-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Η τitanium είναι η top έκδοση της ford. Για να το συγκρίνεις με το captur πρέπει να πας στον 1.2 στην έκδοση Dynamic που πάει στα 19920. Και πάλι πρέπει να βάλεις extra, πχ την κάμερα οπισθοπορείας. Το αν τα αξίζουν αυτά τα λεφτά έκαστο είναι άλλη συζήτηση. Το ότι υπάρχει και ποιο φθηνή έκδοση στο captur πάλι δεν λέει κάτι, όσον αφορά τη σύγκριση.+1
-
Η τitanium είναι η top έκδοση της ford. Για να το συγκρίνεις με το captur πρέπει να πας στον 1.2 στην έκδοση Dynamic που πάει στα 19920. Και πάλι πρέπει να βάλεις extra, πχ την κάμερα οπισθοπορείας. Το αν τα αξίζουν αυτά τα λεφτά έκαστο είναι άλλη συζήτηση. Το ότι υπάρχει και ποιο φθηνή έκδοση στο captur πάλι δεν λέει κάτι, όσον αφορά τη σύγκριση.Δεν έκανα σύγκριση.
Αντιπαραβολή έκανα της τιμολογιακής πολιτικής των δύο εταιρειών και τις δυνατότητες αγοράς που προσφέρουν σε υποψήφιους πελάτες.υ.γ. ειδικά για τα συγκεκριμένα δύο αυτοκίνητα δεν θα έμπαινα καν στο κόπο να κάνω ουσιαστική σύγκριση.
Πρώτα μπαίνει το οικονομικό σαν παράμετρος και μετά όλα τα άλλα. Που σημαίνει ότι ούτε έξω από την Ford δεν θα πέρναγα. -
Η τitanium είναι η top έκδοση της ford. Για να το συγκρίνεις με το captur πρέπει να πας στον 1.2 στην έκδοση Dynamic που πάει στα 19920. Και πάλι πρέπει να βάλεις extra, πχ την κάμερα οπισθοπορείας. Το αν τα αξίζουν αυτά τα λεφτά έκαστο είναι άλλη συζήτηση. Το ότι υπάρχει και ποιο φθηνή έκδοση στο captur πάλι δεν λέει κάτι, όσον αφορά τη σύγκριση.Μια χαρά λέει η σύγκριση, γιατί κανείς δεν θα δώσει 22 χιλιάρικα για να πάρει ένα Ecosport δε μπα να είναι η Titanium ή όποια άλλη έκδοση θέλει να φέρει η Ford.
Για αυτή την κατηγορία είναι ζήτημα αν θα δώσει ο άλλος πάνω από 18 χιλιάρικα, οπότε εκεί θα δει ότι μπορεί να πάρει ένα Captur (και ας έχει λιγότερα άλογα και εξοπλισμό), ενώ ενα Ecosport όχι (και ας έχει κάμερα οπισθοπορίας!). Οπότε στην σύγκριση αυτή το Ecosport έχει βγει ήδη εκτός.Το ίδιο κάναμε και εμείς με το QQ. Καλό το HRV και κανονικά θα έπρεπε να το συγκρίνω με το 1.6 QQ diesel με το μεσαίο επίπεδο εξοπλισμού που έβγαινε πάνω από 25 χιλιάρικα. Στην πράξη είχαμε οριακά πάνω από 20 χιλιάρικα να διαθέσουμε, οπότε είδαμε πως ένα HRV ζητάει πάνω από 25 και κατευθείαν το απορρίψαμε.
Απορώ που βασίστηκαν στην Ford και αποφάσισαν να φέρουν το Ecosport στην πλούσια μόνο έκδοση. Τους πείραζε να έχουν και με Trend με 100 άλογα και τιμή στα 16 χιλιάρικα;
-
Υπαρχουν και καποιες ευκαιριες πχ εχω δει εκθεσιακο Titanium απο 20900 να το δινουν 3700 κατω στα 17200.Αλλα γενικα ναι μια trend εκδοση θα το εκανε πιο ελκυστικο για υποψηφιους αγοραστες.
-
Υπάρχει και η μαρκετίστικη φιλοσοφία (της Ford Hellas) ότι απλά δεν θέλουν να πουλήσουν Ecosport γιατί μπορεί να βάζουν σε προτεραιότητα άλλα μοντέλα ή από οικονομικής πλευράς να μην τους συμφέρει.
Σίγουρα πάντως το αυτοκίνητο σαμποτάρεται εκ΄των έσω, ώστε πολύ σύντομα να αποσυρθεί από την αγορά.Δεν θα είναι πρώτη φορά που εισαγωγέας εφαρμόζει τέτοια πολιτική π.χ. το βλέπουμε τα τελευταία χρόνια και με τον Δάβαρη.
-
Πάντως €20.000 για το Ecosport βενζίνης είναι πάρα πολλά, όταν το Kuga έχει €22.000.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πάντως €20.000 για το Ecosport βενζίνης είναι πάρα πολλά, όταν το Kuga έχει €22.000.Κυριολεκτικά...
Το Eco μοιάζει με μισό αυτοκίνητο σε σχέση με το Kuga... -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πάντως €20.000 για το Ecosport βενζίνης είναι πάρα πολλά, όταν το Kuga έχει €22.000.Πολύ σωστό και αυτο,αλλα και 25κ να είχε το kuga και πάλι το ecosport δεν αξίζει τα λεφτά του.
