απο που προεκυψαν και σαφη απαντηση δεν ειχες δωσει, καθοτι σε καποιο αρθρο-video που να εχει προηγηθει, δεν υπηρχε κατι...
Επισης καπου μπερδευεις τις εννοιες 'ανεση' και 'σπορ'. Για καποιο λογο -που φαινεται μονο εσυ να ξερεις αφου ειτε δεν ξεκαθαριζεις το γιατι, ειτε δεν μπορεις να υποστηριξεις με λογικα επιχειρηματα- νομιζεις οτι εν ετη 2018, ενα αυτοκινητο ειτε θα ειναι ανετο (καλο) ειτε θα ειναι σπορ (μαλλον κακο) γενικως και αοριστως, χωρις φυσικα να υπαρχει τιποτα προς το ενδιαμεσο ή που να τεινει στην μια ή στην αλλη 'φιλοσοφια'.
Επι της ουσιας παντως, παροτι δεν εχω οδηγησει C3 Aircross [s-tonic εχω οδηγησει ομως, οπως και διαφορα αλλα μεγαλυτερα βεβαια crossover, οπως Qashqai, 2008, 500X, 3008, X1, Q3, Countryman, Ateca, Karoq, XV και εχω ηδη γραψει οτι τα περι νευρικου, ξερου(?), αποτομου(?) πισω μερους imo δεν ισχυουν υπο πιεση, εντος στροφης, τουλαχιστον οχι περισσοτερο απο τον μεσο ορο των περισσοτερων crossover με ημιακαμπτο στην κατηγορια, απ' οσο αναφερουν τα περισσοτερα ξενα και εγχωρια αρθρα] κραταω τις διαπιστωσεις χρηστη που κανει λογο για υπερβολικα ελαφρυ τιμονι που επηρεαζεται 'τραβαει' δηλαδη σε τυχον ανωμαλια-κακοτεχνια στο δρομο και η επεναφορα του ειναι σχεδον ανυπαρκτη.
Οπως επισης και το πολυ μετριο σε αισθηση κιβωτιο ταχυτητων, τουλαχιστον κατι για το οποιο εχω ξαναδιαβασει αρνητικες κριτικες σε οτι αφορα το 5αρι.Σε οτι αφορα το Video των 77km/h επειδη εχει συζητηθει πολυ η διαδικασια των δοκιμασιων, απο την πλευρα μου και σε αλλο forum, εχοντας δει πολλα συγκριτικα και με μεγαλυτερης κατηγοριας suv/crossover, το μονοαδικο και σχετικα ασφαλες συμπερασμα που μπορει κανεις να αναγαγει, αφορα ΚΥΡΙΩΣ το επιπεδο παρεμβατικοτητας των ηλεκτρονικων και ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ, το συνολικο στησιμο του εκαστοτε αυτοκινητου.
Οταν απο την στιγμη που δεν υπαρχει σε καθε δοκιμη καταγραμμενη θερμοκρασια και υγρασια περιβαλλοντος/οδοστρωματος, αλλα και το κυριοτερο, πληρως αυτοματοποιημενη διαδικασια ως προς τις αποτομες τιμονιες που γινονται.
Η μοναδικη σταθερη παραμετρος ειναι η κατα ISO σχεδιασμενη τοποθετηση και συγκεκριμενη τοποθετηση κορινων.
Αν μη τι αλλο αυτη η σταθερη -και μονο- παραμετρος απο μονη της, για οσους ειναι τουλαχιστον ρεαλιστες και οχι 'θεωρητικοι', με ολες τις αλλες παραμετρους αντιστοιχα να ειναι αρκετα ευμεταβλητες, κανει την ολη διαδικασια να ειναι επιεικως προχειρη για να μην πω καμμια βαρυτερη κουβεντα...Οποτε η εκαστοτε επιλογη,ειτε πχ C3 Aircross, ειτε S-tonic εχει να κανει -και εκει συμφωνω- σε μεγαλυτερο βαθμο με την ευρυχωρια και πρακτικοτητα, ειδικα σε αυτη την κατηγορια που ειναι και το ζητουμενο, σε σχεση με την 'κλασσικη' μικρομεσαια.
Ξεκαθαρα λοιπον σε χωρους το Γαλλικο υπερτερει απο το Κορεατικο, το ΠΟΣΟ υπερτερει ομως, (περα απο τις μετρησεις εσωτερικων χωρων κτλ που δεν αμφισβητουνται) αυτο θα το κρινει και θα το ζυγισει ο καθενας αναλογως με τα θελω/αναγκες του.
Κατα την ιδια εννοια το C3 Aircross, τουλαχιστον συμφωνα με καποια reviews αλλα και προσωπικη εκτιμηση χρηστη, δειχνει να ειναι υπερ το δεον...ανετο, σε βαθμο που για το προφιλ καποιου μεσου οδηγου να ειναι και περισσοτερο επικινδυνο, απο ενα συγκριτικα πιο σποριφ, πιο σφιχτο αυτοκινητο που στην πλειοψηφια των περιπτωσεων δινει περισσοτερη πληροφορηση αλλα και προειδοποιει νωριτερα, υπο πιεση.
