-
Θα ανέβει το 3008 όταν πεσουν κ οι τιμές του. Είναι το πιο όμορφο SUV της κατηγορίας του, είναι κ καλό αμάξι. Βέβαια όλες αυτές οι συζητήσεις μην ξεχνάμε ότι αφορουν την Ελλάδα που είναι στρεβλή αγορά. Στην Ευρώπη τα νούμερα είναι διαφορετικά...
-
Όσο το leasing κάνει κουμάντο το 3008 θα πηγαίνει άκλαυτο.
Όταν δεν έχεις να φοβάσει κόστη συντηρησης BMW, Mercedes θα κάνουν θραύση.Εκτός από την x1, εντυπωσιακή και η GLA&GLC.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Όσο το leasing κάνει κουμάντο το 3008 θα πηγαίνει άκλαυτο.Όταν δεν έχεις να φοβάσει κόστη συντηρησης BMW, Mercedes θα κάνουν θραύση.Εκτός από την x1, εντυπωσιακή και η GLA&GLC.
Μα και αυτο που κες Γιώργο δεν εχει βάση δεδομένου οτι και στον απλό ιδιώτη αγοραστή η bmw δίνει δωρεάν τα σερβις της πενταετίας (έστω και βασικό) ενω με 600ευρω παραπάνω αποκτάς και την εγγυηση στα ίδια χρονια με τη μέση διάρκεια ενός leasing.
To 3008 απλα τιμολογείται ως premium χωρις τυπικά να ειναι. Ουσιαστικά μπορει να ειναι δεν αντιλέγω αλλα ο προκάτοχος του ηταν απίστευτα προβληματικό αμάξι ενω και η πεζω - γαλλικά έχουν δυστυχως μια κακή εικόνα στο μέσο αγοραστή. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Όταν δεν έχεις να φοβάσει κόστη συντηρησης BMW, Mercedes θα κάνουν θραύση.Εκτός από την x1, εντυπωσιακή και η GLA&GLC.
Μα και αυτο που κες Γιώργο δεν εχει βάση δεδομένου οτι και στον απλό ιδιώτη αγοραστή η bmw δίνει δωρεάν τα σερβις της πενταετίας (έστω και βασικό) ενω με 600ευρω παραπάνω αποκτάς και την εγγυηση στα ίδια χρονια με τη μέση διάρκεια ενός leasing.
To 3008 απλα τιμολογείται ως premium χωρις τυπικά να ειναι. Ουσιαστικά μπορει να ειναι δεν αντιλέγω αλλα ο προκάτοχος του ηταν απίστευτα προβληματικό αμάξι ενω και η πεζω - γαλλικά έχουν δυστυχως μια κακή εικόνα στο μέσο αγοραστή.Νομίζω ότι το έθεσες άψογα το θέμα του 3008. Για κάποιον λόγο το 3008 πήγε να γίνει κάτι που δεν ήταν. Δε λέω συμπαθητικό και όμορφο όταν το πρωτοείδα στην έκθεση άλλα όταν άκουσα τη τιμή της καλής της έκδοσης με πιάσανε τα γέλια μπροστά στον πωλητή ο οποίος προσπαθούσε να με πείσει για το premium του μοντέλου. Δεν αλλάζουν από τη μία ημέρα στην άλλη η εικόνα μίας εταιρείας ή ενός μοντέλου.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Όσο το leasing κάνει κουμάντο το 3008 θα πηγαίνει άκλαυτο.Όταν δεν έχεις να φοβάσει κόστη συντηρησης BMW, Mercedes θα κάνουν θραύση.Εκτός από την x1, εντυπωσιακή και η GLA&GLC.
οι τιμες των ληζινγκ εξαρτωνται πολυ απο τις ετησιες αποσβεσεις.
πρακτικα, απο τη τιμη μεταπωλησης στο τελος της μισθωσης.
