-
@ iKE
Το όλο θέμα είναι αν η προσέγγιση είναι αρκούντως συντηρητική ώστε να μην συμβούν αυτά που συνέβησαν με το HCH II όπου και το ποσοστό αστοχίας των συστοιχειών των μπαταριών ήταν πολύ υψηλότερο του αποδεκτού. Από εκεί και πέρα μου κάνει εντύπωση που η εταιρεία που κατ' εξοχήν έστρεφε το βλέμα της προς τα υψηλόστροφα μοτέρ τόσο στο υβριδικό όσο και στο Si στρέφεται σε κινητήρες μεγαλύτερου κυβισμού για καλύτερη καμπύλη ροπής.
Και ναι στο υβριδικό ίσως να έχει λογική. Στο sport όμως ψιλο-ακυρώνει το όλο hype του vtec και σε αυτό ήδη στα διάφορα fora η HONDA ακούει τα σχολιανά της.
@ thymios
Ναι ο όγκος είναι μικρός και σε αντίθεση με το σύστημα στο HCH II νομίζω ότι οι μπαταρίες είναι πλησιέστερα στους αεραγωγούς και όχι τυχαία. Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι έχουμε +3 άλογα στον κινητήρα δεν είναι κακό αν και κατά την ταπεινή μου γνώμη η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πια ξεπερασμένη.
Οψόμεθα για το τι ετοιμάζει η HONDA στα άλλα τεχνολογικά της πεδία και ειδικά στο κομμάτι των FC και των νέων powertrains.
-
Και όπως είναι παράδοση από την Ιαπωνική εταιρεία η πρώτη ανάκλιση είναι γεγονός.
Faulty O-Ring και αντικατάσταση από πλευράς των Αμερικάνων Dealers.
περισσότερα εδ'ω
http://www.autoblog.com/2011/05/20/2012 ... fuel-leak/
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Και όπως είναι παράδοση από την Ιαπωνική εταιρεία η πρώτη ανάκλιση είναι γεγονός.Faulty O-Ring και αντικατάσταση από πλευράς των Αμερικάνων Dealers.
περισσότερα εδ'ω
Λολ τα καταφερανε ακομα δεν βγηκε στις εκθεσεις
Μακαρι η ανακληση να αφορούσε το desing του
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Και όπως είναι παράδοση από την Ιαπωνική εταιρεία η πρώτη ανάκλιση είναι γεγονός.
Faulty O-Ring και αντικατάσταση από πλευράς των Αμερικάνων Dealers.
περισσότερα εδ'ω
Λολ τα καταφερανε ακομα δεν βγηκε στις εκθεσεις
Μακαρι η ανακληση να αφορούσε το desing του
Παράδοση είπαμε... πάντως ο άνθρωπος που σχεδιάσει τις τάπες του καυσίμου πρέπει να ξαναδεί το ζεν του. Δύο γενειές προβλήματα....
-
Παιδια το new honda civic το hatchback ποτε θα βγει στη ευρωπη?
-
Σε κανα χρόνο λογικά
-
Νομίζω ότι στο Τόκυο θα εμφανιστεί ως πρωτότυπο ή πιθανά και πιο νωρίς στην Ευρώπη.... Πωλήσεις από τα μέσα του 2012 όπως λέει και ο IKE.
-
Εγώ θεωρώ ότι θα έρθει νωρίτερα στην αγορά, με την αλλαγή του χρόνου! Αν αργήσουν να το φέρουν στην Ελλάδα θα το κάνουν για λίγο καιρό μέχρι να διώξουν το -όποιο- στοκ του προηγουμένου!
-
http://www.autoblog.com/2011/07/06/hond ... olkswagen/
Μάλιστα....
-
Δεν κάθισα να το διαβάσω, αλλά δεν υπήρχε πιθανότητα να γίνει το συγκριτικό αυτό σε Ελλάδα και να μην βγει πρώτο το ντιζελοΤζέτα, ιδιαίτερα τέτοιο καιρό. Εννοείται ότι το Κρουζ θα έβγαινε τελευταίο και καταιδρωμένο και σε μεγάλη απόσταση, ενώ το Χόντα στη βολική μεσαία θέση.
-
Το ενδιαφέρον είναι το πως εντελώς αδιάφορα προσπέρασαν τη λάθος μέτρηση κατανάλωσης του Cruze στη πόλη που οδήγησε στη λάθος τιμή στον αυτοκινητόδρομο.
Από εκεί και πέρα η σωστή επιλογή για το τεστ αυτό θα ήταν το HF και όχι το hybrid.
-
Η Ευρωπαϊκή έκδοση κοντά το Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη και από το 2012 στους αντιπροσώπους.
http://www.autoblog.com/2011/07/29/hond ... ankfurt-w/
-
Η Ευρωπαϊκή έκδοση κοντά το Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη και από το 2012 στους αντιπροσώπους.http://www.autoblog.com/2011/07/29/hond ... ankfurt-w/
Κάνει θετική εντύπωση, τουλάχιστον ως προσωπική μου άποψη, το ότι το βιντεάκι που έδωσαν πρός δημοσίευση αναφέρεται ιδιαίτερα στο θέμα κρατήματος/άνεσης.