Αυτοι οι δυο παραγοντες λοιπον, μαζι και με την τελικη τιμη και διαθεσιμο εξοπλισμο, θα κριθουν ωστε να δωσουν το τελικο αποτελεσμα και ψηφο προτιμησης, στον εκαστοτε ενδιαφερομενο και οχι απλως η παραπανω 'ανεση'... -
Δεν είχε κανένα νόημα το σεντόνι . Η βαθμολογία 9/10 βγαίνει από διάφορα πράγματα που έχει το συγκεκριμένο αμάξι .
Είναι γαλλικό , είναι μαλακό , έχει μεγάλα και άνετα καθίσματα , μεγάλο μεταξόνιο , άνετη ανάρτηση , είναι φαρδύ στο πίσω κάθισμα για να χωράνε 3 κανονικοί , έχει μεγάλο πορτ-μπαγκάζ , συρόμενο πίσω κάθισμα , ανακλινόμενο συνοδηγού , μεγάλο ύψος , διπλό πάτωμα στο χώρο αποσκευών .
Αρα δεν μπαίνει θέμα συζήτησης .
Το τιμόνι στην αρχή και σε μικρές ταχύτητες μου φάνηκε και μένα ελαφρύ αλλά το συνήθισα μετά από 4-5 χλμ , ενώ βαραίνει όταν μπεις σε λογική επαρχιακού δρόμου .
Αλλά δεν μπορώ να το αξιολογήσω γιατί οδηγώ ένα αμάξι 4,80 μήκος με 245 λάστιχα και προφανώς το τιμόνι έχει άλλη αίσθηση .
Παλιότερα είχα δώσει το ML350 που είχα για επισκευή και μου έδωσε το λήζινγκ μια χαμηλωμένη 325 . Παρότι η 325 ήταν μικρότερη και 500 κιλά ελαφρύτερη από την ΄Μέρκ το τιμόνι της ήθελε μπράτσα λες και δεν ήταν υδραυλικό .
Οταν ξανάλαξα μου φάνηκε το τιμόνι του θηρίου πούπουλο .
Τα περί κιβωτίου είναι γνωστή καραμέλλα εδώ και χρόνια για όλα τα γαλλικά . Επί της ουσίας δεν έχει θέμα , είναι όπως βολεύεσαι .
Σίγουρα για σπορ αίσθηση υπάρχουν πολύ καλύτερα κιβώτια .
Για το βίντεο να με συγχωρείς αλλά εδώ και εσύ όπως και άλλοι πάτε να μας παραμυθιάσετε . Μόλις 1-2 μήνες πριν άλλοι πολυγραφότατοι μας ανέβαζαν βιντεάκια για να μας δείξουν τα στημένα ...
Μόλις βγήκαν άλλα βίντεο έγιναν αναξιόπιστα και φταίνε τα σύννεφα και η υγρασία...
Οσο ότι το αιρκρός είναι και επικίνδυνο επειδή είναι πολύ άνετο και ένας που θα πάρει ένα σουβ ψηλό με μεγάλη απόσταση από το έδαφος και θα το παίξει ειδική διαδρομή σε ράλυ , ενώ στο τέστ βγαίνει τόσο καλό όσο το σπορ στόνικ , μάλλον ξεπερνάει κάθε όριο αντικειμενικής κριτικής
Μάλιστα στο τεστ αυτό βλέπουμε και άλλα αμάξια όπως το Σπόρτατζ που σταματάει στα 71 χαω , αλλά εκεί τόση καούρα δεν είδα .
Δεν πειράζει . Το αμάξι πήρε το best buy , είναι στην τελική 7άδα του COTY και έχει πουλήσει 50000 αμάξια μέσα σε 3 μήνες στην Ευρώπη .
-
Δεν είχε κανένα νόημα το σεντόνι . Η βαθμολογία 9/10 βγαίνει από διάφορα πράγματα που έχει το συγκεκριμένο αμάξι .Η βαθμολογια βγαινει απο ΕΣΕΝΑ. Πες το ομως και ξεκαθαρα γιατι μενουν ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ εντυπωσεις.
Είναι γαλλικό , είναι μαλακό , έχει μεγάλα και άνετα καθίσματα , μεγάλο μεταξόνιο , άνετη ανάρτηση , είναι φαρδύ στο πίσω κάθισμα για να χωράνε 3 κανονικοί , έχει μεγάλο πορτ-μπαγκάζ , συρόμενο πίσω κάθισμα , ανακλινόμενο συνοδηγού , μεγάλο ύψος , διπλό πάτωμα στο χώρο αποσκευών .