στο γκρρεκο λαντ οι ληζαίοι εχουν απολυτη συναισθηση της σηκωμαρας του δευτεροτριτου οροφου για καταξιωση, παιρνει αστεροπροπελες οπως κρεμαει τα λαμπακια στα χριστουγεννα, να βλεπει η βαρβαρα τι ωραια περναμε, και ας εχει κλεισει το καλοριφερ γιατι δεν πλερωσε κοινοχρηστα. ετσι πουζοτα και λοιποι δεν εχουν ελπις. αντε καμμια τουοτα γιατι ειχε ο θειος καρινοταξο και βγηκε καλο.
αποτελεσμα το μισθωμα του ντουστερ να ειναι σχεδον οσο του α-στεριου -
To 3008 απλα τιμολογείται ως premium χωρις τυπικά να ειναι. Ουσιαστικά μπορει να ειναι δεν αντιλέγω αλλα ο προκάτοχος του ηταν απίστευτα προβληματικό αμάξι ενω και η πεζω - γαλλικά έχουν δυστυχως μια κακή εικόνα στο μέσο αγοραστή.Αλλη φάση η ιδιοκτησία όπου για να έχει νόημα θα πρέπει να κάνεις διακράτηση αρκετά χρόνια και άλλο το leasing σαν εταιρική παροχή ή απόπειρα εκλογικευσης του φόρου και του ΕΦΚΑ.
Σαν leasing δεν σε νοιάζει εαν θα κακογεράσει ή θα βγάλει θέματα το αυτοκίνητο, έχεις κόψει ταρίφα ένα συγκεκριμένο opex και κάνεις το κέφι σου. Όταν κοιτάζα για χ1 , η πενταετια στην εγγύηση με πραγματικές καλύψεις είχε αρκετά πάνω από 1000 ευρω και το απαράδεκτο τις δυο αλλαγές λαδιών service (σαν service inclunsive πενταετίας).Είχε νοήμα μόνο σε leasing, τέσσερα χρόνια το κέφι. Ομως για leasing δικό μου προτιμω να έχω εργαλείο πόλης, yaris hybrid με χαμηλή ΛΤΠΦ παρά να φορτωθώ μεγάλο ΛΤΠΦ για το κεφι μου.Για το 3008 ισχύει το κακό ιστορικό του προκατόχου και παρότι το έχω λατρέψει από βόλτες με φίλους , το είχα βγάλει απο την λίστα.Δεν το πολυείδα για να μην παρασυρθώ.
-
Qashqai : 2578 - Kadjar: 145 (17) (παρά την μείωση της τιμής)
Tiguan: 1009 (50) - Ateca: 107 (2)
Να δούμε τι θα γίνει όταν αρχίσουν και οι πωλήσεις του Karoq.Το Arona από την άλλη μπήκε αρκετά δυνατά [Arona: 50 (30)]
-
Έξω κάνουν την διάκριση premium compact SUV που ανήκει η X1 η GLA το Q3 , το...Q2!!! και compact SUV που η πρώτη τριάδα περιλαμβάνει το QQ , Tiguan , 3008 .
Με την πρώτη χρονιά το 3008 μπήκε στην τριάδα οπότε μιλάμε για πολύ μεγάλη επιτυχία .
Προφανώς η κατηγορία premium έχει σχέση ξεκάθαρα με το σήμα στο καπό.
Τώρα πόσο πραγματικά πιο premium είναι το Q3 2.0tdi και ένα αντίστοιχο Χ1 από ένα 3008 δίλιτρο GT Line είναι πολύ μεγάλη κουβέντα.
