-
**Ρεκόρ παροχών στους εργαζόμενους από την «Καρέλιας»
**
Για άλλη μια χρονιά η ομιλία του Ανδρέα Καρέλια προς τους εργαζομένους επ' αφορμή της νέας χρονιάς έκρυβε πλούσια μπόνους απόδοσης. Συνοδεύτηκε δε από σειρά δωρεών προς κοινωφελή ιδρύματα. Το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ θα τα χρήματα θα δοθούν στους εργαζόμενους καθαρά, αφού δηλαδή πληρωθούν από την εταιρεία οι φόροι. Συγκεκριμένα:-
H ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι θα είναι φέτος αυξημένη και θα φτάσει τα €220 καθαρά για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.
-
Το επίδομα παρουσίας θα είναι και αυτό αυξημένο και θα φτάσει τα €900 καθαρά. Αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους. Πέρσι το επίδομα αυτό το έλαβε το 84% των εργαζομένων.
-
Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.500,00 καθαρά.
-
Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2018, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση €500,00 καθαρά.
-
Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2018.
-
Η εταιρεία έκλεισε 130 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Προκειμένου να τονίσουμε αυτήν την χρονιά ορόσημο, θα πάρουμε τα 130 χρόνια, θα τα πολλαπλασιάσουμε επί 10, και έτσι κάθε εργαζόμενος, θα λάβει πέραν των όσων είπα πριν, επιπλέον €1.300 καθαρά.
-
Εργαζόμενοι των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές είναι κάτω από €2.500 θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση, πέραν των €1.300,00, επιπλέον €400,00, ήτοι €1.700,00
-
Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από €1.700, θα λάβουν πέραν των €1.300,00 και των €400,00, μία ακόμη πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση €600,00, ήτοι € 2.300,00 καθαρά.
-
Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως και €1.200 και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν, πέραν των όσων ανέφερα παραπάνω, επιπλέον €450,00 καθαρά για κάθε ανήλικο παιδί.
Όπως κάθε χρόνο, όλες οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές. Δηλαδή, η Εταιρεία θα καλύψει με δικά της χρήματα, όλους τους φόρους και τις κρατήσεις που αναλογούν στους εργαζομένους.
Παράλληλα, η εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει:
-
Το Πρώτο Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλαμάτας με το ποσόν των €100.000
-
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) με το ποσόν των €50.000
-
Το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας με το ποσόν των €60.000
-
Το Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ. ΑΜΕΑ) με το ποσόν των €50.000
-
Τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας με το ποσόν των €75.000
-
Το Νοσοκομείο Καλαμάτας με το ποσόν των €75.000
-
Το Χαμόγελο του Παιδιού με το ποσόν των €150.000
Όλες οι παραπάνω έκτακτες οικειοθελείς παροχές προς τους εργαζομένους, όπως και οι οικονομικές ενισχύσεις των φορέων, αναμένεται συνολικά να ξεπεράσουν το ποσόν των €3.700.000 ευρώ, το οποίο, αποτελεί το μεγαλύτερο ποσόν που έχει δώσει ποτέ η Εταιρεία μας.
Bέβαια σε κανένα κανάλι στις ειδήσεις δεν είδα να παίζει η είδηση γιατί δεν συμφέρει κανέναν να ακούγονται αυτά, ούτε τους ιδιοκτήτες των καναλιών ούτε την κυβέρνηση, ο Καρέλιας εδώ και χρόνια σε πείσμα των καιρών και κόντρα στη γενική κατήφεια και μιζέρια που μας έχουν κάνει - δώρο - οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών προσπαθεί να στηρίξει τους εργαζομένους του αλλά και την τοπική κοινωνία.
https://www.euro2day.gr/news/enterprise ... elias.html
-
-
ΜΠΡΑΒΟ στον Καρέλια (όπως και στον Σκλαβενίτη για άλλες παροχές και κινήσεις)!!
-
Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα
https://www.lifo.gr/now/greece/223960/a ... s-thesgalaΠριν μερικά χρόνια είχε αλματώδη πορεία
-
Λογικό...
Δεν το είδα να προχωράει ποτέ. Δε μου φάνηκε κάτι το εξαιρετικό σαν προϊόν, ώστε να πρέπει να πάω σε ένα ξεχωριστό μέρος, για να προμηθευτώ γάλα. Η δε κίνηση να ανοίξουν και κατάστημα με γαλακτοκομικά προϊόντα μέσα σε καθένα, έδειχνε το μέλλον.
Γάλα αμερικάνικης γεωργικής σχολής, δεν θα μπορούσε να γίνει. -
Θεωρείς ότι αυτό είναι το καλύτερο;
-
Δεν είμαι αντικειμενικός, γιατί με αυτό μεγάλωσα.... Με τα επιστρεφόμενα πράσινα μπουκάλια, και την τάπα από αλουμίνιο...
Τα μικρά μου ακόμα τρώνε υποαλλεργικό. Μόλις σταματήσουν θα είναι η πρώτη μου επιλογή, εκτός αν ο παιδίατρος προτείνει κάτι άλλο. Αλλά και πάλι θα το σκεφτώ..