Αυτα ειναι δηλαδη με αναλυση τα 9 στα 10? Το οτι ειναι 'Γαλλικο' απο μονο του ως εννοια...προελευσης του προσδιδει καποιο πλεονεκτημα εναντι του ανταγωνισμου?
Αρα δεν μπαίνει θέμα συζήτησης .
Λες εσυ...Δηλαδη και τελος... Τυπου 'αποφαζιζομεν και διαττασομεν'. εξαιρετικη επιχειρηματολογια...
Το τιμόνι στην αρχή και σε μικρές ταχύτητες μου φάνηκε και μένα ελαφρύ αλλά το συνήθισα μετά από 4-5 χλμ , ενώ βαραίνει όταν μπεις σε λογική επαρχιακού δρόμου .
Επειδη το συνηθισες εσυ, φανταστηκες οτι αφενως θα το συνηθισουν ολοι, αλλα και αφετερου, αφου δεν σε ενοχλει εσενα, αυτοματως δεν θα πρεπει να ενοχλει κανεναν, αρα και δεν τιθεται καν θεμα να θεωρηθει ως κατι αρνητικο...
Αλλά δεν μπορώ να το αξιολογήσω γιατί οδηγώ ένα αμάξι 4,80 μήκος με 245 λάστιχα και προφανώς το τιμόνι έχει άλλη αίσθηση .
Παλιότερα είχα δώσει το ML350 που είχα για επισκευή και μου έδωσε το λήζινγκ μια χαμηλωμένη 325 . Παρότι η 325 ήταν μικρότερη και 500 κιλά ελαφρύτερη από την ΄Μέρκ το τιμόνι της ήθελε μπράτσα λες και δεν ήταν υδραυλικό .
Οταν ξανάλαξα μου φάνηκε το τιμόνι του θηρίου πούπουλο .
Τωρα αρχιζεις να μιλας σε πιο ρεαλιστικη βαση...Σαφως υπαρχουν και οι δυο ακραιες μορφες αισθησης, το να αντιλαμβανεσαι την μια και να την αναφερεις, δεν σημαινει ταυτοχρονα οτι η προτιμηση σου στην αλλη, σε κανει το δυνατον αντικειμενικο στις τοποθετησεις σου...
Τα περί κιβωτίου είναι γνωστή καραμέλλα εδώ και χρόνια για όλα τα γαλλικά . Επί της ουσίας δεν έχει θέμα , είναι όπως βολεύεσαι .
Γεγονος ειναι και δυσαρεστο μαλιστα, τα 5αρια τουλαχιστον των Γαλλων σε σχεση με τον ανταγωνισμο, ευθυνονται για την φραση 'ανακατεμα σουπας'.
Δεν βολευουν δυστυχως και γενικως κατι που ειναι αρνητικο κατα γενικη ομολογια, δεν παραβλεπεται, οσο και εαν εσυ το προσπαθεις με τα λεγομενα σου τουλαχιστον.Σίγουρα για σπορ αίσθηση υπάρχουν πολύ καλύτερα κιβώτια .
Εδω ακριβως επιβεβαιωνεις αυτο που ανεφερα προηγουμενως, οτι καπου εχεις μπερδεψει τις εννοιες 'ανεση' και 'σπορ'.
Το ΣΑΦΕΣ, ευχρηστο κιβωτιο δεν σημαινει απαραιτητα σπορ.Οπως και το 'ανετο' (αν λεγαμε και για το κιβωτιο, μιας και φαινεται να ειναι η αγαπημενη σου λεξη...) δεν σημαινει...ανακατεμα σουπας...Για το βίντεο να με συγχωρείς αλλά εδώ και εσύ όπως και άλλοι πάτε να μας παραμυθιάσετε . Μόλις 1-2 μήνες πριν άλλοι πολυγραφότατοι μας ανέβαζαν βιντεάκια για να μας δείξουν τα στημένα ...
Μόλις βγήκαν άλλα βίντεο έγιναν αναξιόπιστα και φταίνε τα σύννεφα και η υγρασία...
Δεν ξερω τι κανουν οι αλλοι, εδω σε αυτη την δημοσιευση μιλαμε μεταξυ μας...
video με τους Ισπανους '77km/h' εγω δεν εβαλα. Και σου ανεφερα συνοπτικα γιατι η διαδικασια ειναι το λιγοτερο ατελης/προχειρη για σαφη συμπερασματα.Οσο ότι το αιρκρός είναι και επικίνδυνο επειδή είναι πολύ άνετο και ένας που θα πάρει ένα σουβ ψηλό με μεγάλη απόσταση από το έδαφος και θα το παίξει ειδική διαδρομή σε ράλυ , ενώ στο τέστ βγαίνει τόσο καλό όσο το σπορ στόνικ , μάλλον ξεπερνάει κάθε όριο αντικειμενικής κριτικής
Μάλιστα στο τεστ αυτό βλέπουμε και άλλα αμάξια όπως το Σπόρτατζ που σταματάει στα 71 χαω , αλλά εκεί τόση καούρα δεν είδα .
