-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Όμορφο το 500χ αλλα μια κατηγορία κατω απο το qq. Ανταγωνιστής του το juke αν μείνουμε σε nissan.
Δεν υπαρχει συγκριση στο θεμα χωρων με το juke...
Φυσικό ειναι αυτο, αφου το juke υπάρχει έναν αιώνα. Σύνηθες αυτοκινητα της ίδιας κατηγοριας να μεγαλώνουν απο την μια γενιά στην άλλη.
-
Το juke είναι ένα αυτοκίνητο πολύ καλό αλλά σίγουρα υπολείπεται σε χώρους σε σχέση με το qq το οποίο μπορεί κάλλιστα να παίξει το ρόλο του κύριου αυτοκινητου μιας οικογένειας. Το juke κύριο όχημα...με πολλούς όμως συμβιβασμούς. Επίσης ναι μεν το 500χ συγκριτικά να υπερτερεί σε κάποιες εκδόσεις του juke, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στο qq το οποίο στα μάτια μου είναι το πλέον ολοκληρωμένο crossover. Όποιος θέλει κάτι περισσότερο σε ποιότητα, χώρους οδική συμπεριφορά ή ότι άλλο θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. ΕΚΤΌς και έστω από τύχη ανακαλύψει το kuga. Αυτό μάλιστα. Σε μια αγορά με πλήρως ενημερωμένους καταναλωτές θα έθετε τα όρια τιμών των suv στην σωστή τους βάση. Η απόλυτη ισορροπία τιμής ποιότητας δύναμης και οδικής συμπεριφοράς με οριακούς περιορισμούς που μόνο από Χ1 και πάνω μπορούν να ξεπεραστούν. Μέχρι τότε οι πολλοί θα παίρνουν το qq όπως σε άλλη κατηγορία την γκόλφο έναντι του φόκους (για να πετάξω και μια κακιούλα)
-
Το Juke δεν συγκρίνεται από θέμα χώρων με το 500Χ. Πίσω είχε μικρότερο χώρο και από το Fiesta που είχαμε.
Το 500Χ ήταν εντάξει μπροστά, ικανοποιητικό πίσω, άλλα είχε δυστυχώς πολύ μικρό χώρο αποσκευών. Λόγω κινητήρα και χώρων, θα θεωρούσα αμεσότερο ανταγωνιστή του το Vitara. Σίγουρα πάντως με είχε εντυπωσιάσει η προσοχή στην λεπτομέρεια που είχε. Αν είχε μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και δεν το νιώθαμε τόσο σκληρό στον δρόμο, πιθανότατα θα το είχαμε επιλέξει στην θέση του QQ. Την εποχή που ψάχναμε μάλιστα, επειδή μόλις είχε κυκλοφορήσει, η αντιπροσωπεία έδινε και μία γενναία έκπτωση.
-
Σπυρο το juke ειναι crossover ,οχι το qq ,που ειναι suv οπως λεει και ο Τρυφωνας. Επισης αν το qq ειναι το πλεον ολοκληρωμενο το tiguan και το 3008 με το kuga τι ειναι?
Στο θεμα των κατηγοριων συμφωνω με τον axel. Δεν ειναι θεμα αυξησης διαστασεων Δεν ειναι καν ανταγωνιστικα μεταξυ τους τα juke και 500Χ. To δευτερο μαλιστα ξαναλεω ειναι ανωτερο σε ολα, αλλα φυσικα δεν ειναι και αμεσα συγκρισιμα. Ειναι ωστοσο, οπως εχω ξαναγραψει, λιγο ρευστο το πως διαχωριζονται τα suv-crossover. Δεν ειναι ξεκαθαρο οσο τα supermini ή τα seg C,D,E.
