-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μάλλον όχι... αλλά από Χ6 είναι 100 φορές καλύτερη εκτός δρόμου (όχι οτι κανείς τα πάει εκτός αυτά...).
αμα δεν τα πάς εκτός -και όταν λέω εκτός δεν εννοώ τον Παρνασσό με πασπαλα χιόνι και τον flat χωματόδρομο των 5 λεπτών για να βγείς σε παραλία - τέτοια οχήματα σου είναι άχρηστα
στον πραγματικό κόσμο ομως η διαδικασία επιλογής είναι άλλη
το 90% τον οδηγών τέτοιου τύπου οχημάτων πολύ αμφιβάλω ότι τα πάνε εκτός
-
Ο χρήστης foufoutoz έγραψε:
Μόνο εμένα δε με χαλάει και πολύ η εμφάνιση της X6;όχι βέβαια. Είναι πανέμορφη
-
delete
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μάλλον όχι... αλλά από Χ6 είναι 100 φορές καλύτερη εκτός δρόμου (όχι οτι κανείς τα πάει εκτός αυτά...).
αμα δεν τα πάς εκτός -και όταν λέω εκτός δεν εννοώ τον Παρνασσό με πασπαλα χιόνι και τον flat χωματόδρομο των 5 λεπτών για να βγείς σε παραλία - τέτοια οχήματα σου είναι άχρηστα
στον πραγματικό κόσμο ομως η διαδικασία επιλογής είναι άλλη
Συμφωνώ. Για αυτό για πραγματικό εκτός δρόμου έχω ένα Discovery Mk1. Στην άσφαλτο βέβαια είναι για κλάμματα...
-
Τι ερώτηση είναι αυτή? Χ6 ή Μ3?
Όποιος κατά την άποψή μου μπαίνει σε τέτοιο προβληματισμό πρέπει να πάρει Χ6 γιατί προφανώς δεν γνωρίζει, ούτε θέλει να μάθει τι μπορεί να προσφέρει ένα Μ3.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τι ερώτηση είναι αυτή? Χ6 ή Μ3?Όποιος κατά την άποψή μου μπαίνει σε τέτοιο προβληματισμό πρέπει να πάρει Χ6 γιατί προφανώς δεν γνωρίζει, ούτε θέλει να μάθει τι μπορεί να προσφέρει ένα Μ3.
Καλά όταν έχεις 350Ζ πριν προφανώς καταλαβαίνεις τι μπορεί να προσφέρει ένα Μ3!
Το θέμα είναι αν θέλει αυτό που προσφέρει το Μ3 ή προτιμάει αυτό που προσφέρει η όρκα με ρόδες
Τώρα που το σκέφτομαι μια ωραία μετατροπή για το Χ6 θα ήταν να πιτσιλάει πίδακα νερού απ την οροφή -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Τι ερώτηση είναι αυτή? Χ6 ή Μ3?
Όποιος κατά την άποψή μου μπαίνει σε τέτοιο προβληματισμό πρέπει να πάρει Χ6 γιατί προφανώς δεν γνωρίζει, ούτε θέλει να μάθει τι μπορεί να προσφέρει ένα Μ3.
Καλά όταν έχεις 350Ζ πριν προφανώς καταλαβαίνεις τι μπορεί να προσφέρει ένα Μ3!
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Προσωπικά αν είχα 350Ζ δε έμπαινα σε προβληματισμό μεταξύ Μ3 και Χ6.
Υ.Γ. Υπάρχει και Ε90 Μ3 (για αυτούς που δε γνωρίζουν...να το πω απλά...Μ3 με 4πόρτες και μεγάλο πορτ-μπαγκάζ )
-
X6 τι φταίει το παιδάκι να τρώει τα g της Μ3 ?
Από Ιάπωνα ... ευρωπαίο χμ... -
Ο χρήστης lazaros έγραψε:
X6 τι φταίει το παιδάκι να τρώει τα g της Μ3 ?Είναι απαραίτητο να τα τρώει? Γιατί η Χ6 με τον 35άρη δεν έχει g?