Σου ξαναλεω, επειδη αυτη την στιγμη δημοσιευεις/απαντας πανω στα δικα μου λεγομενα, απευθυνεσαι σε εμενα, οχι στους αλλους. Δεν ξερω και δεν με ενδιαφερει τι σου απαντησαν αλλοι.
Για εμενα μπορω να μιλησω και σου ειπα και πριν οτι η διαδικασια αυτη των '77', 'μπαζει' απο παντου...Δεν πειράζει . Το αμάξι πήρε το best buy , είναι στην τελική 7άδα του COTY και έχει πουλήσει 50000 αμάξια μέσα σε 3 μήνες στην Ευρώπη .
Καλοριζικο, ή και καλες πωλησεις, μιας και το υποστηριζεις τοσο πολυ, ουτε πωλητης της citroen να ησουν.
Το προβλημα δεν ειναι εαν ειναι στην τελικη 7αδα κτλ. Αλλωστε το εχω αναφερει και σε προηγουμενες δημοσιευσεις.
Ειναι ενα πολυ καλο συνολικα crossover στην κατηγορια, το οποιο μαλιστα πλεονεκτει σε καποια σημεια και σε θεματα πρακτικοτητας, εναντι του ανταγωνισμου.Το προβλημα ειναι που σε καθε ευκαιρια συζητησης για αυτο, προπαγανδιζεις και φουσκωνεις τα οποια προτερηματα του και ταυτοχρονα αποκρυπτεις, ή δεν αναγνωριζεις υπαρκτα και σημαντικα μειονεκτηματα.
Το οτι εσυ, δεν τα βλεπεις, δεν τα υπολογιζεις ως τετοια, δεν σημαινει ομως οτι δεν υπαρχουν. -
Αξιοπιστία του τεστ:
Το χαμηλό πηδάει σαν κατσίκι
https://www.youtube.com/watch?v=92CGyNS024c&t=71s
το ψηλό πάει 10 φορές καλύτερα
Youtube VideoΤο type r ρίχνει τους κώνους
https://www.youtube.com/watch?v=DpiMYrFaRYQ
ή η amg
https://www.youtube.com/watch?v=a6gOguCE95Y&t=75s
Ενώ το tiguan περνάει
https://www.youtube.com/watch?v=DSRd2cP7Ck8
όποιος λογικός άνθρωπος τα δει...γελάει...έτσι έπρεπε να γίνονται τα τεστ, με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση:
Youtube Video -
Το τεστ αυτό υπάρχει καλώς ή κακώς αλλά υπάρχει. Δεν είναι αδιάβλητο τόσο ώστε να ακολουθείται σαν ευαγγέλιο αλλά από εκεί και μετά δείχνει κάποια πράγματα. Για παράδειγμα συγκρίνοντας την εξαιρετική συμπεριφορά για suv του τιγκ με το type R βλέπει κάποιος πως πολύ σοφά λόγω του όγκου και της φύσης του οχήματος οι Γερμανοί εφήρμοσαν πολύ παρεμβατικό esp. Αυτό σε μια στραβοτιμονιά δείχνει πως μπορεί να προστατέψει περισσότερο το όχημα και τους επιβάτες σε σχέση με το καθαρά σπορ honda. Με αυτά και μ' αυτά χάνει μια κορίνα στα 82χλμ/ώρα. Το amg τα κάνει μεν μούσκεμα αλλά σε αυτόν τον δύσκολο ελιγμό αυτό γίνεται στα 85χλμ/ώρα. Αυτό είναι και το ταβάνι επίδοσης στο συγκεκριμένο τεστ. Με εξίσου παρεμβατικό esp με του τιγκ ίσως οι κορίνες για το amg να μην έπεφταν στα 85χλμ/ ώρα αλλά ακόμη και στα 86 ή 87 να μην είχε ρίξει ούτε μια. Τέλος να σημειώσω πως ενώ οι διαστάσεις των οχημάτων που δοκιμάζονται εμφανίζουν μεγάλες διαφορές σε διαστάσεις (πλάτος και μήκος κυρίως) οι θέσεις στις κορίνες δεν δείχνουν να αλλάζουν. Αυτό μπορεί να εξηγήσει κάποιες διαφορές σε αυτοκίνητα διαφορετικών κατηγοριών και μόνο. Με λίγα λόγια μπορεί το τεστ να έχει τρωτά σημεία αλλά δείχνει διαφορές που για εμένα έχουν αξία μόνο για οχήματα της ίδιας κατηγορίας.
-
Αντε πάλι να απαντάμε σε σεντόνια .
Αρχικά αν θυμάμαι καλά , πριν κάποιες εβδομάδες ο Αυτοκράτωρ αντί για τα βιντεάκια που ανέβασε τώρα , ανέβαζε άλλα για να στηρίξει τα αντίθετα ....
Ας τα δούμε και τα υπόλοιπα .