Να λέγαμε για X3 , Q5 , XC 60 σε σχέση με το 5008 εκεί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Και για όσους βαριούνται να ανοίξουν το pdf ή προτιμούν την παλιά ταξινόμηση!- Qashqai : 2578 (215)
- X1: 1523 (236)
- GLA: 1337 (107)
- Kuga: 1038 (58)
- Vitara: 1026 (61)
- Tiguan: 1009 (50)
- C-HR: 989 (88)
- 2008: 879 (30
- Ignis: 878 (56)
- Q2: 787 (54)
- Renegade: 745 (44)
- Duster: 664 (68)
- 3008: 609 (19)
14: Mokka Χ: 504 (24) - SX4: 489 (28)
- Q3: 473 (49)
- C4 Cactus: 399 (17)
- 500X: 351 (27)
- Countryman (NEW): 336 (78)
- Captur: 329 (26)
- GLC-Series: 297 (14)
- Kodiaq: 280 (65)
- XC60: 248 (47)
- Tucson: 243 (13)
- Juke: 216 (27)
- Sportage: 191 (19)
- HRV: 186 (8)
- Crossland X: 185 (37)
- Compass: 182 (39)
- CRV: 172 (44)
- Ecosport: 148 (2)
- XC90: 147 (9)
- Kadjar: 145 (17)
- Sandero: 134 (13)
- X-Trail: 117 (6)
- Ateca: 107 (2)
- JIMNY: 104 (2)
- X3: 99 (4)
- RAV4: 94 (3)
- X5: 78 (1)
- Q5: 77 (4)
- C3 Aircross 75 (12)
- T-Roc: 50 (33)
- Arona 50 (30)
- Grandland X: 50 (9)
- X4: 50 (2)
- ASX: 46 (12)
- Evoque: 44 (2)
- Stonic: 42 (11)
- Range Rover: 40 (2)
- X6: 38 (3)
- GLE-Series 38 (1)
- Macan: 32 (2)
- Wrangler: 32 (1)
- F-Pace: 29 (3)
- NX-Series: 23 (2)
- Stelvio: 23 (2)
- Edge: 22 (21)
Τα ξαναέβαλα επειδή άλλαξε η σελίδα .
Το 3008 ξεκινάει από τα 26000 αν θυμάμαι καλά , ενώ οι μεσαίες εκδόσεις περνάνε τα 30000 . Στην κατάταξη λοιπόν σε αυτό το επίπεδο τιμής είναι 3ο μετά την Χ1 και την GLA που όπως έγραψα και πριν και έγραψαν και άλλοι έχουν μεγάλο πλεονέκτημα στο λήζινγκ με την ψηλή τιμή επαναγοράς που βγάζει σχετικά χαμηλό μίσθωμα και βέβαια την πλήρη συντήρηση ώστε να μην σε νοιάζουν οι ακριβές βλάβες που βγάζουν τα πρίμιουμ...
Δείτε λιγάκι τι παίζει
https://www.leaseplan.gr/page/leaseplan ... abel=Basic
Το Q3 που έχει κατεβάσει βρακιά τους τελευταίους 4-5 μήνες ανέβηκε αλλά όχι πολύ ενώ τα άλλα ακριβά είναι κάτω .
-
Για άλλη μια φορά η επιτομή της αντικειμενικότητας!
Το να έχεις ανταγωνιστικές τιμές θεωρείται ξεβράκωμα! Αν μπορούν ας το κάνουν και οι άλλοι! Τι άλλο θα διαβάσουμε!Επίσης το να λέμε για αξιοπιστία άλλων εταιριών όταν η Πεζώ και οι άλλες γαλλικές έχουν σύρει κόσμο και κοσμάκη στα συνεργεία με βλάβες για δεκαετίες είναι επίσης τραγικό. Όχι ότι οι γερμανοί είναι καλύτεροι βέβαια, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα αυτό από αυτούς που έχουν τα ίδια και χειρότερα!
Τέλος όποιος νοήμων άνθρωπος αποφασίζει να πάρει ακριβό αμάξι έχει προνοήσει και για τη συντήρησή του και το κόστος της. Διαφορετικά έχει κάνει λάθος επιλογή!