-
Νονέ τα ίδια λέμε. Γράφω για το juke πως είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα crossover. Γράφω επίσης πως στην ευρύτερη κατηγορία των suv εντάσσονται τόσο αυτό όσο και τα άλλα που τόσο εγώ όσο κι εσύ αναφέρεις. Τέλος γράφω και μάλλον εκεί διαφωνείς πως το qq είναι χρυσή τομή ποιότητας, οδικής συμπεριφοράς και τιμής. Γράφω πως για να πας για καλύτερα μέχρι χθες έπρεπε να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο λόγος απλός. Το Χ1 και το τιγκουάν απαιτούν περισσότερα χρήματα για να δώσουν το κάτι παραπάνω. Τέλος γράφω πως η έλευση του kuga ανατρέπει τις ισορροπίες καθώς σε σχετικά χαμηλές τιμές εκκίνησης μπορεί να δώσει περισσότερα από το qq. Όμως ο πολύς κόσμος δεν μπορεί εύκολα να το διακρίνει και για αυτό βγάζει σε πωλήσεις πρώτο το qq.
-
Ξαναλέω μιας και έχω ζήσει και με τα 2 ότι το QQ, δεν ειναι crossover, οποιοι θυμούνται υπήρχε και το +2, που είχε απίστευτους, χώρους. Στην εκδωση μάλιστα με τα 2 λίτρα και 4Χ4, σε πήγαινε παντού με τίμιο κόστος. Το JUKE με πεσμένα τα καθίσματα έχει χώρους που ενα ζευγάρι κουβαλάει ολόκληρο σπίτι, το ίδιο και το 500Χ. Όταν το πήρα για τεστ, και έβαλα την συμβια να το δοκιμάσει, μου είπε ακριβώς αυτό που σκέφθηκα και εγώ, ενα ακριβότερο και μιας γενιάς επόμενης όχημα. Εάν περισσεύαν χρήματα θα το άλλαζα. QQ = SUV χωρίς αντίπαλο όπως δείχνουν οι πωλήσεις του.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ξαναλέω μιας και έχω ζήσει και με τα 2 ότι το QQ, δεν ειναι crossoverΜικρομεσαίο crossover είναι. Δεν έχει τις δυνατότητες να το πεις SUV.
-
+1
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ξαναλέω μιας και έχω ζήσει και με τα 2 ότι το QQ, δεν ειναι crossover
Μικρομεσαίο crossover είναι. Δεν έχει τις δυνατότητες να το πεις SUV.
Δλδ, δεν έχει τους χώρους, το ύψος, η την 4κινηση? Ίσως δεν έχει την ισχυ άλλων, αλλα ποιος εκμεταλλεύεται την ισχύ στους χωματόδρομους των ορεινών περιοχών. Οι όποιες ταρζανιές κοστίζουν στα βουνά. Στη Μ. Ανατολή οι επαγγελματίες του σαφάρι για τους τουρίστες χρησιμοποιούν τα Λαντ Κρουιζερ.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Νονέ τα ίδια λέμε. Γράφω για το juke πως είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα crossover. Γράφω επίσης πως στην ευρύτερη κατηγορία των suv εντάσσονται τόσο αυτό όσο και τα άλλα που τόσο εγώ όσο κι εσύ αναφέρεις. Τέλος γράφω και μάλλον εκεί διαφωνείς πως το qq είναι χρυσή τομή ποιότητας, οδικής συμπεριφοράς και τιμής. Γράφω πως για να πας για καλύτερα μέχρι χθες έπρεπε να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο λόγος απλός. Το Χ1 και το τιγκουάν απαιτούν περισσότερα χρήματα για να δώσουν το κάτι παραπάνω. Τέλος γράφω πως η έλευση του kuga ανατρέπει τις ισορροπίες καθώς σε σχετικά χαμηλές τιμές εκκίνησης μπορεί να δώσει περισσότερα από το qq. Όμως ο πολύς κόσμος δεν μπορεί εύκολα να το διακρίνει και για αυτό βγάζει σε πωλήσεις πρώτο το qq.Αυτο χωραει μπολικη συζητηση...Η 'τριπλετα' αυτη που αναφερεις, τουλαχιστον συμφωνα με την δικη μου οδηγικη επαφη των δυο, ανηκει ξεκαθαρα στο 500Χ. Σε οδικη συμπεριφορα ειδικα, για αυτο το χαρακτηριστικο συγκεκριμενα μπορω να σε διαβεβαιωσω.