-
Εδώ βρίσκεις και το QQ με 135 πλέον άτια κάτω από 20κ..
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... _26192.asp
-
Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέο μέλος αν και παρακολουθώ το forum αρκετό καιρό. Θα ήθελα τη γνώμη σας για αγορά αυτοκινήτου. Είμαι μεταξύ KUGA 1.5 Ecoboost 150 2wd και S CROSS 1.4 4wd. Δεν ενδιαφέρομαι για πετρέλαιο διότι τα ετήσια χλμ δεν ξεπερνούν τα 7-8000 στη χειρότερη, μπορεί και λιγότερα. Έχω δει και έχω κάνει td και τα δύο ( το KUGA σε πετρέλαιο διότι δεν υπάρχει ακόμη σε βενζίνη) και μπορώ να πω ότι μου άρεσαν αμφότερα στο δρόμο με το KUGA να έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης και σαφώς καλύτερη ποιότητα στα πλαστικά σε σχέση με το S CROSS που μου φάνηκαν αρκετά υποδεέστερα με καλή συναρμογή όμως και στα δύο. Το μόνο αρνητικό για μένα είναι ότι το KUGA φαίνεται και είναι μεγάλο μιας και θα κυκλοφορώ περίπου 80% εντός πόλης και 20% σε εθνικό-επαρχιακό δίκτυο. Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι οι τιμή και στα δύο είναι ίδια.
-
Προσωπικά θα πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη στο Kuga. Ναι είναι μεγάλο, αλλά και το S-Cross δε το λες και αυτοκίνητο πόλης.
Άσε που υπάρχει και η παρακάτω άποψη
Το Kuga έχει κάμερα οπισθοπορείας; Θα ήταν πολύ βολικό αν την έχει στον στάνταρ εξοπλισμό.
-
Axel: ναι το Kuga εχει στανταρ καμερα οπισθοπορειας.
Ακριβως στο ιδιο διλημμα ειμαι και εγω (ακριβως ομως!!) και κατα 95% εχω καταλήξει στο Kuga! Ειναι σαφως καλυτερο αυτοκινητο με μειονεκτημα το αρος που αυξανει την καταναλωση και το οτι δεν εχει 4κινηση.
-
Αν θελεις τετρακίνηση (που για μένα ειναι ο μοναδικός λόγος που δινει νόημα στην αγορά αυτοκινήτου αυτής της κατηγορίας ) τότε παρε το Suzuki. Αν οχι το kuga .
Υπόψιν οτι το kuga μαλλον θα καίει περιςςοτερο και σίγουρα θα ειναι πιο δύσχρηστο στην πολη.
-
Ψεύτικο ρε παιδιά το scross... Tο kuga είναι πιο αυτοκίνητο
-
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Για τετρακίνηση δεν καίγομαι ιδιαίτερα γι' αυτό τον λόγο μάλλον θα πάω στο KUGA στην έκδοση ST LINE σε λευκό χρώμα. Σε κατανάλωση όντως θα καίει παραπάνω από το SUZUKI λόγω βάρους(περίπου 280 κιλά περισσότερα το KUGA), αλλά επειδή δεν κάνω πολλά χλμ πλέον,όπως ανέφερα στο πρώτο post μου, πιστεύω ότι δεν θα έχω ιδιαίτερο πρόβλημα. Όσον αφορά το μέγεθός του είναι όντως μεγαλούτσικο για κάθε μέρα αλλά όχι και τεράστιο πρόβλημα. Πάντα είχα και ένα δεύτερο μικρό για τις καθημερινές μετακινήσεις αλλά τώρα πλέον δεν συμφέρει...Α, ξέχασα και τα τέλη κυκλοφορίας,265Ε το KUGA και 152Ε το SUZUKI.
-
Παρόλο που για τις δικές μου ανάγκες και γούστα ανάμεσα στα δύο το kuga δαγκωτό, εντούτοις όπως περιγράφεις τις δικές σου το scross είναι το καταλληλότερο. Δεν το λέω για να σου αλλάξω την γνώμη αλλά έτσι είναι.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
όπως περιγράφεις τις δικές σου το scross είναι το καταλληλότερο. Δεν το λέω για να σου αλλάξω την γνώμη αλλά έτσι είναι.+1
-
Δεν έχεις άδικο...αν υπολογίσουμε ότι μου αρέσουν και τα δύο με πολύ πιο πρακτικό για μένα το S CROSS. Σε πολλούς βέβαια δεν αρέσει το νέο facelift αλλά στα δικά μου μάτια είναι όμορφο. Είναι πολύ γρήγορο με καλή τετρακίνηση, αρκετά καλούς χώρους και το ιδανικό για μένα εξωτερικό μέγεθος. Το μόνο που με ενοχλεί λίγο είναι η ποιότητα ορισμένων πλαστικών στο εσωτερικό του αν και έχουν αρκετά καλή συναρμογή. Είμαι σε μεγάλο δίλημμα. Α..είμαστε και γείτονες. Μένω Μελίσσια.
-
Ο χρήστης MAFFEO έγραψε:
Μένω Μελίσσια.Όπως είπα, ακριβώς στο ίδιο δίλλημα ήμουν....και επίσης γείτονες (Βριλήσσια αλλά ψηλά στην Λ. Πεντέλης, πίσω από το Jumbo).
-
Όντως μένουμε σχετικά κοντά όπως και με τον Φάνη. Ότι και αν διαλέξεις από τα δύο πολύ καλό θα είναι.
SUV/Crossovers Forum