Μου αρέσει η γεύση του ακόμα και σήμερα. Δεν πίνω συχνά γάλα. Αλλά όταν θελήσω, αυτό αγοράζω και ας άλλαξε η συσκευασία.
Υπ'όψιν ότι λόγο δουλειάς, αγοράζουμε κάτι τόνους γάλακτος κάθε χρόνο.... -
Απο οτι φαληρησε η θεσγαλα.
Παντως οταν πρωτοβγηκε ειχα πει πως θα κλεισει συντομα διοτι το ολο κονσεπτ με τα ανοιχτα μαγαζια σαν καφε και το γαλα σε μηχανημα δεν πειθει για ενα προιον σαν το γαλα και στην κοινωνια των ελληνων.
Αλλο η ιαπωνια που εχει τετοια μαγαζια αλλο η μεσογειος.
Λαθος τοποθετηση προιοντος, λαθος αιαθητικη, λαθος αγορα στοχος, λαθος τοποθεσιες.
Ειδα καποτε σε μια εξορμηση που εκανα το μαγαζι της εταιριας αυτης ανοιχτο, με ψηλοβρομικα μηχανηματα, και μιας και δεν ειχε ουτε τζαμαρια απο εξω ειχε εναν καδο σκουπιδιων μπροστα που ο δημος δεν μαζαυε τα σκουπιδια. Διοικηση ολικης ποιοτητας ονομαζεται αυτο. Δεν το διαχειρηστικαν σωστα.
Αφηνε μια αισθηση χαμηλοτερης ποιοτητας γαλακτος παρ ολο που πιθανοτατα ηταν ολοφρεσκο. -
Εγώ πάντως ποιοτικό πρόβλημα δεν είδα στα μαγαζιά της ΘΕΣΓΑΛΑ.
Το πρόβλημα για μένα, που έχω κατάστημα σε 5 λεπτά απόσταση με τα πόδια από το σπίτι μου, είναι ότι πηγαίνω μια φορά την εβδομάδα σουπερμάρκετ και με βολεύει να ψωνίζω και το γάλα της εβδομάδας από εκεί. Επίσης, αν ξεμείνω, έχω σουπερμάρκετ στα 100 μέτρα, οπότε και πάλι αυτό θα προτιμήσω. Έχω πάει για ΘΕΣΓΑΛΑ μόνο τις ελάχιστες φορές που χρειάστηκα γάλα Κυριακές ή αργά το βράδυ.
Ενγένει μόνο αν με είχε πείσει για την ποιοτική ανωτερότητα του γάλακτος της, θα έκανα τον κόπο να πηγαίνω.
-
Η τελευταια προταση ειναι το ποιντ μου και εμενα απλα το βλεπω απο την σκοπια του τροπου προωθησης και του πλαισιου του.
Επρεπε για εμενα να υπαρχει μια πιο προσεκτικη προσεγγιση και στην παρουσιαση και γενικα γενικα ολου του πλαισιου για να πεισει οτι ειναι εξαιρετικο. Δεν με επεισε απο αυτα που ειδα.
Εγω παιρνω απο σκλαβενιτη ενα που λεει βιολογικο τωρα
Ποσο βιολογικο ειναι δεν γνωριζω.Ο σκλαβενιτης ανεβηκε πολυ στην προωθηση του ως εταιρια, οι υπαλληλοι εκαναν σιγουρα σεμιναρια εξυπηρετησης ή κατι τετοιο.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Το πρόβλημα για μένα, που έχω κατάστημα σε 5 λεπτά απόσταση με τα πόδια από το σπίτι μου, είναι ότι πηγαίνω μια φορά την εβδομάδα σουπερμάρκετ και με βολεύει να ψωνίζω και το γάλα της εβδομάδας από εκεί.ΑΚΡΙΒΩΣ! Ασε που πια τα σουπερ μαρκετ εχουν γεμίσει γαλατα από μικρους παραγωγούς αν καποιος δε θελει Δελτα και άλλα μαζικης παραγωγής.
-
δυο ελληνικες εταιριες υπαρχουν για ηλεκτρικες,ηλεκτρονικες συσκευες η fancy για κουζινακια και φουρνακια https://www.fancy.gr και η alfa lamda που εχουν και αλλες συσκευες https://www.alfalamda.gr/ οι συσκευες ειναι η μαρκα telco,primo
επισης υπαρχει μια εταιρεια με διπλωμα ευρεσιτεχνιας που βγαζει μικρολεβητες ξεχωριστους για καθε καλοριφερ και ετσι το καλοριφερ περνει μονο ρευμα https://microboiler.eu/ -
Καλημέρα, αυτό το microboiler επειδή έχει άθλιο site, αλλά φαίνετια εδνιαφέρον, πως ακριβώς λειτουργεί; Πρέπει να υπάρχει κεντρική θέρμανση ή γενικ΄ανα δουλεύει κάποιος λέβητας ή μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν αυτόνομη θέρμανση;
-
χωρις να ειμαι 100% σιγουρος ειναι μονο ρευμα δηλαδη καλοριφερ νερου
εδω μπορεις να δεις λεπτομερειες της κατασκευης https://microboiler.eu/palio-kalorifer/ για καλοριφερ με φετες
https://microboiler.eu/palio-ktirio-xwris-thermansh-3/ για καλοριφερ πανελ -
Κρίμα. Πολύ κρίμα. Ήταν η 1η μου επιλογή στα εβαπορέ...
ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
Τίτλοι τέλους στο περίφημο Γάλα Βλάχας στην ΕλλάδαΈνα από τα πιο αναγνωρίσιμα γαλακτοκομικά προϊόντα της χώρας στις παιδικές ηλικίες, το περίφημο «Γάλα Βλάχας», παύει να παράγεται στο Πλατύ Ημαθίας.
Εδώ και καιρό το εργοστάσιο που παράγει το γάλα υπολειτουργεί, με την ελληνική αγορά να έχει παρουσιάσει σημαντική μείωση στο γάλα εβαπορέ. Αυτό έφερε μαρασμό στο προϊόν και το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας διακόπτει την παραγωγή του. Αυτό σημαίνει πως οι περίπου 80 υπάλληλοι μένουν χωρίς εργασία, με την εταιρία Vivartia να ανακοινώνει πως είναι σε συζητήσεις με εταιρεία του εξωτερικού ώστε να πάει η παραγωγή εκτός συνόρων.
Το εργοστάσιο στο Πλατύ υπάρχει από το 1975, με την εταιρία Vivartia να ανακοινώνει πως ετοιμάζεται να πουλήσει τον εξοπλισμό της και παράλληλα έχει ξεκινήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους υπαλλήλους της.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/titloi ... tin-ellada
-
Και εγω πάντα έχω1-2 κουτιά στο ντουλάπι σε περίπτωση που τελειώσει το φρέσκο κατσικίσιο ή για κανένα γλυκό. Κρίμα για ακόμη μία επιχείρηση και τους εργαζόμενους της.
-
Ο Έλληνας θέλει το ΝΟΥΝΟΥ του. Ειδικά ο σύγχρονος ΒλαχοΈλληνας αρνείται να πάρει το γάλα ΒΛΑΧΑΣ. Ετσι φτάσαμε 80 εργαζόμενοι να μείνουν στο δρόμο και δεκάδες κτηνοτρόφοι να ψάχνουν να διαθέσουν το γάλα τους. Ευθύνες βέβαια έχει και η ΔΕΛΤΑ, που ενώ ξεκίνησε να παράγει εβαπορέ με καινούριες συσκευασίες, με το που εξαγόρασε το εργοστάσιο της nestle σταμάτησε την καινοτομία και αρκεστηκε στο κλασικό προϊόν.
Στάλθηκε από το iQ9508 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το δικό μου στομάχι πάντως, ποτέ δεν τα πήγε καλά με τα εβαπορέ της ΝΟΥΝΟΥ.
Σε αντίθεση με το ΒΛΑΧΑΣ που είχα βολευτεί με την 6άδα Light.
Τώρα θα πρέπει να βολευτώ με την ιδιωτική ετικέτα του Mymarket γιατί του Σκλαβενίτη δεν είναι και τόσο της προκοπής. -
Κριμα μια αγροκτηνοτροφια μας ειχε μεινει και θα τη διαλυσουμε και αυτη....
Ο τουρισμος ευτυχως συνεχιζει οχι φυσικα λογω προγραμματισμου η προσπαθειας δικιας μας,το αντιθετο μαλιστα...Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν πίνω γάλα, απλά να σημειώσω (για να έχουμε όλα τα δεδομένα) ότι:
α) η Friesland αγοράζει Ελληνικό γάλα για πάρα πολλά προϊόντα της (όχι το εβαπορέ, αλλά για γιαούρτια, γάλα KIDs κλπ.) και
β) το 'φταιξιμο' είναι της Vivartia...το ίδιο έγινε και όταν πούλησε τα παγωτά στη Nestle (από τις χειρότερες εταιρείες ως εταιρική κουλοτύρα) και αυτή έκλεισε την παραγωγή. -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Nestle (από τις χειρότερες εταιρείες ως εταιρική κουλτούρα).Δεν ξέρω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι ως εταιρική κουλτούρα, πάντως μέχρι πολύ πρόσφατα ήταν από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα, όσον αφορά τις μεγάλες πολυεθνικές. Για να καταλάβουμε τι εννοώ, τα πρώτα χρόνια της κρίσης συνεχίζονταν κανονικά οι αυξήσεις των μισθών, ενώ μετά που 'έσφιξε' η κρίση, απλώς σταμάτησαν οι αυξήσεις, χωρίς όμως μειώσεις ή απολύσεις. Γενικά παρείχε σιγουρά επιπέδου δημοσίου.
Πολύ εσχάτως κάτι έφτασε στα αυτιά μου ότι αυτό φαίνεται να αλλάζει, αλλά δεν μπόρεσα να το επιβεβαιώσω.
Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.