-
Νομίζω το πρόβλημα είναι ότι θέλεις ένα αυτοκίνητο που να τα κάνει όλα ή 'όλα'. Και να 'ναι γρήγορο, και να 'ναι σπορ, και να 'ναι οικογενειακό, και να ταξιδεύει, και να πηγαίνει σε χιόνια και κατσάβραχα για παραλίες και να μπαίνει στην πίστα. Και να σε καυλώνει
Ισως, εφ΄όσον δεν σε απασχολούν τεκμήρια κτλ. πρέπει να αποφασίσεις να έχεις 2 αυτοκίνητα, ένα ικανό σπορ για τη δική σου ευχαρίστηση και ένα καλό οικογενειακό. Επειδή βλέπω πως είσαι ψιλοαποφασισμένος (έστω και μεταξύ των 2) δεν μπαίνω στο τριπάκι να σου προτείνω κάτι, αν θέλεις το συζητάμε στη συνέχεια. Ισως ακόμα και το να κρατήσεις το 350 συν το οικογενειακό να ήταν ένα καλό option.
Πάντως προσωπικά (for all that's worth) στη θέση σου θα ΄παιρνα 4πορτη Μ3 Οχι μόνο επειδή θεωρώ την Χ6 το 'χειρότερο' SUV αλλά κυρίως επειδή δεν κάνει να αφήνουμε τα όνειρά μας απραγματοποίητα, ιδίως αυτά που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Είναι απαραίτητο να τα τρώει? Γιατί η Χ6 με τον 35άρη δεν έχει g?
στον κάθετο άξονα κατά την κατάδυση τα έχει;
http://www.naval-technology.com/project ... marine.jpg
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Είναι απαραίτητο να τα τρώει? Γιατί η Χ6 με τον 35άρη δεν έχει g?
στον κάθετο άξονα κατά την κατάδυση τα έχει;
http://www.naval-technology.com/project ... marine.jpg
-
Tην Χ6 την ειδα για πρώτη φορά απο κοντα το Φεβρουάριο στο Α/Δ των Βρυξελλών, οπου την είχαν στο διάδρομο για promotion και επειδή είχα χρόνο, τη χάζεψα λίγο. Μου είχε κάνει εντύπωση-κυρίως λόγω γραμμών και όγκου, αλλά δεν ηταν του γούστου μου. Και απότι βλέπω οι γνώμες διχάζονται. Δικαίως , καθόσον κατά τη γνώμη μου απευθύνεται σε κοινό που δεν ασχολείται κυρίως με την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου, αλλά με άλλες αρετές του.
-
Το να έχεις δύο αυτοκίνητα, ένα για κάθε 'τομέα' έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Μπορεί στο είδος του το κάθε ένα να είνια καλύτερο ενός που θα συνδύαζε (με συμβιβασμούς) τα πάντα αλλά αν πας πχ μια εκδρομή ή διακοπές δεν μπορείς να πάρεις και τα 2 αυτοκίνητα μαζί.
Πχ ας πούμε πως πάει κάποιος διακοπές και γυρνάει όλη την πελλοπόνησο. Έστω ότι το δίλλημα πχ είναι X6 ή 335 και ένα wrangler. Αν πάει με την 335 πιθανώς να διασκεδάσει περισσότερο στο οδικό δίκτυο και να κάνει ένα πιο άνετο και οικονομικό ταξίδι, ο παραμικρός χωματόδρομος και η έστω και ελαφρώς απροσπέλαστη παραλία μένουν αναγκαστικά εκτός προγράμματος. Αντίστοιχα με το wrangler θα φτάσει και στην πιο απομακρυσμένη παραλία αλλά θα υποφέρει συνολικά παντού. Με την X6 θα τα κάνει όλα απλώς όχι τόσο καλά, αλλού θα υστερεί λίγο αλλού ίσως περισσότερο.