Σε συνολικη ποιοτητα, εδω ειναι λιγο πιο δυσδιακριτες ενδεχομενως οι διαφορες...Προσωπικα θεωρω οτι ισως σε επιπεδο φινιρισματος και υλικων που χρησιμοποιουνται στο εσωτερικο, να υπερεχει ελαφρως το Nissan.
Στην γενικοτερη κατασκευη του αμαξωματος παντως, εμενα μου δοθηκε ξεκαθαρα η αισθηση οτι το 500Χ ειναι περισσοτερο αυτο που λεμε 'ενα κομματι'...
Στο τιμολογιακο, απ' οτι γνωριζω βρισκονται παρα πολυ κοντα τα δυο αυτοκινητα αν οχι σε ολες, στις περισσοτερες εκδοσεις...Θα συμφωνουσα ομως, με την τοποθετηση σου, εαν στα 3 χαρακτηριστικα, προσθεταμε και τον παραγοντα 'after sales'...Eκει νομιζω, περισσοτερο λογω της εικονας που εχει δημιουργηθει/χτιστει τα τελευταια χρονια, ο υποψηφιος αγοραστης νιωθει μεγαλυτερη ασφαλεια στο Brand που λεγεται Nissan, σε σχεση με αυτο της Fiat, τουλαχιστον για τα δεδομενα της Ελληνικης αγορας.
Κατι που για τα δικα μου δεδομενα, δικαιολογει σε μεγαλο βαθμο την σταθερη προτιμηση του qq στις πωλησεις. Toν ψυχολογικο δηλαδη.Παραυτα, συμφωνα με διαφορες δημοσιευμενες δοκιμες μακρας διαρκειας, δινεται η αισθηση οτι μεχρι το προσφατο fl, το qq δεν αντιπροσωπευε στο μεγιστο βαθμο την γνωστη Ιαπωνικη αξιοπιστια (περα απο το γεγονος οτι κατασκευαζεται στην Αγγλια αν δεν κανω λαθος και σε επιμερους τομεις οπως ισως στο στησιμο του, ή σχεδιασμο εξωτερικου-εσωτερικου ενδεχομενως να βαζει το χερακι της και η Renault κατι καλοδεχουμενο βεβαια στην προκειμενη) αφου παρουσιασε καποια θεματακια που σε αλλες εποχες θα ηταν πρωτακουστα και απαραδεκτα για Ιαπωνικο προιον.
Τελος θα συμφωνησω για το παραδειγμα του Kuga, μονο στην βενζινοκινητη ομως εκδοση, καθοτι η αντιστοιχη diesel ξεφευγει τιμολογιακα απο qq-500X λαμβανοντας υποψιν και το συγκριτκα μεγαλυτερο βαρος του Kuga, που κανει ακομα πιο δυσκολα τα πραγματα σε σχεση με τον αναταγωνισμο στο θεμα των επιδοσεων/δυνατοτητων με τον πετρελαιοκινητηρα...
-
To πρόβλημα είναι στον ορισμό, ο τυπικός/νομικός ορισμός δεν υπάρχει για τέτοια μικροδιάκριση, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Το τυπικό Segment-J περιλαμβάνει όλα αυτά τα οχήματα, και θα πρέπει να πάμε σε κατηγοριοποίηση βάσει μεγέθους για να ξεχωρίσουμε 'μικρά' από 'μεγάλα' SUV. Μόνο οι διάφοροι αμερικανοαγγλοσάξωνες έχουν περαιτέρω κατηγορίες, αλλά ακόμα και αυτές τα μικρά/πολύ μικρά τα βάζουν μαζί.
Άρα μόνο με τη λογική αντιστοίχιση με τα 'αδελφά' οχήματα στα άλλα segments μπορούμε να βγάλουμε άκρη, και πάλι όμως είναι λίγο fuzzy...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Σε συνολικη ποιοτητα, εδω ειναι λιγο πιο δυσδιακριτες ενδεχομενως οι διαφορες...Προσωπικα θεωρω οτι ισως σε επιπεδο φινιρισματος και υλικων που χρησιμοποιουνται στο εσωτερικο, να υπερεχει ελαφρως το Nissan.