Για το γαλλικό , είναι γνωστό ότι έχουν ένα συνδυασμό κρατήματος και άνεσης που είναι ιδιαίτερος και παραδοσιακός , όπως είναι παραδοσιακός και της άνεσης . Μάλιστα και το νέο μότο της σιτροέν είναι η άνεση και βγάζει νέα καθίσματα και αναρτήσεις αφιερωμένες σε αυτό .
Η βαθμολογία γιατί να μην βγαίνει από μένα ? Οδηγώ 41 χρόνια έχω οδηγήσει γύρω στα 60 διαφορετικά αμάξια σε κάθε έδαφος και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχω 7ψήφιο αριθμό χλμ στα χέρια μου .
Δεν μπορώ να έχω άποψη για τους χώρους των αυτοκινήτων ? Τι στιγμή μάλιστα που είμαι μεγαλόσωμος ?
Δηλαδή στο θέμα των χώρων τι έχουν παραπάνω οι δοκιμαστές των περιοδικών ? Ασε που δεν έχουν πουθενά , πέραν κάποιων ελάχιστων που έχουν χέρια για πίστα και κυρίως είναι άτομα που δεν βάζουν το χεράκι στην τσέπη για να αγοράσουν ένα αμάξι και αν ήταν να το κάνουν να είστε σίγουροι ότι αλλιώς θα τα έγραφαν και όχι όπως τώρα που ευνοούν όσους τους φέρνουν διαφημίσεις στο περιοδικό ή στο σάιτ .
Θυμάμαι κάτι σχόλια την περασμένη δεκαετία που κοίταγα πανάκριβα μοντέλα , πως τα σχολίαζαν αυτά τα άτομα που προφανώς δεν είχαν την δυνατότητα να τα αγοράσουν . Τα σχόλια τους ήταν για γέλια και απλά έβγαζαν το μεροκαματάκι τους ...
Για το τιμόνι είπα τι ένοιωσα . Δεν απαγόρεψα σε κανένα να έχει άλλη άποψη και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάς συγκριτικά . Και προφανώς όσο έχω άποψη εγώ για κάτι και είναι προσωπική , τόσο προσωπική είναι η άποψη του άλλου .
Για το κιβώτιο η φράση ανακάτεμα σούπας είναι από τότε που είχε βγεί το πασάτ μακεδών και επειδή τους είχε κράξει ο ΝΔ έκοψαν την διαφήμιση οι βάγκηδες....
Δεν υπάρχει θέμα σαφήνειας και ακόμα για το δικό μου μακρύ χέρι μια χαρά σαφές είναι και ας έχει μεγάλες διαδρομές
Για τους Ισπανούς τα είπαμε παραπάνω .
Δεν υποστηρίζω το αμάξι . Εχω γράψει ξεκάθαρα τα όντως λίγα μειονεκτήματα του . Ενοχλούμαι όμως αφάνταστα όταν διαβάζω σχόλια ή τέστ που τα τονίζουν , ενώ θάβουν τα πλεονεκτήματα του και κάνουν ακριβώς το αντίθετο για τα άλλα που συγκρίνουν .
Οσο εγώ λοιπόν είμαι εμπαθής τόσο αυτοί που τα γράφουν αυτά , αν είναι ιδιώτες είναι απλά εμπαθέστεροι εμού , αν είναι επαγγελματίες είναι απλά αργυρώνητοι , όπως τα εγγλεζάκια που ξεκίνησε η συζήτηση και όπως ξεκάθαρα τους έγραψαν οι συμπατριώτες τους στα σχόλια .
-
Αυτοκίνητα ίδιας κατηγορίας:
Το type r:
https://www.youtube.com/watch?v=DpiMYrFaRYQ&t=89s
πάει χειρότερα από το απλό civic:
Youtube Video -
Προφανώς η επέμβαση του esp στο ένα έρχεται πιο γρήγορα σε σχέση με το άλλο και πιο δραστικά. Όλα ρυθμίζονται ανάλογα με τον χαρακτήρα που θέλουμενα δώσουμε στα μοντέλα αλλά και τις εκδόσεις της ίδιας φίρμας. Ενα honda S2000 πιθανόν να τα έκανε ακόμα πιο μούσκεμα.
Παραθέτω ένα τεστ με το φιατάκι όπου φαίνεται πόσο οριακές είναι οι διαφορές στην συμπεριφορά για το ίδιο αυτοκίνητο με μια αύξηση της ταχύτητας μόλις κατά 1χλμ/ώρα.
Youtube Video -
Εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου σίγουρος - μάλλον αμφιβάλλω - αν το 1 χλμ έκανε αυτή τη διαφορά ή το ότι ο οδηγός άργησε να στρίψει ή να αντιδράσει λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου ή λίγα εκατοστά του μέτρου...