Μην υποτιμάτε καθόλου τους παραπάνω λόγους αλλιώς θα αγοράζαμε όλοι ένα διαλυμμένο GSXR με 3χιλ, ένα DT με 500 ευρώ και ένα επίσης διαλυμμένο berlingo με 3-4χιλ και θα είχαμε τρελές επιδόσεις, οικονομία, χώρους, τρελές εκτός δρόμου ικανότητες, τα πάντα δηλαδή με 7 χιλιάρικα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μην υποτιμάτε καθόλου τους παραπάνω λόγους αλλιώς θα αγοράζαμε όλοι ένα διαλυμμένο GSXR με 3χιλ, ένα DT με 500 ευρώ και ένα επίσης διαλυμμένο berlingo με 3-4χιλ και θα είχαμε τρελές επιδόσεις, οικονομία, χώρους, τρελές εκτός δρόμου ικανότητες, τα πάντα δηλαδή με 7 χιλιάρικα.
Να πούμε, επιπλέον, ότι υπάρχουν υλοποιήσεις -συνήθως από κάποια λεφτά και πάνω- στις μέρες μας που παρότι 'ειδικεύονται' σε κάποιον τομέα, επιτυγχάνουν ένα σεβαστό minimum απόδοσης και σε κάποιους άλλους. Δηλαδή, το Μ3 παρότι πολεμικό, άνετα το χρησιμοποιείς και κάθε μέρα, η χρηστικότητά του δεν έχει βλάψει τον σπορτ χαρακτήρα του (τυχαίο παράδειγμα).
Γενικώς, είναι βασικό κατά την επιλογή να δούμε όχι μόνο την εξειδικευμένη χρήση ως ποσοστό επί του συνολικού χρόνου χρήσης, αλλά κατά βάσιν την απόλαυση που αντλούμε από αυτή και τις απαιτήσεις που έχουμε. Αν π.χ. θέλουμε έστω κι ένα 5% (επί του χρόνου) σκληρό off-road, είναι λογικό να κοιτάξουμε τα κορυφαία στον τομέα αυτόν. Τα οποία μπορεί να είναι και μια χαρά αυτοκίνητα στην άσφαλτο, δεν χρειάζεται στην εποχή μας να κάνεις κανέναν τρελό συμβιβασμό.
-
@pig
δηλ. θεωρείς οτι η χρυσή μετριότητα είναι πανάκεια
-
Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης αυτοκινήτων όπως το Χ6. Ότι συνδυάζουν 2 ή και 3 αυτοκίνητα σε 1. Αμερικανίστικο σκεπτικό αλλά πουλάει, οπότε...
-
Όχι και χρυσή μετριότητα η Χ6 ρε παιδιά, το παραγ@μήσαμε...
Το αμάξι έχει φοβερή τεχνολογία πάνω του, το ότι μπορεί να μην μας αρέσει το σχήμα του είναι άλλο θέμα.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Όχι και χρυσή μετριότητα η Χ6 ρε παιδιά, το παραγ@μήσαμε...Το αμάξι έχει φοβερή τεχνολογία πάνω του, το ότι μπορεί να μην μας αρέσει το σχήμα του είναι άλλο θέμα.
πήγαινε σε αυτά που μπορεί/καλείται να κάνει -λίγο απ ολα δηλ.- και οχι στην τεχνολογία που κουβαλάει
-
Εγώ δεν μίλησα ούτε για μετριότητες (χρυσές ή άλλου είδους) ούτε για πανάκειες. Απλώς το επιχείρημα πάρε boxster και samurai αντί για cayenne έχει και τον αντίλογο που ανέφερα. Κάθε αγορά έχει τους συμβιβασμούς της με βάση τις προτιμίσεις του καθενός. Άλλος συμβιβάζεται με μία M3, άλλος με ένα X6 και άλλος (ο πιο μάΝγκας) με το ποτ-πουρί που ανέφερα.
ΥΓ1.EDDIE τι 'αμερικανίστικο' στο σκεπτικό αυτό ποιο είναι? Γιατι έχω την εντύπωση πως ο μέσος αμερικανός έχει περισσότερα αυτοκίνητα από τον μέσο ευρωπαίο ή ιάπωνα.
ΥΓ2. j.marr η Χ6 δεν κάνει λίγο από όλα. Κάνει κυρίως τη δουλειά ενός μεγάλου GT με ολίγο από εκτός δρόμου, το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα SUV. Δεν έχει ιδιάιτερες διαφορές από τα υπόλοιπα αμιγώς ασφάλτινα BMW.
Αντιο στο 350Ζ τωρα τι? m3 η Χ6?