Αν το Νισσαν σου φάνηκε να υπερέχει στον τομέα (με bold) αυτό του fiat, δεν μπορώ να φανταστώ καν πως θα είναι το fiat
Μια ανάγνωση του QQ J11 topic και μια βόλτα στα ειδικά φόρα (ξένα και ελληνικά, όπως το Qashqai J11 Greek Forum) θα διαπιστώσεις ότι όλα τα παράπονα για τα αμάξι είναι κυρίως για την ποιότητα υλικών και συναρμογής.Θα συμφωνουσα ομως, με την τοποθετηση σου, εαν στα 3 χαρακτηριστικα, προσθεταμε και τον παραγοντα 'after sales'...Eκει νομιζω, περισσοτερο λογω της εικονας που εχει δημιουργηθει/χτιστει τα τελευταια χρονια, ο υποψηφιος αγοραστης νιωθει μεγαλυτερη ασφαλεια στο Brand που λεγεται Nissan, σε σχεση με αυτο της Fiat, τουλαχιστον για τα δεδομενα της Ελληνικης αγορας.
Κατι που για τα δικα μου δεδομενα, δικαιολογει σε μεγαλο βαθμο την σταθερη προτιμηση του qq στις πωλησεις. Toν ψυχολογικο δηλαδη.Εχεις δίκιο σε αυτό γιατί πολλοί κινηθήκαμε με αυτό το πράγμα στο μυαλό! Ομως και η ποιότητα κατασκευής και η συναρμογή και συχνά και το δίκτυο δεν ήταν ποτέ στα ιαπωνικά στάνταρ που είχαμε στο μυαλό!
Παραυτα, συμφωνα με διαφορες δημοσιευμενες δοκιμες μακρας διαρκειας, δινεται η αισθηση οτι μεχρι το προσφατο fl, το qq δεν αντιπροσωπευε στο μεγιστο βαθμο την γνωστη Ιαπωνικη αξιοπιστια (περα απο το γεγονος οτι κατασκευαζεται στην Αγγλια αν δεν κανω λαθος και σε επιμερους τομεις οπως ισως στο στησιμο του, ή σχεδιασμο εξωτερικου-εσωτερικου ενδεχομενως να βαζει το χερακι της και η Renault κατι καλοδεχουμενο βεβαια στην προκειμενη) αφου παρουσιασε καποια θεματακια που σε αλλες εποχες θα ηταν πρωτακουστα και απαραδεκτα για Ιαπωνικο προιον.
Οπως σου γράφω το δίκτυο βρίθει θεμάτων για το QQ. Ευτυχώς όχι μηχανικών, μιας και τα σύνολα της Ρενώ που χρησιμοποιούνται είναι δοκιμασμένα.
Φαίνεται ωστόσο ότι θέματα συναρμογής οφείλονται και στον τόπο κατασκευής.
Την εμπλοκή της Ρενώ δεν την βλέπουν (πλην κινητήρων) όλοι με θετικό μάτι....
Τριγμοί και συντονισμοί που ταλάνισαν το τρέχον QQ είναι κατά τα συνεργεία απόρροια της μίξης με τα Ρενώ! -
Σε καμια περιπτωση η ποιοτητα των πλαστικων-καμπινας του 500Χ δεν ειναι υποδεεστερη του QQ απο προσωπικη επαφη. Σε top εκδοσεις συγκριτικα δειχνει και πολυ πιο πολυτελες κυριως λογω των εκπληκτικων δερματων του fiat.
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Τριγμοί και συντονισμοί που ταλάνισαν το τρέχον QQ είναι κατά τα συνεργεία απόρροια της μίξης με τα Ρενώ!Κολλημενο μυαλο..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τριγμοί και συντονισμοί που ταλάνισαν το τρέχον QQ είναι κατά τα συνεργεία απόρροια της μίξης με τα Ρενώ!
Κολλημενο μυαλο..
Βρε μην τα βάζεις μαζί μου!