-
Μπορεί και να ήταν και στημένος να εμφανίσει συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Σοβαρά τώρα. Αν αυτός πραγματοποιεί τον ελιγμό και πιάνει ένα ταβάνι Α, πόσα χλμ παραπάνω πιστεύεις πως το ίδιο αυτοκίνητο θα είχε να δείξει ως καλύτερη επίδοση με ένα ρομποτ στην θέση του; Όπως έγραψα παλαιότερα η συμπαθέστατη Χ1 στην δοκιμασία αυτή τα πήγε ... Πιο παλιά είχα γράψει πως το συγκεκριμένο τεστ δεν είναι πανάκεια αλλά κατά προσέγγιση δείχνει κάποια πράγματα για το χαρακτήρα του καθε αυτοκινήτου όσον αφορά κυρίως το esp. To tiguan πχ με εξέπληξε ευχάριστα καθώς παρόλο τον όγκο του και το βάρος του πέτυχε μια άτυπη διάκριση στο τεστ αυτό. Δείχνει πως το γκρουπ ξέρει να προφυλάσσει τους κατόχους από τις κακοτοπιές. Παίρνει τα ηνία από τον οδηγό πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά και αυτό στον πραγματικό κόσμο μόνο καλό είναι. Για την πίστα δεν...
-
Να το ξαναπουμε. Το τεστ το μονο που δείχνει είναι την επιδραση του esp. Αν σε όλα αυτά τα αυτοκίνητα βγάλουμε την ασφάλεια του abs/esp και επαναλάβουμε το τεστ, θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα; Φυσικά και όχι. Αυτό τι δείχνει; Ότι το αυτοκίνητο χωρίς esp έχει ξαφνικα χειρότερο στήσιμο; Το τεστ είναι χρήσιμο για να δουμε αν η ρύθμιση του esp έχει γίνει σωστά και ποσο παρεμβατικό είναι, όχι πιο αμάξι έχει τα καλύτερα κρατήματα. Τα σπορ αμάξια συνήθως αφήνουν πιο 'χαλαρό' το esp για να αφήσουν τον οδηγό να 'παίξει'.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Να το ξαναπουμε. Το τεστ το μονο που δείχνει είναι την επιδραση του esp. Αν σε όλα αυτά τα αυτοκίνητα βγάλουμε την ασφάλεια του abs/esp και επαναλάβουμε το τεστ, θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα; Φυσικά και όχι. Αυτό τι δείχνει; Ότι το αυτοκίνητο χωρίς esp έχει ξαφνικα χειρότερο στήσιμο; Το τεστ είναι χρήσιμο για να δουμε αν η ρύθμιση του esp έχει γίνει σωστά και ποσο παρεμβατικό είναι, όχι πιο αμάξι έχει τα καλύτερα κρατήματα. Τα σπορ αμάξια συνήθως αφήνουν πιο 'χαλαρό' το esp για να αφήσουν τον οδηγό να 'παίξει'.Πολύ σωστά τα έγραψες. Μια μικρή παρατήρηση μόνο. Δεν υπάρχει απαραίτητα καλύτερο και χειρότερο στήσιμο. Ενα αμάξι με ανάρτηση κούτσουρο (το χειρότερο κούτσουρο που έχω οδηγήσει είναι το leon cupra) έχει σίγουρα καλύτερο κράτημα αλλά μειωμένη αίσθηση άνεσης. Στην άλλη πλευρά μπορεί να υπάρχει ακόμη και με ημιάκαμπτο (3008 για παράδειγμα) με αυξημένα επίπεδα άνεσης, δίχως το ιδανικό πάτημα για σπορ οδήγηση. Και τα δύο μπορούν να θεωρηθούν καλά αρκεί να ξέρουμε γιατί τα παίρνουμε. Προσωπικά προκρίνω αυτοκίνητα με τις αντιδράσεις του τιγκ όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν ανάγκες μεταφοράς προσωπικού - οικογένειας.
-
Αντε πάλι να απαντάμε σε σεντόνια .
Αρχικά αν θυμάμαι καλά , πριν κάποιες εβδομάδες ο Αυτοκράτωρ αντί για τα βιντεάκια που ανέβασε τώρα , ανέβαζε άλλα για να στηρίξει τα αντίθετα ....Μόλις πριν λίγες βδομάδες ανακάλυψα τυχαία τα βιντεάκια και άρχισα να τα βλέπω θεωρώντας ότι αποτελούν έναν ακόμη δείκτη συμπεριφοράς του αυτοκινήτου. Είδα 1, είδα 2, είδα 5, είδα 10 και μετά άρχισα να παρατηρώ διάφορα. Το Tiguan π.χ. να περνάει τους κώνους αλλά ουσιαστικά με μηδενική ταχύτητα στο τέλος, αφού το αμάξι σταματάει τελείως για να περάσει. Άλλα να περνάνε με μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά να ρίχνουν τους κώνους. Και προφανώς λες, εδώ δεν υπάρχουν οι ίδιοι όροι...