Το 3008 είναι καλό αμάξι (εμφάνιση, εσωτερικό και οδηγική συμπεριφορά). Δεν μου αρέσει ο όρος premium ούτε μου λέει κάτι, αλλά επειδή γύρω από αυτόν και η ίδια η εταιρία θέλησε να ανταγωνιστεί τους 'μεγάλους', η ουσία είναι ότι έκανε τεράστια βήματα προόδου, σε τομείς εμφάνισης υπερτερεί κιόλας, αλλά στα υπόλοιπα θέλει ψωμιά ακόμη για να αγγίξει και την merc και την audi και την bmw. Μάλιστα σε οδηγική συμπεριφορά υστερεί και του Kuga! Αυτή είναι η αλήθεια είτε αρέσει είτε όχι.
-
3ο δεν είναι σε καμία περίπτωση. Ακόμα και με βάση τη τιμή ξεχνάς το τιγκουαν. Γενικά δεν έχει πάει καλά στις πωλήσεις και αν δε κατεβάσει τιμές εκεί που πρέπει για πεζώ δε το βλέπω καλά. Όπως και το Κούγια ενώ φαίνεται και όντως πάει καλά στις πωλήσεις πέτυχε το ίδιο αριθμό με το τιγκουαν που κάνει απο 2.000-3.000 ευρώ παραπάνω. Ο κόσμος δεν είναι χαζός. Καταλαβαίνει ποιο είναι πραγματικά ποιοτικό και ποιο αξιζει
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Νίκο μεγάλη μπουκιά φάε... Μεγάλη κουβέντα μη λες. Για εμένα να δίνει κάποιος 40000 για να πάρει merc με κινητήρα 1.5dci renault (όσο καλός κι αν είναι...) volvo με κινητήρα peugeot σε τιμές hi-end car και 3κύλινδρη bmw 1.5 μου προκαλεί
-
To tiguan ξεκινάει φτηνότερα από το 3008 νομίζω . Αν έχω λάθος είναι 4ο και όχι 3ο .
Τώρα το κατέβασμα βρακιών είναι ξεκάθαρο κατέβασμα βρακιών . Γιατί όταν ανοίγεις το σάιτ και την διαμόρφωση και σου βγάζει την ζημιάρα πριμιά στα 45000 και πας στο μαγαζί και στην δίνουν 37000 δηλαδή με 15 % έκπτωση τι άλλο από ξεβράκωμα και σκύψιμο στα 4 είναι ...
Και καλά σας κάνει πλάκα ο Σπύρος αφού έχετε τον ίδιο κινητήρα που ευτυχώς δεν βγάζει ζημιές επειδή είναι γαλλικός και έχει δώσει τα μισά λεφτά και έχει και 4Χ4
Δώσε τους πόνο...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Νίκο μεγάλη μπουκιά φάε... Μεγάλη κουβέντα μη λες. Για εμένα να δίνει κάποιος 40000 για να πάρει merc με κινητήρα 1.5dci renault (όσο καλός κι αν είναι...) volvo με κινητήρα peugeot σε τιμές hi-end car και 3κύλινδρη bmw 1.5 μου προκαλείΣυμφωνώ κατά το ήμισυ!
Γιατί δεν αγοράζεις μόνο τον κινητήρα, αλλά και όλα τα υπόλοιπα που προσφέρει το αμάξι τις περισσότερες φορές σε ανώτερο επίπεδο ποιότητας.
Επίσης, π.χ. δοκίμασε να 'πιάσεις' την τρικύλινδρη βενζινοκίνητη Χ1 με κάποιο αντίστοιχο (μη δίλιτρο) αμάξι της κατηγορίας... -
Νίκο μεγάλη μπουκιά φάε... Μεγάλη κουβέντα μη λες. Για εμένα να δίνει κάποιος 40000 για να πάρει merc με κινητήρα 1.5dci renault (όσο καλός κι αν είναι...) volvo με κινητήρα peugeot σε τιμές hi-end car και 3κύλινδρη bmw 1.5 μου προκαλεί [emoji38]Σωστά το θέτεις
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
To tiguan ξεκινάει φτηνότερα από το 3008 νομίζω . Αν έχω λάθος είναι 4ο και όχι 3ο .Τώρα το κατέβασμα βρακιών είναι ξεκάθαρο κατέβασμα βρακιών . Γιατί όταν ανοίγεις το σάιτ και την διαμόρφωση και σου βγάζει την ζημιάρα πριμιά στα 45000 και πας στο μαγαζί και στην δίνουν 37000 δηλαδή με 15 % έκπτωση τι άλλο από ξεβράκωμα και σκύψιμο στα 4 είναι ...