Αλλωστε δεν είχα ποτέ ρενώ για να συγκρίνω!
Μεταφέρω αποψη αρχιμηχανικού σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο που εξυπηρετεί για χρόνια και ΝΙΣΣΑΝ και ΡΕΝΩ , η οποία ήταν ότι 'τους ίδιους θορύβους που κάνουν τα ρενώ κάνουν τώρα και τα νισσαν'..... -
Εσυ το επανελαβες ομως σαν αποψη οχι ο μηχανικος..
Και οι μηχανικοι οτι τους ζοριζει ή δεν ειναι τυπικο δεκαετιες τωρα σου λενε να μη το παρεις και οτι δεν ειναι καλο.. Να λεγανε για αξιοπιστια-ζημιες ν ακουσω με προσοχη. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αν το Νισσαν σου φάνηκε να υπερέχει στον τομέα (με bold) αυτό του fiat, δεν μπορώ να φανταστώ καν πως θα είναι το fiat
Μια ανάγνωση του QQ J11 topic και μια βόλτα στα ειδικά φόρα (ξένα και ελληνικά, όπως το Qashqai J11 Greek Forum) θα διαπιστώσεις ότι όλα τα παράπονα για τα αμάξι είναι κυρίως για την ποιότητα υλικών και συναρμογής.Σου τονιζω και εγω με μεγαλη γραμματοσειρα, γιατι νομιζω οτι καπου παρεξηγησες τα γραφομενα μου...
Καταρχας αναφερομαι συγκριτικα παντα και εχοντας υποψιν οτι και τα δυο κινουνται σε καλα -ανω του μεσου ορου- επιπεδα.
Σαν παραδειγμα προσθετω, οτι κατα τις δικες μου διαπιστωσεις τουλαχιστον, το qq δειχνει μια λιγο καλυτερη ομοιογενεια στην ποιοτητα πλαστικων (πανω στο ταμπλω σε σχεση με πλαστικα στο κεντρικο τουνελ, θηκες στις πορτες χαμηλα κτλ...) ΑΛΛΑ απο την αλλη στο 500X η συνολικη συναρμογη, των υλικων στο εσωτερικο αλλα και του αμαξωματος μου φανηκε λιγο ανωτερη απο του qq.
Mιλαμε τωρα δηλαδη για την τριχα, να την κανουμε τριχια...Απλως λογω σχεδιασης-χρωματων εσωτερικου, επειδη η εικονα του qq ειναι πιο...σοβαρη/'καθως-πρεπει', σε σχεση με την πιο μοδατη/συγχρονη του 500Χ αυτο επισης στο ματι πολλες φορες μπερδευει και παραπεμπει -για μερικους- σε υποδυεστερη ποιοτητα, κατι που στην προκειμενη περιπτωση τουλαχιστον δεν ισχυει...
-
Καλησπερα σε ολους.
Για 20000km (60-40 εθνικη -πόλη ) το χρονο τι προτεινετε;
- Chr υβριδικο; αναγκαστικα μπαγκαζιερα 25000€
- Tiguan diesel 1.6; 27.800€
- kuga diesel 1.5; 24.000€
- Vitara 1.6 diesel; παρομοιως με το Νο1 για τη μπαγκαζιερα. Τελευταία προτίμηση. 22.500€
- Χ1 βενζινη; 29.800€ τσουχτερή τιμη
Για οικογενεια με τρια μελη (μωρο ενος ετους). Κουβαλαμε τα παντα στα 2-3 ταξιδια το χρονο.
Σας ευχαριστώ.
-
Με βάση και την τιμή τους:
- Kuga
- Tiguan
- CHR
- X1
- Vitara
-
Axel12p χωρίς τον παραγοντα τιμη και βασει δυνατοτητων, απόδοσης, χωρων και αξιοπιστίας;
-
Καλησπέρα φίλε μου!Μεταξύ αυτών και εγώ το kuga θα επέλεγα με β λύση το tiguan.
O λόγος που δεν κοιτάς το Kodiaq είναι ο 2λιτρος πετρελαιοκινητήρας;
SUV/Crossovers Forum