Μετά έβλεπα χαμηλά αμάξια να περνάνε χειρότερα από ψηλότερα ή σπορ αμάξια να έχουν χειρότερη συμπεριφορά από απλά. Εκεί προφανώς η λογική λέει 'δεν γίνεται' και εγκαταλείπεις το σπορ...
Ιδίως κιόλας όταν με το δικό σου αμάξι έχεις δοκιμάσει στριψίματα με μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτές των βίντεο και χωρίς να είμαι τίποτα εξαιρετικό σαν οδηγός...(αν και στο βίντεο υπάρχει η δικίνητη Χ1, ενώ το δικό μου είναι αυτόματο 4κίνητο με προφανώς έστω και λίγο διαφορετική συμπεριφορά...) -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Το τεστ αυτό υπάρχει καλώς ή κακώς αλλά υπάρχει. Δεν είναι αδιάβλητο τόσο ώστε να ακολουθείται σαν ευαγγέλιο αλλά από εκεί και μετά δείχνει κάποια πράγματα. Για παράδειγμα συγκρίνοντας την εξαιρετική συμπεριφορά για suv του τιγκ με το type R βλέπει κάποιος πως πολύ σοφά λόγω του όγκου και της φύσης του οχήματος οι Γερμανοί εφήρμοσαν πολύ παρεμβατικό esp. Αυτό σε μια στραβοτιμονιά δείχνει πως μπορεί να προστατέψει περισσότερο το όχημα και τους επιβάτες σε σχέση με το καθαρά σπορ honda. Με αυτά και μ' αυτά χάνει μια κορίνα στα 82χλμ/ώρα. Το amg τα κάνει μεν μούσκεμα αλλά σε αυτόν τον δύσκολο ελιγμό αυτό γίνεται στα 85χλμ/ώρα. Αυτό είναι και το ταβάνι επίδοσης στο συγκεκριμένο τεστ. Με εξίσου παρεμβατικό esp με του τιγκ ίσως οι κορίνες για το amg να μην έπεφταν στα 85χλμ/ ώρα αλλά ακόμη και στα 86 ή 87 να μην είχε ρίξει ούτε μια. Τέλος να σημειώσω πως ενώ οι διαστάσεις των οχημάτων που δοκιμάζονται εμφανίζουν μεγάλες διαφορές σε διαστάσεις (πλάτος και μήκος κυρίως) οι θέσεις στις κορίνες δεν δείχνουν να αλλάζουν. Αυτό μπορεί να εξηγήσει κάποιες διαφορές σε αυτοκίνητα διαφορετικών κατηγοριών και μόνο. Με λίγα λόγια μπορεί το τεστ να έχει τρωτά σημεία αλλά δείχνει διαφορές που για εμένα έχουν αξία μόνο για οχήματα της ίδιας κατηγορίας.Παρα πολυ σωστος και απλος
-
Το τεστ αυτό θα είχε νόημα ΜΟΝΟ με πλήρως απενεργοποιημένο το ESP και ΠΑΝΤΑ με τις ίδιες συνθήκες (οδηγό - ή καλύτερα ρομπότ -, ελαστικά, θερμοκρασία οδοστρώματος), αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα απολύτως.
-
Το τέστ αυτό δεν δείχνει αυτά που έχετε στο μυαλό σας , αλλά κάτι πολύ απλούστερο .
Πόσο εύκολα ένας μέτριος οδηγός μπορεί να αποφύγει ένα εμπόδιο που του βγήκε ξαφνικά στον δρόμο . Και πόσο τον βοηθάει το αμάξι όπως είναι στημένο και όπως παραδίδεται για χρήση στον απλό οδηγό .
Προφανώς στον πραγματικό δρόμο αν δεις τέτοιο εμπόδιο θα πέσεις πρώτα στα φρένα ώστε να μειώσεις την ταχύτητα και μετά ΑΝ μπορείς να το κάνεις να περάσεις με ασφάλεια κάτι που δεν είναι σίγουρο .
Οταν ήμουν νέος οδηγός πριν 37 χρόνια οδηγώντας βράδυ στην Αγίου Δημητρίου με μέτριο αμάξι εκείνης της εποχής και με 60-70 χλμ εμφανίστηκε μεγαλόσωμος σκύλος να περάσει τον δρόμο ερχόμενος από τα αριστερά προς τα δεξια .
Δεν του έκανα φώτα αλλά πήγα προς τα αριστερά ώστε να τον περάσω από πίσω . Πλησιάζοντας ο σκύλος φοβήθηκε και γύρισε πίσω αναγκάζοντας με σε άσχημη τιμονιά με αποτέλεσμα να έχω θέμα και να βρώ στην προσπάθεια ισιώματος με την πίσω δεξιά ρόδα στο υπερυψωμένο πεζοδρόμιο και το αμάξι να τουμπάρει ελαφρά με το πλάι .