Λογικά τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα σε αυτή την γενιά αν και λόγω εμπειρίας με το παρών Σίβικ απο φιλικό μου πρόσωπο- είναι κάτοχος 1800αριου απο το 2006-το τωρινό μοντέλο μόνο άσχημο δεν θεωρείται σε αυτό το θέμα.
-
Το ότι θα ήταν πιο refined το στήσιμο νομίζω ότι ήταν αναμενόμενο καθώς οι περισσότεροι χρήστες διαμαρτύρονται για τη σκληρή ανάρτηση του Civic. Δεν περιμένω θεαματική βελτίωση ήτοι γαλλική άνεση αλλά κάτι στο πιο γερμανικό.
Πάντως σιγή ιχθύος για την υβριδική έκδοση του οχήματος που αναμένεται. Όχι ότι δεν είναι δυνατή η παραγωγή του (ένα scaled up σύστημα του Insight θα έκανε τη δουλειά του) αλλά με τον πίσω ημιάκαμπτο θεωρώ αδύνατο να υπάρξει μία πλήρως υβριδική έκδοση με ηλεκτροκινητήρα (ες) στον πίσω άξονα.
-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Η Ευρωπαϊκή έκδοση κοντά το Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη και από το 2012 στους αντιπροσώπους.
http://www.autoblog.com/2011/07/29/hond ... ankfurt-w/
Κάνει θετική εντύπωση, τουλάχιστον ως προσωπική μου άποψη, το ότι το βιντεάκι που έδωσαν πρός δημοσίευση αναφέρεται ιδιαίτερα στο θέμα κρατήματος/άνεσης.
Λογικά τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα σε αυτή την γενιά αν και λόγω εμπειρίας με το παρών Σίβικ απο φιλικό μου πρόσωπο- είναι κάτοχος 1800αριου απο το 2006-το τωρινό μοντέλο μόνο άσχημο δεν θεωρείται σε αυτό το θέμα.
Ημιάκαμπτο βλέπω πάλι. Το τωρινό, αν κάτσεις πίσω, κοπανάει πολύ σε σχέση με ευρωπαικούς αντιπάλους, ειδικά σε καπάκια και απότομες ανισοσταθμίες της ασφάλτου
-
Πάντως σιγή ιχθύος για την υβριδική έκδοση του οχήματος που αναμένεται. Όχι ότι δεν είναι δυνατή η παραγωγή του (ένα scaled up σύστημα του Insight θα έκανε τη δουλειά του) αλλά με τον πίσω ημιάκαμπτο θεωρώ αδύνατο να υπάρξει μία πλήρως υβριδική έκδοση με ηλεκτροκινητήρα (ες) στον πίσω άξονα.Γιατί να έχει ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα?
Επίσης τι θα πει 'πλήρες' υβριδικό? Η φράση από μόνη της είναι πλεονασμός.
-
-
Κάτι αντίστοιχο που γραφόταν στα διάφορα fora και που ήθελε την HONDA να παρουσιάζει την επόμενη γενεά ΙΜΑ στο Ευρωπαϊκό Civic και ενέπλεκε και έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα ώστε να προσφέρει μία λογική ηλεκτρικής τετρακίνησης όπως πχ και στα γαλλικά υβριδικά του PSA.
-
Μετάφραση του full hybrid έναντι του mild hybrid όπου το πρώτο έχει την ικανότητα της εκκίνησης από στάση μόνον με τον ηλεκτρικό κινητήρα ή τη δυνατότητα EV mode για μικρές αποστάσεις. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν τους αντίστοιχους όρους. Ως μηχανολόγος θα μπορούσες να βοηθήσεις
-
-
Η λύση με τον γηλεκτροκινητήρα πίσω μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανη και ακατανόητη για την Honda εφόσον έχει ήδη ενσωματωμένο στον κινητήρα σύστημα.
Επειδή ασχολούμαι κυρίως με *ταβανόπροκες *δεν ξέρω αν μπορώ να βοηθήσω αλλά τα mild/full κλπ χαρακτηρισμοί είναι εμπορικές ονομασίες, όχι τεχνικοί όροι. Έχεις όμως δίκιο γιατι εφόσον μιλάμε για δυνατότητα κίνησης μόνο με ηλεκτροκινητήρα είτε η αυτονομία είναι 100 μέτρα, είτε 200χλμ απαιτείται ένα σημαντικό μίνιμουμ απόδοσης από τον ηλέκτροκινητήρα (άρα και από της μπαταρίες κλπ). Στη πράξη όσα υβριδικά έχουν τέτοια δυνατότητα αυτή είναι εντελώς επικουρικού χαρακτήρα, μόνο τα Volt (και Karma) έχουν την δυνατότητα να κινούνται κανονικά μόνο με ηλεκτρισμό (και όσα άλλα μοντέλα με ισχυρό ηλεκτροκινητήρα ακολουθήσουν φυσικά).
-
Κανα σοβαρο αυτοκινητο θα βγαλει επιτελους αυτη η εταιρια που στο παρελθον εχει βαλει τα γυθαλια σε πολλες αλλες..?
-
Το επόμενο type R θα ναι υβριδικό με 200 άλογα. Εμένα δεν (θα) μου αρέσει. Αλλά ας περιμένουμε να το δούμε.
Sent from me.
HONDA CIVIC (2011)