Εάν δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι αυτά που γράφεις για τις τιμές και τις εκπτώσεις δεν στέκουν με βάση τους οικονομικούς κανόνες...η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Νίκο μεγάλη μπουκιά φάε... Μεγάλη κουβέντα μη λες. Για εμένα να δίνει κάποιος 40000 για να πάρει merc με κινητήρα 1.5dci renault (όσο καλός κι αν είναι...) volvo με κινητήρα peugeot σε τιμές hi-end car και 3κύλινδρη bmw 1.5 μου προκαλεί
Συμφωνώ κατά το ήμισυ!
Γιατί δεν αγοράζεις μόνο τον κινητήρα, αλλά και όλα τα υπόλοιπα που προσφέρει το αμάξι τις περισσότερες φορές σε ανώτερο επίπεδο ποιότητας.
Επίσης, π.χ. δοκίμασε να 'πιάσεις' την τρικύλινδρη βενζινοκίνητη Χ1 με κάποιο αντίστοιχο (μη δίλιτρο) αμάξι της κατηγορίας...Χαίρομαι που συμφωνούμε έστω κατά το ήμισυ. Από εκεί και μετά δεν με κουράζει να επαναλαμβάνω πως στην κατηγορία αυτή το κύριο μέλημα ενός αγοραστη δεν πρέπει να είναι το κυνηγητό.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Νίκο μεγάλη μπουκιά φάε... Μεγάλη κουβέντα μη λες. Για εμένα να δίνει κάποιος 40000 για να πάρει merc με κινητήρα 1.5dci renault (όσο καλός κι αν είναι...) volvo με κινητήρα peugeot σε τιμές hi-end car και 3κύλινδρη bmw 1.5 μου προκαλεί [emoji38]
Σωστά το θέτεις
Thanks!!! Καλημέρες !!!
-
Συμφωνώ κατά το ήμισυ!
Επίσης, π.χ. δοκίμασε να 'πιάσεις' την τρικύλινδρη βενζινοκίνητη Χ1 με κάποιο αντίστοιχο (μη δίλιτρο) αμάξι της κατηγορίας...Χαίρομαι που συμφωνούμε έστω κατά το ήμισυ. Από εκεί και μετά δεν με κουράζει να επαναλαμβάνω πως στην κατηγορία αυτή το κύριο μέλημα ενός αγοραστη δεν πρέπει να είναι το κυνηγητό.
Μα το σχόλιό σου υπονοεί την ανεπάρκεια του κινητήρα!
Ο οποίος όμως έχει από τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία του...
Άρα;; -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Το 3008 ξεκινάει από τα 26000 αν θυμάμαι καλά , ενώ οι μεσαίες εκδόσεις περνάνε τα 30000 . Στην κατάταξη λοιπόν σε αυτό το επίπεδο τιμής είναι 3ο μετά την Χ1 και την GLA...Εντάξει, κάθε φορά λέω 'το τερμάτισε', αλλά κάθε φορά με διαψεύδεις
Το 3008 ήταν εξαρχής πανάκριβα -και παράλογα- τιμολογημένο. Μια χαρά αυτοκίνητο είναι, απλώς η βιασύνη της Peugeot να αυτοβαφτιστεί 'premium' χτύπησε άσχημα και δεν έχει αποφέρει αποτελέσματα. Αυτό λένε τα νούμερα. Από εκεί και πέρα, μπορείς να 'διαβάσεις ότι γουστάρεις ανάμεσα στις γραμμές', που λένε και οι άγγλοι
SUV/Crossovers Forum