Τέτοιες περιπτώσεις δείχνει το τεστ . Τώρα αν το esp είναι παρεμβατικό ή όχι σε κάτι τέτοιες στιγμές άλλα πράγματα σκέφτεσαι .
Προχτές ένα παιδί εδώ είπε για κάτι κουφό που του έτυχε στην Λαυρίου . Οδηγούσε αριστερά παράλληλα με πούλμαν , ένα μηχανάκι πήγε να περάσει ανάμεσα και στην νησίδα ήταν μια γριά που σήκωσε την μαγκούρα για να σταματήσουν τα αμάξια να περάσει...
Προφανώς το παιδί έκοψε ταχύτητα πρόλαβε να περάσει το μηχανάκι και παρέκαμψε την μαγκούρα...
Τα άλλα που λέτε για τέστ , πίστες και για ταχύτητες για κάτι που ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ότι θα το κάνεις , ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ .
Αρα το τέστ μια χαρά είναι . Δείχνει τι μπορεί να κάνει ο μέσος οδηγός σε κάποια ξαφνική περίπτωση .
Ακόμα είναι και κάποια πράγματα που πρέπει να τα δούμε αλλιώς .
Είδαμε ότι πολλά μεσαία και μεγάλα σούβ απέτυχαν ή περνάνε με χαμηλό όριο .
Εχοντας οδηγήσει Γκράντ Τσερόκι σε στροφιλίκια στην Πίνδο γρήγορα , η μεταφορά φορτίου είναι κάτι που θα φοβίσει έναν μέτριο οδηγό ή έναν άπειρο οδηγό . Προφανώς αν έχεις ένα τέτοιο αμάξι και ξέρεις ότι ζορίζεται σε τέτοια θέματα αφού είναι για κυριλέ μεταφορά σε Α/Δ , αν σου τύχει θα πέσεις στα φρένα και ίσως και λόγω όγκου να μην σκεφτείς να ρισκάρεις μια και υπάρχει και η δική σου ασφάλεια πέραν αυτής των άλλων .
-
Αν και 'λίγο' καυστικός ο criuser έχει καταγράψει αρκετά καλά τους στόχους που θα μπορούσε να εξυπηρετεί ένα τέτοιο τεστ. Θεωρώ μάλιστα πως ο μέσος οδηγός στην όλη άσκηση θα έχει ποσοστιαία απόκλιση προς το χειρότερο καθώς αν χρειαστεί να την κάνει δεν θα έχει συνειδητά προετοιμαστεί όπως ο οδηγός ή οι οδηγοί των εν λόγω videos. Απο εκεί και μετά Φάνη θεωρώ πως κάνεις λάθος. Κάθε όχημα που δοκιμάζεται πρέπει να φέρει τα ελαστικά με τα οποία προσφέρεται στους κατόχους και ότι άλλο από πλευράς προεπιλογών. Φυσικά έχει νόημα μόνο η εξέταση των οχημάτων με esp και όχι το αντίστροφο. Βλέπεις οι περισσότεροι ακόμη και αν έχουν την δυνατότητα να το απενεργοποιούν εντούτοις μαθαίνουν να ζουν με αυτό το ρημάδι. Για να συνεχίσω με το πλέον αγαπημένο παράδειγμα, το τιγκουάν με esp abs κλπ έκανε το 100 - 0 σε 36 μέτρα. Τι νόημα έχει να διαπιστώσουμε ότι δίχως αυτά θα φρέναρε στο 0, στα 39μ; θα ακύρωνε ουσιαστικά όλη την προσπάθεια αυτών που το προσφέρουν ως έχει στους πελάτες τους. Μεταξύ μας δεν θα ήταν και τόσο τίμια μια τέτοια εξέλιξη ακόμη και αν το έκανε ακόμη να φαίνεται καλύτερο μόλις μισό μέτρο από το duster. Το duster που φέρει το σύστημα 8.1της bosch που όσο να 'ναι απέχει από το 8.2 που φορά το τιγκ. Μια χαρά είναι το τεστ με αυτό το πρίσμα αλλά ως εκεί. Δεν είναι αυτό που πρέπει να κοιτάξει οπωσδήποτε όποιος ενδιαφέρεται να πάρει ένα αυτοκίνητο. Τέλος είναι καλό οι συνθήκες να είναι ίδιες αλλά όχι απαραίτητα του αέρα όσο του οδοστρώματος. Η συνεφιά ή η αντηλιά δεν πρέπει να αποτελούν σοβαρά επιχειρήματα για να δούμε αν θα βγούμε βόλτα με το αυτοκίνητο μας.
-
Σωστος και ο cruiser και ο Σπυρος. Αυτες ειναι καθημερινες συνθηκες και εκει φαινεται πως θα σωσεις την οικοιγενεια. Δεν ειναι πιατα ο δρομος για να δεις με ποσο θα βγεις στην εξοδο. Εδω το τιγκ μοιραζει σεμιναριο και αυτη ειναι αληθεια. Αποδεχτειτε το
SUV/Crossovers Forum